Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
izvestaj sa rapidshare accounta:
In the last 5 days you have downloaded 6888 MB.
adsl telekom. komp je stalno ukljucen. ni jednom nije pukla veza niti se modem zaglupio. za sada je sve fenomenalno !
download speed nikada nije ispod 25kb/s
Pa ti ispade da imas fiksnu IP adresu...

Pa ti ispade da imas fiksnu IP adresu...

Rapidshare nije rekao da je wisitor downloadovao sve ono :)
Mada, ako ima premium account, mozda je jeste. U tom slucaju nema veze koja mu je IP adresa.
Kad smo kod toga, da li neko zna na koliko vremena Telekom renovira IP adresu ako korisnik ne gasi modem?

Poslednja izmena:
Kad smo kod toga, da li neko zna na koliko vremena Telekom renovira IP adresu ako korisnik ne gasi modem?
modem mi je samo jednom bio upaljen preko 48h (a manje od 72h) i IP nije menjan sve vreme
...ili je menjan, ali je igrom slucaja na kraju opet dobio istu vrednost kao na pocetku

Kod mene ruter radi evo već 143h bez prekida, IP adresa se nije menjala.

I to sto kazes :d
Zbog toga sam i pominjao fiksni IP...

Cekajte, zar ne bi trebalo da se prekine/pukne veza da bi se dobio drugi IP? Meni se na Sezamu desava da pukne sama od sebe, cenim (ili sam bar tako mislio) da je to upravo do toga... ?

Cekajte, zar ne bi trebalo da se prekine/pukne veza da bi se dobio drugi IP? Meni se na Sezamu desava da pukne sama od sebe, cenim (ili sam bar tako mislio) da je to upravo do toga... ?
Koliko znam IP ti traje sve dok ti radi net cim ugasis ruter/modem ili resetujes komp IP se menja,valjda
mislim da to sto ti pukne veza nema nikakve veze sa promenom IPa

Mada, ako ima premium account, mozda je jeste. U tom slucaju nema veze koja mu je IP adresa.

ja sam jedan od srecnika sa premium accountom ;)
tako da se sa torrentima vise ne bakcem,jedino ako bas ne mogu nikako da nadjem na rapidu.
a za ip adresu. kao sto sam rekao ranije,komp uopste ne gasim niti resetujem. samo download 24/7 plus nesto malo surfa,tako da je ip stalno isti.

Ima li neka fora da se kupi premium account legalno odavde, a moze i i "iz druge ruke" ?

Evo opet info za Zrenjanin, mnogi su zvali 9813, pa i ja :D ,i kako kazu ZR bi trebao da bude do kraja meseca, kao sredinom meseca pozivace na potpisivanje ugovora, znaci sad.Ali ovog puta nista ne ocekujem, tako da, mozda stvarno nesto i bude! Pozz!

Evo opet info za Zrenjanin, mnogi su zvali 9813, pa i ja :D ,i kako kazu ZR bi trebao da bude do kraja meseca, kao sredinom meseca pozivace na potpisivanje ugovora, znaci sad.Ali ovog puta nista ne ocekujem, tako da, mozda stvarno nesto i bude! Pozz!
Zvao i ja 9813. Odgovor je, sto ste dosadni za taj adsl... samo zato zovete.. vise nemojte..dobicete poziv pismeno..i zalupi slusalicu..tu..tu..tu
Nisam stigao ni da joj odgovorim. A hteo sam da joj zazelim vrlo brzo konkurenciju u fiksnoj telefoniji. Ali docekace kucka.. pa ce videti kako se razgovara s onim koji joj placa i od koga zivi..

Ajde sad da se dogovorimo da ce svako od nas koji nisu dobili ADSL do sad svaki dan bar jednom da nazove 9813 i da pita kad ce realizacija. Ioanko poziv kosta samo 1 impuls. A mogu da nam pomognu i oni koji su ga dobili, i oni su donedavno bili u istoj situaciji.
Kakav je to bezobrazluk! Pa prima platu da sedi tamo i javlja se na telefon. Ako treba ima ceo dan da prica osim u vreme 30to minutne pauze. Ako im se ne svidja posao nek idu na biro da traze drugi.
Ja od dans svaki dan zovem.

Koliko znam IP ti traje sve dok ti radi net cim ugasis ruter/modem ili resetujes komp IP se menja,valjda
mislim da to sto ti pukne veza nema nikakve veze sa promenom IPa
Izgleda - "na netu" sam vec 28 sati, jos uvek nije pukla veza, a i IP je isti (cini mi se, malo sam zaboravan :))

@soko:
mozemo mi da zivkamo od jutra do sutra, ali zar mislis da ona devojka sa one strane zice ima neke pouzdane informacije? naravno da nema, sve se svodi na otrcane fraze tipa "do kraja tog i tog meseca", "bice uskoro" i sl...

@soko:
mozemo mi da zivkamo od jutra do sutra, ali zar mislis da ona devojka sa one strane zice ima neke pouzdane informacije? naravno da nema, sve se svodi na otrcane fraze tipa "do kraja tog i tog meseca", "bice uskoro" i sl...
Pa vise nece da daju ni te informacije... pocetkom, krajem i sl...
Cim spomenes ADSL dobijes trenutnu pedalu... U pitanju je cisti bezobrazluk te devojke koju pominjes.. I ako nema informacije, mora to vrlo ljubazno da saopsti...
Ja sutra idem licno na salter... tamo me ne moze prekinuti...

A na salteru kao znaju? :wall:
Nema od toga nista, ni mi nismo znali kada ce da bude, samo je odjednom krenulo iako znam coveka iz Telekoma, ni on nije mogao da zna jer je to kod njih, kad odrade, krece :zgran: . Nemaju plan, niti datum za pocetak necega, uzas. Pominje se April kao pocetak velike ADSL kampanje (mada ni ovo do sada nije bilo malo), mozda tada krenu svuda gde su najavili odjednom :banana: .
Pozdrav

Pa vise nece da daju ni te informacije... pocetkom, krajem i sl...
Cim spomenes ADSL dobijes trenutnu pedalu... U pitanju je cisti bezobrazluk te devojke koju pominjes.. I ako nema informacije, mora to vrlo ljubazno da saopsti...
Ja sutra idem licno na salter... tamo me ne moze prekinuti...

Sta ti znace te informacije kada su cisto nagadjanje, uvek se nadaju da ce biti do kraja meseca ili do 15-tog u mesecu. Nemaju oni nikakve informacije i to jedina informacija koja je istinita najbolje je da vise i ne pitas manje se nerviras, zbog toga sam ja prestao da zovem 9813 i da odlazim u Telekom da pitam.

Ja sam vratio moj modem/router Telekomu. Dosta mi je bilo igranja sa njime - rezultati nikakvi, niti iko zna ŠTA ne radi, prođe sva testiranja i ne može da kreira PPP konekciju.

Eto im ga, pa ako ne srede za tri dana zbogom telekomu srbiji(ce) .....

Sta ti znace te informacije kada su cisto nagadjanje, uvek se nadaju da ce biti do kraja meseca ili do 15-tog u mesecu. Nemaju oni nikakve informacije i to jedina informacija koja je istinita najbolje je da vise i ne pitas manje se nerviras, zbog toga sam ja prestao da zovem 9813 i da odlazim u Telekom da pitam.
Jasno je meni sve to. Predhodni poziv je bio pre dva meseca. i to sam objavio na ovom forumu. Ako je to cesto, onda ***.. A zasto sam nazvao pre koji dan.. pa zato sto sam video reklamu euneta u lokalnim novinama, pa rekoh da proverim... E sad, izgleda da su mnogi zvali ovih dana, pa cura nema vremena za kafu, sminku i sl. Sta da joj ja radim. Ali tako ne moze da se ponasa i gotovo. Da je kod nekog privatnika popasla bi pedalu, sve bi joj usi zvonile.. Imati ili nemati informaciju je jedno, a biti ili ne biti ljubazan i kulturan je nesto sasvim drugo..

Jasno je meni sve to. Predhodni poziv je bio pre dva meseca. i to sam objavio na ovom forumu. Ako je to cesto, onda ***.. A zasto sam nazvao pre koji dan.. pa zato sto sam video reklamu euneta u lokalnim novinama, pa rekoh da proverim... E sad, izgleda da su mnogi zvali ovih dana, pa cura nema vremena za kafu, sminku i sl. Sta da joj ja radim. Ali tako ne moze da se ponasa i gotovo. Da je kod nekog privatnika popasla bi pedalu, sve bi joj usi zvonile.. Imati ili nemati informaciju je jedno, a biti ili ne biti ljubazan i kulturan je nesto sasvim drugo..

Nisam rekao da ih ti zoves svaki dan, a sto se tice te reklame mislim da je to cisto pripremanje trzista i kod nas na lokalnoj televiziji se reklamira SezamPro i to cesto ali nista jos uvek od adsl-a.

Poslednja izmena:
Ako nekog interesuje, IP mi se promenio u toku dana, ne znam tačno kad. DSL Up Time 196:22:13

yep

:laugh: cheers

Samo mislim da ce mi se taj dan poklopiti sa rodjendanom.. u oktobru

To bi bilo sreca u nesreci. Sreca zbog toga sto ne mora da menjas datum slavlja :)

Znas onaj vic:
Dolazi Drasko Petrovic kod waikikija i kaze mu:
"Imam za tebe dve vesti. Jednu dobru i jednu losu."
"Ajde da cujem prvo dobru", rece waikiki razdragano.
"Nece da ti se menja datum rodjendana", rece Drasko i seretski se nasmeja.
Ne sluteci sta mu se sprema, "Sad mi kazi losu vest", rece waikiki i pripremi secer i vodu.
"ADSL ce da ti bude rodjendanski poklon", rece Drasko i nestade.
:d

Dobro ljudi, da ne bude da od kada sam dobio ADSL ( 22.02.2007.) me ova tema ne interesuje,gde sam inace i poceo na ovom forumu.Sta radite, ima li nekih problema sa P2P programima , jedan poznanik je to sve lepo nastelovao i sada piči.Sutra mogu i drugima da prenesem settingse.

Ja nikako da namestim LimeWire, nece pa nece, stalno je "Disconnected"...

Menjao portove, svi su otvoreni... i oko proxy-a cackao - ma nema sanse...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno