Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nova ADSL promocija! Prva pretplata za Click pakete po 1 dinar! Znači opet smo ugasili sa ubrzanjem i to do kraja 2010 godine.
A ovo sam tek sada pročitao da puknem od muke "Svi novi ADSL korisnici dobijaju wireless modem koji im pruža dodatni komfor"

Poslednja izmena:
Nova ADSL promocija! Prva pretplata za Click pakete po 1 dinar! Znači opet smo ugasili sa ubrzanjem i to do kraja 2010 godine.
A ovo sam tek sada pročitao da puknem od muke "Svi novi ADSL korisnici dobijaju wireless modem koji im pruža dodatni komfor"

T_T
Majkemi ima da cekicem mlatnem ovaj moj HW882, me wants wirelez :D

sipni koju kap vode unutra i pravi se lud :p

Ja imam taj havajac vec 2 i po godine i navodno bi uskoro trebalo da dobijem iptv, pa cu morati da ga menjam, a ja ne bih. Bas mi je prirastao srcu :D Za 2 i po godine koliko ga imam radi savrseno. Ako ti se bas unistava, lupni adapter o zemlju, sigurno ce crci :p

Poslednja izmena:
Mene su za IPTV zvali pre 6 meseci i pitali da li hocu promo od mesec dana. Iako sam prihvatio i iako su mi "povecali" brzinu, uopste me ne zovu da dodjem po ruter. Mada mi je drago, jer mi ovaj 882 radi ko zmaj, a jos kad znam da se ovi s 510-kama zale da su im malo manje brzine od kada njih koriste, ja sam prezadovoljan s mojim. Ne znam kako stvari stoje s ovim novim Pirelijem i Dzet spidom, tako da se premisljam da li uopste i da uzmem taj promo(ili da otkazem i ostavim 882) kad me budu zvali da dodjem po taj ruter

Poslednja izmena:
Radi PIRELLI ko poludeo za dva meseca nikad me nije razočarao ali AJ VONT PIRELLI VIT VAJRELES a nema šanse da ga dobijem dok mi je ovaj ispravan.

Sto se tice ove nove akcije 1 din za prvu mesecnu preplatu, da li je tu moguce prvi mesec da se uzme neka veca brzana a drugi da se smanji??? :)

Poslednja izmena:
Uzeo sam Telekomov ADSL pre jedno godinu ipo i dobio sam HG510 modem. A cala je sada skoro isto uveo njihov ADSL i dobio HG520i, znaci wireless. Posto bih zamenio svoj sa tim, dali nesto dodatno treba da doplacujem ili samo da okrenem iz telekoma da mi donesu novi a ovaj vrate?

Zamena rutera se ne placa, samo sto to ne ide tako lako. Nece hteti da zamene stari ruter za novi ukoliko stari sljaka. Znaci citaj nekoliko predhodnih postova i naci ces odgovor sta treba da uradis.:D

Ljudi jel koci jos nekom upload od preksinoc? Obicno kad stavim film na uploadu u proseku ide oko nekih 22-23 Kbps a sad ne prelazi 14 :mad:

@laatila Kolika ti je maksimalna (konstantna) brzina na tom Pireliju - kad gledas preko netlimitera ili nekog takvog programa?

Meni je na mt882 oko 119

@laatila Kolika ti je maksimalna (konstantna) brzina na tom Pireliju - kad gledas preko netlimitera ili nekog takvog programa?

Meni je na mt882 oko 119

Na Speedtestu mi je uglavnom 1,00 Mb/s sa 0,14 Mb/s sa prijavljenim speed-up, ping mi je dobar 29-30 ms a download maksimalno 120-125 KB/s znači po meni mislim da su sasvim dobre vrednosti za moj paket.Probao sam juče aktivirao uslugu Speed-up na 3 sata ali nije prelazilo više od 1,65 Mb/s nije mi jasno zašto.

Na Speedtestu mi je uglavnom 1,00 Mb/s sa 0,14 Mb/s sa prijavljenim speed-up, ping mi je dobar 29-30 ms a download maksimalno 120-125 KB/s znači po meni mislim da su sasvim dobre vrednosti za moj paket.Probao sam juče aktivirao uslugu Speed-up na 3 sata ali nije prelazilo više od 1,65 Mb/s nije mi jasno zašto.

evo isto pirelijev wireless ruter moj click 2 kako radi! isto imam aktiviran speedup.

stim da sam neki dan imao potrebu da dupliram brzinu i brzina je isla maximalno do 420 kb/s mada brzina nije bila zakucana nego je non stop varirala gore dole a sto to nemam pojma, dok sam korstio veratov net na 4 mb uvek su mi torrenti bili zakucani na 420 kb/s znaci malo je falilo da skala u utorrentu se probije jer non stop je bila ta brzina zakucana dok sada na telekomu nije tako ni ovaj click 2 sto trenutno koristim zna da mu varira brzina iako znam da moze da mu bude zakucana brzina na maximum ali sto nije neznam ali kada nemam druge dobro je i ovo!

Razmišljam da promenim provajdera, pošto Beotel užasno radi poslednjih bar nedelju dana, a da zovem njihovu "tehničku podršku" nemam nameru.

Koliko znam, od Telekoma je nemoguće dobiti user i pass, to je namešteno u ruteru i ne može da se dira i menja. A šta je u slučaju da hoću da koristim svoj ruter za povezivanje na net?

Ja sam dobio pass pre 2godine, samo im poslao mail sa zahtevom i posle par dana doslo na kucnu adresu.

A može li da se dobije odmah pri zaključivanju ugovora, da ne uzimam njihovu opremu uopšte?

telekom ne preuzima na sebe owerhead kad ukljucis speedup na 3 sata

Onda bi se desilo isto i sa naprimer većim paketom od 2Mb/s nikad ne bi mogao da dostigne brzinu sledećeg. Znači jedno je sigurno 50din. + PDV za tri sata Speed-up nisu neke velike pare ali to je ipak čisto bacanje para.

Meni su rekli nesto u fazonu da oni ne mogu da odstampaju user i pass i da ga ne vide uopste.

Mozda zavisi od toga gde si uzeo, preciznije, mislim na grad. Mada, mozda ima i razlike u tome ko se koliko razume u taj posao sto radi.

To se podrazumeva da ti daju user i pass u ugovoru koji potpisujes, nisam im trazio a dobio sam jos pre vise od godinu dana zajedno sa ugovorom. Nego mene interesuje sta radite sa njim osim sto mozete da ga koristite za pure bridge mod ako je to ikom potrebno.

Evo meni je bas pre neki dan crkao telekomov modem Huawei HG510 znaci najveci KRS!Posto mi nisu verovali da je crkao morao je da dodje licno covek iz njihove tehnicke podrske da se uveri u to i da pronadje u cemu je problem.Sad sam dobio neki novi modem sa antenom koji ima i wi-fi tako da uzivancija...a listao sam uputstvo ima u njemu sifra i username tako da bez problema sve radi.Ja sam zadovoljan telekomovim uslugama sto se tice ADSL-a i da nisam telekom ne znam kog bi drugog provajdera uzeo.

Radi Telekom ADSL OK, ali je preskup u odnosu na kablovski. Ja čekam da mi istekne ugovor i prelazim na SBB.

qq, kako se brukaju sa ovim "promocijama"
kada je objavljena vest na sajtu pisalo je da svi novi korisnici dobijaju jedan mesec free, wireless modem i budjavi muzikom a sada su izbrisali stavku za wifi modem

i da, naravno, stavili su oni ogradu da mogu da menjaju "promociju" ali mislim stvarno...
jadno

Poslednja izmena:
Meni je najjace bilo kad su u novembru prosle godine na sajtu najavili da ce od decembra onaj 256 paket kostati 800 i kusur dinara s pdv-om, pa posle izbrisali

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno