Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Definitivno si na 4Mbps paketu i SNR je solidan ali toliko slabljenje je mozda problem zasto ne postizes vece brzine, uradi test na speedtest.net i okaci rezultat da vidimo.

Sve sam probao ali i dalje je isto.

Na kraju je ostalo da Telekomov serviser dodje da vidi zbog cega je ovolika smetnja na liniji.

Da li neko ima problema sa pingom u zadnje vreme? Stalno mi je ~85.
989151080.png

...vidim da mi je download pao. Zna li neko u cemu je fora? Ovako mi je vec 5 dana minimum.

Poslednja izmena:
jesi li probao da isključiš sve telefone u kući i splitere i da povežeš adsl direktno na liniju (bez splitera)

Sve sam probao.

Malopre bio neki serviser iz Telekoma i ni on ne može da zaključi u čemu je problem.Ruter pokazuje 4 mbps a na speedtest-u pokaze 1 mbps.Resetovan je port ali ni to nije pomoglo.

Istina,imam smetnje na liniji ali ne u tolikoj meri.

Jedina preostala mogućnost je da na mojoj liniji nije moguća brzina veća od 1 mbps.Mada,to mi nema logike...

@Anderson

Ako sam lepo pročitao tvoja linija (zbog smetnji) podržava Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 10992 / 288 a sam port u centrali je setovan na Bandwidth Down/Up(kbps) 4096 / 252 .
99.9 % da ti iz Telekoma nisu pustili (verovatno na serveru ili kako već vrše podešavanja) 4mb protok . Čak i sa ovakvom linijom da su ti pustili taj protok imao bi makar 3mb/s .

što volim kad uređaji u centrali zabaguju
pa umesto 2 imam 3,5mbit-a. :)

što volim kad uređaji u centrali zabaguju
pa umesto 2 imam 3,5mbit-a. :)

evo jos jednog clana koji je aktivirao speed up a dobio mesto povecanaj na realnih 2 mb dobio je 4 mb paket na koriscenje.

cuti nisi jedini kome se to dogodilo. sada samo furaj maximalno koliko mozes!

jedan savet sada pokusaj da se uzdrzis od zvanja telekoma tehnicke podrske da vide ako se pojavi neki problem da nebi cackali na portu pa vide da je greskom pusten veci paket a iako vide opet ne mogu da ti napalte to jer nije tvoja krivica a opet dobra strana je ta sto ti opet kada ti spuste brzinu ces moci da aktiviras speed up pa ces u roku 24 sat ponovo imati 4 mb.

@Smallwille,

nisam lud da ih zovem. :)

kako si siguran da cu opet imati ovu brzinu ako se vratim na 2mbita?
to neka mnogo lepa greska u telekomovom softveru.

Konačno mi internet radi na 4 mbps.

U pitanju je bio ruter.Huawei hg520s je zamenjen sa hg520c.

@Smallwille,

nisam lud da ih zovem. :)

kako si siguran da cu opet imati ovu brzinu ako se vratim na 2mbita?
to neka mnogo lepa greska u telekomovom softveru.

zato sto se meni to dogodilo! pa u februaru sam bio imao 6 mb net pa sam se vratio na 1 mb paket pa sam posle toga nesto mora da uzmem brzi net pa sam uzeo na 2 mb i aktivirao speed up pa sam dobio 4 mb pa sam sve do proslog meseca koristio 4 mb paket a placao 2 mb da bi mi usfalilo novaca i ja se vratim na 1 mb paket pa ti ja lepo ponovo aktiviram speed up i gle opet dobih 2 mb da bi u tom istom mesecu podneo zahtev putem telefona za iptv posto gospoda nisu resila moj slucaj ja sve otkazem ali naravno cackali su na portu i opet dobih 1 mb paket te ti ja ponovo aktiviram speed up i evo sada opet imam 2 mb paket.

zato ti kazem da se nebrines... naravno ni ovo nece trajati vecno jer ce jednom skontati ako ne pre onda kada budu menjali opermu ce se sve vrati u normalu a dok oni nebudu menjali opremu nacekacemo se mi za to da se dovede u red a i nacekacemo se za povecanje brzine.

Sta se ovo desava sa netom od sinoc??? Toliko se vuce da to nije normalno. Ne radi nista brze nego modemski net :mad::mad:.

Sta se ovo desava sa netom od sinoc??? Toliko se vuce da to nije normalno. Ne radi nista brze nego modemski net :mad::mad:.

pa telekom vec danima nesto cacka kod sebe.

do pre 5-6 dana u novom sadu, pancevu, beogradu su bili nekakvi radovi. neko je ostetio neko nije ali bilo je zagusenja. moguce je da rade neko odrzavanje ili vec sta pa zato imas usporenja. najbolje da pozoves podrsku pa da iz prve ruke dobijes informacije o cemu se radi i gde je problem nastao.

Poslednja izmena:
Ljudi pomagajte, ne znam šta da radim više sa netom.
Ruter: Huawei MT882u

Statistika

Kod:
Standard	ADSL2+

SNR Margin Down/Up(dB)	10.0/6.0
Attenuation Down/Up(dB)	26.0/25.5
CRC Down/Up	129242/0
FEC Down/Up	0/0
HEC Down/Up	5446/0

restartuje se sam od sebe svakih n minuta(n>15, n->45) i torrenti mi OČAJNO rade. Kao da neće da se konektuje kako treba. Seed mi ne ide do granice do koje može, jedino download neće da izneveri. Menjao sam sandard, radio je pre na ALL, pa krenuo opasno da zeza, sve ostale sam probao i isto je. Sada sam ga ostavio na ADSL2+.
Ako je rešnje promena rutera, za koji da ga zamenim ?

Signali ti nisu ni malo dobri, ako mozes da pozajmis neki ruter da vidis da li je sa drugim bolje pre nego sto uradis bilo sta drugo.
Meni je sa istim ruterom pucala veza kad pokrenem torrente ali onda sam PPPoE konekciju prebacio na mikrotik ruter i od tad nemam problema ali i signali su mi mnogo bolji nego tvoji.
Jesi cimao ove iz tehnicke podrske, reci da ti veza stalno puca i da su ocitavanja na ruteru jako losa.

Od podneva, danas.

Samo da potraje. Nije mi radio fixni jedno 20 dana pa mozda da se iskupe :D. Ako je tako oprastam im za ovih 20 dana.

E ovo je posten net :d
Salu na stranu, lepo te telekom castio :)

Majko moja, pa moja linija ide do max 10mbit/s, nema dalje, toliko imam suma da je to max :(

Da, u pravu si ! ruter je hg520c... evo informacija koje dobijam

U periodu dok nisam potpisao ugovor stajalo je
Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 13564 / 1057
Bandwidth Down/Up(kbps) 8000 / 509
Ako me pitaju za razlog ? Nije mi i dalje jasno kako sam imao onako dobar ping :D

Da li si uspeo uspeo da promeniš Data Path sa Interleaved na FAST.
Evo pokušavam to da odradim za komšiju i već danima nalećem samo na
"podršku" koja nema pojma šta znači Data Path...

Komša ima "SpeedUPovan" Click 2 ali Data Path na Interleaved pa mu je ping slab (sa download brzinom je zadovoljan :d)

Od podneva, danas.

Samo da potraje. Nije mi radio fixni jedno 20 dana pa mozda da se iskupe :D. Ako je tako oprastam im za ovih 20 dana.
Oho ho ... Masala ! Ti mozes da se zenis sa ovakvom brzinom :d
A gde se nalazis, u kom delu grada ?

A kako li je uopšte moguća ta brzina od 19 Mbit , kad je njihova najveća ponuda click 16 od 16mbit, ok znam da aDSL2+ G.992.5 moze maksimalno do 24-25MB, ali valjda je kod njih limitirano na Maksimum 16

Svaki port oni posebno konfigurisu na paket koji ti koristis. Na njegovom su stavili 20Mbps i vozi.

To je to, bilo je lepo dok je trajalo, nema vise. Bar sam se nasidovao torrenta za ovih 24h. Sve se vratilo u normalu, tj down mi ide do 7Mb, a up 0.43Mb.
Btw imam click 1 i iptv, tako da i ovih 7Mb je lepo, nije kao onih 20 ali ono ipak nije normalno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno