Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A jel se doplacuje za taj ruter ili moze da se bira?

Pitaju da li hoces USB modem ili ruter. Ja se zeznuo pa trazio USB modem posto nemam mreznu kartu. Mogao sam da kupim za 500 dinara al' znate vec kako ide kada treba nesto da se dobije. Uzimaj odmah ono sto moze odmah, samo da bude sto pre. ;)

@Salko Dinamitas bolje je ruter uzeti, znaci trazicu im ruter ako imaju. Nego mi nije jasno ovo za 500 din jel to doplata ili nevezano za telekom si mogao da uzmes ruter za 500 ?

Da li je 100% sigurno to da moze da se uzme i ruter? Ovi iz Smedereva nisu znali da mi odgovere na pitanje kada sam ih pitao da li mogu ruter da uzmem umesto obicnog USB modema.

Ja mislim da oni to daju samo pravnim licima, a za fizička lica uglavnom zezaju i odugovlače. Mada sam i ja radije za ruter varijantu.

@Salko Dinamitas bolje je ruter uzeti, znaci trazicu im ruter ako imaju. Nego mi nije jasno ovo za 500 din jel to doplata ili nevezano za telekom si mogao da uzmes ruter za 500 ?

Nisi me razumeo. :)

Mogao sam da kupim mreznu karticu za 500 dinara pa da uzmem ruter. :) Inace nema nikakvih doplata, biras sta ti treba. :)

Ја сам у старту тражио ruter и добио сам THOMSON SpeedTouch 546. Дошао дома, боцнуо у лан, прикачио и ортака и одмах смо били на нету. На овај начин нас 512/128 кошта ~1050 дин.

da li je sada free setup ako se sada potpise ugovor i kada se odjaviti sa drugog provajdera, ne zelim da ostanem bez neta 3 meseca

Ја сам у старту тражио ruter и добио сам THOMSON SpeedTouch 546. Дошао дома, боцнуо у лан, прикачио и ортака и одмах смо били на нету. На овај начин нас 512/128 кошта ~1050 дин.
Jel to znaci da ste uzeli po staroj ceni al bez setupa .Ako se ne varam na nekom sajtu sam video 512 za 1811 din sa PDV-om:S:

kad budem trebao da potpisujem i ja cu da trazim rutere valjda ce da daju tada jos uvek :)

I mene zanima kakva je procedura kada se prelazi sa drugog provajdera cuo sam nesto da ako prelazis ne mozes da potpises ugovor dok traje promo period jel to tacno?

Jos mi nije sasvim jasno, ko ce imati besplatni setup. Oni koji se prijave ili oni koji potpisu ugovor pre 01.12. Ja sam se prijavio a ugovor moze da mi stigne i posle 01.12. A ta varijanta je sve izvesnija jer sumnjam da ce svima prijavljenim stici ugovor pre 01.12.

Poslednja izmena:
meni su u telekomu rekli da ko se prijavi do 01.12 ima free setup i prva 3 meseca popusta, nezavisno od datuma potpisivanja

meni su u telekomu rekli da ko se prijavi do 01.12 ima free setup i prva 3 meseca popusta, nezavisno od datuma potpisivanja

ne znam da li je bas tako.. Na ovom linku se spominju reci sklopili i zakljucili a ne prijavili.. http://www.bench-market.com/article.php?sid=11616

citat iz teksta: Svi korisnici koji do 1. 12. 2006. sa Telekomom sklope ugovor o korišćenju usluge ADSL biće oslobođeni plaćanja naknade za zasnivanje pretplatničkog odnosa u visini od 5.900,00 dinara. Svim korisnicima koji budu zaključili ugovor do 1. 12. 2006. godine biti omogućen i popust od 15 odsto na cenu mesečne pretplate u periodu od tri meseca od dana aktiviranja usluge.

E yebi-ga onda, pa to onda oni mogu da ti 31-og novembra pošalju poštom to što treba, tako da tebi ostane možda par sati fore da to izvedeš
icon_eek.gif

moje tumacenje bi bilo, da smo svi mi koji smo se prijavili do 01.12. "sklopili" ugovor i necemo placati setup, ali onome kome ne puste adsl tj zakljuci ugovor do 01.12. bice uskracen popust

Mislim da ce svi koji se prijave sad dobiti free setup bez obzira kada dobiju ADSL jer Telekom zove ljude da se prijave samo u gradovima koji ce skoro da krenu (do 1.decembra) a moguce je da ce se ovaj promo period produziti kao sto su to radili i provajderi svojevremeno kada je ADSL krenuo u BG-u.
Ja sam se danas prijavio (mislim da je pocela prijava pre 2-3 dana u Svilajncu) i zaista traze da username bude sa donjom crtom _ i tackom, tako da je moj username "nesto_jos.nesto". Totalno bezveze ali samo neka dodje ADSL i da lepo radi, moze i Mileva da mi bude username :p
Takodje sam cuo da oni koji se prijave na 512k i 768k imaju vece prioritete prilikom uvodjenja tako da znate sta vam je ciniti ;) (ja sam se prijavio za 512k :p ).
Pozdrav

Ja sam jutros podneo zahtev za ADSL ovde u Šapcu. Lik mi je rekao da je setup besplatan samo za prvih 200 korisnika, znači nema veze sa onim obaveštenjem telekoma, kao ono je neka fora za "navlačenje" :( Da li ja ulazim u tih prvih 200, on nije znao da mi kaže, jer kako sam popunio formular, on je odmah sve poslao za BG, i tamo to razrešavaju. Morao sam u username da stavim tačku i donju crtu, a za ostalo - videće se, tj., obavestiće me sam Telekom.

Poslednja izmena:
Ma to sa . i _ je nevidjena glupost. Ocigledno zaposleni koji rade na prikljupljanju ADSL prijava nisu dovoljno bistri da procitaju i skapiraju procitano. Pretpostavljam da username mora da ima ili . ili _, obe varijante nikako. Moj username ima samo tacku. Srecom pa mene niko nista nije ni pitao vec su mi sami odredili username, adsl.prezime.

Srecom pa email adresa moze da se registruje normalno, bez tacki i bez crta. Osim ukoliko se i tu ne nadje neki pametnjakovic koji ce pogresno protumaciti ono sto je procitao. :p

Malopre sam bio sa drugom u telekomu u bulevaru i receno nam je da primaju prijave za adsl ali da net nece pustiti do februara (!?) taman kad bi se i odmah prijavio i postojale mogucnosti itd.
Oni stvarno nisu normalni majku li im.....................

Pa i ako je tako, šta da im radim, van BGD-a teško da uopšte i postoji nekakva alternativa, ja lično je nemam. Samo da dobijem odobrenje, pa kad god da puste - bolje i jeftinije nego yebeni dial-up
icon_evil.gif

Znam, nisam mislio konkretno sto se tice tog vremena vec to sto oni sami nemaju pojma sta i kako rade jer ovde citam kako su ljudi za dan dobijali adsl u istom tom korisnickom servisu i onda odem i cujem takvu nebulozu. Februar. Mislim, odakle joj bas taj februar.. Strasno su retardirani

marko81 to su ljudi dobijali pre septembra, kada su prikljucivali po nekoliko korisnika, a sada je navala ogromna i dok instaliraju opremu treba dosta vremena, a oni po obicaju su kasnili i sa opremanjem centrala godisnji odmori ovo ono, tek ce krenuti ili su negde i krenuli da ozbiljno rade. Inace vec rekoh meni je iz Telekoma lik rekao biznis planom uvodjenje ADSL-a predvidjeno tek za narednu godinu, a ko se prijavi do decembra ima pravo na free setup. Ja kao i MladenIsakovic nemam neku alternativu, wireless 128k za 2500? Ili ISDN na cemu sam sada, tako da ce ADSL kad dodje biti pravo osvezenje. Mislim da ce BG biti opet ranije resen nego unutranjost

U Staroj Pazovi oprema za ADSL ce biti montirana do kraja nedelje. Samo informacija if nekoga interesuje :)

poz svima
dobio sam proslog meseca ponudu uz tel. racun za adls,popunio sam zahtev
i poslao ga u adresiranoj koverti.proslo je 15 dana od tada...zar ne bih
trebao da dobijem ugovor do sada ili bilo kakvu informaciju od telekoma ?
jel poslao jos neko prijavu ?
i da li neko zna kada ce poceti pustanje adsla u subotici ?

pa kako si mogao sam odrediti username i password... to moras licno..na salteru. Tad dobijes potvrdu o prijavi. Ovako ti nije sigurno da si uopste prijavljen. Zato sto pre otidi do telekoma i proveri da li si prijavljen.. dalje, cekaces ugovor i potpisivanje, kao vecina nas.

Poslednja izmena:
u zahtevu koji sam popunio trazili su mi user/pass. jmg,broj licne karte i jos nekoliko informacija....
ali u pravu si...mozda im moj zahtev nije stigao,a mozda jednostvno treba da cekam jos neko vreme.
cisto da budem siguran nazvacu telekom sutra.

adsl Subotica

poz svima
dobio sam proslog meseca ponudu uz tel. racun za adls,popunio sam zahtev
i poslao ga u adresiranoj koverti.proslo je 15 dana od tada...zar ne bih
trebao da dobijem ugovor do sada ili bilo kakvu informaciju od telekoma ?
jel poslao jos neko prijavu ?
i da li neko zna kada ce poceti pustanje adsla u subotici ?

prosle nedelja sam skoknuo do EUneta (Subotica) cisto informaciono da vidim sta oni kazu kada ce poceti uvodjenje ASDLa, i oni jos samo Telekoma cekaju, i lik mi je reako "decembar a mozda i ranije". videcemo sta bude. odmah sam se i kod njih prijavio za svaki slucaj:d

inace ja sam se vec pre par nedelja prijavio kod telekoma, onda jos nisu trazili nikakv pass ili user, to me i malo brine, mozda cu da skoknem kod njih ovih dana

poz

prosle nedelja sam skoknuo do EUneta (Subotica) cisto informaciono da vidim sta oni kazu kada ce poceti uvodjenje ASDLa, i oni jos samo Telekoma cekaju, i lik mi je reako "decembar a mozda i ranije". videcemo sta bude. odmah sam se i kod njih prijavio za svaki slucaj:d

inace ja sam se vec pre par nedelja prijavio kod telekoma, onda jos nisu trazili nikakv pass ili user, to me i malo brine, mozda cu da skoknem kod njih ovih dana

poz

Ja se isto na sve strane interesujem o ADSL-u u Subotici ali kako stoje stvari vecina grada na digitalnim centralama nece moci da dobije prikljucak jer je vecina na PCM vezi tako da nas je telekom jos jednom uspeo lepo da zaje.... jedino sto sam ja popunio je onaj upitnik od Tippneta, a sto se tice pocetka i meni je jedan tip iz tehnickog osoblja u posti rekao da ce ASDL da krene od Decembra i pazi sad bezobrazluka...prednost imaju oni sa ISDN prikljucima, nadao sam se pokvarenosti ali ovo prevazilazi svaku meru.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno