Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
i sta vam je rekla kad ste tamo otisli bez ponude? bas me interesuje.

Pa u fazonu da ako nismo dobili te ponude, da cemo stvatno tesko dobiti ADSL. Spominjala da ce se gledati neki internet sati ??????

E sad neznam na kakve sati misli ?

Ocito je da pricha gluposti !
A kao slag na tortu, morala je da zove moj kucni broj da se chuje sa mojim ocem, posto se na njega vodi broj, da vidi dali on podrzava to, jer kao fora imali su problema, kada maloletna lica dolaze i upisuju pakete, bez odobrenja roditelja !
Srecom sam uspeo da iskamchim da ga zovne, jer je insistirala da on licno dodje.

izvini molim te al neznam ko je ludji dal ta sluzbenica ili vi koji se primili na to. pa adsl nije privilegija malog kruga korisnika da bi sad pravili neku selekciju i sta ti ja znam. Uvodice se prema prioritetima ali ako si se prijavio sticices na red, nema to veze sto nisi dobio postom. I ne obaziri se toliko na ono sto "strucni" sluzbenici kazu.

Cuo sam od lika iz telekoma da se ceka nabavka modema/rutera. Znaci tender za nabavku istih i kupovina...To se ocekuje do kraja novembra, a od 10 dec i realizacija prvih prikljucaka po kucama...

@Chinaski:

OK, slazem se da je "lojalan" mozda previse grub izraz ali cini mi se i da smo otisli malo od sustine. Bez obzira na ostale razloge koje sam prethodno naveo, koji mogu da imaju veze sa "lojalnoscu" a opet i ne moraju biti bitni, po meni, jos jednom, jedini razlog sto ljudi sa ISDN-om imaju prednost je u brzoj realizaciji ADSL prikljucka, bilo zbog postojanja tehnickih uslova koji se u tom slucaju uopste ne dovode u pitanje, a verovatno i zbog lakoce postupka konverzije u "ADSL-sposobnu" telefonsku liniju (ovo pretpostavljam, neka me neko ispravi ako zna vise).
pa majku mu, mikele, valjda u Telkomu imaju bazu podataka ko ima mogucnosti za ADSL od "obicnih ljudi" a ko nema. naravno da nece slati ponudu nekome ko nema uslova. necemo vise o ovome, svako je izneo svoje misljenje i svi srecni.
pozdrav

Imam jednu veliku dilemu (naravno, u Telekomu dobijam oprecne informacije):

Po nekim pricama, pristupna taksa - 5900 dinara - se ne placa za prijave (valjda) do 01.12.2006., a po recima nekih (iz Telekoma), tu taksu nece placati samo veliki potrosaci - koji prave racune minimum 3-4000 dinara mesecno, a ostali ce imati samo 10% popusta par meseci...

Sta je tu tacno?? Nema sanse da im dam tih 5900!!

Jel može da se potpiše ugovor u ComTrade-u ? Video sam da su dobili koverte sa ugovorima i ostalim... ? (kad kažem ugovor mislim prijava ili tako nešto :)

@Paja niko ko se prijavi do 01.12. ne bi trebalo da placa setup bez obzira na visinu telefonskog racuna.

@Ripper mozda oni imaju ugovore ali samo za kompove ne i ADSL, posto se u koverti dobija posebno ugovor za konfu, posebno za dial up flat, a posebno za ADSL. Tako da mozes da biras.

Imaju ugovore i za Dial UP i za ADSL i za konfe...sve odvojeno naravno i sve u tom kovertu... Lično sam prčkao po kovertima u Šapcu :)) E sad meni ADSL treba za BG stan pa me zanima jel mogu jednostavno da odem do CT-a u Merkatoru i završim sa papirologijom ?

Pa u fazonu da ako nismo dobili te ponude, da cemo stvatno tesko dobiti ADSL. Spominjala da ce se gledati neki internet sati ??????

E sad neznam na kakve sati misli ?

Ocito je da pricha gluposti !
A kao slag na tortu, morala je da zove moj kucni broj da se chuje sa mojim ocem, posto se na njega vodi broj, da vidi dali on podrzava to, jer kao fora imali su problema, kada maloletna lica dolaze i upisuju pakete, bez odobrenja roditelja !
Srecom sam uspeo da iskamchim da ga zovne, jer je insistirala da on licno dodje.

Ne znam ni sam MIGE sta se radi ali sutra cu da zovem onog ortaka sto smo isli kod njega iz TELEKOMA pa cu da proverim dokle su stigli i kad dobijamo napokon taj ADSL !

Postovanje kolege i koleginice ADSL sapatnici ;)

Pokusavam malo da uhvatim nit ovde ali vi ste se raspisali van mojih gabarita savladavanja :) Ponesto od procitanog me je ohrabrilo (da ne ulazim u monoplilasenje i teme tome slicne) kao to npr. sto jedan forumas ovde tvrdi da sa novoinstaliranim Telekom-ovima ADSL-m niti je imao prekida niti inhibirano koriscenje p2p (sto je meni veoma bitno)... Ali, evo vec je Novembar, ima li jos vas da podelite iskustva?

Zatim interesuje me fama modem ili router.. (modem-router)... Malo pojasnite prednosti ovog drugog. Bitno mi je iz aspekta umrezavanja tj. zelim dva racunara da povezem na ADSL... ali nemam nimalo znanja o tome sta i kako... (da li se protok deli npr.?)

Uzgred, ja sam iz Arandjelovca... nedodjija koja je jedva dobila digitalnu centralu (iskustvo prelaska sa anticke centrale na digitalnu je bilo ravno letu coveka u svemir... sa sve uzbudjenjem i nevericom!)... Ne radujem se unapred jer, kao sto obicno biva, uvek nesto mora da ne stima ali... videcemo.

P.S. da li je moguce koristiti dial-up istovremeno (zbog skidanja poste sa drugog provajdera)?

--

Maya
www.naidiriv.com
Комшија и ја смо на једној вези. 512 Кбита Телеком АДСЛ. Код њега је рутер са свичем (4 порта). Код мене свич (некад качим два рачунара). Проток се не дели на пола, већ колико ко вуче у датом моменту, мада је могуће ограничити проток на колико год желиш. Ако обојица спуштамо нешто истовремено тек тада се проток дели на пола. Пир-Ту-Пир ради. Нема пуцања везе, чак је већином времена и јача. На све сервере без проблема улазимо истовремено, сем на сервере за играње. Што је и логично. Толико.

Poslednja izmena:
Sto se tice telekom adsl-a u Valjevu nece skoro.Bio,potpisao ugovor,sve kao dobijam besplatno,samo 1500 din za prva tri meseca,a posle ta tri meseca 1800 za paket 512kb.sa pustanjem i realizacijom nece pre februara.Tolko od mene,ima jos da se nacekam

Ja sam mislio da neću dobiti ADSL pre 2010., tako da ću biti presrećan ako danas dobijem obaveštenje da će mi to biti realizovano u februaru.

Ja koliko znam na flajeru pise a i izvori kazu da se u Novembru intezivno montira oprema a da Telekom ADSL krece u decembru tako da ne znam odakle vam ta informacija za februar?

@djalf pise i na tarabi... naravno da ce negde krenuti od decembra ili krajem decembra, medjutim dobar deo Srbije ce sacekati narednu godinu, mislim da nema sanse da oni u svim sredinama u novembru to montiraju i testiraju kako bi pustili sve to u decembru, mada daj boze samo po mom iskustvu telekom jako tesko ispuni obecane rokove, pa se i ja ne nadam pre proleca 2007. adsl-u mada kao i forsaken prvo sam mislio da nece biti pre 2010, a ovo je dosta krace.

@va_milos te cene koje spominjes su bez PDV-a koliko ja znam

Prijavio sam se danas. Posto na www.telekomcentar.com ne nađoh nikakvu prijavu, otišao sam do lokalne pošte, gde mi je rečeno da su samo obavešteni o uvođenju ADSL usluge, ali da se kod njih još uvek ne može prijaviti za istu. Rečeno mi je da nazovem 9813 što sam i uradio.

Nakon davanja podataka rečeno mi je da će proveriti da li imam mogućnost za uvođenje priključka na postojeći telefonski broj i da će me kontaktirati.

Ne pitah jedino kada otprilike da očekujem odgovor...kakva su vaša iskustva po ovom pitanju, odnosno posle koliko dana su vam odgovorili?

meni su rekli da do kraja decembra sakupljaju prijave i da bi trebalo u februaru vec da pocne adsl sa radom.e sad koliko je to tacno ne znam.jer je bio neki cica koji nema pojma o zivotu.10 puta je morao da procita upustvo za korisnicko ime i sifru.te mora sa _ pa slovo pa .

Koliko sam ja video na njihovom flayeru pise:

zahtevi za ADSL uslugu, upuceni do 01.12.2006 bice realizovani dinamikom kojom su pristizali, pocev od decembra 2006 do februara 2007 godine.]

Telekom je vec uradeo aplikaciju za webmail:
Kod:
http://www.telekom.nadlanu.com/docs/uputsva/TelekomMail-KratkoUputstvoZaWebmail.pdf

logovanje na webmail:
Kod:
http://mail.nadlanu.com/

Ima li neko bilo koju proverenu informaciju za Cacak i ADSL ?

Telekom Srbija će povratnu informaciju o statusu vašeg zahteva obezbediti putem uobičajenih kanala komunikacije (9813 Kontakt centar, Korisnički servisi i mail podrska [email protected])

Haha, poznato mi je to njihovo "dobices odgovor", malo sutra.

Poslednja izmena:
meni su rekli da do kraja decembra sakupljaju prijave i da bi trebalo u februaru vec da pocne adsl sa radom.e sad koliko je to tacno ne znam.jer je bio neki cica koji nema pojma o zivotu.10 puta je morao da procita upustvo za korisnicko ime i sifru.te mora sa _ pa slovo pa .

Mene stvarno nisu gnjavili preko fona, prijavljivanje je bukvalno trajalo 2-3 minuta. Na pamfletu koji sma dobio piše da ADSL počinje da se uvodi već od decembra, odnosno da svi koji se sada prijave sigurno dobijaju priključak najkasnije do februara.

A ja kad popunim ispiše

Za unete podatke nije pronađen korisnik.

A 100% ispravni podatci svi, pa i ona šifra korisnika. Lepo ću ja sutra u Telekom, što je sigurno - sigurno je.

A ja kad popunim ispiše

A 100% ispravni podatci svi, pa i ona šifra korisnika. Lepo ću ja sutra u Telekom, što je sigurno - sigurno je.

Problem je u sifri korisnika, kucaj samo onaj deo do kose crte, trebalo bi da radi, i meni je izbacivalo istu gresku dok nisam probao tako

Mani sve lepo proslo i pise da cu biti obavesten.

I meni sve lepo prodje (kad sam uneo sifru bez kose crte) i valjda ce me neko obavestiti da li moze ili ne moze... Ako ne cimacu ja njih... :)

Sto se tice agregacije:

Šta je to stepen agregacije i koliko on iznosi kod ADSL usluge Telekom Srbija?

Stepen agregacije predstavlja broj korisika koji dele zajednički 1 Mb/s link za pristup Internetu. Telekom Srbija ne koristi agregaciju, već su svi naši ADSL korisnici priključeni direktno na Internet link Telekoma Srbija.

http://www.telekom.nadlanu.com/adsl/Podrska.aspx?ac=solo&br=2

@Mladen Hvala, tako radi.

A ovo za agregaciju, lepo bi bilo ako je to istina a ne samo markentiški trik.

vi koji ste se prijavljivali preko sajta to niste vec ucinili ranije ? ili ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno