Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisu.
Verat - 1090 + pdv = 1286
telekom - 1208 (prva 3 meseca 1027).
Nije znacajna razlika, ali ako je tacno ovo za agregaciju...

Koliko ja vidim na Telekomovom sajtu http://www.telekom.nadlanu.com/adsl/adsl.aspx?ac=solo&br=1 cene su bez PDV-a, znaci 256k je 1208+PDV. Slazem se da postoje ta prva 3 meseca popusta, ali posle toga je cena 1425din sto je vise od recimo Veratovih 1286din. I ja sam hteo da predjem na Telekom pre Veratovog pojeftinjenja, cak sam i popunio zahtev za raskid ugovora ali sam se u poslednji cas predomislio. Od sledeceg meseca prelazim na 768k, pa videcemo. A sto se tice agregacije, meni uvek sve radi maksimalno, kao i vecini ljudi koliko vidim, tako da vam to mozda ne bi trebalo da bude neki bitan faktor u biranju provajdera.

EDIT: Pretece me dedamrsoje :)

Poslednja izmena:
Sorry ljudi, prevideo sam to, ne znam zasto sam mislio da su cene kod telekoma sa pdv-om...

Koliko ja vidim na Telekomovom sajtu http://www.telekom.nadlanu.com/adsl/adsl.aspx?ac=solo&br=1 cene su bez PDV-a, znaci 256k je 1208+PDV. Slazem se da postoje ta prva 3 meseca popusta, ali posle toga je cena 1425din sto je vise od recimo Veratovih 1286din. I ja sam hteo da predjem na Telekom pre Veratovog pojeftinjenja, cak sam i popunio zahtev za raskid ugovora ali sam se u poslednji cas predomislio. Od sledeceg meseca prelazim na 768k, pa videcemo. A sto se tice agregacije, meni uvek sve radi maksimalno, kao i vecini ljudi koliko vidim, tako da vam to mozda ne bi trebalo da bude neki bitan faktor u biranju provajdera.

EDIT: Pretece me dedamrsoje :)

MISTER D , jedno pitanje , koja ti je realna brzina downloada na 768k , mislim kad skidas neki programcic , pesmu .... brzina/sec. ?

Ja se napravim pametan, pa kao da podnesem zahtvev on - line, a vec sam to uradio pre neki dan sa ortakom i naravno dobijem ovakvu poruku !

2c973f1ae5.jpg

:smoke:

MISTER D , jedno pitanje , koja ti je realna brzina downloada na 768k , mislim kad skidas neki programcic , pesmu .... brzina/sec. ?

Pa trebalo bi da bude oko 79-80KB, znacu tacno od sledeceg meseca kada uzmem paket. Sada mi sa 512k uvek ide od 53kB do 53,4KB. 708din vise za 50% brzu vezu...nije lose.

Hmm... Dal' da prelazim sa PTT-KDS cable 128 koji plaćam 1500 na Telekom ADSL 512 ili samo da uzmem 256 cable... Šta bi vi uradili ?

Stvar je jasna...kod Telekoma dobijes oko 54kb/s za 2134 dinara a na PTT u oko 30kb/s za 2000 dinara. Jedina mana je nesto slabiji ping koji ima ADSL u odnosu na kablovski.

Preporuchio bih svima koji su lichno ishli u Dubrovachku 35 da se prijave za ADSl ,ponovo provere na sajtu da li je ta prijava prihvacena.Zblanuo sam se kad sam danas iz fazona hteo da proverim da li je prijava azurirana,i video da ne postoji nikakav zahtev.Tu sad sledi poziv operateru,pa provera broja,prijave,i td,da bi pametnica doshla do saznanja da su oni tek pre 10 dana pocheli da primaju zahteve,i da je sve shto je bilo "prijavljeno" smatrano za anketu,iako je na papiru pisalo Zahtev sa svim podacima,brojevima L.K.,izborom paketa,i uredno upisanim kontakt telefonom koji iz Telecoma niko nije nashao za shodno da pozove.I tako,umesto da sam na listi ljudi koji su se prijavili u pochetku,zamalo da izgubim free set-up za prijave do 1.12. 2006.Shta reci nego srpska posla!
P.S.Zahtev sam podneo krajem Septembra!

Poslednja izmena:
"Greška prilikom evidentiranja zahteva usled nedostatka tehničkih podataka. Potrebno je da se obratite korisničkom servisu."

Šta sad ovo znači?

Pa evo mali info i od mene.
Isao sam danas u kor. servis u Bulevaru posto nisam uspeo da posaljem on-line prijavu. Gospodjica je bila vrlo ljubazna i regulisala status moje linije. Naime, linije se vodila "u formiranju" posto je tek promenjen broj (15 dana je njima "tek").
Uredno su primili moj zahtev, iako nisu bas vesti u popunjavanju formulara. Na moje pitanje kad mogu da ocekujem realizaciju prikljucka rekla mi je da to nece biti pre januara, februara, a da sad uzimaju prijave kako bi imali vremena da SKINU PCM I RAZDVOJE DVOJNIKE!!! kod onih koji su podneli zahtev a to onemogucava realizaciju ADSL prikljucka.

E sad koliko ima istine u svemu tome, videcemo.

I jos da vam preporucim da, ako idete u kor. servis u Bulevaru podnesete zahtev kod plave gospodje (30-35 god) koja sedi za poslednjim stolom, nasuprot ulaznim vratima (kod vrata za sluzbene prostorije). Najljubaznija je i deluje da najvise zna, rimetio sam da svima daje uputstva u vezi ADSL-a.

I jos da vam preporucim da, ako idete u kor. servis u Bulevaru podnesete zahtev kod plave gospodje (30-35 god) koja sedi za poslednjim stolom, nasuprot ulaznim vratima (kod vrata za sluzbene prostorije). Najljubaznija je i deluje da najvise zna, rimetio sam da svima daje uputstva u vezi ADSL-a.
Sta mislite oce li i dalje biti ljubazna kad svi navalimo u njen red:D

Ako ne podnesem zahtev do 1.XII moracu posle da placam 5000din!? Koji su im to fazoni!? Sta to placamo za 5000din?

Ako ne podnesem zahtev do 1.XII moracu posle da placam 5000din!? Koji su im to fazoni!? Sta to placamo za 5000din?

Ma to je sigurno samo fora da bi naterali sve da se prijave do decembra.Mozda to i zazivi mesec dva,pa kad vide da se niko ne prijavljuje valjda ce da odustanu.

Nije da nema nade. Ako im se javi samo preko interneta 100tinak ljudi iz nekog grada koga nema na ovoj listi lako ce oni da osposobe i taj grad u bliskoj buducnosti. ;)

Nema ih zato sto si samo bacio pogled na listu. ;) Pogledaj malo bolje pa ces ih naci. :)

Iako je offtopic, ajde da pitam: da li moguće podneti zahtev za promenu centrale, jer je moja centrala Zemun Polje Istureni Stepen (za koga nema nade da će dobiti ADSL uskoro), a ja živim na Altini i centrala Altina 1 mi je verovatno bliža od ove, a ima i mogućnosti za ADSL...?

Naravno, podrazumeva se zadržavanje postojećeg broja (da li je to uopšte moguće)?

Moguce jeste. E sad kako bi isla realizacija (dal' bi te u startu odj**ali ako nemas nekakvu vezu) i koliko bi to kostalo to stvarno nemam pojma. U svakom slucaju najbolje ti je da zoves 9813 pa da se raspitas. :)

isti broj a druga centrala ? mislim da to nije moguce svaka centrala valjda ima svoju numeraciju, neka me neko ispravi ako gresim. Ali ako ti broj nije tako bitan a ADSL jeste mogao bi da pokusas

Ma moze isti broj na drugu centralu. Meni je to uradjeno, samo su mi dodali jos jednu cifru ispred starog broja. Naravno sve je odradjeno uz pomoc prijatelja iz telekoma. Inace, ko zna dal bi moglo...

Iako je offtopic, ajde da pitam: da li moguće podneti zahtev za promenu centrale, jer je moja centrala Zemun Polje Istureni Stepen (za koga nema nade da će dobiti ADSL uskoro), a ja živim na Altini i centrala Altina 1 mi je verovatno bliža od ove, a ima i mogućnosti za ADSL...?

Naravno, podrazumeva se zadržavanje postojećeg broja (da li je to uopšte moguće)?
1.Ja sam dobio ADSL na isturenom stepenu
2.Teoretski je moguce zadrzati isti broj (bez dodavanja cifara),al se to verovatno ne uklapa u trenutnu poslovnu politiku Telekoma
3.Ja mislim da je Altina 1 istureni stepen

I meni sve lepo prodje (kad sam uneo sifru bez kose crte) i valjda ce me neko obavestiti da li moze ili ne moze... Ako ne cimacu ja njih... :)
Ja sam ih kontaktirao i rekli su da se kosa crta i broj iza nje ne unose u polje ,)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno