Šta je novo?

Telefon za 50e?

• Začetnik teme Začetnik teme Mikec
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mikec

Slavan
Učlanjen(a)
08.11.2012
Poena
255
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 7500F | Arctic Freezer 34
Matična ploča
Asrock B650M-HDV/M.2
RAM
2x16GB G.SKILL Flare X5 6000MHz CL32 (AMD EXPO)
GPU
Sapphire RX 9060 XT 16GB Pure
Storage
PNY XLR8 CS3030 1TB NVME
Zvuk
7Hz x Crinacle Salnotes Zero:2
PSU
MSI MAG A750GL
Kućište
MSI MAG FORGE M100A
Monitor
Xiaomi 34” UW
Miš & tastatura
Scyrox V6 | Aula F75
Laptop
Macbook M3 Pro 14"
Mobilni telefon
Apple iPhone 17 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dakle, kucni prijatelj trazi telefon za 50ak eura da uzme. Bitno mu je da ima navigaciju (zbog ovoga pucam na Android) i kolko tolko dobru kameru. Nisam u toku što se tiče ovog cenovnog ranga, meni je pao na pamet samo G2 mini, ali ne znam kakva mu je kamera? Svi predlozi su dobrodosli, sto ih je vise to bolje. [emoji4]

Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk

Ako mu je do navigacije i ne smeta mu Windows moze Lumia 550 par meseci stara da uleti za te pare. Po.meni bolji izbor od j1 pod uslovom da W10 nije ogranicenje

Iskreno nisam nikad imao Windows telefon i ne znam kakvo je stanje sa tim. Ako radi fluidnije od Androida za te pare, ima dovoljno dobru kameru, dobru aplikaciju sa mapama za navigaciju i poseduje aplikacije poput Vibera, WhatsAppa, FB i ostalog deluje zanimljivo.

Poslednja izmena:
Mnogo su matori ti androidi kao G2 mini i slicni + mogu da budu problematicni u smislu stabilnosti.

Previse je to zahteva za 50e 🙂 Da ne citiram sad sta si naveo..

Mozda sony E4g polovan ali kamera mu je bas losa, kao i na vecini tih low-end 'droida.

Mislim da je najbolji prosiriti budzet za 10, 20e pa da se potrazi ocuvana Lumia 640 po oglasima, ima solidnu bateriju i dobru kameru (za tu klasu), dobar ekran, radi prihvatljivo brzo/fluidno, u odnosu na E4g najveca razlika je u velicini ekrana i visoj rezoluciji i kvalitetu kamere.

Mada ko zna cega sve ima po oglasima za 50, 60e, stvarno nisam pratio. Ali to su uglavnom veoma slabi, matori telefoni sa bagovitim UI i slabim baterijama.

Poslednja izmena:
E4 ima devojka i bukvalno sve je super osim kamere, tako da otpada. Najverovatnije onda Lumia u zavisnosti od budžeta.

Sent from my S7 using Tapatalk

Za 50e nema kasvetnog androida koji ne zabada kao nezdrav, to je sigurno.

Jedini izbor za normalno funkcionisanje sistema je neka polovna Lumia.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ima ih koji rade koliko-toliko ok ali zato imaju ili ocajne kamere ili ocajne baterije ili obe te mane :d

E4/g rade skroz solidno ali je kamera losa.

Zato samo polovna L640 ili mozda LG Magna, ako ih ima uopste za 50-60€.

Sent from XZ2

Da, taj Sony nije los za te pare. Kamera mu je po danu sasvim OK. Samo neki ocuvaniji da nadje.

Sve sam mu preneo i kaze mi da mu je u medjuvremenu malo porastao budzet, konacna suma je do 10000din tj. do 80e. Jel ima jos sta interesantno da se uklapa u budzet pa da vijam i to, osim L640 i M2?

Sent from my S7 using Tapatalk

Kakvo je stanje sa navigacijom na windowsu? Jel ima recimo Here Maps u offline modu ili tako nešto?
Od androida sam naleteo i na Sony Z1C, LG G2, samo što su uglavnom matori, al' šta znam..

Ima one ms mape koje su dobre kao i here. G2 nije los tel ali za 80€ je neka krsina sa dotrajalom baterijom. Ja bi pre neki malo noviji fon. Star do par meseci

Ako je dobro ocuvan G2 onda je najmanji problem zameniti bateriju.. mada je realnija nesto visa cena za stvarno ocuvan G2.

G2 u normalnom stanju nije 50€ nikako...

Kupi neki G2 koji je očuvan, stavi mu LineageOS 7.1.1 ili Resurrection Remix 7.1.1 Official, ako je baterija OK imaćeš više od 6h SoT-a što je i za današnje telefone odlično.

Pogledaj i Xiaomi Mi4c ...

A najbolje da doda još 100 € i uzme REDMI NOTE 3 PRO /snapdragon 650 /16GB/2GB RAM -149 €

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk v6.4.10 (Build 865)

Poslednja izmena:
Napisao sam u prethodnom postu da je budžet maksimalno 80e i ni dinar preko.. Ja sam lično imao G2 i bio sam zadovoljan njime. Hvala svima na pomoći, ciljam na G2, neku Xperiu, možda i Lumiu, pa šta naleti za dobre pare. 🙂

Na KP imaš Lenovo S860 sa baterijom od 4000 mah i ALU kućištem za 80 €

[YOUTUBE]8qvWXIy584Y[/YOUTUBE]

Za navigaciju dušu dao [emoji106]
Softver je kanta (kinez pun đubreta), ali rutuješ i očistiš, a možeš i da instaliraš sa 4pda foruma MIUI 8 ili ResurrectionRemix 6.0.1 ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk v6.4.10 (Build 865)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno