Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvi dan koriscenja i odmah sam zvao tehnicku podrsku:d
Elektricna mazga nije radila kako treba,taj cuveni problem sa firewalom,zahvaljujuci Benchu uspesno reseno:smoke:
ALI...modem je dosao zakljucan,tako mi objasnio ljubazni mladi gospodin sa druge strane zice,tako da nije ni cudo sto user name/pass koji sam dobio na ugovoru nije mogao da otvori web podesavanja modema:wall:
Uglavnom,nista drugo nisam cackao,a i ne razumem se da budem iskren,samo sam podesio da mi forwarduje ma komp,pa sad kako bude-bice:S:
Inace,vec rekoh da sam uzeo paket 1536/128,a NetSpeed pokazuje:

Prilozi

• Speed.JPG
    Speed.JPG
    23.6 KB · Pregleda: 92
Danas sam ih zvao problem je bio taj sto su ******* izbrisali mail od firme zato sto se nije koristio :D

Vidim da se i drugi ove pate sa zaglupljivanjem Telekomove veze. Fascinantna stvar je da je meni 4 meseca nakon pokretanja ADSL-a sve radilo kao bombona. Torrenti/eMula uvek pri maksimalnoj brzini i bez ikakvih problem. A zatim, pre jedno mesec dana krece konstantno zaglupljivanje pri koriscenju istih, gde samo gasenje/paljenje modema pomaze. Pritom, cak i kad radi, brzine (downloada naravno) su u najboljem slucaju trecina maksimalne.

Citao sam dosta ovaj thread i izvinite ako je vec negde dat odgovor na moje pitanje, ali mene interesuje da li neko preporucuje neki ADSL modem, posto planiram da uzmem nesto kvalitetnije i trajnije od onih Huaw-trt mrt krsheva. Da li imate dobrih iskustava sa telekomovim ADSL-om i kupljenim modemom?

Fala.

Da! Problem je bio iskljucivo u modemu.

Havajac je imao preblema sa odrzavanjem konekcije, menjao je IP i 20-30 puta dnevno (sto, jelte, nikako ne pomaze pri downloadu sa rapidshare-a ili torrentima/emuli).

Kupio sam Linksys ADSL modem i sad sve leti. Nikakve dodatne intervencije osim standardnog podesavanja samod modema.

Dakle problem je bio u tome sto Havajski modemi posle nekog vremena krecu polako da crkavaju, sto je i sam momak iz telekomove tehnicke podrske priznao uz reci "Cela serija je jako losa" i posavetovao me da kupim svoj modem ako zelim da koristim internet "ozbiljnije".

Model je Cisco Linksys WAG54G2. Obratiti paznju da postoje Annex A i Annex B tip, pri cemu je to oznaceno fontom minijaturne velicine na kutiji. Annex A je za telefonsku liniju, a Annex B za ISDN liniju.

ja neznam sta se telekom pravi pametan ali ovo je vise nego smesno!!!

Besplatan Internet za škole

Ministarstvo prosveteMinistar prosvete Žarko Obradović i generalni direktor Telekoma Srbija Branko Radujko potpisali su danas protokol o uvođenju Internet pristupa u sve osnovne i srednje škole u Srbiji. Cilj ove akcije je podsticanje edukacije i informatičke pismenosti dece i omladine.

Telekom Srbija će svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji obezbediti korišćenje ADSL priključka maksimalne brzine 16 Mb/s u narednih pet godina po simboličnoj ceni od jedan dinar mesečno.

“Mi smo prvo ministarstvo koje će predstavljati elektronsku celinu, jer ćemo u narednih 6 meseci povezati u jedan sistem sve osnovne i srednje škole u Srbiji. Brzi protok Interneta povećaće i ubrzaće razmenu informacija u obrazovanju i podići na viši nivo informatičku pismenost”, rekao je Žarko Obradović.

Akciju će podržati i predsednik Srbije Boris Tadić koji će doprineti da akcija bude kompletirana nabavkom neophodne opreme za upotrebu Interneta. U Srbiji oko 41% domaćinstava ima računar, a oko 33% koristi Internet. Samo 8,6% školaraca kompjuter koristi za obrazovanje, a samo 11% ih koristi Internet.

http://www.pcpress.info/izdvajamo/besplatan-internet-za-skole/

mislim koji ce djavo skolama 16 mb/s pa jel ce da skidaju torrente ili ce djaci na casovima da se *****avaju na bitefight ili vec ko zna cemu? ili ce da se dopisuju na msn-u...

ok treba skolama uvesti internet ali koliko oni mogu da povuku ako budu koristili samo za surf? pa njima je dovoljan ovaj paket od 2 mb/s ajde da kazem i 4 mb/s ali 16 mb/s ja malo previse! pa sve to ce da jos vise optereti postojecu mrezu i eto ti jos kocenja na adsl mrezi za nas krajnje korisnike bilo ko da je kod kog provajdera ali to ce se osetiti!

prvo neka telekom obezbedi nama bolje uslove neta a onda neka skolama daju sta je potrebno do sada nijedna skola nije imala net sada ce za 6 meseci sve da ih umreze pa nasi strucnjaci neda ce nesto da *****u nego se oseti na kilometar! neznam ali ovo mi je sve nekako smesno! ajde pojedine skole koje za to stvarno imaju potrebu ali sve skole u srbiji pa to je malo previse ali to je da se malo napucavamo i pravimo vazni a *****ace nesto pa ce onda biti ona poslovica na delu sto jedna budala uradi 5 pametnih to nemogu da rese!

Poslednja izmena:
ne brini, verovatno ce biti filtriranja. a i kakve veze ima sto ce dobiti do 16mb/s, ja bi voleo da dobiju i vise ako moze.

sto se tice tog Wireless havajca 520 on pozadi ima 4 lana e sad 2 su za net a 2 valjda za nesto drugo poenta net nece preko njih...hteo sam da zakacim 4 kompa u firmi...zovem podrsku telekoma on mi kaze kao zauzeti za digitalnu tv valjda iptv ...reko' nije mi bas najjasnije al dobro....pitam ja moze li to da mi otljuca za net...kaze on kao ne znam ....ne moze..... kaze ladno vidi ima tema na benchu pa potrazi....hehe ja mislio *****ava me kad on stvarno ozbiljan....hehe ...usao sam u advance podesavanja nego nikako ne mogu da namestim da radi ako moze neko kratko uputstvo....to nisam nasao na bechu....hehe

ne brini, verovatno ce biti filtriranja. a i kakve veze ima sto ce dobiti do 16mb/s, ja bi voleo da dobiju i vise ako moze.

a samo mi reci za cega ce im vise od 4 mb/s??? i to je previse! jer ja sam svojevremeno radio u igraonici gde je bilo preko 40 racunara koji su uvece bili povezani manje vise svi na net na nekima se picila dot-a neko je surfovao neko je igrao medalo of honar preko neta i tako a veza je bila onda 4x1024, a protok uziman od sbb-a i sve je radilo ok! a ako se u skoli bude koristilo samo za surf onda je to i vise nego dovoljno a ne davati im i vise od 16 mb/s jer je to cista glupost a voleo bi da vidim tu skolu u srbiji koja ima vise racunara od 20 a po vecim gradovima mozda ima ali takve skole mogu na prste da se izbroje! nismo mi jos toliko opremnljeni da bi sada sve osnovne i srednje skole morale da imaju net!!!

filteri nista ne pomažu , dovoljno je da u konekciji unesu neku proxy ip adresu, http://www.proxy4free.com/page1.html

a jel to pomaze kod nas i dali radi posto vidim na tom sajtu imaju neke zemlje ali nase naravno nema!

znaci ulogujes se sa
user: admin
pass: ztonpk

udjes u Advanced
pa u Port Mapping
i u delu Ethernet
cekiras sva 4 porta to snimis i to je dovoljno.
2 i 3 port su bridzovani :) za VOIP i IPTV

Poslednja izmena:
filteri nista ne pomažu :smoke:, dovoljno je da u konekciji unesu neku proxy ip adresu, http://www.proxy4free.com/page1.html

nisam mislio na filtriranje koje ti mozda imas u tvom ruteru. postoje daleko ozbiljnija resenja koja jednostavno ne mogu tako lako da se zaobidju. a verujem da ce svaka iole veca skola dobiti potrebnu opremu. mozemo da pricamo o tome i da objasnjavam tacno o cemu se radi ali ovo nije tema za to. uostalom svako moze da pogleda specifikacije ozbiljnih rutera koji se koriste za takvu primenu.

a samo mi reci za cega ce im vise od 4 mb/s???...

a sto da ne? bas zato sto postoje manje skole u manjim sredinama njima treba brz net. mogu recimo da povuku video sadrzaj vezan za predmet, mogu da slusaju predavanje nekoga ko nije nastavnik ili profesor njihove skole... mogucnosti su stvarno velike.

a sto da ne? bas zato sto postoje manje skole u manjim sredinama njima treba brz net. mogu recimo da povuku video sadrzaj vezan za predmet, mogu da slusaju predavanje nekoga ko nije nastavnik ili profesor njihove skole... mogucnosti su stvarno velike.

ali cisto sumnjam da ce se net koristiti u te svrhe da slusaju nekog profu koji nije tu! pa neslusaju ni ove sto su im u ucionicama i kabinetima a ne da ce nekog da gledaje preko neta! ocemu mi dalje pricamo? nekazem da nece biti slucajeva da se interesuju ali koliko su te manje skole opremljne za ovakav vid komunikacije? ovo jeste lepa ideja ali jos uvek neostvariva jer ima mnogo prepreka u celoj ovoj prici! kako prvo trebalo bi onda sve skole opremiti sa racunarima, video kameram za taj vid komunikacije, pa tek onda uvoditi net u iste! koliko skola sada moze da se pohvali da imaju racunarske kabinete i to ne tamo zastarele kompove nego neke novije masine tipa nekog brandname (intel, dell, itd) da nenabrajam!!!

mozda ja jesam u ovaj program malo skeptik ali ovi sada klinci koji polaze u skole njih nauciti da rade e to ce vec biti nesto a ove sada koji idu u 5 razred pa na dalje to je nezaintersovano za zivot a kamoli za skolu, u skolu idi cisto da se kazu da su bili!

Poslednja izmena:
Jutros sam uz telefonski racun dobio flajer na kom pise sledece... necu da citiram ali to bi bilo to...
adsl proba
Prijavite se do 31. januara 2009. i korisite probno do 1. aprila 2009. uz cenu od 1 dinar.
paketi:
srtart
1
2
3
Po isteki probnog perioda odabrani paket mozete otkazati ili nastaviti da placate po vazecem cenovniku...

Daj pojasnite mi malo sta je ovo, deluje da se zapitas... nije mi jasno da li mogu da se prijavim i koristim to doj je dzabaka i cao ili treba prvo da se obavezem nekim ugovorom dok me ne navuku pa onda guli ljude...?
Ako neko nesto zna neka javi...

@shaddow
I ja to kazem, meni je ovo totalno suludo. Ako neko nesto zna neka pisne...

Jutros sam uz telefonski racun dobio flajer na kom
....
Ako neko nesto zna neka javi...

Što se tiče same akcije, slobodno se prijavi. Ja sam isto koristio besplatno 3 meseca, dok nisu počeli da stižu računi (tj. i ovako su stizali računi ali je na njima pisalo da dugujem 0 din). Mada u akciji u koju sam ja "upao" potpisao sam obavezujući Ugovor na 12 meseci. Ovo što tebi nude je u svakom slučaju bolje, tako da nemaš razloga da ne probaš.

Ono što mene interesuje je da li ti već koristiš Telekomov ili neki drugi aDSL?

Zdrava logika mi kaže da ovo ima smisla samo za one koji već nisu korisnici, ali "zdrava logika" i Telekom u istom postu baš i nisu poželjni.

Poslednja izmena:
Ja trenutno korisitm sezampro na prvom broju, stim sto mi je ovo stiglo u koveri racuna za drugi broj na koji nama adsl, a pre par dana su zvali i javila se moja majka i njoj su nesto nudili ali ona zena nije imala pojma sta joj nude :)... Da stvar bude zanimljivija na prvom broju na kojem imam sezampro nije stiglo u koverti nista sem racuna. Sreca sto je raucn bio podnosliv :)

Evo da kazem o cemu se radi... Pozovem ja 9813 i lik koji prima zahteve mi kaze da mu procitam flajer i kaze da su ga zvali vec par ljudi ali da nije dobio nikakvu informaciju o tome... Nemogu da verujem... i kaze da je to bas ono sto pise: koristis do 4.1.2009. (samo da nije apro-li-li-li) meseca pa ako oces teraj dalje ako ne cao, zdravo... Meni ugovor istice za 24 dana pa sto da neprobam migraciju... da tada ce se stravi iskristalisati, ako jos nesto saznam javicu...

Isplati li se preći na Telekom sa Sezama? Ne sviđa mi se ugovorna obaveza nikako, ali možda bih progutao ako zaista valja (i ako speedup može da napravi razliku na 1.5 i 2mbps paketima)
Beograd, centrala Banjica, paket 1.5mbps, ping na gateway ~20ms, dl~1300kbps, ul~105kpbs.

Hebote, za mesec dana niko ne može da mi odgovori na prosto pitanje, ali bitno da svi sve znaju o broadband ponudi u Somaliji i da je Radujko nesposoban...

Isplati se zbog speed upa, dobijes malo brzi download (recimo 10-20%) i upload veceg paketa

Kolko treba vremena telekomu da prebaci sa jednog paketa na drugi? Prebacujem se ako budu nove brzine od januara da odma mogu da uzivam u 4096/256 ^^

Hebote, za mesec dana niko ne može da mi odgovori na prosto pitanje, ali bitno da svi sve znaju o broadband ponudi u Somaliji i da je Radujko nesposoban...

Na to "prosto" pitanje bi mogao da ti odgovori samo neko ko je na tvojoj centrali kod Telekoma. Sto se tice SpeedUp-a, to sada trenutno vazi, pitanje je da li ce da vazi i posle ovog povecanja, nesto mi je sumnjivo to. Moje licno misljenje je da je Telekom najbolji od ADSL provajdera kod nas.

Sta mislite, da li ce ostati usluga speed up i posle ubrzanja? Bice zesce ako bude 2048 - 4096.

Prilozi

• telekom.jpg
    telekom.jpg
    27.4 KB · Pregleda: 126
Opa, stotkica kod Telekoma, hehehe! :D

Kod mene ide do 105 kb/s, na 768/64, sad' cu bas da vidim preko speedtesta kako stoje stvari, da li je i upload otisao na prema gore!

Dupliran mi i upload, masala! 96 preko speedtest neta, verovatno je to 128?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno