Ovako,pazite ovo:
Telekom adsl 1mbit oko 3,5 km udaljenost od centrale ,aktiviran speed Up odaavno...
U zadnjih mesec mozda i jace dana mi se desava da ne postoji dan da mi ne zakuca net i to vise puta dnevno i da proradi tek nakon sistema ugasi-upali ,u pitanju je mt882...i to mi je preq**o pa sam resio da se pozalim na 0800 100100... I javi se operater vrlo ljubazan ,trazio je da mu iscitam podatke ovo ono i objasnio mi je da sam na granici udaljenosti od centrale i da zbog toga dolaze smetnje...i da skratim ,rekao je gde da pogledam kad sledeci put opet ostanem bez neta,sto se naravno deslio posle par sati i ja vidim da link postoji (lapmica na mt882 za link svetli zeleno) ali u "Service information" u 192.168.1.1 pise da nemam IP adresu (0.0.0.0),znaci problem je bio da ostajem bez IP adrese koja izlazi na net... Sledeceg dana dolaze mi dvojica iz Telekoma na vrata i ja im to sve lepo kazem,oni meni (ukratko) da sam daleko i da ce probati da mi stave DATA PATH na "INTERLEAVED" i da ce to biti OK...sto je i uradjeno u roku od sat -dva... i od tad sam zazalio sto sam ih opste zvao,da sam znao da mnogo trazim cutao bih :wall: :
sad mi u system information stoji ovako:
Product Name SmartAX MT882
Physical Address 00:18:02:F4:28:A5
Software Release V200R002B022 SerbiaTD
Firmware Release E.37.5.40
Release Date (2006-11-15)
Batch ID RCC1P2.022.E37540
System Up Time 0:53:38
ADSL Description
ADSL Status Showtime/Data
DSL Up Time 0:53:0
Data Path Interleaved
Standard G.dmt
Bandwidth Down/Up(kbps) 1024/128
SNR Margin Down/Up(dB) 27.0/28.0
Attenuation Down/Up(dB) 37.5/24.0
CRC Down/Up 2/0
FEC Down/Up 23/0
HEC Down/Up 0/0
i kompletan net radi osetno losije (tj standardno)
i ja ukapiram da su mi ugasili Speed UP,nema sta drugo ,jer mi je ,dok je speed up bio ukljucen pod "Data Path" stajalo FAST a pod Bandwidth Down/Up(kbps) 2048/256 i onda sam imao okruglo 1 mbit DL ,UP 0.16 a ping ka Nisu 36 ms umesto sadasnjih 72....+ sto mi DL ocajno varira dok je pre bio konstantan....
...i ja ponovo zovem 0800 100 100 i MOLIM ih da mi vrate podesavanja na staro uz preuzimanje odgovornosti na sebe da mi ne smeta to sto moram da resetujem modem...i oni to kao pribeleze i kazu da ce u toku sutrasnjeg dana kolege da pogledaju...i proslo je 2 dana ja vidim da niko nista ne pipa i malopre ih zovem ponovo...a pre toga probam da aktiviram speed up na telekomovom sajtu,naravno -ne moze :bottle: ...i kad sam internet podrsku konacno dobio posle 20-25min cekanja ja operatera zamolim da procita zapisnik pd pre par dana da ne bih pricao ponovo sta se desava...i vidim da to sto sam zamolio da se podesavanja vrate na staro nema nigde...kad mi kazu da su konekciju juce proveravali da je sve OK i nema sta da se popravlja :S: a ja kazem da mi ne radi speed Up i da zelim da mi se ponovo ukljuci... a operater tvrdi da je ukljucen i kaze da probamo da aktiviramo ...i naravno nismo uspeli :-devil-: iako je operater mislio da sam retard pa me je majao sa ponovnim prihvatanjem njihovog sertifikata...ali sam se konacno izborio da postoji problem ,tako da se iskreno nadam da ce mi vratiti konekciju na staro ,jer ovaj "standardni" 1mbit je ocaj bez speed up-a ,nit mogu da igram COD4

a i sam surf je osetno tromiji ...i ja operateru opet kazem da mi nije upaljen speed up i da mi zbog toga tako radi net a operater ce(ona) " nema to veze sa speed up-om" :wall: ...tako da,nadam se da ce mi vratiti net na staro i da,ako se ti desi - necu pozeleti nikad da okrenem 0800 100 100...
edit: evo speedtest iz Frankfurta

: