Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mоје лично искуство је за 180 степени другачије ;)
edit@ али ме сад исто возе за другу адресу

Poslednja izmena:
Otidoh danas do telekoma i pitam, kada ce te vec jednom da pocnete sa ADSL. Pre ili posle Nove godine. Ali mi kazite otvoreno! Kada ce biti sigurno! Cura sa saltera mi je rekla da ce biti sigurno pre Nove godine. Insistirao sam na odgovoru u vezi modema, da li su stigli ili ne. Cura nije znala da odgovori, na sta sam ja njoj rekao, u tom slucaju posle nove godine... Ona se samo nasmesila. Dalje pitao sam je kako onda tvrdi da ce biti pre. Ona je odgovorila da je dobila takva uputstva od pretpostavljenih, u slucaju da se neko od korisnika raspituje za pocetak rada.. E sad ****ga.. ne znam ni sam sta da mislim.. izdrzacu jos ovih desetak dana, pa valjda ce nas iznenaditi do praznika. U protivnom mart nam ne gine..

He..he kako lepo zvuci naslov teme: POCINJE- TELEKOM ADSL
Neupucen bi zaista pomislio da su poceli..

Poslednja izmena:
Izgleda da nama u ovoj drzavi sudjeno da nas ceo zivot nerviraju razne budale. Ovih dana mi je palo na pamet pitanje zasto Telenor ne postavi neki bezicni net. Imaju infrastrukturu, pare za ulaganje i sve ostalo sto treba i najvaznije od svega, bilo bi vrlo lepo da *****u Telekom. Medjutim, nesto mi se ni ta ideja ne cini privlacnom kad pogledam onaj *****ski dzinovski izbor i izjave kad su usli u MObtel da ipak nece smanjivati cene telefoniranja zato sto nisu znali da su vec ovako niske. Prosto da covek pomisli da su dali 1,5 milijardi na nevidjeno. Sve ista bagra a drzava sve to tolerise i nema nameru da nesto menja.

sto se tice modema i meni je monter iz telekoma kad sam rekao da nemam vise usb porta, rekao kako je on cuo od kolege da svi imaju ethernet port, ali naravno modemi jos uvek nisu stigli. Inace mislim da ce Telekom uraditi dosta toga pre nego sto modemi dodju, dakle instaliranje opreme, tehnicki prijem, i cim stignu modemi krenuce da dele, medjutim ako se jave neki problemi moze se desiti da stopiraju dalje potpisivanje ugovora. Tako je npr. u mom gradu bilo sa ISDN-om podeljeno 50tak brojeva i onda su par meseci prestali da uvode ISDN zbog problema nekih korisnika dok to nisu resili, nadam se da ce sa ADSL-om biti drugacije, ja sam se i u jednom i u drugom slucaju prijavio medju prvima pa se nadam da ce bar meni uvesti

Ja sam podneo zahtev 20.10.2006. u Prokuplju i još ništa. Videćemo u januaru .Nek se neko javi iz drugih gradova da sagledamo situaciju.

Kada sam bio prosle nedelje u Telekom rekli su mi da dodjem pre Nove godine. Kada sam ja rekao da me mrzi da dolazim svaki cas i da cu doci posle Nove godine, ljubazna sluzbenica mi je rekla da ipak dodjem pre jer ce ADSL vec biti dostupan i da treba da potpisem neki ugovor.
Toliko za sada iz Knjazevca.
P.S. Izvinite na gramatici. Neznam je.

Ja sam podneo zahtev Telekomu 30. oktobra, rekli zvaćemo vas za 15 dana, međutim, ništa do danas. Onda sam se prijavio prošle nedelje kod Sezama, rekli su mi javiće se krajem decembra, eventualno u toku januara, zavisno od praznika. Čekam i dalje.

Da, čini mi se.

Inače, od drugara sam dobio informaciju da ADSL u Vrbasu startuje od februara.

Ja sam konkretno u Novim Banovcima, i dobio sam pismo od SezamPro-a da se javim na neke brojeve telefona ili posaljem mail. Pozvao sam broj u NS i cica na centrali kaze da je telekom obecao da ce sve pustiti u rad do sredine decembra, ali da oni cisto sumnjaju i da je verovatnije da to bude sredinom ili krajem januara, i da ce mi javiti. Stavila me na neku prioritetnu listu, pa cemo videti :)

I ja sam cuo od telekomaca 1.februar al mi ne rekose koje godine:)

Nakon ispusha kod telekoma, nova iznenadjenja
Postovani,
Zahvaljujemo Vam se sto ste se prijavili za ADSL servis Neobee.net-a.

Nakon sto smo proverili mogucnost instalacije ADSL prikljucka na Vasem
telefonskom broju 021 633****, obavestavamo Vas da postoji tehnicka
mogucnost
realizacije ADSL servisa. Medjutim, prema zvanicnom dopisu iz Telekoma
SRBIJA, na centrali,
odnosno DSLAM-u na centrali nedostaje slobodnih portova, te ADSL
prikljucak trenutno ne moze biti realizovan!
Ukoliko ste ipak zainteresovani za realizaciju prikljucka, prijavu,
odnosno zahtev za
realizaciju nam mozete poslati uz dopunu licnih podataka
pomocu web formulara na http://adsl.neobee.net/demand.php?id=

Napominjemo da prikljucak nece biti odmah poslat na realizaciju, vec
cemo to uciniti onog trenutka
kada se steknu uslovi za dalju realizaciju novih prikljucaka, odnosno
kada dobijemo izvestaj
iz Telekoma SRBIJA o promeni situacije na centrali.

Srdacno Vas pozdravljamo i zahvaljujemo se na ukazanom poverenju.

Neobee.net doo
Jevrejska 1
Novi Sad
Tel. 0800-012345
http://adsl.neobee.net

LOL, prvo ti kazu imas tehnickih mogucnosti ali nema slobodnih portova to je isto kao i da nemas tehnickih mogucnosti jer ih i nemas nema slobodnih portova kada ih bude bilo dobices kakva neslana sala od neobee-ja.

Da bas *****, posalica od strane Neobee-a, evo kako je Sezam meni poslao ponudu...

Prilozi

• Picture 0011.jpg
    Picture 0011.jpg
    155.5 KB · Pregleda: 197
Nema nista, softver jos uvek nije uradjen kod nas, a pocinju praznici tako da mozemo samo da cekamo tamo kraj januara da dobijemo ADSL, na zalost. Telekom je brz do yaya :p

I ja sam dobio isto pismo od Sezama i prijavio sam se kod njih, jer mi se ipak cini da ce oni pre da rese neki eventualni problem nego Telekom. Bojim se da bih kod Telekoma osedeo.

Ako su problem modemi ili ruteri, hajde da ponudimo Telekomu da ih sami nabavimo. Pod uslovom da nas odmah prikljuce. J**es setup i 5000 din. Jer, kako je krenulo, sve mi vise lici da cemo uskoro dobiti dopis u kome ce nas obavestiti: dragi nasi, budite strpljivi, sve je u redu, ADSL ce vam biti dostupan u prvoj polovini 2007 (to je sifra za drugu polovinu)

Poslednja izmena:
Sve je moguce, ne ide mi u glavu samo da je Telekom Srpske koji je kupljen od strane Telekoma uveo ADSL i u sela koja imaju i po deset kuca, znam taj kraj i gledao sam na njihovom site-u dostupnost, pokrivenost...ne kontam cemu toliko odugovlacenje...

Sve je moguce, ne ide mi u glavu samo da je Telekom Srpske koji je kupljen od strane Telekoma uveo ADSL i u sela koja imaju i po deset kuca, znam taj kraj i gledao sam na njihovom site-u dostupnost, pokrivenost...ne kontam cemu toliko odugovlacenje...
Velika koncentracija ambicioznih a nesposobnih u nasem telekomu

Ne vredi vise sedeti i cekati. Ne j**u oni nas 2%. Zato imam jedan predlog. Hajde da Telekomu uputimo jedno zajednicko protestno pismo, da im kazemo sta nam lezi na srcu. Da neko, ko je recitiji, oblikuje jedan tekst, gde cemo mi ostali da dodamo nesto ako je potrebno, pa da ga uputimo ne samo Telekomu nego i redakcijama citanijih novinskih izdanja.

Kako ne shvatate da hoce da vam izmuzu tih 5000din .
Ako trazite da vas prikljuce i platite "harac", dobili bi ADSL odmah .
Lelekom ce stalno da odlaze prikljucenje, i ljudi ce malo po malo da
placaju jer ce se smoriti od cekanja . :d :d

Kako ne shvatate da hoce da vam izmuzu tih 5000din .
Ako trazite da vas prikljuce i platite "harac", dobili bi ADSL odmah .
Lelekom ce stalno da odlaze prikljucenje, i ljudi ce malo po malo da
placaju jer ce se smoriti od cekanja . :d :d
To je tako glomazna masinerija da je tih 5000 din nevazna stavka.Problem je u losoj organizaciji unutar telekoma. Ja verujem da jos nisu doneli odluku ko ce i gde deliti modeme kad stignu.A sto se pisanja peticije tice i ona ce se izgubiti u necijoj fioci.

Poslednja izmena:
Mislim da ova nasa diskusija vise nema smisla, barem ne dok se ne desi nesto novo. Kako stvari stoje od ADSL-a nema nista bar do Bozica. Stoga, predlazem da se thread privremeno zakljuca na dve-tri nedelje.

ako ne bude do nove godine, nece pre februara. posle idu bozici, slave, srpske nove godine i ostala ******, tako da ono, nista od toga pre februara...
teski su cobani i ne vredi se oko toga nervirati. kada bude - bice.

Poslednja izmena:
A moze i da se desi ovaj scenario:
Postovana,
Vas ADSL prikljucak ce biti osposobljen 08.marta 200x. godine uz ovu informaciju Vam cestitamo Vas paraznik.
Postovani,
Vas ADSl priljucak ce biti osposobljen kada se steknu uslovi medju kojima je i odredjivanja datuma Vaseg praznika slican onom 8.martu.
:d :d

Kazu da su stigli modemi i spliteri ali nije softver odradjen. E **m ti srecu :p

Ne vredi vise sedeti i cekati. Ne j**u oni nas 2%. Zato imam jedan predlog. Hajde da Telekomu uputimo jedno zajednicko protestno pismo, da im kazemo sta nam lezi na srcu. Da neko, ko je recitiji, oblikuje jedan tekst, gde cemo mi ostali da dodamo nesto ako je potrebno, pa da ga uputimo ne samo Telekomu nego i redakcijama citanijih novinskih izdanja.

evo sta sam ja otprilike poslao pre koju godinu na konkurs kada je telekom menjao web adresu:

Kod:
ja predlazem da nova adresa portala "telekom srbija" bude 
www.posranidraskopetrovicujebemtisvepospiskuuustaiuusikadacesvecjednomdapustistajsmrdljiviadslretardiranikrmku.com

nisu me obavestili da li sam pobedio.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno