Šta je novo?

Telekom ADB P.DG A4010G modem

demijurg

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2006
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-6400
Matična ploča
Asrock B250M Pro4
RAM
DDR4 2133Mhz 48Gb
GPU
OB
Storage
HDD WD2Tb,HDD SeagateBaracuda500Gb,SSD Thorosus1Tb, Kingstone128Gb,EXT Verbatim1Tb
Zvuk
ESI MAYA 44
PSU
Enermax 670w
Kućište
Thermaltake Chaser II full tower
Monitor
Samsung 24" FHD
Miš & tastatura
MS
Tablet
Blackview Active 10Pro
Mobilni telefon
Huawei P30Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Prvo pozdrav svima.Imao sam kod Telekoma click 16 paket i izvlacio sam iz parica tu negde oko 14mb i to je lepo radilo sa starim Huavei 510 modemom.Od pre par dana sam uzeo net20Mb paket i doticni ADB P.DG A4010G (bivsi Pirelli) modem i ruter sa wirelessom koji me ne zanima pa ni ne koristim.Najvise sto uspevam da izvucem je nesto manje od 15 mb.Da li je moguce ista vise setovanjem izvuci iz postojece veze uz napomenu da imam 770 m vazdusne distance od poste?Ako ne moze opet sam u plusu jer sam 16mb placao 4800 din a ovu varijantu cu placati 2800 din,ali bih voleo da izvucem jos malo brzine ako je moguce a ako nije nije smak sveta.Unapred hvala na pomoci.Pozz

Moram da priznam da sam ocekivao da mozda neko moze da pomogne savetom kao na nekom drugom forumu ali slaba vajda,mozda zato sto se forumi medjusobno razlikuju po vokaciji neki su elitisticki neki user friendly al' dobro.Savetuju mi inace da uzmen onaj rozi havajac mt882 koji se na raznim mestima pokazao realno brzim od skoro svih modema koje je Telekom davao ovih godina.Bar sam pokusao da potrazim pomoc.

Pa sto nisi postavio svoje pitanje na tom forumu gde ljudi iste sekunde odgovaraju na tudje poruke.

Verovatno da niko ne obraca paznju na temu jer si temu nazvao totalno *****no i verovatno da niko nije ni ulazio jer ga taj ruter ne zanima pa nije ni hteo da vidi sta se pise u temi. Inace ljudi ovde kada im se obratis sa pravim nazivom za svoj problem odgovore u roku od odmah ili u toku dana se neko nadje vec dati odgovor na tvoje pitanje ili ti bar pokusa dati odgovor.

A to sto sam proslim ruterom i proslim paketom si imao bolju liniju odnosno izvlacio vise iz same parice i sada sa novom brzinom i novim ruterom moze da bude x problema i pitanja sto ne izvalcis vise iz parice ali eto ti si nestrpljiv da sacekas da ti neko da odgovor. A drugo za takve problem se ne obaracas na forumu nego zoves direktno telekom pa njima objasnis u cemu je tvoj problem pa ces da cujes sta ce ti oni kazu na sve to a onda dodjes na forum pa postavis novu temu sa pitanjem i odgovorom koji si dobio od telekoma.

Eto zbog cega ima dosta ljudi koji su prestali da idu po forumima jer bez obzira koliko benigno neko postavio pitanje uvek se nadje neko nadobudan da drzi pridike i lekcije i da poducava nekoga kako i sta treba i na koji nacin.Normalno sam postavio pitanje i nista vise.A na tom forumu (elitesecurity) i jesam postavio pitanje i dobio odgovore za manje od jednog dana a ovde moze da visi post danima a da se nista ne desi jer boze moj nije pitanje naslovljeno korektno.Nista se nije ovde nije promenilo a i ovde sam pitao jer vise misljenja nikako ne skodi.A sama vokacija ti je kao da je neko mentalno izazvan a ne znas kome uopste odgovaras.Ali nemam nameru da se prepucavam sa bilo kime ovde sto je vidim omiljen sport u Srbiji gde ljudi zive virtuelni zivot na forumu i time nalaze smisao pljuvajuci druge.A u samom postu mislim da sam bio korektan skroz.Samo nastavite da delite medjusobno lekcije ljudima koji se drznu da zatraze pomoc ovde i popiju manje ili vise uvijene uvrede.Uzivajte

hmm..

@demi

Ne obraaj paznju na te stvari, sastavne su deo svakog it foruma. Moj ti je savet da

1. pozoves podrsku i pitas ih

2. nadjes kod prijatelja huawei neki tipa hg 520, 530 ili neki treci..

Ja imam taj 4010g, pokazuje sjajne parametre ali nikad nisam imao vise od 6mbit-a.. A satro pokazuje 2700/1300 da moze da izvuce..

I ja imam isti taj modem i izvlacim 10/1 bez problema ;)
Za autora teme - ne znam na kakva podesavanja mislis - ti nemas kontrolu nad kvalitetom linije a tih 700-800m vazdusne linije ne znaci da je i parica te duzine ;)

Mozda tamo na ES otvaraju svaku temu koja se pojavi posto su radoznali da vide sta se pise u kojoj temi pa si zato i dobio odgovor u roku jednog dana ali generalno za takve probleme se prvo obracas telekomu pa vidis sa njima sta i kako a ne pravo na forum pa onda jos pizdis sto ti niko tri dana nije dao adekvatan odogovr. Odgovor bi ovde verovatno dobio u roku 20 min samo da si temu nazvao kako treba a ne kako si je nazvao, znaci nije u nazivu teme bilo nikakve naznake da ti je potrebna pomoc ili da imas neki problem pa zato nije niko ni ulazio da vidi o cemu se radi u temi, kada naucis kako da predstavis svoj problem tada ocekuj i odgovor u sto kracem roku a do tada uzivaj na ES.

Vrh Dno