Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
zna li neko koji ruter se sada dobija u telekomu u bgu? sutra podizem, u principu bitno mi je da je wireless jer cu ga koristiti za dva kompa, a verujem da sada samo bezicne i dele. je l' da?

Sta se ovo desava sa netom od sinoc??? Toliko se vuce da to nije normalno. Ne radi nista brze nego modemski net :mad::mad:.
Posle 2 dana natezanja sa podrskom Telekoma i nekoliko sati provedenih u pokusaju da ih uopste dobijem "utvrdili" su da "nesto" na mom racunaru koci net :wall:.

Prvo su trazili da iskljucim antivirus pa je brzina bila ista, pa podesavanja u ruteru su dobra i na kraju posle 10 min cekanja da otvori Adobe download sekciju pri downloadu nekog Air programa imao sam punu brzinu. I vise nikada, sve ostalo radi kilavo kao i do sada. Ali po njima je to dovoljno da je kod njih sve u redu, da je ruter dobro podesen jer nema gresaka i ja da trazim gresku na racunaru za koji sam skoro siguran da je dobar. Tj. "nesto koci" net sa mog racunara.

Probao sam drugi LAN kabal i drugi ruter i sve je potpuno isto. Cak ni ovu stranicu ne mogu uvek da otvorim celu. Ima li neko ideju sta moze da bude? Instalacija Win-a je stara nekoliko meseci, nije maltretirana gomilom programa, nema igrica, nema virusa...

To "kilavo" znaci da normalno imam 110 KB/s a sada ne mogu da prebacim 5-6 KB/s.

Skini neku live linux distribuciju cisto da budes siguran da nije do wina.

zna li neko koji ruter se sada dobija u telekomu u bgu? sutra podizem, u principu bitno mi je da je wireless jer cu ga koristiti za dva kompa, a verujem da sada samo bezicne i dele. je l' da?

Uglavnom hg520s koji ima wireless.

Sa 5-6 kb/s to će teško da ide :D

Vec imam Ubuntu na CD-u. Evo me sada iz Linuxa i izgleda cu morati da demantujem tvrdnje da mi je Win skoro sigurno dobar jer izgleda da nije. Sa Linuxa net radi neuporedivo brze, ne znam tacno koliko, ne znam kako ovde da merim protok ali manje-vise radi normalno.
Sada "samo" treba naci sta zeza u Win-u :wall::wall:.

e moj zare, a bio si pun sujete i tvrdio kako je do njih, a svoj sistem nisi proverio. Ali dobro, najvaznije da si dosao so resenja.

Vec sam priznao da sam pogresio a nije bilo razloga da sumnjam na sistem.

Uglavnom, resio sam problem. Obrisao Avast i opet ga instalirao i sve radi kako treba. Sta mu je bilo, nemam pojma :).
Hvala svima na pomoci cheers .

avast je mene zezao na poslu, e-banking programu pobrisao neke fajlove misleci da je virus. svasta taj avast cini,zato je i free valjda hehe

Speed UP

ponovo problemi sa ovom uslugom a niko nemozeda mi odgovori gde problem nema koga nisam zvao podrsku itd.. izbaci gresku Telefonska linija ne zadovoljava sve potrebne tehnicke uslove! ili Neuspesno generisan zahtev!....
radili ova usluga uopste, inace internet je katastrofa od kako je pocela ova akcija sa iptv i clik4! upload 3 puta sporiji!!! takoje kod mene varira sacuvaj boze!

ponovo problemi sa ovom uslugom a niko nemozeda mi odgovori gde problem nema koga nisam zvao podrsku itd.. izbaci gresku Telefonska linija ne zadovoljava sve potrebne tehnicke uslove! ili Neuspesno generisan zahtev!....
radili ova usluga uopste, inace internet je katastrofa od kako je pocela ova akcija sa iptv i clik4! upload 3 puta sporiji!!! takoje kod mene varira sacuvaj boze!

kod mene radi net dobro,medjutim ni ja ne mogu da aktiviram speed up!

kazu navodno problem sa stranicom na kojoj se vrsi aktivacija!:D
a net ocaj zarza ovo dati 2.136,98 din

Upload

Čudan upload ?

Poslednja izmena:
79.101.253.103 verovatno, zbog ove IP adrese !!!

Potrebna pomoc/savet! Trenutno sam na sezampro i razmisljam da se prebacim ma telekom. Interesujeme kakva je procedura, koju akciju izabrati ako ih jos ima, kakav se modem dobija [treba mi vise portova i wireless radi povezivanja sa drugim racunarom] i kakav je iptv posto ama bas nista ne znam o njemu?? Da li moram da potpisem ugovor na godinu/dve i da li moze ovih 3 meseca 1 dinar, da li mogu da probam iptv na mesec-3 pa ako mi se ne svidi da otkazem i sta mi vi preporucujete?
Sto se brzine tice isao bi samo na click1 ili 2. Ako sam na click 2 speedup radi na 4mb?

Hvala svima na predlozima jer ama bas nista ne znam u vezi telekoma jer nisam bas neki njihov fan :S:

Da li se nekom mozda desilo da prilikom pokusaja podnosenja zahtjeva za ADSL SpeedUp prikaze poruku: Neuspesno generisan zahtev!
Znaci kontaktirao sam Telekom par puta sto na mail sto na gomilu telefona ali mi niko nije dao pravi odgovor zasto ne mogu da podnesem zahtjev.
Zanima me ako je neko imao ovakav problem i rijesio ga da li bi mogao da da koji savjet...

objavljen tender za prodaju 51% akcija telekoma, zainteresovani mogu da se jave do 26. novembra, ne rekose kad ce se znati definitivna odluka kome ce se prodati... vrednost procenjena na 2.43 milijarde evra

kako god, povecanje brzina necemo videti do nove godine ove, ove sigurno a mozda i sledece xD

Da li neko slucajno zna da li se moze dvaputa sklopiti ugovor sa Telekomom pod istim akcijskim uslovima? Konkretno, u gradu gde studiram u prolece sam obnovio svoj ugovor sa telekomom uzevsi studentski paket (i fiksni prikljucak i adsl je na moje ime). Sad bi bilo potrebno uvesti internet i kod kuce, gde je fiksni na ime majke, pa nesto razmisljam da li bi dopustili ovako nesto.

disclaimer: znam da je vrlo ne realno ocekivati da dozvole ovo gornje i da je najbolje da pitam telekomovu sluzbu, ali me interesovalo da li je neko sa foruma probao ovako nesto.

Potrebna pomoc/savet! Trenutno sam na sezampro i razmisljam da se prebacim ma telekom. Interesujeme kakva je procedura, koju akciju izabrati ako ih jos ima, kakav se modem dobija [treba mi vise portova i wireless radi povezivanja sa drugim racunarom] i kakav je iptv posto ama bas nista ne znam o njemu?? Da li moram da potpisem ugovor na godinu/dve i da li moze ovih 3 meseca 1 dinar, da li mogu da probam iptv na mesec-3 pa ako mi se ne svidi da otkazem i sta mi vi preporucujete?
Sto se brzine tice isao bi samo na click1 ili 2. Ako sam na click 2 speedup radi na 4mb?

Hvala svima na predlozima jer ama bas nista ne znam u vezi telekoma jer nisam bas neki njihov fan :S:

pa procedura bi ti bila sledeca: gledas da u toku ovog meseca pred kraj odes da ima platis uslugu za koriscenje ovog meseca, poneses opremu i zatrazis MIK, kada ti izdaju MIK sa njime odes lepo u najblizu telekomovu poslovnicu i podneses zahtev za adsl na brzinu koju ti zelis ili neku od postojecih akcija. koju akciju uzeti, to vec sam moras da odlucis sta ti najvise odgovara?

sto se tice samog odabira dali click 1 ili click 2 to je vec spram tvoje platezne moci da izaberes. a sto se tice speed up-a i onoga sto sma pricao da im je zabagovan, jeste tacno je ali sada ne znam dali je u svim gradovima tako ili su odredjeni gradovi upitanju. koliko sam skontao za sada to radi u novom sadu i nisu bez problem a za vrsac to ti iskreno ne mogu reci, ostaje ti samo da probas. ali iskreno mnogo je bolje na telekomu nego na sezamu.

sace se pojedini javiti pa reci da je to isto ali ja kazem da nije, jer sto bih ja uzimao preko nekih preprodavaca net kada mogu da uzme direktno od dobavljaca. eto to je moje misljenje i verujte mi nisam se pokajao sto sam uopste presao sa sezama na telekom a nisam jedini koji je zadovoljan sa telekomov uslugom.

mozda imaju losu tehnicku podrsku, ja ko se dugo ceka na dobijanje veze sa istitam, ali generalno eto ja koliko imam kod njih net nisam imao problema niti potrebe da ih zovem zbog toga osim zbog nekih mojih drugih stavri ali to je vec nebitno za ovu pricu. za svo ovo vreme koliko sma kod njih nisma imao nestanke neta ali sam povremeno primecivao restart rutera.

dobra stavr je ta sto ako se fiksni ne vodi na tebe da uzmes adsl na tebe i onda si u mogucnosti da prolongiras placanje do tri mesecna racuna za adsl ako kojim slucajem nisi u mogucnosti da paltis iste e posle tri meseca gase. tako je bilo mada ja licno nisam isprobavao to dali radi. kod telekoma se dobija ruter dali obican ili wifi sve zavisi sta imaju u ponudi dok to isto da hoces kod sezama moras pareno da platis.

sve u svemu neces nimalo pogresiti ako predjes na telekom. e sada jedino ako te ne mrzi da se cimas i da budes par dana bez neta dok nedobijes od telekoma novu opremu. doduse imaces ti idalje net samo bi onda morao svoj ruter da konfigurises prema sezamovim parametrima pa mozes da koristis nesmetano dok te telekom ne pozove.

Poslednja izmena:
Da li se nekom mozda desilo da prilikom pokusaja podnosenja zahtjeva za ADSL SpeedUp prikaze poruku: Neuspesno generisan zahtev!
Znaci kontaktirao sam Telekom par puta sto na mail sto na gomilu telefona ali mi niko nije dao pravi odgovor zasto ne mogu da podnesem zahtjev.
Zanima me ako je neko imao ovakav problem i rijesio ga da li bi mogao da da koji savjet...

isti problem kao imaju problem sa stranicom a jedino se kao tako aktivira usluga
zovi korisnicki servis pre ce popraviti! jasam zvao vise puta!

Kod telekoma se dobija ruter dali obican ili wifi sve zavisi sta imaju u ponudi dok to isto da hoces kod sezama moras pareno da platis.

Mala ispravka vezana za opremu koju ovih dana daje Sezam (Orion), drugar je ove nedelje uplatio ADSL kod njih i dobio Tp-Link ruter, jeste da je reč o najjeftinijem td-8810 modelu ali i to je bolje od onih USB modema koje su ranije delili. Za Wifi se doplaćuje ~2000din. + pdv što je suludo jer se plaća najam uređaja a za te pare se sada može i kupiti WIFI ruter :wall:
Kod Telekoma je dobro što se ništa ne plaća dodatno ali nezgodno je što se dobijena oprema relativno teško menja, npr. dobili ste ruter a treba vam wifi, šta onda, ne može zamena ni uz doplatu :S:

Poslednja izmena:
Mala ispravka vezana za opremu koju ovih dana daje Sezam (Orion), drugar je ove nedelje uplatio ADSL kod njih i dobio Tp-Link ruter, jeste da je reč o najjeftinijem td-8810 modelu ali i to je bolje od onih USB modema koje su ranije delili. Za Wifi se doplaćuje.
Kod Telekoma je dobro što se ništa ne plaća dodatno ali nezgodno je što se dobijena oprema relativno teško menja, npr. dobili ste ruter a treba vam wifi, šta onda, ne može zamena ni uz doplatu ako ih u trenutku preuzimanja opreme nemaju u ponudi :S:

nazalost to jeste, jer sta te ubode od opreme to ti je ali u krajnjem slucaju ako vec moras da platis onda odes i kupis ruter kakav zelis i ostaje ti, tvoj je dok to kod oriona sada nije tako nego moras da platis bezobrazno skupu cenu i kada zavrsis sa njima da im isti vratis iako si ga platio mada si ustini platio samo rentiranje opreme ali jako skupo. malo nelogicno ali ajde.

eto ja sam bio dobio onaj crveni pirelli ruter wifi od telekoma da bi isti crko i da bi mi zamenuli za isti takav samo sto nije wifi, nisu trenutno imali wifi inace bi dobio ponovo isti.

Poslednja izmena:
pa procedura bi ti bila sledeca: gledas da u toku ovog meseca pred kraj odes da ima platis uslugu za koriscenje ovog meseca, poneses opremu i zatrazis MIK, kada ti izdaju MIK sa njime odes lepo u najblizu telekomovu poslovnicu i podneses zahtev za adsl na brzinu koju ti zelis ili neku od postojecih akcija. koju akciju uzeti, to vec sam moras da odlucis sta ti najvise odgovara?

sto se tice samog odabira dali click 1 ili click 2 to je vec spram tvoje platezne moci da izaberes. a sto se tice speed up-a i onoga sto sma pricao da im je zabagovan, jeste tacno je ali sada ne znam dali je u svim gradovima tako ili su odredjeni gradovi upitanju. koliko sam skontao za sada to radi u novom sadu i nisu bez problem a za vrsac to ti iskreno ne mogu reci, ostaje ti samo da probas. ali iskreno mnogo je bolje na telekomu nego na sezamu.

sace se pojedini javiti pa reci da je to isto ali ja kazem da nije, jer sto bih ja uzimao preko nekih preprodavaca net kada mogu da uzme direktno od dobavljaca. eto to je moje misljenje i verujte mi nisam se pokajao sto sam uopste presao sa sezama na telekom a nisam jedini koji je zadovoljan sa telekomov uslugom.

mozda imaju losu tehnicku podrsku, ja ko se dugo ceka na dobijanje veze sa istitam, ali generalno eto ja koliko imam kod njih net nisam imao problema niti potrebe da ih zovem zbog toga osim zbog nekih mojih drugih stavri ali to je vec nebitno za ovu pricu. za svo ovo vreme koliko sma kod njih nisma imao nestanke neta ali sam povremeno primecivao restart rutera.

dobra stavr je ta sto ako se fiksni ne vodi na tebe da uzmes adsl na tebe i onda si u mogucnosti da prolongiras placanje do tri mesecna racuna za adsl ako kojim slucajem nisi u mogucnosti da paltis iste e posle tri meseca gase. tako je bilo mada ja licno nisam isprobavao to dali radi. kod telekoma se dobija ruter dali obican ili wifi sve zavisi sta imaju u ponudi dok to isto da hoces kod sezama moras pareno da platis.

sve u svemu neces nimalo pogresiti ako predjes na telekom. e sada jedino ako te ne mrzi da se cimas i da budes par dana bez neta dok nedobijes od telekoma novu opremu. doduse imaces ti idalje net samo bi onda morao svoj ruter da konfigurises prema sezamovim parametrima pa mozes da koristis nesmetano dok te telekom ne pozove.

Hvala puno na komentaru. Pazi ja sam odavno hteo telekom da uzmem kad sam uzimao net al su me zavlacili, a sezam me bukvalno zvao da mi ponudi :D
Sto se cimanja tice oticicu do njih sa caletom...on ih dosta i zna iz lelekoma u vs.
Bitno mi je da router ima wifi zbog povezivanja sa drugim kompom.
Isto me interesuje koliko smem da kasnim sa placanjem. U SezamPro-u recimo 1. mi istice a ja imam fore do 15. i to mi je odgovaralo jer izmedju 10. i 15. sam uvek placao. Bilo bi bolje da moze i mesec dana jer bas sam ovaj mesec zaboravio i uplatio tek 15. ujtru. Sto se tice brzine ebiga do diktira cena :( naviko sam se sad na 2mb po ceni 1 na sezamu pa cu morati da uzmem ovaj click2 po 2k :trust: Ma nisam ni racunao da se speedup blokira nego me interesuje kako radi? ako imam 2mb i ukljucim speed up imam 4mb koliko dugo? Koje routere obicno daju da pogledam koji su modeli da znam jel valjaju ili da kupim. Hvala :wave:

Hvala puno na komentaru. Pazi ja sam odavno hteo telekom da uzmem kad sam uzimao net al su me zavlacili, a sezam me bukvalno zvao da mi ponudi :D
Sto se cimanja tice oticicu do njih sa caletom...on ih dosta i zna iz lelekoma u vs.
Bitno mi je da router ima wifi zbog povezivanja sa drugim kompom.
Isto me interesuje koliko smem da kasnim sa placanjem. U SezamPro-u recimo 1. mi istice a ja imam fore do 15. i to mi je odgovaralo jer izmedju 10. i 15. sam uvek placao. Bilo bi bolje da moze i mesec dana jer bas sam ovaj mesec zaboravio i uplatio tek 15. ujtru. Sto se tice brzine ebiga do diktira cena :( naviko sam se sad na 2mb po ceni 1 na sezamu pa cu morati da uzmem ovaj click2 po 2k :trust: Ma nisam ni racunao da se speedup blokira nego me interesuje kako radi? ako imam 2mb i ukljucim speed up imam 4mb koliko dugo? Koje routere obicno daju da pogledam koji su modeli da znam jel valjaju ili da kupim. Hvala :wave:

onda kada odes u telekom pokusaj da uradis ovako ako si punoletan? da se fiksni idalje vodi na starog a adsl na tebe, u tom slucaju onda mozes da neplacas racun do tri meseca unazad. a sto se tice samog placanja racun stize oko desetog u mesecu za prosli mesec koji si koristio a imas fore da ga platis do 20-25 u mesecu.

sada ako on zna nekoga neka ti samo izboksuje wifi ruter a mozda nece ni morati jer ko zna sta sada daju od opreme? a tacno koje rutere sada trenutno daju ne mogu ti reci jer nemam pojma, a to mozes saznati tako sto ces otici do njih i upitati ih.

sto se tice brzine tu ces biti zadovoljan jer ako uzmes 2 mb i aktiviras speed up moze lako da ti se dogodi da ti se zaglupi speed up i da dobijes 4 mb za stalno, a ako kojim slucajem se to ne dogodi onda ces imati pravih 2 mb odnosno 235 kb/s za skidanje. to se dobija samim aktiviranjem usluge i nistase to ne placa aktiviranje a ako hoces da tu uslugu koristis onda ides ponovo na sajt pa dole ces videti da aktiviras uslugu na 3 sata i tada dobijas 4 mb i to ces platiti 50 dinara + pdv a svako cetvrto aktiviranje je besplatno.

Ok hvala na info. Znaci na mene adsl [mada mislim da je i ovaj sezam na mene]. Reci mi samo jel znas jer vazi jos akcija za nove korisnike 3 meseca 1 dinar? Odem od nedelje do lelekoma da se na licu mesta raspitam.

Ok hvala na info. Znaci na mene adsl [mada mislim da je i ovaj sezam na mene]. Reci mi samo jel znas jer vazi jos akcija za nove korisnike 3 meseca 1 dinar? Odem od nedelje do lelekoma da se na licu mesta raspitam.

imaju tu uslugu sto ti hoces i tu ti je ugovor na godinu dana a pored toga imas jos dve promocije prva je 6 meseci po jedan dinar racun ali ugovor na 24 meseca a drugo je da uzmes ugovor na 24 meseca prvu godinu placas 1 dinar za iptv a sledece godine po vazecoj ceni u tom trenutku ali zato imas 4 mb po ceni od 1 mb svo vreme dok ti traje ugovor.

drugo je da uzmes ugovor na 24 meseca prvu godinu placas 1 dinar za iptv a sledece godine po vazecoj ceni u tom trenutku ali zato imas 4 mb po ceni od 1 mb svo vreme dok ti traje ugovor.

Da ali ako uzmeš IPTV bićeš vezan ugovorom koji niko nije pročitao do kraja: ako raskineš prevremeno ugovor pre isteka 24meseca dužan si da platiš po punoj tarifi sve preostale mesece do isteka ugovora.

Obzirom da je Telekom uspešno testirao VDSL 44/22mbita biće "smeha" kad korisnici koji su do 500 metara od centrale neće moći predju na VDSL jer su vezani "lihvarskim" ugovorom 4mbit+IPTV a Telekom (ili kako se god da zove firma koja ih kupi) uvrsti u ponudu VDSL

Nemam nameru da potpisujem ugovor na zilion godina. Pogotovo pod tim uslovima.
Jel uopste moram da potpisujem ugovor na godinu dana? Sa sezampro ni nemam ugovor... Pa to i je razmisljam... Sta mi sad ovo treba :D Dal da ostanem na SP pa da predjem kad ga prodaju - mozda ce biti jos neka akcija i povecanje brzine?? Ne znam nisam vise pametan. :wall:
P.S. veceras mi se 2x od kad imam internet gubio net i nisam ga imao dosta dugo na prekide. :S:

Zasto mi je ova vrednost ovolika, MT882:

FEC Down/Up 620756992/0

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno