Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stručnjaci napuštaju „Telekom“!

Stručnjaci i menadžeri „Telekoma Srbija“ u sve većem broju napuštaju taj državni gigant i odlaze u privatne konkurentske kompanije „Telenor“, ViP i SBB!

Poslednji u nizu je višegodišnji direktor za biznis korisnike, koji je prešao u kompaniju SBB, najjačeg kablovskog operatora u Srbiji, za, pretpostavlja se, čak četiri puta veću platu, saznaje „Alo!“ od odlično obaveštenog izvora iz „Telekoma“.

- Kod nas je primao platu otprilike oko 100.000 dinara, dok su mu u SBB-u ponudili četiri puta više. S njim će, verovatno, otići i još nekoliko saradnika koji su sa njim činili odličan tim koji je „Telekomu“ donosio dobre poslovne rezultate - tvrdi naš sagovornik i dodaje da, po svemu sudeći, tek sledi „odliv mozgova“ iz ove državne firme.

Pored male zarade, glavni razlozi odlaska kadrova jesu i nepostojanje takozvanih menadžerskih ugovora, po kojima angažovani stručnjak ima odgovornost, ali i procentualno učešće u dobiti kompanije na kraju godine.

Inače, zbog nedostatka menadžerskih ugovora sa kompanijom, zaposleni nemaju ni obavezu čuvanja poslovnih tajni, kao i podataka u vezi s klijentima „Telekoma“. Konkurentima to predstavlja dodatni motiv za „kupovinu“.

- Nekolicina ljudi iz menadžmenta „Telekoma“ su već pojačali firme „Mediaworks“, „Konsing“, „Telenor“, ViP, SBB. Te firme su direktni konkurenti „Telekomu“ u pružanju usluga. Problem je što se veći deo menadžmenta sprema takođe da ode u konkurentske kuće ili u inostrane kompanije - navodi naš izvor.
Pomenuti menadžerski ugovori nisu realnost sve dok kompanija pripada državi, odnosno dok se ne privatizuje. Zbog toga se „Telekom“ nalazi u pat poziciji jer je kao državna firma ograničen u poslovanju i ne može da se zaštiti od odliva svojih stručnjaka.

...

http://www.alo.rs/vesti/24502/Strucnjaci_napustaju_Telekom

To me nista ne cudi. Sto se mene tice,daleko im lepa kuca. Samo traze nove korisnike,a ne daju i ne povecavaju nista. Tako cemo i mi polako da ih napustamo, kako stvari trenutno stoje.

Ja sam "nazalost"od skoro njihov korisnik i osim povremenog gubljenja konekcije drugih problema za sad nemam.
Recimo da se gubi konekcija 3-4 puta za pola sata pa je onda ok neko vreme,pa opet.
Usr@ni telekom.

Ja sam "nazalost"od skoro njihov korisnik i osim povremenog gubljenja konekcije drugih problema za sad nemam.
Recimo da se gubi konekcija 3-4 puta za pola sata pa je onda ok neko vreme,pa opet.
Usr@ni telekom.

Nazalost, imam isti problem u poslednje 2 nedelje. Do tada je sve funkcionisalo dobro...

Ja sam jedan od onih koji nema apsolutno nikakvih problema sa Telekomom, vec 3 god.Ovde ljudi napustaju SBB zato sto im protok jako varira, retko ko ima full brzinu.
Koristim click 1, zabagovan speed up vise od godinu dana, download konstantno ide oko 220.Ja sam zadovoljan, bas mi je krivo kada cujem za ljude koji imaju losa iskustva.

Poslednja izmena:
Pa ni ja za tri godine nikakvih problema nisam imao, ali u poslednjih mesec dana strasno.

koliki je racun za click 1 paket,ako je aktivirana usluga speed up,na kraju meseca,1425+ koliko izadje zbog speed upa,pitanje za one koji koriste tu uslugu.

- Kod nas je primao platu otprilike oko 100.000 dinara, dok su mu u SBB-u ponudili četiri puta više. S njim će, verovatno, otići i još nekoliko saradnika koji su sa njim činili odličan tim koji je „Telekomu“ donosio dobre poslovne rezultate - tvrdi naš sagovornik i dodaje da, po svemu sudeći, tek sledi „odliv mozgova“ iz ove državne firme.

:zgran:

E to se zove odlivanje tj. presipanje iz šupljeg u prazno. Ili je ovo štamparska greška? Umesto mozgova je trebalo da piše trutova? :d

Da su rekli inzenjeri i telekomunikacioni strucnjaci presli za vece plate u SBB , Telenor i sl. pa da shvatim neku zabrinutost. Posto su presli menadzeri koji su obavljali "jako dobro" posao i do sada. Moje saucesce SBBovim i ostalim korisnicima.

btw mozda i nije pravo mesto za ovo ali

Telekom od 1 aprila poskupljuje pretplatu za fixni telefon na 388 dinara + pdv, sto znaci da cemo od tada placati 458 dinara samo za pretplatu bez utrosenog impulsa ...
http://registar.ratel.rs/cyr/filestore/?filestore=6&id=667

Poslednja izmena:
Isto tako i ja već 3 godine nemam nikakav problem sa adsl-om,savršeno radi....

Cenjeni gospodine Baltazare zamolio bi vas samo da javite utiske
ako vec kazete da koristite ADSL kao i svi mi drugi pacenici samo da uporedite
ova dva obicna Downloada.
skinite Skype program sa sajta www.filehippo.com a zatim sa www.skype.com

I dokazite svima da nemate problema sa ADSL-om
Na ovakve probleme bi sa svaki normalan covek laik pozalio i rekao da
ADSL nije vise kao sto je bio, a to svi potvrdjuju.

Bruka.

Bruka.

Sa direktnog linka, tjest sa skajpovog sajta sam skidai sa 220 a sa fajlhipoa se vukao sa oko 40.Ako je sa jednog linka down spor ne znaci d a je net los. Mozda je fajlhipo jednostavno preopterecen. Stefane pokusaj da skines neki linux videces koja je brzina.

Poslednja izmena:
Ajde ljudi, vidim da pingujete BG server. Ako niste pratili, temu u zadnjih shevrnaest strana, reci cu vam ukratko... Telekomov backbone ka zapadnoj evropi je preopterecen iz za sad "nepoznatih" razloga, znaci nema zvanicne izjave. Zato lepo pingujte neke servere ka evropi... tj. evo, najbolji pokazatelj je benchmark.rs jer se on nalazi u Amsterdamu. Evo moj rezultat...

Pinging www.benchmark.rs [85.17.237.70] with 32 bytes of data:

Reply from 85.17.237.70: bytes=32 time=212ms TTL=49
Reply from 85.17.237.70: bytes=32 time=218ms TTL=49

Ping statistics for 85.17.237.70:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 212ms, Maximum = 218ms, Average = 216ms

A evo i server u roterdamu... da ne bude da lazem....

Ping je radjen u 23:36

A sad... pazite ovo, dva minuta kasnije... MIRACLE!!!

Reply from 85.17.237.70: bytes=32 time=50ms TTL=50
Reply from 85.17.237.70: bytes=32 time=49ms TTL=50
Reply from 85.17.237.70: bytes=32 time=53ms TTL=50

Minimum = 49ms, Maximum = 53ms, Average = 50ms

I dokaz....

Jel ima neko teoriju? Odgovor sledi za par minuta...

Restart modema ? :)

Tacno!

Ukratko... nakon malo testiranja, ustanovio sam (kao i mnogi pretpostavljam) da se promenom IP adrese ping tj, kompletan net vrati u normalu. Samo je stvar u tome koji opseg IP adresa je u pitanju. Prvi test je radjen sa 93.87.xxx.xxx adresom i vidi se rezultat. A drugi je radjem sa 109.93.xxx.xx adresom i voila, net radi ko sat.
Drugim recima, ima jedan mali kanal ka svetu za nas njuskave pacove, samo treba biti uporan. Da napomenem, nijedan drugi opseg IP-a ne radi... sem ovog 109. A ubosti ga, ponekad znaci "pain in the ***"

Doduse, ovo samo koristim kad nesto igram online, jer pretpostavljam da i ostali znaju ono sto i ja, a evo sad otkrivam i svima, jer ovome forum i sluzi, samo se nadam da nedobijem neki flame ili delete od moderatora, ako je i on na telekomu.
Nadam se da ce se i ostali ponasati u istom maniru i koristiti ovaj zadnji izvor samo u nuzne svrhe. Hvala...

Poslednja izmena:
Ajde ljudi, vidim da pingujete BG server. Ako niste pratili, temu u zadnjih shevrnaest strana, reci cu vam ukratko... Telekomov backbone ka zapadnoj evropi je preopterecen iz za sad "nepoznatih" razloga, znaci nema zvanicne izjave. Zato lepo pingujte neke servere ka evropi... tj. evo, najbolji pokazatelj je benchmark.rs jer se on nalazi u Amsterdamu. Evo moj rezultat...

Reply from 85.17.237.70: bytes=32 time=212ms TTL=49

Minimum = 212ms, Maximum = 218ms, Average = 216ms

A evo i server u roterdamu... da ne bude da lazem....

Ping je radjen u 23:36

A sad... pazite ovo, dva minuta kasnije... MIRACLE!!!

Reply from 85.17.237.70: bytes=32 time=49ms TTL=50
Reply from 85.17.237.70: bytes=32 time=53ms TTL=50

Minimum = 49ms, Maximum = 53ms, Average = 50ms

I dokaz....

Jel ima neko teoriju? Odgovor sledi za par minuta...

Poslednja izmena:
A jel moze da se namesti neka IP adresa u tom 109 opsegu da bude staticna, u podesavanjima modema da se to uradi, kao npr. za torrente, kada je za otvaranje portova potrebno namestiti staticku IP adresu, samo ja nisam uspeo na ovom mom roze Havajcu :)

Poslednja izmena:
721488435.png
721488935.png

Mnogo bolje nego pre par dana, mada npr. SpeedUp ne radi, zakuca sa porukom "Connecting 212.200.26.222..."

Poslednja izmena:
93.87.xxx.xxx adresom i vidi se rezultat. A drugi je radjem sa 109.93.xxx.xx adresom i voila, net radi ko sat.

I ja sam danas isto to utvrdio. Te 109 adrese su do skoro bile problematicne jer nije hteo vecini ljudi da radi net sa njima ali sada izgleda da kada su ih namestili da rade sa njima radi net bolje nego sa drugima.
Btw, meni iz nekog razloga uopste nije problem da nabacim takvu adresu jer mi uglavnom dodeli ili jnu ili neku od 93.xx., vrlo, vrlo retko one na sedmicu.

Bruka.

Kada sam rekao da nemam problem sa ADSL-om,mislio sam na to da nemam pucanje neta kao neki i nikada do sada nisam imao,što se tiče torrent-a,soulseek-a,rapidshare-a i posećivanje dosta web stranica sve ovo što sam nabrojao radi savršeno a što se tiče filehippo-a oduvek je skidalo sporije (ne nešto puno sporije od ostalih) ali tako je i na sbb internetu.
Naravno da imam i ja problem sa Telekomom problem ali se to tiče IPTV-a!!!

Poslednja izmena:
dzaba nam povecanje..

i kad bi povecali brzinu adsl nista ne bismo dobili jer madjari imaju ogranicavanje protoka ka bambus drzavama,i tu je glavni problem.. tako da i oni koji imaju i po 4,8mbit ponekad nemaju ni 60k/s ,a telekom tu ne moze nista

ja sam oko 2god. na telekomu ne secam se da mi je mozda 1 pukla konekcija

nesto dobijam velike rezultate, jel do toga sto sam pre neki dan aktivirao speed up ili su nesto u telekomu radili, do danas sam dobijao dl max 0.87 a up max 0.12, sad dl max 1.12-1.30 a up max 0.16

722011516.png

a ip mi je 93. ...

Poslednja izmena:
ja nikad dosad nisam uspeo da uhvatim drugi opseg osim 93.86.......
Oko pola 1 nocu prepolovi se ping ali je opet visok,da bi od 2 AM do 8 ujutru radilo sve ko nekad.Posle toga latencija raste.
BTW,kako da isforsiram MT882 da uhvati 109.93.xxx?Jel moguce?U basic settings-u mozda da se promeni IP Route?
'Ajd sad cu da se igram malo da probam :D

EDIT: dzabe ruta samo sa nase strane, staticke rute moraju da budu programirane unakrsno,tako da nista od ovoga

EDIT 2 : Odgovor od prijatelja koji se razume u to:
to se radi na aktivnoj opremi u telekomu, svaki adsl port pripada odredjenom virtualnom lan-u, svaki v.lan se obraca odredjenom dhcp serveru, itd. ne mozes da utices na to ako ne znas coveka koji programira aktivnu opremu u telekom da ti preko veze zakuca tvoj MAC na zeljenu IP adresu

Poslednja izmena:
Evo ja posle par restarta modema dobio 109 opseg i evo rezultata, ping je znatno bolji.

Nakon par dana katastrofe neta, ne mogucnosti da otvorim neke sajtove, sa newsa nisam mogao da izvucem vise od 20-30KB/s po konekciji... Dobijem podrsku napokon. I kaze mi devojka da odradim hard reset modema, sa cupanjem iz struje na par minuta i sve.. ( ja sam ga vec bio resetovao nekoliko puta normalno) ja mislio oce samo da be odje*bu, al ajde. iskljucim iz struje modem na minut, upalim ga, i ne mogu da verujem sajtovi koji nisi hteli da rade rade, news vuce 200Kb/s po konekciji.. Sreca sreca radost. Inace koristim adsl 3 godine kod telekoma i nikad nisam imo problema do pre nedelju dana..

Kod mene ne pomaže ni čupanje iz struje - noću uvek gasim prekidač na produžnom. Posebno u večernjim časovima ne radi nikako.
Takođe koristim telekom adsl od samog starta i radio je savršeno sve do pre nekih pola godine, a poslednjih nekoliko nedelja je katastrofa.
Najviše me nervira youtube što se vuče.

Ljudi jel moze neko da mi kaze plz, sta se desava sa speed up-om. Jesu li ga deaktivirali zauvek ili sta... Neko mi je restartovao modem iz telekoma i sad mi je podesen na 1024/122 i radi mi 800/80, a dok je bio aktiviran speed up net je radio bukvalno 1024/140, jer je ruter bio podesen na 2048/190. I ping je veci za 15-ak ka svim serverima, a speed up ne mogu ponovo da aktiviram...

POZ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno