Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
onda cu lepo da sredim da ovaj ispusti dusu :D

koga konkretno treba da kontaktiram da javim da je crkao?

0800/100-100 pa da probamo, pa dali ste restartovali, jel imate virusa, pa proverite kablove. LJUDI GREJE SE NENORMALNO, POPALIO SVE LAMPICE KOJE NIKAD NISU NI GORELE, TOPI SE I SMRDI PLASTIKA DA LI JE TO DOVOLJNO DA SE PROGLASI NEISPRAVNIM. Sledeci dan dežurni majstor sa gomilom alata, penjalica i sa servisnim probnim ruterom ispod sedišta priključio sve u redu . Kablovi ispravni, linija dobra AJD TVOJ RUTER JE NEISPRAVAN. I najzad su ga proglasili neispravnim. POSLAĆEMO KOLEGU KOJI TO RADI. Sledeći dan stiže kolega sa ruterom. Prva kutija NERADI, druga kutija NERADI treca kutija NERADI i čovek ostao bez teksta da na dva nova zapakovana HAVAJCA neispravni ispravljači za napajanje A JA BIO KRIV U TOM SLUČAJU DA U MOJOJ UTIČNICI NEMA STRUJE. Ja lepo unimer u utičnicu izvolite 232V JEL DOSTA. POTPIŠITE, DOVIĐENJA. E saad znaš šta treba da proživiš da bi dobio novi ruter. SRETNO

win prica :D

kakvi su pilicari, bili i ostali. ovaj broj sam zvao, non-stop su zauzeti svi operateri od dva koliko verovatno imaju.

jel' ima neko iskustva sa trazenjem novog modema ali da stari radi? konkretno, za mt882 nema drivera za win7 (verovatno ni za jedan 64 bit sistem) a lan mi treba za nesto drugo. koje su sanse da mi daju neki novi koji ce radite preko usb-a?
Sanse su nikakve. Pitao ja i svadjao se sa tamo nekom guskom jer mi radi preko Lan-a. Tj. po njima je modem ispravan pa su oni svoju obavezu ispunili. A to sto ja hocu i imam pravo da radi i preko USB-a mozes da obesis macku o rep.

Nego pametan covek mi kaze, prijavi se za IPTV, dobijes nov ruter, stari modem vratis i pre isteka mesec dana IPTV-a odjavis televiziju i ostane ti ruter :D.

jel' ima neko iskustva sa trazenjem novog modema ali da stari radi? konkretno, za mt882 nema drivera za win7 (verovatno ni za jedan 64 bit sistem) a lan mi treba za nesto drugo. koje su sanse da mi daju neki novi koji ce radite preko usb-a?

mislim da bi ti najbezbolnije resenje bilo da nabavis mreznu karticu xD

morao sam da vratim ruter sa iptv-om

Ma sve to super ali ja Speed up nisam aktivirao već mesecima. Normalno aktiviraš, traje tri sata pa se zaglavi i ostane uključen. Ali da li je moguće da se sam aktivira ako to niko netraži.

moguce je....
i meni je bio zaglavljen a da nisam ni jednom aktivirao SpeedUP samo sam se prijavio

Ljudi pomagajte!

Kod prijatelja imamo problem sa pristupom netu...

Telekom - ADSL - sve povezano LAN-on (modem onaj smart pink/bela boja)

Prica pocinje ovako:

Coveku u sred razgovora preko skype-a nestaje konekcija....

I to tako stoji vec 4 dana

Zvali smo telekomovu korisnicku sluzbu (iscekali da se javi jedini operater za ceo balkan) i posle dugog razgovora zakljucak, da je kod njih sve u redu, posle par restarta modema, posle svakog restarta se ujedno prijavljuje na njihovu mrezu i sa njihove strane sve ispravno.

E sad kaze greska izmedju routera i racunara...

Na racunaru deluje sve ispravno, postoji mrezna konekcija, medjutim ne mozemo pristupiti ni samom routeru (192.168.1.1)

Pokusao sam da podesim u podesavanjima mrezne kartice da automatski prikupi TCP/IP podatke, onda mi izbaci neke nebuloze tipa da je racunar 194.165.122.11 da je subnet mask isto nesto 165.122.2.3 i tako to, i stalno javlja gresku da je konekcija limited...

Ako rusno lepo dodelim broj kompu, namestim normalan subnet mask i stavim za default gateway i dns 192.168.1.1 onda pise da je konekcija u redu, ali i dalje ne mogu da pristupim routeru niti imam internet...

Imate li ideje sta jos da probam? ili gde sam pogresio u prethodnim pokusajima???

turbo

Probaj za početak nekim laptopom ili drugim računarom da se povežeš na net preko tog rutera. Ako ni tada ne bude radio net, znači da je do telekoma. Telekom ima katastrofalno lošu podršku i gledaju da otkače korisnike što pre.

Subnet nemoze biti to sto si naveo . Setuj da mrezna kartica dobija podatke od rutera putem DHCP-a , kliknite na ikonicu u system trayu , pogledajte pod tab Support , kliknite na Details ,pa onda okaci ovde sta ste dobili.
Znaci IP adresa je ta , subnet taj , default gateway taj, DNS server ta adresa.

ta adresa i taj subnet znace da router nije dodelio adresu kompjuteru.
prvo razmrdajte lan kabl. ako nece probajte sa drugim kompjuterom. ako nece ni tako... crkao je router.

Ok, hvala na savetima, verovatno cu sutra probati sa laptopom da vidim da li ce raditi tako, ako ne, onda pravac Telekom - djonom :)

U krajnjem slucaju (ako je mrezni kabl ispravan posto iz telekoma kazu da se ruter uredno prijavljuje kod njih) probaj da resetujes podesavanja na fabricke vrednosti. 3 sekundi drzati reset taster i podesavanja ce se vratiti na default-na. Ako i posle toga ne proradi pravac Telekom.

...ako je mrezni kabl ispravan posto iz telekoma kazu da se ruter uredno prijavljuje kod njih...

Nije potrebno da je mrezni kabl ispravan da bi se router prijavio na telekom. Dovoljno je da je telefonski kabl ispravan i router se bez problema nakaci na mrezu (naravno ovde vazi da se router kaci na mrezu, da nije u bridge modu)
E sad... Turbo, reci sta kazu lampice na routeru - tu mozes da vidis da li ima signala (mada bi sve to trebalo da bude ok jer kazu da oni tebe vide)

Nije potrebno da je mrezni kabl ispravan da bi se router prijavio na telekom. Dovoljno je da je telefonski kabl ispravan i router se bez problema nakaci na mrezu (naravno ovde vazi da se router kaci na mrezu, da nije u bridge modu)
E sad... Turbo, reci sta kazu lampice na routeru - tu mozes da vidis da li ima signala (mada bi sve to trebalo da bude ok jer kazu da oni tebe vide)

Da, na routeru je sve naizgled OK, ima struju, svetli ADSL, svetluca Activity i svetluca LAN

Ako na kompu namestim rucno IP, Subnet, Gateway i DNS, onda i komp javlja kako je mreza od 100mbita konektovana... medjutim ne mogu cak ni da pingujem router... kamoli da mu pristupim preko browsera...

Popodne idem opet kod prijatelja, sa mojim (ispravnim LAN kablom) i laptopom, pa cu imati veceras nove informacije.

turbo

Meni zadnjih par dana katastrofa, radi normalno ali na svakih pola sata-sat izgubi se, i ping ka bilo cemu ode u NA, tako jedno 10-15 sekundi i onda se vrati u normalu.. Polako pocinje da me iritira..

Evo me opet... i dalje zbunjen...

Odneo sam novi kabel i laptop... situacija je sledeca...

Probao sam sa resetovanjem modema - neuspesno

Probao drugi kabel - neuspesno

Probao i stari i novi kabel na laptopu - net radi savrseno

I tu bi neko doneo zakljucak da je problem sa mreznom karticom u "originalnom" racunaru, ALI

Probali smo da povezemo telekomov router preko USB-a, i dalje nema neta, znaci prijavljuje da je kontakt uspostavljen, ali nema protoka, nema pinga nema nista

Znaci da nije problem u mreznoj kartici, nego je problem izgleda "softverske" prirode, ali nemam pojma gde da trazim gresku...

Na kompu je Comodo Internet Security, iskljucivao sam ga, pregledavao podesavanja, ali nista sto bi imalo uticaja na ovakve greske...

Spybot nije nasao nista..

Dakle, cekam ideje :)

turbo

Jedino sto meni pada na pamet jeste da deinstaliras mreznu karticu na problematicnom racunaru pa da je ponovo instalirate.

edit :

Ajde cisto radi probe probaj na tom racunaru odi u command prompt i otkucaj

ping 127.0.0.1

i

ping IP adresa mrezne kartice

pa mi reci da li postoji odgovor.

Poslednja izmena:
Jedino sto meni pada na pamet jeste da deinstaliras mreznu karticu na problematicnom racunaru pa da je ponovo instalirate.

to je uradjeno vec juce... a buni me zasto nema ni preko USB-a, to nema veze sa mreznom karticom i drajverima iste....

što nisi povezao njegov računar i laptop da budeš siguran u mrežnu

jedino da pogledaš šta je "pobio" od servisa "koji mu netrebaju"

posto nije radilo ni preko usb-a, mislio sam de nema smisla vise da se bavim stanjem mrezne kartica...

servise on sam sigurno nije dirao, radi se o starijem coveku, ne zalazi tamo gde ne treba i ne cacka ono sto ne zna.

stvarno neznam sta da radim... sledece ce biti verovatno da cu deinstalirati antivirus, da budem siguran da nesto ne radi u pozadini iako ga ja "ugasim"...

ruter uvek menja SNR Margin, Attenuation, Power
u zavisnosti od moda koji je izabran G.dmt/ADSL2/ADSL2+...

kako na samoj statistici od rutera ima smešan broj grešaka 1-3 očigledno da nije to što pravi veliki ping što možeš jednostavno da utvrdiš sa traceroute umesto ping i da vidiš gde je problem

Uradio traceroute do wow servera:

Tracing route to 195.12.238.204 over a maximum of 30 hops

1 <1 ms 1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 * 43 ms 50 ms 109.92.96.1
3 161 ms 158 ms 80 ms ADSL117.telekom.yu [212.200.15.117]
4 161 ms 169 ms 175 ms 212.200.16.165
5 166 ms 229 ms 166 ms 212.200.232.37
6 * * 21 ms 212.200.227.249
7 26 ms 39 ms 36 ms bpt-b4-link.telia.net [213.248.82.157]
8 141 ms 69 ms 44 ms 212.200.227.253
9 175 ms 242 ms 163 ms ffm-bb1-link.telia.net [80.91.251.182]
10 101 ms 57 ms 28 ms bpt-b1-link.telia.net [80.91.250.66]
11 * 101 ms 69 ms prs-b4-link.telia.net [80.91.251.112]
12 59 ms 59 ms 56 ms 80.91.253.74
13 207 ms 85 ms 65 ms prs-b-link.telia.net [80.91.251.47]
14 * * * Request timed out.
15 * * * Request timed out.
16 * * * Request timed out.
17 * * * Request timed out.
18 * * * Request timed out.
19 * * * Request timed out.
20 * * * Request timed out.
21 * * * Request timed out.
22 * * * Request timed out.
23 * * * Request timed out.
24 * * * Request timed out.
25 * * * Request timed out.
26 * * * Request timed out.
27 * * * Request timed out.
28 * * * Request timed out.
29 * * * Request timed out.
30 * * * Request timed out.

Trace complete.

Mislim da vec kod telekoma nastaje greska?Inace isao u niski telekom, poslali me u neku kancelariju gde rade dve zene od po 50+ god koje ne znaju ni sta je ping a kamoli nesto drugo, upisale tamo da imam problem sa brzinom net-a pa sad cekam majstore da se jave.Koliko dana im otprilike treba da dodjem na red(ako nisu svi na letovanju)? :p

Isključi sve telefone po kući i skini spliter. Samo ruter direktno u liniju pa uradri tracert

Tracing route to 195.12.238.204 over a maximum of 30 hops

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 * 124 ms 21 ms 93.87.183.1
3 16 ms 16 ms 16 ms ADSL117.telekom.yu [212.200.15.117]
4 42 ms 21 ms 22 ms 212.200.16.165
5 23 ms 22 ms 23 ms 212.200.232.37
6 20 ms 19 ms 20 ms 212.200.6.94
7 225 ms 21 ms 25 ms bpt-b4-link.telia.net [213.248.82.157]
8 221 ms 28 ms 25 ms bpt-b1-link.telia.net [80.91.250.64]
9 237 ms 27 ms 87 ms bpt-b4-link.telia.net [213.248.82.157]
10 194 ms 89 ms 55 ms prs-bb2-link.telia.net [80.91.246.181]
11 232 ms 138 ms 51 ms ffm-bb2-link.telia.net [80.91.247.54]
12 152 ms 56 ms 56 ms prs-bb2-link.telia.net [80.91.246.181]
13 * * * Request timed out.
14 57 ms 282 ms * prs-sdix-i1-link.telia.net [80.91.253.74]
15 * * * Request timed out.
16 * * * Request timed out.
17 * * * Request timed out.
18 * * * Request timed out.
19 * * * Request timed out.
20 * * * Request timed out.
21 * * * Request timed out.
22 * * * Request timed out.
23 * * * Request timed out.
24 * * * Request timed out.
25 * * * Request timed out.
26 * * * Request timed out.
27 * * * Request timed out.
28 * * * Request timed out.
29 * * * Request timed out.
30 * * * Request timed out.

Trace complete.

Jos jedna stvar koju sam zaboravio da pomenem, kad nista ne radim ping(google) mi se smiri na nekih 45ms, onda kad pocnem da otvaram strane na netu, ili se ulogujem na WoW posle nekog vremena, nekad 1 min, nekad 10 min ping pocne da luduje.Ne znam da li to ima veze sa necim, da li ruter ili nesto ima neku memoriju koja se brzo napuni pa se zaglupi ili sl.Pre nego krene skakanje pinga traceroute mi daje dobre rezultate.

Jos jedna stvar koju sam zaboravio da pomenem, kad nista ne radim ping(google) mi se smiri na nekih 45ms, onda kad pocnem da otvaram strane na netu, ili se ulogujem na WoW posle nekog vremena, nekad 1 min, nekad 10 min ping pocne da luduje.

Instaliraj Netlimiter http://www.netlimiter.com/download.php

i pogledaj šta ti to pravi "promet" sa internetom

obzirom da si isključio firewall ko zna šta si "zakačio"

po meni najjednostavnije resenje obaranje sitema i resio si problem ma koji da je bio, jeste malo cimanja ali boze moj koliko se zlopatis i mucis do sada si vec mogo dva puta sistem da namestis...

to ti je moj savet (bar bi ja tako odradio) a ti kako hoces... puno srece u odklanjanju problema...

morao sam da vratim ruter sa iptv-om
Trebao si da vratis MT882 i onda bi morao da ti ostane nov ruter. I meni po ugovoru pripada MT882 ali su me pitali da ga vratim jer im treba. A da mi ne bi uzeli nov ruter kada vracam IPTV jer vec imam MT882, ja sam ga vratio.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno