Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pre par meseci imali su promociju sa besplatnim ruterom u SBB-u, steta sto ti se nije uklopio tajming. 6Mb je sasvim solidan paket, a ne znam kako zamisljas da bi se posle 4Mb navikao na 1Mb :D
Mozda mozes da iskombinujes neki paket sa televizijom u SBB, ako vec koristis njihovu kablovsku.

Možeš letos da leruješ na telekom-u, klik1, eventualno da probaš sa speedup-om možda ti zaglavi na većoj brzini, do jeseni moraju bilo šta da ponude što će zadržati ljude koji imaju mogućnost izbora ...
To i računam,da nekako preživim sa 1.5M narednih 3 meseca jer verujem da će morati nešto bolje da ponude :D .

6Mb je sasvim solidan paket, a ne znam kako zamisljas da bi se posle 4Mb navikao na 1Mb :D
Mozda mozes da iskombinujes neki paket sa televizijom u SBB, ako vec koristis njihovu kablovsku.
Ja ću nekako i preživeti na 1.5M nego će gospođa da me :smackbum: ako ne bude mogla Sulju & Co. da prati on-line :wall:. Maločas mi se i keva žali da kod njih Suljo jedva može da se gleda (imaju 1.5M Flat kod EUNet-a).

Ništa,idem ipak do Telekoma da skinem na 1.5M :wall: . Ako bude baš toliko loše,od 1.8. raskidam ugovor i odoh u SBB,po cenu gubitka i porta i rutera ...
Ne bih momentalno u SBB (iako imam živ nalog i tamo) jer se potajno nadam da otkačim i TV :D .
Samo to je skoro 10€ mesečno a zbog obaveza,realno slabo koristimo.

Sacekajte jos 15 tak dana ide odlicna akcija telekom ASDL to su mi sinoc potvrdili odgovorni ljudi u telekomu

Hmm ... Kapiram da ako uradim kako sam gore napisao,moćiću bez problema da uletim u tu akciju iako danas pređem na Klik 1.

Biću praktično korisnik sa ugovorom ali,bez vremenske ugovorne obaveze.
Jedino ako nešto loše kontam pa to ipak neće moći tako ...

Ne znam ja nosim opremu u ponedeljak i prelazim na total. (imacu 10mb + d3go na 3 uredjaja + total tv) za 2300 nek se **** telekom

Sacekajte jos 15 tak dana ide odlicna akcija telekom ASDL to su mi sinoc potvrdili odgovorni ljudi u telekomu

Imaš li kakvu konkretniju informaciju o čemu se radi ili bilo ko? Valjda imamo na forumu bar jednog insajdera iz Telekoma ...

Poslednja izmena:
Ne znam ja nosim opremu u ponedeljak i prelazim na total. (imacu 10mb + d3go na 3 uredjaja + total tv) za 2300 nek se **** telekom

Nzm gde si ti ali u ovdašnjoj SBB ponudi ne vidim kombinaciju koju ti planiraš za 2300.
Ovde je najeftinija MIX varijanta,uz ugovor na 24 meseca, Net 10/1 1.490 din + D3Go 100 din + D3 Start paket po ceni mesečnog održavanja 948 din..
To je skupa 2.538 din. .

Varijanta koju sam ja razmatrao bila je PostPaid Flat 6/0.5 Mb za 1.540 din + analogni TV 948 din mesečno.Imao bi' dobar net i solidan TV (za 1 CRT TV i 2 TV kartice (1xCRT+1xVGA TFT) a bez dodatnih risivera,dekodera,bla,bla, ...

Ma,u krajnjem,ako ovaj Klik 1 bude toliki shit otkačiću ih već sledećeg petka i odoh na Cable :D

Malocas me zvala gospodja iz Telekoma, zvucala kao da ne zna gde se nalazi a ni zasto me zove. Nudi mi paket click4, umesto ovog od 1.5 megaBAJTA, ali totalno konfuzno i zbunjeno, na stranu sto je zvucala kao da zove sa druge planete. Zahvalio sam se.:smash:

Nzm gde si ti ali u ovdašnjoj SBB ponudi ne vidim kombinaciju koju ti planiraš za 2300.
Ovde je najeftinija MIX varijanta,uz ugovor na 24 meseca, Net 10/1 1.490 din + D3Go 100 din + D3 Start paket po ceni mesečnog održavanja 948 din..
To je skupa 2.538 din. .

Varijanta koju sam ja razmatrao bila je PostPaid Flat 6/0.5 Mb za 1.540 din + analogni TV 948 din mesečno.Imao bi' dobar net i solidan TV (za 1 CRT TV i 2 TV kartice (1xCRT+1xVGA TFT) a bez dodatnih risivera,dekodera,bla,bla, ...

Ma,u krajnjem,ako ovaj Klik 1 bude toliki shit otkačiću ih već sledećeg petka i odoh na Cable :D

Rekoh total tv :D ne sbb kablovski, jer nemam kablovski a da imam ni jednog momenta se ne bi razmisljao da ostanem na adsl-u. Ne kontam sto se uopste dvoumis da odes na sbb lol

Nelogicno skroz .. Makar i pripaid ...

Pre mesec dana su govorili cekajte do 1.7 tad krece nova akcija pa nista od toga. Daj Boze da si u pravu :)

I ja se nadam, evo 2 nedelje sam na click 1 posto je jelte isteko 50% ugovor i mogu reci da je uzas sporo :)

Pređoh na Klik 1 pre 2 sata :S:.
Najbitnije da mogu već sutra da ih otkačim ako smislim (ili se pojavi) nešto povoljnije.

http://www.speedtest.net/result/2048768320.png :D :wall:

Dvoumim se Lelekom vs. SBB jer mi beše mnogo fino Klik 4 za 1.060 mesečno pa se nadam opet nečem sličnom :D
Jer,kao što rekoh,najpovoljnija varijanta kod SBB bi me koštala mesečno 2.500 (uz obavezan TV).

Pošto nam je (kućna) elektronska potrošačka korpa :D dosad mesečno težila blizu 40€,sad,u novim okolnostima gledam da ne prelazim tu cifru.

Ja ću najverovatnije preći na box 4.

ala *****ava telekomov net..generalno...30min dok ucita twitter.com ,hltv.org i ostale strane sajtove...
www.rts.rs ucita za 2 sekunde... .... sta se desavaaaaaa

Probajte par puta resetovati modem , meni je bar tako proradilo ;)

Normalno otvara te sajtove, mozda vam ih firewall blokira. Odcekirajte "SPI and Anti-DoS firewall protection" u Intrusion Detection podesavanjima firewall-a.

Mozda je opet problem sa nekim opsegom IP adresa (posto Apple kaze da mu je proradilo posle reseta)

Naravno tek posle 5-6 reseta modema a do tada nisam mogao bench da otvorim :)

I meni nije otvarao yahoo mail i jos neke sajtove, posle reseta proradilo.

Generalno neki je problem bio oko ucitavanja ali posle restarta je sve proradilo. Jos se ja cudim ma koji mu je djavo sinoc sve ferceralno normalno a sada ko usporen puz. No posle prvog restarta sve je doslo na svoje.

No kako se meni cini ima da osedimo sada cekajuci neku normalnu akciju od telekoma, ako su vec videli da im ova akcija 50% jeftiniji paket funkcijonise i da je puno ljudi samo zbog toga podpisalo novi ugovor ne vidim sto konji nisu nastavili dalje jer u cemu je fora menjati dobitnu kombinaciju? Oni dobijaju korisnike na novih godinu dana a to sto ce dati 50% jeftinije pakete ne verujem da je telekom na nekom gubitku moze samo biti na dobitku a na gubitku nikako.

Ljudi nemojte pametovati molim Vas sa stvarima... "proveri firewall" , "uradi restart modema" i slicno... problem je bio GENERALNI.. sto znaci svi korisnici su imali problem u popodnevnim casovima.. i otezan
saobracaj prema inostranstvu . Telekom je na Tviteru primio primedbe i posle par sati je proradilo sve.

Telekom Srbija ‏@Telekom_Srbija

@vranac @avramator Da li je sada sve u redu, dobili smo informaciju da je otklonjen kvar?

No shit? Onda sledeci put idi i zali se na tviteru, nemoj ovde da postujes. Meni je sve radilo normalno u vreme kad su "GENERALNO svi imali problem". Ako ti ne treba pomoc i savet, nemoj ni da ih trazis, tvituj i mirna Backa.

Ljudi nemojte pametovati molim Vas sa stvarima... "proveri firewall" , "uradi restart modema" i slicno... problem je bio GENERALNI.. sto znaci svi korisnici su imali problem u popodnevnim casovima.. i otezan
saobracaj prema inostranstvu . Telekom je na Tviteru primio primedbe i posle par sati je proradilo sve.

Telekom Srbija ‏@Telekom_Srbija

@vranac @avramator Da li je sada sve u redu, dobili smo informaciju da je otklonjen kvar?

Ja nisam imao problema nikakvih mozda zato sto koristim google dns.

nije do google dns, neke stvari ni tako nisu radile... i nije trebao reset, kad su sredili vratilo se samo...

to je bilo problem do telekomovog peeringa ka inostranstvu... valjda se sjebao u telekomu neki BGP router :p

Poslednja izmena:
No shit? Onda sledeci put idi i zali se na tviteru, nemoj ovde da postujes. Meni je sve radilo normalno u vreme kad su "GENERALNO svi imali problem". Ako ti ne treba pomoc i savet, nemoj ni da ih trazis, tvituj i mirna Backa.

ne tripuj se dete molim te... ja nikakvu pomoc nisam trazio samo sam okacio da ljudi budu upuceni u problem...i napomenuo sam da vecina ima taj problem sto znaci da nije do jbnog firewalla ili rutera ako iole znas nesto...vec je do samog telekoma ..

nebitno,necu da trolujemo temu sad.
Bitno da su sredili..
:)

Poslednja izmena:
Dete? :D Nema potrebe da objasnjavas da li si "upoznavao druge" ili pitao, vidi se iz tvojih postova.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno