Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako vam rade torenti?
Skidam epizodu dextera gde ima 30 000 seedera vec vise od 24h!
A kad skidam neki fajl sa servera sve normalno pici...

100x prezvakano... Ako zelish da imash maximalnu brzinu downloada na torrentu koristi neki od privatnih trackera... Meni je avg brzina skidanja torrenta nekih 470 kB/s shto je i vishe nego ok za ADSL za 4 mbps paket...

Moze torrent da ima i 300.000 seedera ako imaju bedni upload... Na privatnim trackerima puno ljudi koristi seedbox sa 100 mbps uploadom pa ti je brzina skidanja skoro uvek maximalna...

:wave:

Torenti sa javnih trackera oko 400kB/s , direktan download sa rapidshare i sl. između 500-515 kB/s . Paket click 4 + IPTV .

100x prezvakano... Ako zelish da imash maximalnu brzinu downloada na torrentu koristi neki od privatnih trackera... Meni je avg brzina skidanja torrenta nekih 470 kB/s shto je i vishe nego ok za ADSL za 4 mbps paket...

Moze torrent da ima i 300.000 seedera ako imaju bedni upload... Na privatnim trackerima puno ljudi koristi seedbox sa 100 mbps uploadom pa ti je brzina skidanja skoro uvek maximalna...

:wave:
Znam tu pricu oko privatnih i javnih trackera.
Pazi skidam tog dextera npr stalno odmah sutradan kad izadje nova epizoda. I u poslednjih 7 nedelja cim stavi da se skida odmah bude brzina 400kb/s.
Naravno da mi je upalo u oci kad sam stavio da se skida a brzina 5kb/s sa tolikim brojem ljudi.

Znam tu pricu oko privatnih i javnih trackera.
Pazi skidam tog dextera npr stalno odmah sutradan kad izadje nova epizoda. I u poslednjih 7 nedelja cim stavi da se skida odmah bude brzina 400kb/s.
Naravno da mi je upalo u oci kad sam stavio da se skida a brzina 5kb/s sa tolikim brojem ljudi.
niko ti nikada nece garantovati maksimalan download sa tih trekera.... i meni isto tako radi, a nema veze ni sa linijom ni sa telekomom... a cim se prebacim na privatni treker, sve poleti (4mb net, 480kb/sec download)... gomila tih ljudi koristi i ogranicavanje uploada... meni je kuci recimo ogranicen upload na 5kb/sec, dok kad sam koristio seedbox, share je isao i do 10mb/sec... naravno seedbox niko ne koristi na javnim trekerima... pa ti izvuci zakljucak iz ovoga...

Ljudi, kako stoji sa ADSL? Hoce biti nekih pozitivnih promena za nas korisnike?
Nisam ni znao da SBB nudi 8Mbit za 2090din !!!! I prosto sam razocaran da ja kao korisnik PTT ADSL (pisem ovde jer je najveca tema za provajdere) placan skoro 1700din samo 2Mbit. Rado bi se prebacio na SBB ali u mojoj zgradi je prikljucen KDS koji imaju daleko slabiju ali opet bolju od PTT-ea ponudu pa se iz tog razloga ipak nadam da ce biti nekih konkretnih promena za ADSL korisnike jer ipak ne bi da se prebacijem na KDS kada ne znam kakvi su na duze staze i da li su zadovoljni korisnici u potpunosti.

Ljudi, kako stoji sa ADSL? Hoce biti nekih pozitivnih promena za nas korisnike?
Nisam ni znao da SBB nudi 8Mbit za 2090din !!!! I prosto sam razocaran da ja kao korisnik PTT ADSL (pisem ovde jer je najveca tema za provajdere) placan skoro 1700din samo 2Mbit. Rado bi se prebacio na SBB ali u mojoj zgradi je prikljucen KDS koji imaju daleko slabiju ali opet bolju od PTT-ea ponudu pa se iz tog razloga ipak nadam da ce biti nekih konkretnih promena za ADSL korisnike jer ipak ne bi da se prebacijem na KDS kada ne znam kakvi su na duze staze i da li su zadovoljni korisnici u potpunosti.

A da se ti prebacish na Telekom ADSL 4mbps po ceni jednog ( 1400 din ) + IPTV prvu godinu za dz a drugu po ceni osnovnog paketa ?

Malo glupo pitanje

Potrebna mala pomoć

Krajem meseca ću raskinuti ugovor (na neodređeno vreme) sa SBB-om za internet (na drugoj temi ću o tome) i preću na Telekom ADSL.

Pitanje

Da li se može namestiti Huawei ruter da radi bežično samo, tj. laptop bi mi bio povezan bežično sa istim jer u sobi nemam telefonski priključak, a ne pada mi na pamet da bušim zidove :)? Jasno mi je da trebam da se prvo povežem preko UTP kabla da konfigurišem modem, ali koliko sam shvatio, to je onda dovoljno :).

Potrebna mala pomoć

Krajem meseca ću raskinuti ugovor (na neodređeno vreme) sa SBB-om za internet (na drugoj temi ću o tome) i preću na Telekom ADSL.

Pitanje

Da li se može namestiti Huawei ruter da radi bežično samo, tj. laptop bi mi bio povezan bežično sa istim jer u sobi nemam telefonski priključak, a ne pada mi na pamet da bušim zidove :)? Jasno mi je da trebam da se prvo povežem preko UTP kabla da konfigurišem modem, ali koliko sam shvatio, to je onda dovoljno :).

Na novijim ruterima imas dugme za on/off wirelesa pa ti ne treba ni utp.Upalis wlan,podesis security i ostalo.Ponovo se zakacis sa laptopom sa novim setovanjima koje si uneo i kraj.

@ masnikosa

Odlično :). Hvala :wave:.

@*P*A*B*L*O*

Zvuci zanimljivo to ali nisam za te kombinacije da nesto dobijam dzabe a posle da placam.

@DukeofSerbia

Zasto raskidas sa njima?

@*P*A*B*L*O*

Zvuci zanimljivo to ali nisam za te kombinacije da nesto dobijam dzabe a posle da placam.

@DukeofSerbia

Zasto raskidas sa njima?

Evo ljudi da se nemučimo više KILOBAJTA-KILOBITA šta koliko

1036061133.png

Speed up zabagovan već više od dva meseca CLICK 1

Evo ljudi da se nemučimo više KILOBAJTA-KILOBITA šta koliko

1036061133.png

Speed up zabagovan već više od dva meseca CLICK 1

Pa juče kad sam postavio sliku pokazivao download u kilobajtima 217 kB/s
Sad se prebacilo na megabite NIJE MI JASNO
I daljina u kilometrima sad su opet milje

Poslednja izmena:
Sta je ovo koji qrac? :S:
attachment.php

To mi se juce desilo, za 2h se 5 puta resetovao ruter. I taj peti put se sve vratilo u normalu. Dok je ruter bio u tom nekom annex l modu lag u CSu je bio 500, i retko je padao ispod 300. Jedino je stream radio dobro.
Dokle bre vise ovako :mad:

Prilozi

• telekome majke ti ga nabijem.png
    telekome majke ti ga nabijem.png
    184.5 KB · Pregleda: 804
Poslednja izmena:
:rtfm:
skroz si u pravu,ali niko ne sluša...

a sta vas dvojica mislite da neko zalazi ovde i gleda sta se pise po forumima. cak i da zalaze oni za ovaj problem znaju odavno ali ocigledno da nisu sposobni da ga otklone i onda su prinudjeni da na vas zahtev vam izdaju iako znaju da ce vam time pustiti sledeci paket a ne speed up. a da kazu da nece da vam puste speed up onda bi morali da obrazloze zasto ne zele da vam puste odnosno aktiviraju uslugu a to im nejde u korist pa nece ni da se raspravljaju nego ce tako da teraju dok bude moglo.

ovaj problem moze samo da se otkloni kupovinom nove opremem a to se nece dogoditi skoro tako da nebrinite vas dvojica ako i ukinu bilo je lepo dok je trajala, netreba biti alav nego dok traje traje a kada nestane idemo dalje.

Poslednja izmena:
Stvar je u tome, da se ovo uglavnom dešava samo u NS-u, i ako to skontaju lako mogu srediti problem...

Sta je ovo koji qrac? :S:
http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=66997&stc=1&d=1290181577

To mi se juce desilo, za 2h se 5 puta resetovao ruter. I taj peti put se sve vratilo u normalu. Dok je ruter bio u tom nekom annex l modu lag u CSu je bio 500, i retko je padao ispod 300. Jedino je stream radio dobro.
Dokle bre vise ovako :mad:

E ***a domcale. To se meni pocelo desavati pre, neznam ni ja vise... 2, 3 meseca, i od tada ima perioda kada se ruter restartuje po ceo dan, ima dana kada se restartuje samo desetak puta dnevno, a ima i perioda kada je relativno dobro. Nadaj se da je samo privremeno, a ne kao u mom slucaju kada traje vec mesecima. Inace proverio sam i sa dosta poznanika na telekom adsl-u i svima se ovo restartovanje desava.
Najbolji savet koji ti mogu dati je da stisnes palceve i da se nadas da ovo nece potrajati.

E ***a domcale. To se meni pocelo desavati pre, neznam ni ja vise... 2, 3 meseca, i od tada ima perioda kada se ruter restartuje po ceo dan, ima dana kada se restartuje samo desetak puta dnevno, a ima i perioda kada je relativno dobro. Nadaj se da je samo privremeno, a ne kao u mom slucaju kada traje vec mesecima. Inace proverio sam i sa dosta poznanika na telekom adsl-u i svima se ovo restartovanje desava.
Najbolji savet koji ti mogu dati je da stisnes palceve i da se nadas da ovo nece potrajati.

Da i kod mene već par dana, okolina Lazarevca. Evo jutros uključim ruter 520S, lampice sijaju kao da je sve ok, ali nema IP adrese. Tek iz petog pokušaja sam uspeo da dobijem IP .....

Da i kod mene već par dana, okolina Lazarevca. Evo jutros uključim ruter 520S, lampice sijaju kao da je sve ok, ali nema IP adrese. Tek iz petog pokušaja sam uspeo da dobijem IP .....

E to se i meni prije dok sam imao hg520 desilo par puta ali ono bas rijetko...Resetujes modem par puta i problem rijesen. Sad
imam hg520c dobijen uz studentsku ponudu pa cemo vidjeti sta se desava :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno