Mislim da malo preterujete, necu da imenujem ko ali ce se sigurno prepoznati. Imam ISDN, nisam ga jurio kada je bio ekskluziva, niti sam high-tech freak. Jednostavno, stigla mi je brosura jednog dana u kome se nudi ISDN usluga, pretpostavljam zato jer smo redovno placali telefonske racune koji su bili pozamasni i pre toga i tako verovatno bili zanimljivi kao potencijalni korisnici. ISDN sam uveo iskljucivo zboh pogodnosti koje nudi: kvalitet veze, simultani razgovor-internet, razgovor-razgovor, vise telefonskih brojeva, brdo dodatnih usluga...mnoge smo probleme resili time. Da je internet brzi, jeste, ali nikada nisam koristio svih 128k niti mi je ranije, dok sam bio na analognoj liniji, 46k bilo nesto mnogo sporije od ovih 64k. Da se razumemo, dial-up internet preko ISDN-a radi fantasticno ali je takav internet skup. Tako da je prica o "mafiji" mislim zaista malo deplasirana. To bi moglo da ima neku tezinu pre 7-8 godina kada je ISDN zaista bio privilegija za cije je uvodjenje trebalo povuci velike veze ali to sada zaista nema gotovo nikakve veze sa realnoscu.
Zar nije najlogicnije objasnjenje da ISDN korisnici (uz to sto jesu lojalniji i placaju vise) imaju prioritet samim tim sto svaki ISDN prikljucak automatski ispunjava uslove za uvodjenje ADSL-a. Koliko ostalih korisnika koji su se prijavili za ADSL uopste zna da nisu na PCM-u ili dvojniku, kao i uopste na kojoj su centrali i da li uopste imaju uslove za prikljucenje? Svi ISDN korisnici ih automatski imaju, i zasto onda da cekaju realizaciju? Da se razumemo, ADSL mene zanima puno, ali ovo je samo moje misljenje koje smatram ispravnim.
Smirite malo strasti, ADSL ipak stize.