Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne sa moje tačke gledišta . Jednom sam uhvatio saobracaj u dolaznom smeru od circa 20mb sa akamai.net koje mi Net Limiter nije ni detektovao . Šta je to skinuto sa akamai.net nisam uspeo da provalim jer dok sam upalio Wireshark bilo je već kasno. Sva sreća pa netstat drži još neko vreme informacije o konekcijama pa sam tako video sa kime je racunar komunicirao.
Odmah sam formatirao sistemsku particiju, instalirao novi OS i podigao vrlo restriktivne Firewallove i na ruteru i na računaru.

Ne sa moje tačke gledišta . Jednom sam uhvatio saobracaj u dolaznom smeru od circa 20mb sa akamai.net koje mi Net Limiter nije ni detektovao . Šta je to skinuto sa akamai.net nisam uspeo da provalim jer dok sam upalio Wireshark bilo je već kasno. Sva sreća pa netstat drži još neko vreme informacije o konekcijama pa sam tako video sa kime je racunar komunicirao.
Odmah sam formatirao sistemsku particiju, instalirao novi OS i podigao vrlo restriktivne Firewallove i na ruteru i na računaru.

au ti ko da cuvas vladine podatke na hdd-u :D

http://restek.wwu.edu/getting-connected/ethernet/win-sock-fix-utility/
Ovo mi je uvek poslednja opcija (potpuno je bezbedno, samo ga radim na kraju), ali je vrlo često rešavalo problem. Na samom sajtu imaš link za download.

Evo, doneo sam komp kod mene...

Probao sam ovaj "fix" i ni posle njega ne radi...

Ono sto je jos interesantno da kada pogledam status mreze kada rucno upisem IP adrese, je da ima SENT paketa a received je konstatno na 0

Sad je sledece da skinem Comodo internet security...

Evo, doneo sam komp kod mene...

Probao sam ovaj "fix" i ni posle njega ne radi...

Ono sto je jos interesantno da kada pogledam status mreze kada rucno upisem IP adrese, je da ima SENT paketa a received je konstatno na 0

Sad je sledece da skinem Comodo internet security...

Problem resen...

Problem je bio u Comodo-u.... poblesavio je....

Bez obzira sto su podesavanja bila normalna, zato ih nisam ni diaro.... sada sam pokusao da ih cackam malo... znaci sa safe nivoa sam prebacio na paranoid zastitu, i kada sam vratio nazad na safe, sve je proradilo...

Najcesce je nesto banalno, samo treban aci gresku :)

Hvala svima na savetima i dobroj volji da pomognu!

turbo

po meni najjednostavnije resenje obaranje sitema i resio si problem ma koji da je bio, jeste malo cimanja ali boze moj koliko se zlopatis i mucis do sada si vec mogo dva puta sistem da namestis...

to ti je moj savet (bar bi ja tako odradio) a ti kako hoces... puno srece u odklanjanju problema...

Full reinstall, formatirao disk, instalirao svez windows...i opet problem...nema mi druge nego da idem u telekom i licno da dovucem nekoga ko se razume u net. :smash:

Trebao si da vratis MT882 i onda bi morao da ti ostane nov ruter. I meni po ugovoru pripada MT882 ali su me pitali da ga vratim jer im treba. A da mi ne bi uzeli nov ruter kada vracam IPTV jer vec imam MT882, ja sam ga vratio.

uzeli su mi ga isto kao i tebi ali su trazili da vratim taj od iptv ili da doplatim 50 e kad sam otkazao

Po ugovoru koji imam, meni pripada oprema posle isteka tog ugovora od godinu dana. Ako mi budu trazili da im vratim opremu, kada budem odjavljivao ADSL, trazicu da mi plate. Necu sigurno besplatno da im dam, ono sto po ugovoru pripada meni. :) To preporucujem i ostalima, koji imaju takav ugovor (najverovatnije vreme kada su delili MT882 rutere). ;)

U kom slucaju korisniku pripada ruter?

Kod telekoma ruter pripada user-u samo u slucaju da si ugovor potpisao pre septembra 2007, cini mi se tako bese. U ostalim slucajevima ruter je telekomov, osim ako ti u ugovoru ne pise drugacije, a ne pise.

Po ugovoru koji imam, meni pripada oprema posle isteka tog ugovora od godinu dana. To preporucujem i ostalima, koji imaju takav ugovor (najverovatnije vreme kada su delili MT882 rutere). ;)

super samo mi reci da li znaš admin pass za taj ruter (imam ortaka koji ima isti MT882 iz prve serije i nijedan pass od poznatih "ne prolazi" )

super samo mi reci da li znaš admin pass za taj ruter (imam ortaka koji ima isti MT882 iz prve serije i nijedan pass od poznatih "ne prolazi" )

Isti koji je i bio.

User: admin
pass: admin

uzeli su mi ga isto kao i tebi ali su trazili da vratim taj od iptv ili da doplatim 50 e kad sam otkazao
To te neko zezao. Prvi put cujem za tu varijantu. A znam gomilu ljudi koji su na osnovu IPTV zamenili stari modem.
Inace, meni je stari modem pripadao po ugovoru ali sam ga na njihovu molbu vratio posle nekoliko dana jer mi realno ne treba a i da ne bude da vec imam modem pa da mi traze da vratim nov ruter kada vracam IPTV.
Kada sam odjavljivao IPTV niko nije ni pomenuo ni stari ni novi modem/ruter. Samo su uzeli IPTV opremu i zavrsena prica.

Mozda su ti uvalili neki korisceni modem, a prethodni korisnik je promenio lozinku ;)

ako je telekomov router probaj sa:

telekom
telekom

To te neko zezao. Prvi put cujem za tu varijantu. A znam gomilu ljudi koji su na osnovu IPTV zamenili stari modem.
Inace, meni je stari modem pripadao po ugovoru ali sam ga na njihovu molbu vratio posle nekoliko dana jer mi realno ne treba a i da ne bude da vec imam modem pa da mi traze da vratim nov ruter kada vracam IPTV.
Kada sam odjavljivao IPTV niko nije ni pomenuo ni stari ni novi modem/ruter. Samo su uzeli IPTV opremu i zavrsena prica.

natezao sam se sa njima danima oko toga i ispalo je tako kako je ispalo

OK Tnx, i sam sam malo testirao učitavanje nekih 20-ak stranica i primecujem da mi nesto brze otvara sajtove kad koristim google open dns 8.8.8.8 i 8.8.4.4, tako da nema dileme ta podesavanja necu menjati

ma ne. čika Z to ima od početka
probao sam sve password varijante poznate na forumima (ruter naravno resetovan više puta )

Za MT882 default user i pass su admin, admin.
Posedujem ga od početka (februar 2007-e) i nisam ga vraćao kada sam potpisivao novi ugovor, jer u starom piše da je oprema moja posle isteka ugovornog perioda od godinu dana.

I meni je ostao MT882 modem-ruter, mada ne kapiram sta bih sa njim mogao da uradim. Ne mogu da provalim kako da promenim username i password za pristup internetu, a ako ponovo budem korisnik Telekomovog interneta, pretpostavljam da cu dobiti novi username, password i ruter na koriscenje?

Jel' neko ima neku ideju?

ukljucio komp posle mesec dana nekoriscenja i gledam sad download sa MU/RS/HF mi ne prelazi 80 kb/s
Gde se dede jos tih 20 kilobajta po sekundi ???

Jel to telekom opet nesto majstorise, brat mi kaze da nam net u kuci uopste nije radio jedno 3-4 dana (Paracin)
Jel ima neko slican problem ?

I meni je ostao MT882 modem-ruter, mada ne kapiram sta bih sa njim mogao da uradim. Ne mogu da provalim kako da promenim username i password za pristup internetu, a ako ponovo budem korisnik Telekomovog interneta, pretpostavljam da cu dobiti novi username, password i ruter na koriscenje?

Jel' neko ima neku ideju?

I tebi i meni treba firmware tog rutera za statičku IP jer kod njega postoji mogućnost da uneseš user i pass i da izabereš da li je dinamička ili statična IP adresa.

Mrzelo me da ganjam poznanike iz telekoma da mi obezbede firmware od MT882 koji se koriste za statične IP, jer sam u međuvremenu dobio HG520c.
A svoj MT882 poklonio sestrićima da ga koriste uz Veratov nalog u bridge modu.

Možeš da ga koristiš i ti u bridge modu ali ti treba ili ruter između njega i lokalne mreže (kompa) ili da praviš ppoe konekciju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno