Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nista od probe za speedup, netje da radi. Kad kliknem ono crveno speedup dugme, samo izbaci da nemoze ostvariti konekciju. Jel imao jos neko slican problem?

Ljudi kako vam danas radi net?! Sta god pustim da gledam preko neta,kocka secka zakiva... Kad merim brzinu,sve je uredu. :(

Download sa fileserve radi sporije nego inace iako imam premium, znaci do Telekoma je nesto.

sa zadovoljstvom već u ponedeljak napuštam u**ani lelekom i prelazim na kopernikus kablovski net.

Pa blago tebi kad možeš da biraš...ima nekih kojima je samo telekom opcija...muke.

Ptt kablovski ima najbolju infrastrukturu. Najmanji ping i nikakvih prekida ili bilo kakvih drugih problema. Fakticki si online 24/7. Doduse, paketi nisu konkurentni sa ovim najnovijim povecanjem u adsl taboru, ali treba sacekati rasplet situacije. Ja se nadam najboljem.

Da li je neko pokusao da promeni adsl ISP-a kad svi pricaju da je to isto. Ok, svi vuku od telekoma, ali za razliku od telekoma tim otkupljivacima protoka je stalo do musterija (vecini). Drugacije je osoblje, drugacija je tehnicka podrska, drugacija je voljnost da ti pomognu ako imas problem, pa ako je problem do telekoma verovatno mnogi od provajdera ce se boriti sa telekomom da taj problem koji im kvari reputaciju sto pre bude resen.

Dakle nemojte pricati napamet ako neznate druge provajdere. Da je sve to isto onda bi postojao samo jedan i gotovo.

Ja bih preporucio ako vas jedan ADSL ISP neceni, ako nema kablovske, treba probati drugog.
Mnogi zaboravljaju koliko je novac vredan u srbiji i koliko ga je tesko zaraditi. Naucite da cenite svoj novac i da svojim novcem kaznite ako je neko aljkav ili nekog nagradite ako je korektan.

Poslednja izmena:

Da li jos nekome adsl radi ovako lose danas?
Gde je ovo od 4 mb...

Da li jos nekome adsl radi ovako lose danas?
Gde je ovo od 4 mb...

Kod mene standardno dobro. Nisam primetio ništa loše ovih dana. Procimaj malo tvoje kablove razvodne kutije, verovatno pune snega i vlage.

1124669378.png

skoro 600kbps gubitaka u DL imaš a plaćaćeš 1600 dinara i ti si zadovoljan time? :shock:

Ajde deco smirite se...

Svaki put dok neprodje ubrzanje sve radi nestabilno i lose,sacekajte 10-15 sve ce da se sredi.
Pozdrav

Meni nesto net poptuno poludeo ovih dana u Nisu sam imam paket click 1 radio mi je speedup par meseci bilo je oko 2 medjutim od pre 3 dana brzina je pala sa 2 na neku nebuloznu
1126053659.png
i sad ok kazem ja ugasili mi speedup vratili me ali kao da nije to youtube secka kao lud ne mogu apsolutno nista da pustim download ide kao sto i brzina sa speed testa kaze, ne znam sta moze da bude. Ako neko ima neku ideju neka kaze? A da probao sam opet da odradim speedup ali sad kad kliknem tamo po unosenju podataka prijavi da ne moze da se konektuje na server 212....

Meni je puko webmail. Tjs trazi nov pass prilikom slanja dok proveru radi bez problema (thunderbird i opera). Na webmail sajtu ne prihvata. Ili mi je neko provalio nalog ili (sto je verovatnije) je kod njih ponovo neki haos!

JEl se ikom desilo da mu se modem resetovao posle ovog povecanja?! 520c u pitanju i sve vracena na defoult; sad opet moram da izdvojim po sata zivota na podesavanja kad nisam sacuvao setup krelac :(

Meni nesto net poptuno poludeo ovih dana u Nisu sam imam paket click 1 radio mi je speedup par meseci bilo je oko 2 medjutim od pre 3 dana brzina je pala sa 2 na neku nebuloznu
1126053659.png
i sad ok kazem ja ugasili mi speedup vratili me ali kao da nije to youtube secka kao lud ne mogu apsolutno nista da pustim download ide kao sto i brzina sa speed testa kaze, ne znam sta moze da bude. Ako neko ima neku ideju neka kaze? A da probao sam opet da odradim speedup ali sad kad kliknem tamo po unosenju podataka prijavi da ne moze da se konektuje na server 212....

Deža vu....
Isto je svima koji su imali zaglavljen speedup, koji bajdvej ne radi vise uopste. Ne znam ima li neko info sta se sa ovom uslugom (speedup) desava ?
Da li su je namerno "deaktivirali" ili je nesto drugo u pitanju ?

To je zato sto ti je brzina modema bila podesena na 2048/192, i kad aktiviras speed up onda ti bude brzina oko 1700/150 ( zbog gubitaka oko 20% ). E sad su svima ogranicili modeme na nove brzine, odnosno za click1 paket na 1536/256, tako da kad uradis speed up, brzina ti ne moze biti veca od otprilike 1300, opet zbog tih gubitaka. Sacekajte da se sve ovo zavrsi i zovite centralu da vam ogranice ruter na sledeci paket ( koji ce biti 4096/512 ) da bi mogao da vam radi speed up. Tad ce ti skidati oko 3500, 3600, jos plus ako se ubaguje posle pa ostane tako, milinko...
To cu i ja da uradim...

Zvao sam ja tehnicku podrsku i devojka je bila zacudjena da speedup neradi, prijavila je kvar tehnickoj sluzbi, a od taoga je proslo 7 dana. Kao sto je receno, moramo sacekati da se sve slegne. Mada meni u ruteru stoji vec sad na 4096/512.

Pa naravno da je bila zacudjena, to joj je posao da zavarava korisnike pricom, kako je moguce da ne radi, pa mora da radi, jeste proverili kablove, restartujte kompjuter... Prica za malu decu, ko da sam ja juce seo za kompjuter, a znam da su joj rekli da se pravi luda i da zna razlog zbog cega ne radi.
Ista prica je bila kad sam zvao i ja pre jedno 8,9 meseci. Prijavicemo kvar tehnickoj podrsci, a naravno od toga nista. Dok nisam poludeo i zvao jedno 10 puta, i na kraju mi se javi neki normalan momak, i podesi brzinu porta na sledeci paket da bi mogo da uradim speed up. Sve bilo gotovo za 5 minuta. To samo hocu da uradim jer posle kad istekne speed up posle 3 sata bude mi stvarna brzina 1512, a ne 1300, odnosno speed up ne mora ni da se aktivira cak, bude odmah 1512 jer je ruter na 4096..
Inace meni je 1mb paket, tebi je verovatno 2mb cim ti je odmah prebaceno na 4096

I ja placam 1Mb paket ali mi je vec godinu i vise dana bio zaglavljen speedup na 1.7Mb, i pre jedno 10ak dana, vidim da je brzina otisla na 4Mb. To je trajalo 2 dana i posle toga je ovako kako je i sad... 0.8 do 1Mb. Pre je u ruteru stajalo 2048 ili sl. a sad stoji 4096 da je bandwith, a max bandwith mi stoji na 10444. A Operation mode je na G.dmt.bisplus, a bio je pre na ADSL 2+. Probao sam to da menjam u podesavanjima ali nemoze.

Pa naravno da je bila zacudjena, to joj je posao da zavarava korisnike pricom, kako je moguce da ne radi, pa mora da radi, jeste proverili kablove, restartujte kompjuter... Prica za malu decu, ko da sam ja juce seo za kompjuter
Tako je i mene zaludjivala jedna pre neki dan.
Povecase mi brzinu na 4096,i tad nastase problemi, nonstop puca veza i od podneva prestade da radi.Ja cekao do uvece vidim nema vajde da se dodje net,prvo sto sam jedva dobio korisnicki servis,e a i kad sam ih dobio,kazu kod njih je linija ok.Ajd da proverimo kablove,pa gde je sta ubodeno.Ja joj lepo kazem sve je radilo ok,al nema sanse da ona popusti.Ok,reko,ajd zaludjuj me. :D
Sve je kao u redu,prosledice teh sluzbi dalje.I doduse odmah ujutru zu me zvali i posle 5 minuta sve je bilo ok,(cak su i dolazili kao da mere nesto,nisam bio kuci pa neznam sta) ali nazalost samo do uvece,tj sinoc.
Konstantni diskonekti,nema sanse da se net koristi.Jutros me zvali opet ovi da pitaju kako net radi(posto su rekli da ce da pozovu),ja im pricam,kazu verovatno ne moze linija da izdrzi vise od 2 Mbita :zgran:!!!
I sad mi smanjise na 2,kao da proverimo,pa da se cujemo kasnije.
Bas sam razocaran.A niko da proveri kakvo je stanje recimo na banderi,s obzirom da sam ja kod mene kompletno sve izmenjao instalaciju kad sam uveo adsl,jer su me isto tako ubedjivali da je problem do mene (isto mi se gubila veza),pa je na kraju ispalo da su oni u centrali nesto naopako privezali.

I ja placam 1Mb paket ali mi je vec godinu i vise dana bio zaglavljen speedup na 1.7Mb, i pre jedno 10ak dana, vidim da je brzina otisla na 4Mb. To je trajalo 2 dana i posle toga je ovako kako je i sad... 0.8 do 1Mb. Pre je u ruteru stajalo 2048 ili sl. a sad stoji 4096 da je bandwith, a max bandwith mi stoji na 10444. A Operation mode je na G.dmt.bisplus, a bio je pre na ADSL 2+. Probao sam to da menjam u podesavanjima ali nemoze.

Meni je ranije bilo 2048, ali tek kad sam ih zvao jedno 10 puta, od kojih su mi se 5 puta javili, i kad im kazem sta mi treba, kazu sacekajte da vas prebacimo na drugu liniju, i prekinu vezu.ccc
A sad otkad je krenulo ovo "ubrzanje", ako se tako moze nazvati uopste, YT downloaduje 0.2-0.5 mbps, brzina je spala ma 1536/256. Al naravno max. skida oko 1300...

Gledajte ovo .A gledajte sada ovo koliko mi pokazuje u modemu da je brzina Bandwidth Down/Up(kbps) 4095 / 511 , sta se ovde radi ja ne znam.Nikako mi nije jasno da na testu pokazuje ovu brzinu, a u modemu ovu.

A u downloadu koliko pokazuje?

Kome ja da se zalim?Imam paket 4/256 kod Verata.
Speedtest nije merodavan,resetuj ruter,racunar,povuci nesto sa Nvidia ili ATI sajta pa vidi brzinu.

Poslednja izmena:
A u downloadu koliko pokazuje?

Kome ja da se zalim?Imam paket 4/256 kod Verata.
Speedtest nije merodavan,resetuj ruter,racunar,povuci nesto sa Nvidia ili ATI sajta pa vidi brzinu.[/QUOT Po ovom testu ti imas brzinu od 29mb/s sto kod nas nijedan provajder nema i ne pruza uslugu sa tolikom brzinom,sta se ovo radi katastrofa je.I u pravu si za ove testove da nisu merodavni.Cist primer je tvoj.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno