Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I kod mene je ista situacija. Ewo danas mi je skoro ceo dan brljao, i par dana pre ... nesto cackaju u Telekomu, tesim se ja ... ali bilo bi tako onda i kod drugih.

Imate neke smetnje na liniji.Verujem da vam puca dsl link ,a ne konekcija sa provajderom.
Meni kada je pucao obično se čuo šum na telefonu.Zbog tih nekih pikova sa linije modem bi se samo beskrajno resetovao.E onda sam kupio novi modem i on radio par meseci i počeo i on da se resetuje.
Ovo je bilo pre godinu dana i sada mi radi ok net.Zaglupi se jednom u 3 meseca i to verovatnije da je računar u pitanju.
Inače sam na anex-b

Edit:
Uzmite 8810 ili 11 tplink modem pa probajte dali će vam i dalje pucati konekcija.I nisu toliko skupi sa obzirom da vam može rešiti problem.Ja sam napravio malo čudno rešenje gde sam u 8810b u bridge modu uključio router tlr402m.Tako se ni router ni modem jednostavno ne greju.Oni havajski ruter modemi se pregrejavaju.Prošle godine sam vadio celu ploču od huawei modema da bi se hladila.Isto i thompson rikno zbog zračenja podzemnih voda.

Poslednja izmena:
Ja sam na Telekomu i imam paket 512/64, nakon aktivacije speed up i njegove deaktivacije, stanje sa brzinama je sledece. Ne znam zasto ali mi se svidja, i zaista radi tako kao sto pise

pre neki dan su me zvali iz telekoma da dodjem po modem, medjutim to necu moci tek za nekih mesec dana, jel problem to da stoji tamo?

Idi bre dok ima, ako si vec izvucen iz bubnja, ko zna kad ces opet ;)

pre neki dan su me zvali iz telekoma da dodjem po modem, medjutim to necu moci tek za nekih mesec dana, jel problem to da stoji tamo?
Moze da se desi da dok ti odes po modem oni vec demontiraju port i tako izgubis adsl,bolje idi sto pre da ne bude kasno.....:D

da li je neko imao isqstvo prebacivanja sa Telekoma na nekog drugog provajdera putem migracionog koda? koliko ovo glatko moze da prodje? razmisljam se da predjem na PTT jer je tamo 512/64k posle godinu dana 300din jeftiniji nego kod Telekoma...na godisnjem nivou se skupi lepa usteda od 3600din...

nemo slučajno da prelaziš na PTT evo drug je odma prvi dan imao prob sa netom i to je trajalo 4 dana i to ne samo kod njega nego i kod par drugova pa su migracioni kod iskoristili da pređu na Telekom

Poslednja izmena:
A jel toliko tesko da odes na Telekomov sajt i procitas?:trust:
Usluga ADSL SpeedUP svim korisnicima ADSL usluge Internet Telekom Srbija omogućava prelazak na ADSL paket veće brzine u vremenskom intervalu od 3 sata od momenta aktivacije servisa.

I dalje mi to isto stanje, testovi svi pokazuju kao da imam 512/128. Pojma nemam o cemu se radi, samo sto je i download takodje malo jaci oko 560 kbs.

Moze da se desi da dok ti odes po modem oni vec demontiraju port i tako izgubis adsl,bolje idi sto pre da ne bude kasno.....:D

zvali juce, cale se javio ja bio na poslu, kaze ima neki problema sa softverom.. pitaj boga.. sta cale zna, covek seljak ceo zivot fizikaliso... uglavnom saznao sam da treba da idem u suboticu po taj modem, pa sam odusto.

adsl :whip:

LJudi planiram da predjem sa wireless-a na adsl... i to na telekomov pa me interesuje sta mislite o tom adsl-u
jel dobro radi
jel ima nekih problema ili tako nesto

Gazzda-o, bolji ADSL neces naci. Nisam primetio da mu nesto fali, za ovo vreme koliko ga koristim.

Ima li neko na Banovom brdu problema sa ADSL-om kod Telekoma? Cesto mi se desava da se veza "zaglupi" i to obicno kada sam pred kraj skidanja nekog bitnog (veceg) fajla - ne znam da li je problem kod mene (ruter je HG510) ili oni nesto cackaju po centrali. Inace posle paljenja i gasenja rutera, stvari se vracaju u normalu.

I? Shta na kraju tachno radi taj speed up?
Aktivirah i ja speed-up (i ne pokajah se), pa rekoh da podelim iskustva.
Izgleda da to radi tako sto ti konfigurisu port na vecu brzinu (u mom slucaju sa 512/64 na 1024/128), a nekim softverom ogranice brzinu na manju. Ovo za port sam siguran, jer u statusu modema pise 1024/128. Kako se ogranicava brzina - to ne znam, ali se ponasa kao da je Net Limiterom ogranicena. Otprilike je 512/64, na trenutke veca, na trenutke manja, ali u proseku 512/64. Ovo govorim za download, jer upload nisam nesto testirao. Probao sam speedtest i dobijem rezultate nekad slicne kao SG77, nekad nesto manji upload.
Sve u svemu, download (http, torrent) je otprilike isti kao ranije, ALI je ping manji (i uopste prenos kratkih paketa je brzi). Pre speed-upa America's Army nije mogla da se igra, jer je na trenutke ping skakao u nebesa. Od kako je aktiviran speed-up sve radi bez greske.
Toplo preporucujem svima da aktiviraju ovu opciju. Samo se nadam da nece da je ukinu ako se nikad ne iskoristi povecanje brzine (koje kosta 50 dinara komad).

Ja recimo imam 1024 paket, i download mi je sa newsa pre aktiviranja usluge isao oko 110-112KB/s, konstantno. Posle aktiviranja usluge varira od 110-140, uglavnom oko 125 KB/s, ali ne pada ispod 110. Tako da je dobitak ocigledan, 10-15KB/s sigurno. Nista specijalno, ali sto da ne. Upload takodje nisam testirao.

Sad mi je javila devojka rezultate, 534/102!
Samo se registrovala, nije aktivirala SpeedUP.

Evo ja zatrazio SpeedUP i dobio ovo .... Mada deshava mi se redovno ... U pitanju je 1 Mbps .... Bilo tako par sati pa se vratilo.

321863257.png

Poslednja izmena:
Bože sačuvaj. Znate li da ADSL (1) standard podržava brzine od 8 Mbit/s down i 1 Mbit/s up? Ne treba da se uvode novi sistemi za veće brzine; zaista ne kapiram šta izvode.

Kuju plan kako da uzmu vise a da pruze manje nama obicnim smrtnicima :wall:

Ima li neko na Banovom brdu problema sa ADSL-om kod Telekoma? Cesto mi se desava da se veza "zaglupi" i to obicno kada sam pred kraj skidanja nekog bitnog (veceg) fajla - ne znam da li je problem kod mene (ruter je HG510) ili oni nesto cackaju po centrali. Inace posle paljenja i gasenja rutera, stvari se vracaju u normalu.

I meni se isto dešava, ali ne znam šta je u pitanju...
Znam da je jedno vreme u mojoj ulici bio u prekidu telefonski saobraćaj (ali to je bilo davno). Tamo stalno nešto kopaju i sigurno je da uvek zakače i neki kabl.
Mada ja se iskreno nadam da je ovo zakucavanje zbog onih najava o dupliranju brzina:D

Juce sam se prijavio na telekomovom sajtu za adsl, to jest prelazim na telekom sa EUnet-a. Kada bih trebao da ocekujem da mi se jave?(mail,sms, poziv) Da li da ih zovem ili ce biti dovoljna prijava sa sajta, posto sam negde procitao da im te prijave ne rade.

ja se prijavio u petak i sutradan mi je stigao sms da pokupim opremu i potpisem ugovor, to je bilo pre nekih mesec dana. dovoljna ti je prijava sa sajta

Juce sam se prijavio na telekomovom sajtu za adsl, to jest prelazim na telekom sa EUnet-a. Kada bih trebao da ocekujem da mi se jave?(mail,sms, poziv) Da li da ih zovem ili ce biti dovoljna prijava sa sajta, posto sam negde procitao da im te prijave ne rade.

Sačekaćeš ti najmanje 10 dana. Dosta zavisi od provajdera na kom si bio. Ja sam to okusio pre godinu dana kad sam sa Verata prešo na telekom. Veratu je trebalo dve nedelje da skine modem/ruter u pošti. Nadam se da su ljudi iz EUneta brži i profesionalniji! :D

Sačekaćeš ti najmanje 10 dana. Dosta zavisi od provajdera na kom si bio. Ja sam to okusio pre godinu dana kad sam sa Verata prešo na telekom. Veratu je trebalo dve nedelje da skine modem/ruter u pošti. Nadam se da su ljudi iz EUneta brži i profesionalniji! :D

Ni Verat, ni ostali provajderi ne "skidaju modem/ruter u pošti". Centrale su vlasništvo Telekoma i sve u njima odrađuju zaposleni iz Telekoma.
Pitanje je koliko je provajder ažuran u prosleđivanju zahteva Telekomu i koliko su ažurni zaposleni u Telekomu pri realizaciji istog.

Ja sam se u petak predveče prijavio Telekomu sa MIK-om od NeoBee-ja. U ponedeljak u 15 h sam preuzeo ruter u Telekomu, a u 16 h sam već koristio njihov ADSL. Do 14 h mi je radio NeoBee-jev ADSL (iako je pretplata istekla u petak :D ).

Ja zvao da se prijavim za ADSL kod telekoma i hoce da me obavezu ugovorom od 18 meseci obaveznog koriscenja njihovih usluga.

A izricito sam im rekao da necu promo pakete i bla bla bla ******, vec da ako mi se ne svidja mogu da prekinem pretplatnicki odnos, kad oni kazu: e nece da moze, mora na 18 meseci, bez obzira na promo ili ne.

Koje jajare... fukara jedna.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno