Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni bas odgovara ova promocija, jos samo kada ne bi morao da se maltretiram pa da raskidam ugovor, uzimam mik pa da se vracam, a ako je istina o podeli portova na isdn i obicne korisnike onda mi i ne treba mik, jer ovde i nema isdn korisnika nesto. Meni je svaki mesec racun na impulse oko 1000 dinara(a ja telefon i ne koristim), znaci cca 12 000 ustede + 3x1500, sve ukupno 16 500 dinara(skoro pa jedan mesec racuna :D (struja, telefon+adsl+isdn pretplata, informatika). E sad tu mora da ima caka, verovatno naplacuju uspostavu veze ili tako nesto. Opet i taj studentski bi mi dobro dosao, jos ispunjavam svaki uslov za njega(ja jos uvek student, tata zaposlen :D ). Sta raditi, pitanje je sad.

Pa nije usteda 12000din, nego 6000din, zbog one pretpalte od 500din... hehehehe

E, ali da je neko toliko uporan, to mi ne ide u glavu. Strasno.

Ja se slazem da je ok "oljustiti" Telesmor ali mucenicu u supermarketu - total FAIL! Samo zamisli da je ta zena koja kuca na kasi tvoja keva ili sestra i koja je taj dan resila da te obraduje sa skromnom vecerom i onda pred kraj smene skapira da je neko oladio za 2 soma i tebi donese kiflu koju nije zena uspela da pojede na prekratkoj pauzi. Zaista, treba biti covek, cak i u ovom surovom okruzenju u kome zivimo.

Poslednja izmena:
Pa nije usteda 12000din, nego 6000din, zbog one pretpalte od 500din... hehehehe

Bas smesno, ali meni nece biti pretplata 500, vec celih 200 jer sam isdn korisnik.
Dok su drugi placali godinama onih 54 dinara pretplatu ja sam placao cca 200, onda su digli pretplatu, meni ostala 200, onda su je sad ponovo digli meni je opet 200. :smoke:
Drugo, jeste 12 000din, jer znam sta sam napisao, toliko mi je racun samo za impulse u lokalu(ne pravim ja taj racun), bez pretplate i adsl-a.

Drugari, negde prošle godine u ovo vreme sam uzeo IPTV na onih probnih mesec dana, pre nego što su mi doneli opremu brzina je skočila sa click1 (koji i sada koristim čekajući sbb mix) na click8... Verovatno njihovom greškom, uglavnom, vraćena im je oprema, i brzina je vraćena na ovu koju i sada koristim, a mogao sam i da iskuliram i za nekih 2000+ tada imam i iptv i click8.
Ukratko, neka ponude korektnu uslugu pa će imati zadovoljne korisnike, ovako su izgubili jednog, koji će do kraja meseca da pređe na sbb.

Steta sto nisi vise student, pa da lepo iskoristis ovu akciju kod Telekoma :d

Jedan je skupio poene za ban ...
Off je obrisan...

Nastavite normalnu raspravu bez off-a vulgarnosti i vređanja ...

Jedno pitanjce, da li i koliko brzo resavaju probleme vezane za sam port?Nisam imao prilike da imam posla sa tehnickom podrskom Telekoma,pa me interesuje da li urade nesto, ili zavlace?

@Shadow: Gube monopol? Ajd. molim te pojasni, kako?
Kablovi vishe nece biti u njihovom vlasnishtvu ili shta?
O tom gubljenju monopola slusham vec 12 godina pa ni od 2005.te naovamo - nishta :(

A zar prodaja Telekoma nije bila obecana do kraja 2009.te, pa su se malo napravili ludi i zaboravili...

Od 1.1. ide MNP, ako bi dočekali 1.1. sa ovakvim kvalitetom mobilne mreže, imali bi 0 korisnika. Isti slučaj s fiksnom, iako bi bile iste cijene (a ne bi, Telenor bi bar imao neke pakete usluga, ako ne i niže cijene) i većina bi i u fiksnoj prešla na Telenor. A vjerovatno postoji neki dogovor, nisu ni u Telenoru od juče pa da ulaze na tržište fiksne, ako nemaju prostora da ponude usluge, toliko dobre da natjeraju nekoga da pređe kod njih.
I sad, naravno, hoće da ovo sve uvale nekome, dok mogu. :) Ako je do sada odgađano, sad više nema kud.

Poslednja izmena:
Telenor je rekao da cene nece ici gore, ali nece ni dole. Znaci ocekujte iste cene, ali poboljsanje usluge, sto je za mene sasvim korektno. Ako Telekom zvanicno nesto ne uradi, imace ogroman problem da zadrze korisnike, obzirom da ce Telenor ici po postojecoj infastrukturi, znaci ko ima uslove za Telekomma i za Telenor. Barem sam ja to tako shvatio...

Pa vi stvarno mislite da ce sa Telenorom biti nesto bolje? Pa zar ne vidite kako deru u cenama sa mobilnom telefonijom, pa zasto bi sad nesto bilo bolje sa Netom ili fiksnom telefonijom?
Verujte da se nista nece promeniti ni kad dodje Telenor pa gledaju i oni svoj dzep, i njima je u interesu da sto manje daju a da vise uzmu!!!

Pa vi stvarno mislite da ce sa Telenorom biti nesto bolje? Pa zar ne vidite kako deru u cenama sa mobilnom telefonijom, pa zasto bi sad nesto bilo bolje sa Netom ili fiksnom telefonijom?
Verujte da se nista nece promeniti ni kad dodje Telenor pa gledaju i oni svoj dzep, i njima je u interesu da sto manje daju a da vise uzmu!!!
verujem sledece:
- da nece ici drasticno iznad trenutne ponude na trzistu, a tu najbolju ponudu ima sbb. pa recimo neka telenor sutra izbaci ponudu 4mb za 2100din, odmah cu uzeti... obzirom da se radi o periodu od nesto manje od godinu dana, nadam se da to mozda bude nesto vise od 4mb ipak...

gresim?

dok bude ovaca bice i sisanja!!!

a sto se tice kad ce povecati brzinu, pa najverovatnije kad uplatimo brzi paket :sarkasticnikez:

sad ovako ozbiljno, ali mislim da ce do juna povecati brzine, i nekako verujem u to povecanje krajem marta, videcemo za manje od 10 dana :D

Pa vi stvarno mislite da ce sa Telenorom biti nesto bolje? ... zasto bi sad nesto bilo bolje sa Netom ili fiksnom telefonijom?

Zašto bi bilo nešto bolje/jeftinije kod Telenora? Pa zašto bi ih neko koristio ako ne bude?

Kad jednom počne da radi, očekujem da će Telenor da ponudi pakete tipa ADSL + fiksni + mobilni + IPTV, a to onda mora biti dosta povoljnije kad je sve na gomili. Nije mi jasno kako genijalci iz Telekoma nisu do sad nadošli na ovako neku ideju za promociju.

Uz malo kreativnosti sa Telenorove strane, verujem da će dosta brzo privući na svoju stranu korisnike kojima su potrebni ovi sadržaji. Ukoliko , naravno, u medjuvremenu Telekom ne kupi neki jači igrač na sceni telekomunikacija, pa i sam ne ponudi slične stvari, što bi za nas korisnike bilo jako dobro. Videćemo sledeće godine, nije to ni tako daleko više...

Poslednja izmena:
dok bude ovaca bice i sisanja!!!

a sto se tice kad ce povecati brzinu, pa najverovatnije kad uplatimo brzi paket :sarkasticnikez:

sad ovako ozbiljno, ali mislim da ce do juna povecati brzine, i nekako verujem u to povecanje krajem marta, videcemo za manje od 10 dana :D

Samo mi reci gde si procitao da ce da povecaju brzine krajem Marta? Ja ne mogu nigde da nadjem!

evo tog posta :D

Evo kontre - poznanik koji radi u telekomu kaze da ce ubrzanje biti krajem ovog meseca i da ce 4 Mb/s postati 6. Covek mi je u dan pogodio kad cu dobiti adsl (posle cekanja od vise od 1godine), tako da sam sklon da ga ozbiljno shvatim.

ja koristim telekom adsl od samog pocetka. zasto?

Telekom je bio fantastican! ali bez zezanja, u godinu dana, jednom se desi da ne radi net na par sati... medjutim poslednjih meseci je stanje katastrofalno... a i buducnost nije sjajna...

salzem se ja, moze doci sutra do povecanja linka ka korisnicima, ali sta to vredi kad njima uplink ostaje isti? postace samo jos gore...

Koristi ga onaj ko nema bolje. Ko može SBB, koristi SBB.

Pa tako ce da bude i sa Telenorom! Koristice ga onaj ko nema uslova za bolje!

P.S. Ne mora SBB, evo ja koristim Radius Vektor i bolje mislim da nema (znam sad ce reci neko da je SBB bolji ali ja mislim da nije)

Poslednja izmena:
ja koristim telekom adsl od samog pocetka. zasto?

Telekom je bio fantastican! ali bez zezanja, u godinu dana, jednom se desi da ne radi net na par sati... medjutim poslednjih meseci je stanje katastrofalno... a i buducnost nije sjajna...

salzem se ja, moze doci sutra do povecanja linka ka korisnicima, ali sta to vredi kad njima uplink ostaje isti? postace samo jos gore...

Isti slucaj u 3 godine, jedan prekid na par sati i to je to.. par meseci je radio lose, mada moram da priznam da zadnjih nedelju dve radi ok, uvek max download, youtube vecina radi kako treba.. Sad, ovo su samo moja iskustva..

a kakav je to studentski net od 4mbit-a? Jel to ono preko 3g modema, ili isto adsl koji ide preko fiksnog? Moj drug ima taj telekomov mobilni net, ali ovde izgleda slaba 3g mreza i taj net mu radi kao dial-up.....

p.s. citam vase postove i sto se cekanja adsl-a kod Lelekoma tice, evo da vas obradujem da nista najgori..... ja sam zahtev podneo 2004 godine, i svake godine do sad sam podnosio po nekoliko zahteva.... i sad sam cuo da cu mozda dobiti u aprilu, ali posle ovoilko cekanja (sto bi rekao Dragce iz one tv serije....) od mene mogu da dobiju samo q...c!!!!
Ovoliko sam vala cekao i jebavao se sa lokalnim wireles provajderima da mi se smucio i net i sve uz njega..... i sad stvarno necu da uzmem adsl.... nadam se da necu biti jedinstven slucaj.....

Poslednja izmena:
Interesuje me da li se nekome preko dana na telekom ADSL-u desava da se brzina drasticno smanjuje i povecava? Nekada prepodne radi odlicno a nekada otvara stranice ko dial-up, ista situacija je ponekad i uvece, ovo se do sada nije desavalo ali u poslednje vreme veoma cesto.

Interesuje me da li se nekome preko dana na telekom ADSL-u desava da se brzina drasticno smanjuje i povecava? Nekada prepodne radi odlicno a nekada otvara stranice ko dial-up, ista situacija je ponekad i uvece, ovo se do sada nije desavalo ali u poslednje vreme veoma cesto.

naravno, tako je i kod mene i kod većine.
brzina mi je normalna od 01h do ~podneva.

Nesto nije ok sa Lelekomovim adslom.
Vuce se ocajno... ( 18h)

Jedno pitanje, prijavio sam juče speedup, mada ga još nisam aktivirao.

Danas odem u ruter podešavanja i stoji 2048/192 kbs , pa pošto sam click 1 pretplatnik , zar ne bi trebalo da ovih 2 mega koliko stoji tek kad aktiviram speedup, a da se po isteku od 3 sata parametri vrate na staro 1024/128. Zanimljivo je da mi tek sad speedtest prijavljuje 1 mega , ranije je max bio 0.9 Mb down.

P.S.

Inače ja sam iz okoline Pančeva i prešao sam sa bežičnog ,i super sam zadovoljan jer sam se najzad otarasio ovog prokletog bežičnog neta.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno