Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prelazim kod telekoma na box paket. Posto uz ovaj paket moze da se uzme mobilni, razmisljam da to bude HTC Explorer.
Na sajtu pise da ako mobilni ima 3G mora se koristiti, uz placanje naknade od stotinak dinara/mesec.
Da li se ovo odnosi i na BOX paket ili samo na ostale postpaid pakete?

Iz prve ruke (potpisao pre neki dan BOX ugovor), odnosi se i na BOX pakete.

Istekao mi ugovor u junu, 50% cene, i digli mi odmah pretplatu na regularnih 2000 i nešto din. Prešao na sbb 10/1 i D3 za 1490 din.

Powered by NexusHD2

poz ljudi ako moze pomoc, dosao sam kod sestrica, ima telekomov ruter EchoLife HG520c, ako mozete da mi kazete kako da aktiviram wireless? hvala

msm da treba da se pre toga podesi wlan, mada mozda bude i radio ako ga samo upalis ali da znas da neces imati sifru i da ce moci bilo ko da se nakaci, nadji negde uputstvo kako podesiti wlan ili zovni telekom

Uklj wifi na dugme,kucas u ie 192.168.1.1 user telekom pass telekom i tamo podesavas sve-enkripciju, sifru i ako zelis mak filtriranje.

uspeo sam, hvala

Jel moze da se dobije MIK i predje kod drugog operatera ako sam jos pod ugovorom?

Pa cemu bi onda sluzio njima ugovor? Cilj ugovora i jeste da te obavezu da koristis njihovu uslugu i da ne mozes da predjes kod drugog tj mozes ali onda treba da platis penale tj verovatno pretplate za sve mesece do kraja ugovora.

Jel moze da se dobije MIK i predje kod drugog operatera ako sam jos pod ugovorom?

Ево шта кажу господа из Телекома:

Поштовани,

Потврду о (МИК) Миграционом коду може добити носиоц права услуге ADSL, одласком у најближу пословницу Телеком Србија, уз личну карту на увид. Приликом подношења захтева сви рачуни за телекомуникационе услуге морају бити измирени.

Потврда о (МИК) има важност 30 дана, од датума издавања истог.

Услугом Миграционог кода, омогућена је промена Интернет сервис провајдера по захтеву корисника, а без демонтирања услуге и евентуалног губитка порта.

НАПОМЕНА: Будући да је Телеком Србија у својој понуди приступа Интернету имао више кампања са различитим условима Уговора и у случају превременог раскида истог различита задужења корисника, молимо да се о обавези корисника у случају превременог раскидања коришћења услуге ADSL информишете на самом Уговору који сте потписали.

С поштовањем, Телеком Србија а.д.

www.telekom.rs

Kako da podesim OpenDNS na Pirelli discus ruteru? Pokusavao sam sve i svasta ali ne ide... Do sada mi je bez DNSa normalno radio net, i wifi i sve, pre par dana u kancelariji je odjednom samo preko etherneta radio, kad god pokusam na wifi da se nakacim nije htelo, sada se i ovde isto to desava...
Hvala puno!

Jesi li probao da isključiš i uključiš ruter? Jeste malo glupo pitanje, ali mi je poznat taj problem i uvek sam ga rešavao na ovaj način :D

Jesam, i malo radi, pa prestane... I na spisku wifi hotspotova moj hotspot stoji kao da ima limited or no connectivity :/

Nešto ti je onda ruter prso :) Mogao bi da se žališ Telekomu.

Dobio sam HG530 ruter. Portovi 1 i 4 su LAN prikljucci, dok su 2 i 3 programirani za IP TV.
Da li postoji mogucnost da se jedan od TV portova prebaci i da se koristi kao portovi 1 i 4?

Imas u ovoj sobi zakacenu temu na vrhu gde su objasnjenja bas na tu temu.

Imas u ovoj sobi zakacenu temu na vrhu gde su objasnjenja bas na tu temu.

Hvala! Uspeo sam da udjem u Port Mapping, stikliram ethernet port 2, ali javlja error updating, duplicate vlan port :(

need help, stigao mi je adsl, hg530, prikljucio sam sve lepo [imao sam adsl pre 3 god], i pokusah da se nakacim lap topom na wifi ali evo sta izbaci:

kako sad da mu namestim ip? =.=

Poslednja izmena:
need help, stigao mi je adsl, hg530, prikljucio sam sve lepo [imao sam adsl pre 3 god], i pokusah da se nakacim lap topom na wifi ali evo sta izbaci:

kako sad da mu namestim ip? =.=

Upisi rucno IP adresu, npr. 192.168.1.15. Subnet mask je standardna (255...), default gateway 192.168.1.1

DNS
212.200.191.166
212.200.190.166

Mozes i guglove DNS da postavis (8.8.8.8 i 8.8.4.4), ja tripujem da za nijansu bolje rade.

hvala jericho, ladno nije bilo da dodeli automatsku ip, ukucao sam ovo iznad i proradio je net :D cheers

Meni je taj dhcp u tom djubretu od telekom rutera toliko problema pravio da mi je resenje jedino bilo da kupim novi ruter i dam mu sve, i ssid i dhcp...

Ipak imam problema. Radilo je nekoliko sati i sada ponovo nema interneta na portu 2, odnosno ima samo na 1 i 4.
Kacim skrinove, pa ako moze pomoc sta treba jos podesiti. Ruter je HG530

Hvala!

Prilozi

• 1.png
    1.png
    47.8 KB · Pregleda: 126
  • 2.png
    2.png
    46.3 KB · Pregleda: 119
Ipak imam problema. Radilo je nekoliko sati i sada ponovo nema interneta na portu 2, odnosno ima samo na 1 i 4.
Kacim skrinove, pa ako moze pomoc sta treba jos podesiti. Ruter je HG530

Hvala!

na 2 ni ne treba da bude internet nego iptv ako su ti 1, 3 i 4 net?

... da ne otvaram novu temu...

imam Telekom ADSL (Huawei hg520) i u poslednjih 2 meseca svaki put kad startujem racunar stoji uzvicnik kod mrezne ikonice (win7) u trayu, i internet je mrtav.

Kad odem u device manageru na disable network adapter, pa opet na enable sve radi kako treba.

Ima li neko ideju kako da resim ovaj annoying problem da mi se ne desava da svaki put moram na enable/disable adapter (ili troubleshoot i ostale smicalice)?

meni se desava da kada palim komp pise da nema mreze(crveni x na win7 64bit) i posle odredjenog vremena sama dodje(net). sta da radim da se to ne desava? komp mi se upali za najvise 40sekundi a posle cekam modem par minuta... isto je dosadan problem kao decka iznad mene..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno