Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Turi ga u frizider :D

aj nek neko od telekomovaca proba youtube, meni nece da otvori -.-

Radi normalno.

meni sa telekomovim dns nije hteo da otvori, sad sam stavio na google dns i radi o_O

da li do ip adrese koju dobijem moze biti da mi se povecava packet loss?

na 109. adresama sam imao 0% packet loss-a a sad na 93. adresama imam od 1-3%

i nekad na 93., otpr. svako 3xi put kad radim pingtest mi poblesavi ping ode na 43 a jitter na 23

na 109. je bilo ping 10 jitter 0 ili 1

Poslednja izmena:
Ja sumnjam da je rec o hostu, tacnije o Veratu. Pre minut ping sa exe.net 19ms, jitter 2ms, a onda proverim preko Veratovog servera:
67606116.png

Evo ponovo ping ka exe.net, identican rezultat, i to server u Nisu vs. Veratov u Beogradu, koji cak pokazuje i packet loss.
67606313.png

Poslednja izmena:
Bla iz nekih za ovu temu nebitnih razloga nisam presao na Veratovu 6mbit promociju nego sam jos uvek zaglavljen na lelekomu, bio danas u poslovnici da pokusam da iskukam 4mbit za ~1000 dindzi ko prosle godine, al corak :D Kaze tek u septembru moze biti nekih popusta sta god mu to znacilo.

znaci da trenutne akcije vaze do 30.09. i izgleda do tad nece biti novih akcija :/

sta sad raditi, preci na verat na tih 6mbita ili cekati lelekomovu akciju u oktobru?

ocekujem da ce telekom dati neku extra povoljno akciju kad se formira vlada da bi opet namamili masu i bojim se da sad predjem na verat i onda za 2 meseca dodje bolja ponuda, mada i ako bude kontam da ce biti nesto u stilu popust 50% i da bude tako onda je to ista cena kao verat a vise od akcija 1000din za 6mbit-a ne verujem da ce biti

Paaa od februara oni pricaju na twitteru kako se spremaju neke "odlicne promocije" a do sada nista ;)
Veratova akcija je odlicna - cak i ako telekom bude imao neke akcije najverovatnije ce biti ista kao i kod verata - ja licno cekam 15-ti avgust pa ako nista ne bude bilo prelazim na verat - jer da cekam telekom do oktobra samo zbog nekih glasina/ocekivanja - ne pada mi na pamet ;)

pa i ja msm da i ako bude neka akcija kod telekoma da nece biti nista spektakulrano kao sto oni najavljuju... ili kao sto smo mi umislili da ce biti :D

ovaj lelekom je stvaaaaaaaaaarno bzvze
odok do Verata...
placa li se kod njih Wi Fi modem dodatnih 990 din ?
koju opremu daju ?

da placa se 990din, kako sam dobio informaciju dobija se tplink td-854w

*** ja sam hteo da predjem kod verata, al nisam racunao da ce mi iz lelekoma traziti da odma izmirim sve dugove ka njima racun za prosli mesec koji inace uvek placam 20-tog :D I odma i da platim sto sam od ovog meseca trosio, reko aj to bi jos i skrpio, kad dodjem do verata i oni mi traze odma za prvi mesec da platim plus hiljadu dinara za ruter jer bez toga dobijes neko da ne kazem sta :D
Tako da sam do daljneg na lelekomu, iskreno vise od 4mbit mi ne bi trebalo pa bi bio extra happy da ponovo to moze da se uzme za 1000 din.

Mrzi me da prelistavam i da trazim ali sam bio u posti i pokupih ovaj flajer :
Akcija do 30.09

4096/512 - 1300

6144/1024 - 1505

8192/1024 - 1715

16384/1024 - 1960

Ugovor 24 meseci 12 meseci ove navedene cene a 12 preostalih cene uvecane za 30%
Dobija se WIFI ruter
Tel za prijave 011 3641 999

Pozz

Nije to Telekomov aDSL, već PTT-ov. Mada, generalno, PTT važi za boljeg aDSL provajdera.

Inače, info sa njihovog sajta se ne slaže sa tim tvojim... - http://www3.ptt.rs/akcija_jul2012/index.php

Vaš PTT Net je pripremio novu ADSL Promo akciju:

Plaćajte ADSL po 30% nižoj ceni narednih 12 meseci!

Uslovi akcije:

Korisnici koji u periodu trajanja akcije zaključe Ugovor na 24 meseca, za brzine počev od 4096/512 Kbps (i više), u prvih 12 meseci plaćaju naknadu umanjenu za 30% u odnosu na cene utvrđene važećim Cenovnikom Internet usluga, dok se u toku drugih 12 meseci ugovorne obaveze plaća puna naknada, takođe po važećem Cenovniku Internet uluga.

Za dodatne informacije pozovite Tehničku službu PTT Net-a na:

011 3641 999

ili se obratite na šalterima POŠTE.

Poslednja izmena:
I meni se bliži kraj ugovora sa Telekom-om, pa sam danas išao do poslovnice da se raspitam za dalje. Rekoše mi da će od 1.septembra sigurno biti neke nove akcije i da se strpim sa odlukom do tada. Pošto sam pod ugovorom do kraja septembra, ostaje mi da sačekam, mada mi se čini da od tih "akcija" neće biti ništa

I meni se bliži kraj ugovora sa Telekom-om, pa sam danas išao do poslovnice da se raspitam za dalje. Rekoše mi da će od 1.septembra sigurno biti neke nove akcije i da se strpim sa odlukom do tada. Pošto sam pod ugovorom do kraja septembra, ostaje mi da sačekam, mada mi se čini da od tih "akcija" neće biti ništa

Nema od tih akcija nista. Pogotovo sto je Dinkic ponovo najavio prodaju Telekoma. Meni istice 21.septembra click4+IPTV, uzimam do kraja avgusta TotalTV Mix. Tv + 16Mbit/s + D3go za 2390din. To Telekom sa postojecom infrastrukturom ne moze da ponudi

Poslednja izmena:
Ugovor mi istice u januaru.... Jedva cekam da ih se otarasim, jer od neke normalne akcije zbog kojeg bih produzio ugovor izgleda da nema nista...

Nema od tih akcija nista. Pogotovo sto je Dinkic ponovo najavio prodaju Telekoma. Meni istice 21.septembra click4+IPTV, uzimam do kraja avgusta TotalTV Mix. Tv + 16Mbit/s + D3go za 2390din. To Telekom sa postojecom infrastrukturom ne moze da ponudi

Ti uzimas tih 16mbit/s preko telekome infastrukture tako da sta telekom moze da ponudi kod tebe u kraju to ces dobiti. Pa kako ces da uzmes do kraja avgusta ako ne raskines ugovor sa telekomom i onda da cekas jos jedno 20 dana da te prebace ovi. Ne mozes da uzmes MIK ako imas postojeci ugovor sa telekom jedino ako ga raskines i platis penale za raskid ugovora.

Poslednja izmena:
A pored toga mozes i da cujes glasine o novim akcijama sledeceg meseca :d

Ti uzimas tih 16mbit/s preko telekome infastrukture tako da sta telekom moze da ponudi kod tebe u kraju to ces dobiti. Pa kako ces da uzmes do kraja avgusta ako ne raskines ugovor sa telekomom i onda da cekas jos jedno 20 dana da te prebace ovi. Ne mozes da uzmes MIK ako imas postojeci ugovor sa telekom jedino ako ga raskines i platis penale za raskid ugovora.

Da a penali su kako stoji u ugovoru, placanje obaveza do isteka ugovora uz sledeci racun, a oni su obavezni da pruzaju uslugu do isteka MIK-a, ako sam dobro razumeo.

Da a penali su kako stoji u ugovoru, placanje obaveza do isteka ugovora uz sledeci racun, a oni su obavezni da pruzaju uslugu do isteka MIK-a, ako sam dobro razumeo.

Pa ekstra ako je samo da moras da platis mesec unapred, mik mozes da uzmes tek kada isplatis sve telekomu i vratis opremu (mada mozes da ih smaras da ti daju modem pa da im vratis kada dobijes modem novog provajdera posto ce ostati telekom kao aktivni provajder sve dok ne predjes na total, jer iako imas modem i ako nemas ti ces telekomu platiti net sve za vreme trajanja procesa prebacivanja na drugog provajdera meni je trajalo 30 dana i treba telekomu da platim pun mesec zbog toga), i prijavi se sto pre kod totala zato sto ponuda sa d3go da je besplatan tokom trajanja ugovora vazi samo do 31 avgusta.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno