Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo opet yt kuca, vuce po 30kb/s jooooj telekonje, menjao bih te za kilu kupusa -.-

edit: pa da, famozna 93 adresa (93.86.4.117) -.-

edit2: reset modema, opet sam dobio 93 adresu i opet nikako ne ide (93.86.224.29)

edit3: evo sad sam pustio neki bolji snimak i konstantno ide 1mbit, u cemu je fora da neke snimke nece da vuce full brzinom a druge oce to se ne desava bas tako retko :(
evo sad pustam 100 drugih i vuce max brzinom samo onaj nece :(((

Poslednja izmena:
Evo ide septembar pa oktobar pa novembar pa decembar pa 2011god a ja clik 1 1mb vec tri godine i ubrzanja nikde ni na vidiku LELEKOM se bas stisao.

Evo ide septembar pa oktobar pa novembar pa decembar pa 2011god a ja clik 1 1mb vec tri godine i ubrzanja nikde ni na vidiku LELEKOM se bas stisao.

ljudi nisu se oni stisli nego nece da ulazu lovu u novu operemu a ne mogu da podignu sadasnje pakete na veci nivo jer bi im to izazvalo pad sistema svaki dan... oni cekaju da se proda telekom pa taj koji uzme da on ulaze lovu u novu opremu i da povecava brzine a to se koliko vidim nece jos skoro dogoditi!

mada su stoke iz telekoma mogle ako vec ne mogu da dignu brzine bar da nam spuste cene pretplata a ne da drze iste cene za ovako jadnu uslugu...

Ni ostali operateri nisu ništa bolji.

pa ostali operateri ne mogu da rade nista na svoju ruku bez telekomove dozvole... e sada ona povecanja sto daju to daju na svoju stetu ali ustvari je to na vasu stetu jer evo primera uzmete kod sezamam povecanje i dobijete 6 meseci duplu brzinu a podpisaliste ugovor na godinu ili dve (ovo govorim zato sto su mom drugaru danas trazili da ako oce povecanje brzine i wifi ruter mora da podpise novi ugovor i to ni manje ni vise nego na dve godine, sramota, tako da je decko odlucio kada se vrati sa mora ide kod telekoma)...

mozda bi neki provajderi i povecali brzine kao sbb ali u vecini slucajeva zavise od telekoma a oni provajderi koji imaju svoj link opet nece da se upustaju u neku svadju sa telekomom pa tako i oni drze iste brzine mada mozda imaju malo bolje iskorigovane cene...

jos cemo se mi nacekati do sledeceg povecanja ili ako neodresimo kesu pa platimo mnogo brzi nete e jedino tako ce vidimo povecanje neta a i racuna za istog a dok docekamo besplatno povecanje jos mnogo ce vode prodje dunavom...

Poslednja izmena:
Ja se plasim da posle te prodaje ne dobijemo FUP, pa cemo se ceskati i praviti telekom od blata...

Šta je FUP? Nadam se da nije ono što mislim da jeste...

Šta je FUP? Nadam se da nije ono što mislim da jeste...

Fair Usage Policy, na finjaka ti kazu da nemas flat...

Napr iz MK, gde su brzine davno bile dosta vece nego kod nas, ali:

(4) за неограничен интернет промет иде на фер политику коришћења који обухвата 120 ГБ промета месечно. Након што су преко саобраћаја, приступне брзине се своди на 64/64 кбпс (довнлоад / уплоад).

Poslednja izmena:
u ovoj drzavi nista nije uspelo pa nece ni taj fup ako ga uvedu... jer ja prvi bi se bunio da mi prodaju nesto kao flat paket a onda posle izvesnog vremena da me ogranice na odredjenu brzinu, jer ako sam ja platio 12 mb net ja onda hocu 12 mb net a ne tu neke njihove price o ogranicenju protoka...

to je u makedoniji proslo jer se narod nije bunio a nisu ni znali za bolje a ovde u srbiji je masa navikla da ima neogranicen protok pa samim time da ih sada ogranice pa ima da se telekom spali do temelja...

evo pogledajte ovaj link http://slo-tech.com/novice/t428546#crta gde je covek sa 10 mb netom napravio rekordnih 2.7 tb downloada (ako sam dobro razumeo slovenski ako nisam neka me neko ispravi)...

Da kao ni zaokruzivanje 60+60 razni pumptovi, porez na vazduh i ostalo :)

Sve u Srbiji prolazi. Niko nema volje da isteruje pravdu. Proći će i ograničavanje protoka. Iskreno, meni je 120GB mesečno i više nego dovoljno. Par 720p filmova, nekoliko epizoda aktuelne serije, jedna ili 2 igre i još ostane mnogo GB iz ograničenja. Mislim da većina ljudi deli moje mišljenje, a da ljudi koji imaju vremena da po ceo dan skidaju i upotrebljavaju skinuti materijal čine manjinu, uglavnom populaciju mlađu od 25 godina ekonomski zavisnu od roditelja. Takvi ljudi nemaju ni snagu ni legitimitet da nešto promene.

Sve u Srbiji prolazi. Niko nema volje da isteruje pravdu. Proći će i ograničavanje protoka...

Него кад је кренуло, у Србији, масовно ограничење протока - нешто нисам у току :d

pa ostali operateri ne mogu da rade nista na svoju ruku bez telekomove dozvole...
...
mozda bi neki provajderi i povecali brzine kao sbb ali u vecini slucajeva zavise od telekoma a oni provajderi koji imaju svoj link opet nece da se upustaju u neku svadju sa telekomom pa tako i oni drze iste brzine mada mozda imaju malo bolje iskorigovane cene...

нпр. Верат има свој линк и нико им не брани да пусте својим корисницима знатно јаче брзине (и за Адсл или за бежично што је још лакше), али то не раде не због неке могуће свађе са телекомом, већ једноставно зато што им се економски не исплати да за исте новце као телеком (ил пар % ниже) нуде боље услове по питању брзина.

Sve u Srbiji prolazi. Niko nema volje da isteruje pravdu. Proći će i ograničavanje protoka. Iskreno, meni je 120GB mesečno i više nego dovoljno. Par 720p filmova, nekoliko epizoda aktuelne serije, jedna ili 2 igre i još ostane mnogo GB iz ograničenja. Mislim da većina ljudi deli moje mišljenje, a da ljudi koji imaju vremena da po ceo dan skidaju i upotrebljavaju skinuti materijal čine manjinu, uglavnom populaciju mlađu od 25 godina ekonomski zavisnu od roditelja. Takvi ljudi nemaju ni snagu ni legitimitet da nešto promene.

evo ti primer, odes u pekaru kupis ceo hleb ceo hleb platis a na izlasku ti prodavacica uzme polovinu hleba koji si ti ceo platio sa obrazlozenjem netreba ti ceo dovoljno ti je pola za ceo dan!

tako i ja necu da me niko ogranicava na nista ako hocu da skinem 1 tb podataka ja cu da skinem ako cu sledeci mesec da skinem 50 gb to nikoga netreba da znaima jer oni su rekli da je to flat paket i da kosta toliko i ti ko i ja smo rekli ok eto vam para koliko ste trazili, a sada da mi neko kaze evo ovo je flat i kosta toliko i ti skines odredjne broj gigabajta i on ti sroza brzinu. krajnje bezobrazno razmisljanje i postavljanje prema krajnjim korisnicima...

Него кад је кренуло, у Србији, масовно ограничење протока - нешто нисам у току :d

нпр. Верат има свој линк и нико им не брани да пусте својим корисницима знатно јаче брзине (и за Адсл или за бежично што је још лакше), али то не раде не због неке могуће свађе са телекомом, већ једноставно зато што им се економски не исплати да за исте новце као телеком (ил пар % ниже) нуде боље услове по питању брзина.

pa nisu ni krenuli nego komentarisemo sta bi bilo ako se proda telekom pa uvedu taj fup...

znam i ja da verat ima svoj link ka inostranstvu ali jednim delom idalje svi oni zavise od telekoma jer svaki provajder tipa sbb, verat imaju glavni link i sekundarni za nedaj boze... tako da nije da verat nece da podigne brzine nego nezele da ulaze u sukob interesa... sbb je uradio sta je uradio i sta mu moze telekom nista samo da se gledaju, telekom da je mogo on bi ispratio ovo povecanje sbb-a ali nije u mogucnosti zbog svoje opreme i bezobrazluka ljudi koji tamo rade... a verat moze ali nezeli jer ko zna kakav imaju oni dil medjusobno a i da dignu link to bi doslo da masovnog prelazaka sa jednog operatera na drugog jer boze moj imaju bolje brzine... isto su korisnici koji su imali uslove da uzmu sbb su uzeli...

Poslednja izmena:
Imao sam SBB i zbog njihovog bezobrazluka, a i dobre ponude od strane telekoma, prešao na adsl i iptv. Jedini razlog zbog kog verat ne želi da smanjuje cene je, po mom mišljenju, kartelizacija koja je prisutna u svim granama privrede u Srbiji.

Izgleda mene niko ne primećuje. Evo skoro dva meseca posle zamene rutera ja imam ovo na Click1.
932642822.png

Je l' se i vama desavaju prekidi sada? Evo vec je 3 puta pukla veza za 10 minuta... jednom se cak i ruter restartovao. A taman sam sve lepo namestio za CS, ping extra, ali sad puca net :mad:

Meni net i juče i danas radi katastrofalno, stalno puca i dolazi do prekida.

Sad recimo da radi ok, videćemo kako će sutra da bude.

evo ti primer, odes u pekaru kupis ceo hleb ceo hleb platis a na izlasku ti prodavacica uzme polovinu hleba koji si ti ceo platio sa obrazlozenjem netreba ti ceo dovoljno ti je pola za ceo dan!

Uvek ima ona: ako ti se ne svidja,ne uzimaj... imas drugu pekaru...

Mozemo mi da sviramo sta hocemo opet ce oni uraditi onako kako njima odgovara...

Poslednja izmena:
Takodje problem sa protokom i otvaranjem pojedinih stranica na internetu (Yahoo, FB, Youtube ide brzinom prikazivanja videa, a daleko ispod mogucnosti). Na Click4 paketu sam.

Aj i ja malo da kukam danas net kao na kurblu youtube radi totalno ocajno za jedan klip od 2,3min mi treba 6,7min da ga ucita nemoze da se gleda nista odmah ma ocaj joj Lelekome posla cu vam Peru Bombasa na vrata:mad:

Jutros mi je YT radio sasvim normalno, ne znam kako je sad :)

Edit: i sad radi dobro :)

Poslednja izmena:
Meni net radi manje vise ok ovih dana,mada mi se cini da download radi sporije odakle god da skidam... verovatno su opet preopteretili mrezu.

Tri pitanja :)

Racun za ADSL dolazi uz telefonski racun?

Ako dolazi uz telefonski racun, da li stizu 2 uplatnice?

Sta se desava ako ne platim racun za tel. a imam 6 meseci adsl za dz (tj. 1din.) ?

засебно долази за фиксни, засебно за нет
не платиш рачун за фиксни, релативно брзо искључе број па онда нема ни туту сигнала а нормално ни нета + да би опет (про)радио мора да се плати заостали рачун као и нека такса за поновно укључење (око 250 дин.)

Ako ti iskluče telefon adsl i dalje radi. Provereno.

Tri pitanja :)

Racun za ADSL dolazi uz telefonski racun?

Ako dolazi uz telefonski racun, da li stizu 2 uplatnice?

Sta se desava ako ne platim racun za tel. a imam 6 meseci adsl za dz (tj. 1din.) ?

засебно долази за фиксни, засебно за нет
не платиш рачун за фиксни, релативно брзо искључе број па онда нема ни туту сигнала а нормално ни нета + да би опет (про)радио мора да се плати заостали рачун као и нека такса за поновно укључење (око 250 дин.)

Ako ti iskluče telefon adsl i dalje radi. Provereno.

1. Ako je vlasnik telefonskog broja i adsl priključka ista osoba, onda dolazi samo jedan račun za telefon sa uračunatim adsl-om, ako je vlasnik telefona jedna osoba a vlasnik adsl-a druga onda stižu 2 posebna računa svakome svoj račun
2. Ukoliko je ista osoba vlasnik telefonskog broja i adsl-a kada se ne plati račun za tel bude i adsl isključen, a ako je vlasnik telefona jedna osoba a vlasnik adsl-a druga osoba, kada bude isključen telefonski račun zbog neplaćenog računa adsl i dalje radi bez problema - Provereno u oba slučaja

Da nije to tako regulisano podstanarima ne bi bio odobren adsl, jer bi oni u tom slučaju zavisili od dobre volje (redovnog plaćanja računa) njihovog gazde

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno