Znaci, i Telekom je kompanija koja posluje trzisno i normalno je da gleda ostvari profit. Iz tog razloga, prvi ce dobiti neku uslugu tamo gde ima i dosta zainteresovanih.
Mislio sam na broj portova na centrali, nema ih bezbroj zar ne?
ADSL za Telekom nije profitabilna usluga, ali je javni interes mnogo vise od slikanja preko mobilnih telefona i slicnih visokomercijalnih, zaglupljujucih servisa za siroke narodne mase.
Jedno glupavo pitanje:
Da li je dovoljno da posaljem mail telekomu da (ipak) ne zelim kod njega da koristim adsl,nego kod drugog provajdera i da mi oni to "dozvole" ? Ja sam se jos pocetkom decembra prijavio preko telekomovog sajta za adsl,ali sam se pre nekol'ko dana predomislio kad sam video da je ptt krenuo sa uvodjenjem adsl-a u pozarevcu.Prijavim se kod njih za proveru tehnickih mogucnosti,i oni mi odgovore "proverili smo,ali pozovite help desk za detaljne iformacije...",kad sam pozvao help desk,oni mi rekose da je drugi provajder zauzeo taj port i da cu morati kod njih ..." :d
Vise nema dileme. Telekom ce pocistiti sve provajdere iz Srbije. A onda kad opletu po cenama.. tesko nama..Ja sam bio otisao u telekom i pitao ih da li ja ako ne zelim da koristim adsl preko njih nego preko nekog drugog provajdera zadrzavam port koji je otvoren na mojoj centrali(nakon raskidanja ranijeg ugovora za adsl ostao sam bez isto skoro 4 meseca) a oni su rekli da naravno gubim port i onda mogu da podnesem zahtev kod drugog provajdera,koji bi mi nakon toga rekao da nema slobodnih portova, pa sam ja odustao od toga i potpisao jel ko zna koliko bi opet cekao na prosirenje kapaciteta na mojoj centrali...
Evo ovako. Skolski drug mi radi u Teleprot group, koji inace radi instalaciju ADSL- a za telekom. I sam radi na centrale koje treba da dobiju. Rekao mi je da je u Leskovac tehnicki prijem prosao tokom ove nedelje i da sada samo zavisi or Telekoma kada ce da pocne. Vranje je danas zavrseno ili je ostalo jos nesto za sutra, posto nezna tacno, jer mu kolega to radi. Sledeci su Pirot i Prokuplje.
64 za ISDN i isto toliko za POTS, analogne su pune a ostalo je nesto mesta za ISDN. Sad sam dobio informaciju da Firme imaju prednost nad fizickim licima jer navodno nema dovoljno modema, kakva glupost!!
Zna li neko da li je cena veca ili se razlikuje za firme posto na sajtu ne pise nista o tome? Da li su firme uslovljene da uzimaju fiksnu IP adresu?
Duzan sam vam jedno obrazlozenje. Samo kod Telekoma mozete da uzmete sigurno ADSL van BG,NS i Nisa. Telekom daje naredjenje da se sto pre veze i zauzme sto vise portova za ADSL za sebe jer su navodno "duzni" da daju portove i provajderima (samo me interesuje ko ih na to tera i sta im mogu :eyebrows: )! Znaci, ispadne da ce da bude i kod drugih provajdera ponuda i za ostale gradove ali da oni nikada nece imati slobodne portove za vas!:wall:Jedno glupavo pitanje:
Da li je dovoljno da posaljem mail telekomu da (ipak) ne zelim kod njega da koristim adsl,nego kod drugog provajdera i da mi oni to "dozvole" ? Ja sam se jos pocetkom decembra prijavio preko telekomovog sajta za adsl,ali sam se pre nekol'ko dana predomislio kad sam video da je ptt krenuo sa uvodjenjem adsl-a u pozarevcu.Prijavim se kod njih za proveru tehnickih mogucnosti,i oni mi odgovore "proverili smo,ali pozovite help desk za detaljne iformacije...",kad sam pozvao help desk,oni mi rekose da je drugi provajder zauzeo taj port i da cu morati kod njih ..." :d
Znaci, ne zezaj te se, ako hocete da dobijete ADSL, Telekom iz the way (na zalost ***.:crash: )
Pozdrav
E kad vidim taj spisak padne mi mrak... polovina tih centrala na 011 nema slobodnih portova.
Sta meni vredi sto mi je centrala na toj listi kad vec 5 meseci cekam *****i port kod telekoma...
Futog, Becej i Budisava nisu bili na spisku ( vidi ovde http://www.telekom.nadlanu.com/adsl/Podrska.aspx?ac=solo&br=2#4332 ),pa su dobili ADSL i to prvi. Prema tome Obi nemoj se nervirati, mozda dobijes pre nas koji smo na listi...Zamisli onda kako je nama kojima centrala nije ni na listi, a prijavljeni smo ko zna od kada :S:
A i vi koji niste na spisku nemojte bas samo da sedite skrstenih ruku i da cekate da vam ADSL padne s neba. Angazujte se malo. Saznajte ko je direktor organizacione jedinice Telekoma u vasem mestu, da li ima zenu, neki hobi. Pratite mu zenu do pijace pa je onda, kao slucajno, sretnete, poklonite se, kazite ljubim ruke milostiva, ponesite cegere gospodji. Ako se gospodin direktor bavi, na primer, pecanjem, sakupljajte mu gliste, otkacinjite varalice kad ih zakaci za korenje u vodi i tako to.
Koristim utorrent i za sad vrlo zadovoljan.Ja bi zamolio nekog ko je vec dobio adsl na telekomu da potvrdi kako rade torrenti?
Pa sta pitas kad ti imas informacije za Cacak iz prve ruke !
:wave:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari