Šta je novo?

telefon za 300-350e?

Gvozden

Čuven
Učlanjen(a)
10.01.2003
Poena
620
Prvo sam se primio na k750i (izgled i kamera 2.0), a onda su mi ortaci pokazali symbian Nokie... dakle, kupio bih symbian telefon, ali bih isto tako zeleo da ima sto bolju kameru, fm i mp3 i sve to za pomenutu sumu. Sta predlazete?

p.s. Kada moze da se ocekuje da N70 padne ispod 400 evra? Pomislio sam da se strpim...

Ja sam uzeo pre par dana K750i i telefon je stvarno vrh. Slike su fenomenalne,pogotovo one po mraku sa blicem, nisam ocekivao da ce tako dobro ispasti! Bolje su slike nego na N70,pravo poredjenje sto se fotografija tice je sa N90.Sto se ostalih stvari tice i one su na nivou video zapis,mp3,radio,lampa.. Cena mu je oko 320 Eur. Toplo preporucujem

Skapirao sam ja da je k750 odlican, ali ja bih sada symbian... pitanje koje sam postavio za n70 vazi i za n90. Nekako mi se cini da u zadnje vreme cene teze padaju?
Jos jedno pitanje: Koja je to velika prednost w800 u odnosu na k750i?

(S, logika je vrlo prosta: Zasto bih teglio sa sobom jos i digitalni aparat kada to mogu da imam u telefonu i to na sasvim zadovoljavajucem nivou? Telefon kad imas ionako ga nosis svuda sa sobom, a digitalni aparat cesto ostane kod kuce bas kada ti ustreba...
Kad svemu tome dodas jos fm i mp3... ako mene pitas digitalni aparat kao solo uredjaj nece jos dugo, osim za profesionalnu upotrebu naravno.)

Poslednja izmena:
Gvozden je napisao(la):
Skapirao sam ja da je k750 odlican, ali ja bih sada symbian... pitanje koje sam postavio za n70 vazi i za n90. Nekako mi se cini da u zadnje vreme cene teze padaju?
Jos jedno pitanje: Koja je to velika prednost w800 u odnosu na k750i?

512MB MS Duo Pro.
Razlikuje se i boja i malo software. Ovde je najveca prednost sto W800 moze da se iskljuci prijemnik/predajnik i da radi samo kao mp3 plejer. K750i to ne moze po defaultu, ali moze da "popije" sw od W800. Eto i dokaza da su u pitanju identicni telefoni, u razlicitim pakovanjima.

Pozdrav!

Wow, Gvozdene burzujcino! Kakve slatke muke... Tu prakticno iz konkurencije ispadaju SE P900-990 i N serija, a mozes da kupis sta oces....

Sto se symbiana tice, best buy bi bio 6630. Medjutim, ni taj, ni skuplji model 6680 nemaju fm a i kamera im je losija u odnosu na 750/800. Ja licno posedujem 6630 i veoma sam zadovoljan njime, ali meni ne trebaju iste stvari kao tebi. Meni je najvaznija mogucnost otvaranja word i excel dokumenata, a ispostavilo se da za symbian postoji i lep broj raznih zabavnih programa koji cine telefon sarenijim i zanimljivijim. Moram reci i to da kad sam pokazivao jednom ortaku program Handy Car, covek me je nekako sazaljivo pogledao uz komentar - da mi je tvoj mozak na par sati da se opustim, tebi nikad nije dosadno... :S:
Ne verujem da ce N serija u dogledno vreme pasti do 400 evra, pa zato mislim da ti je za ono sto ti hoces od telefona resenje W800. Svasta moze da stane na 512 MB...

Koko Bil je napisao(la):
Meni je najvaznija mogucnost otvaranja word i excel dokumenata, .

Upravo to je jedan od razloga sto bih uzeo symbian, a ne k750 ili w800.
Odmah mi je zapao za oko 6630, cak mi je ok kamera od 1.23MP, ali bih voleo da imam i fm... problem je sto za 2MP i fm treba previse da se doplati pa su opcije otprilike:
-kupiti 6630 odmah
-sacekati jos malo/mnogo za jaci telefon
-istresti jos dosta para odmah (sto bas i ne bih)

a c a je napisao(la):
Ma uzmi sad 6630 za 250 evra, a kad tel. sa kamerama od 2 MP padnu ispod 250 evra (a to ce biti najranije za godinu dana) onda kupi taj.
Prilicno optimisticka procena za N seriju. N6680 se jos uvek drzi na blizu 400 jurona - on bi eventualno dogodine u ovo vreme mogao biti 250, a za N seriju nema sanse da budu ispod 300. Pogledaj 6600 kol'ko ima godina a jos uvek ne ide ispod 220...

Zato, ako imas kintu, uzmi taj 6630 i zlorabi ga jer ces se na bolji za te pare nacekati.

Poslednja izmena:
Strpite se malo sad cemo da okacimo test K750i, a za koji dan i N70. Odmah da kazem K750i je bolji i dosta jeftiniji. Osim ako vam symbian bas nije neophodan.

Kad ih je bilo RS MMC DV 512MB su kostale oko 50-ak evra (a kod preprodavaca ih uvek mozes naci za oko 70 evra) a MS Duo Pro od 512MB kosta oko 70-ak evra!
Pozdrav ,)

Ja sam se sad zapleo u sledeci cvor...
Uzeo bih Nokiu, ali mi je 64MB sto idu uz nju malo, kamera je 1.3Mp i ne dobijem fm... Ako dokupim 512MB vec dodjem do cene K750i koji ima fm i 2Mp, ali zato dovidjenja symbian... a ako uzmem za njega 512MB onda sam dosao do w800i koji je meni najlepsi (nisam zensko, ali 😀 ) i nudi mi sve sto mi treba (osim symbian, ali sta sad...) Na kraju dodjem do zakljucka da su to sumanute pare za takvu napravu, pa odustanem sve dok ne pomislim da kupim 6630 i tako opet obrnem krug i uvezem se u cvor... :wall:
Meni bi znacilo da se javi neko ko ima w800i (da je telefon kupljen u Bg-u) i isprica utiske, pre svega da li ima nekih problema. Mislim da bih se ubio (ili ne sebe vec prodavca 😡 ) ako bi posle toliko datih para telefon brljavio. Ja sam cuo pricu da njih ne nudi ni jedna mreza, pa su pre svega zbog toga i skupi, a da ce im cena pasti kad se pojavi w900??? Svejedno, cena mu varira od 370 do 570 evra, u cemu je fora?

Okacili smo konacno test K750i, idi procitaj, moja ti je preporuka da uzmes njega. Treba da okacimo i test N70, mislim da bi ti ona bas legla po tome sto pricas, ali je za sada sumanuto skupa.

Evo ja nesto sitno da dodam 🙂

Ima drug K750i i slike koje je on napravio su prosto fenomenalne... Ja sam mislio da su napravljene sa foto aparatom, a kad on posle mi kaze da ih je napravio fonom :S:

Geek_master je napisao(la):
Okacili smo konacno test K750i, idi procitaj, moja ti je preporuka da uzmes njega. Treba da okacimo i test N70, mislim da bi ti ona bas legla po tome sto pricas, ali je za sada sumanuto skupa.
Ma meni se k750i dopao cim sam ga ugledao, a pogotovo kad sam video sta sve moze... ali k750i sa 512MB kosta vise od w800, koji vec ima tih 512MB, ima bolje slusalice (tako bar kazu) i za mene zgodniju tastaturu.
Da kosta 300 evra uzeo bih ga odmah, ali sadasnja cena (cene?) je ipak prevelika. Da ne pricamo o N70 i N90, stvarno deluju fantasticno, ali zato cene - naucno-fantasticno :S:
Ako odemo tako daleko, tolike pare bih onda iskoristio za novi komp :crash:
(a prvo sam odvojio 200evra... :bottle: )

Da li je razlika u kvalitetu zvuka (slusalica) izmedju W800i i K750i bas previshe primetna?

POZ :wave:

Poslednja izmena:
@Gidra85: Nema nikakve bitne razlike sa slušalicama, jedino je zvučnik k750 nešto prodorniji.

@Gvozden: Kad smo već kod slika, nokiina rezolucija od 1280x960 (1.3mpx) na računaru izgleda sjajno. Da na k750 izgleda bolje - to stoji, ali ni izbliza toliko da se zbog tog opredeliš za SE.

Ajde i ja da dodam nesto...
Meni bi najvise znacili komentari ljudi koji imaju w800i ali njih nema, bar ne u ovom threadu...
Moj zakljucak je da je 6630 stvarno najbolji (za te pare), ali da mu ipak nedostaje nekoliko sitnica da bude savrsen. Tu pre svega mislim na:
-velicinu (kabast je, nezgodan za nosenje, nije ni lagan)
-nema fm (nije u pitanju samo slusanje muzike sa radija, vec recimo neka emisija, ne bih da navodim jer ne znam da li se to sme... A da ne pricamo o prenosu neke tekme i sl.)
-nema zastitni poklopac kamere (za mene vrlo bitna stavka)

Sto se tice SE (k750/w800) po meni imaju sve sto treba, samo nemaju symbian, koji je slozili smo se vrrrlo zgodna stvar. Meni je ipak na kraju najjaci w800 (ponavljam: MENI!) tu pre svega mislim na fm, 2.0Mp, tastaturu na kojoj dugmici nisu spojeni, i naravno 512MB... i najlepsi je.
Kako sam se istrosio na neke druge stvari odlucio sam prvo da uzmem Nokiu (6630 i hteo sam da bude plava, a ne skroz siva), ali sam se ipak suzdrzao i odlucio da sacekam januar... ovaj nesretni Panasonic koji imam ce jos malo da pozivi. Hvala svima!
p.s. I dalje ocekujem da neko isprica svoja iskustva sa w800... :wave:

Ajd neka se javi akki,on ima W800i pa neka se pohvali!?
Dobar izbor,Symbian meni ispade nekoliko programa za poboljsanje opcija ili zamenu nekih koje bi trebao da ima jer vecina drugih telefona ima i poneka igrica,a posto sam mator za igrice... :trust:
Ako uzmes javi,da vidim vredi li preci sa 6680 na W800i (mada mi se visa svidja dizajn K750i).
Pozdrav ,)

Uzmi K750/W800 , zaista izuzetni telefoni, sa najboljom kamerom u tom cenovnom rangu.
Kome treba vise memorije nek uzme W800.

A sta znate da mi kazete za Nokiu 3250? Deluje mi kao telefon koji bi ispunio sve moje zahteve... kolika bi mogla cena da mu bude kada se pojavi?

Bar 600 jevreja

Lomnica_city je napisao(la):
Ajd neka se javi akki,on ima W800i pa neka se pohvali!?
sta vas zanima, da ne citam sve bez potrebe? 🙂

Nazad
Vrh Dno