Šta je novo?

Telefon za 250-280e

DeLarge

Poštovan
Učlanjen(a)
04.02.2016
Poena
80
Skupilo se nesto novca, pa resio sam da konacno pobegnem sa Windows Phonea i da ga zaboravim kao ruznu proslost.:wall:
Elem, ako ima neko predlog telefona za novac naveden u naslovu, bio bih mu zahvalan. Gledao sam da moze S7 da se nadje za otprilike nekih 300e, ali preferiram nove, nekoriscene telefone, pa ako bas nema nista, onda cu razmisliti i o polovnom S7.. a takodje ne bih ni Xiaomi, Meizu, Leeco i slicne kineske marke... vec proverenije modele. Postujem one koji ih koriste, ali licno ih ne preferiram.
Kod telefona mi je najbitnija fluidnost i multitasking, brdo aplikacija koristim pa mi je to veoma bitno. Ne pitajte me kako sam se snalazio na raspaloj Lumii, kosmar.
Istrazivao sam po netu, i u tom rangu sam video osim S7, jos i J7, pa i Honor 9 na kp-u, Mate 10 Lite. Video sam jos i Honor 9 Lite, koji mi deluje sasvim dobro, ali ga izgleda jos nema kod nas.
Pa eto da ne duzim, svaki predlog i sugestija je dobrodosla. :)

Rece covek nece xiaomi...honor 9 , 7x, mate 9, s6 edge plus, s7, note 5, g5, huawei p9,p10 lite,htc 10,samsung j7 2017, a5 2017,iphone 6s

Poslednja izmena:
Druze imas previse predrasuda prema kineskim markama, to sto si nabrojao nisu neproverene marke vec jako ozbipjne firme. Ja sam uzeo cool S1 i malo je reci da sam prezadovoljan performansama i kvalitetom izrade, ako imas brdo aplikacija onda ti je potreban RAM, procesor i baterija, a cool s1 recimo zadovoljava sva tri kriterijuma. Da ssm na tvom mwstu def bi uzeo neki cool ili leeco jer su na rasprodaji trenutno pa proslogodisnji flagsip imas po ceni od oko 200€...

Mani se samsunga, lg-ja i ostalih izvikanih brendova koji bukvalno pljackaju korisnike koji kupuju njihove telefone srednje klase. Kakav j7, moj ti je savet da ne dajes pare za te uredjaje vec da malo rizikujes...

Sent from my cool S1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Od navedenih Honor 9 definitivno. Za taj novac od tih brendova Honor mada su i oni kinezi.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

J7 2017 je odlican telefon sa fenomenalnom izradom,prvi samsung posle dugo vremena da mi se svideo.Ja sam uzeo mate 10 lite i po meni je sasvim ok telefon ,7x je takoreci isti telefon i moja preporuka za huawei,mada ti je nidza nabrojao gomilu dobrih modela .

Sto se tice LG-ja, nije mi ni bio opcija, samo sam zaboravio da napisem to, ne cenim ih, a i cuo sam previse negativnih iskustava o njihovim telefonima. Znao sam da cete predlagati taj Mi A1 :)D), video sam i na prethodnim threadovima da je cesto predlagan. Ako bas ne mogu da nadjem nesto, uzecu ih u obzir, ali bih prvo da istrazim mogucnosti sa ostalim.

edit:
Samo jedno pitanje. Jel ovaj Mi A1 koristi vanila Android ? Gledam malo po netu o njemu i vidim lepe stvari, a to bi bio jedan od najvecih pluseva.

Poslednja izmena:
To je bas, bas veliki plus u odnosu na ostale.
A sta mislite o Huawei Mate 10 lite ? Meni deluje kao sasvim korektan telefon, mada mu je i cena jaca.

Je l' vredi cekati Nokia 6 2018, ili odmah uzeti Mi A1?

Mi A1 ako zelis cist Android, Mate 10 Lite je dobar uredjaj, polovan S7 kao treca opcija.
J7 max 220e, i to je previse s obzirom da 4/64 Mi A1 sa boljim chipsetom i cistim Androidom kosta toliko.

Poslednja izmena:
Ne verujem da ce im biti slicna cena, verovatno ce nokia biti skuplja. Trazis cist android?

Jasno mi je da ce biti skuplja. Najbitniji mi je cist android, kvalitetna izrada i redovna azuriranja. Za Pixel nemam para, a Nokia mi deluje najblize tome (izrada, azuriranja, cist android).
Jedino (lose) iskustvo sa androidom mi je sa LG Optimus 4X HD i android 4.4.2 (valjda).

Izvinjavam se sto hijack-ujem temu, ali identicno pitanje me muci u poslednje vreme, pa glupo je da otvaram jos jednu temu sa istim pitanjem.

Je li u obzir dolaze kinezi? Ako hoces malo da se zezas sa rutovanjem mozes bukvalno skoro svakom popularnijem telefonu da instaliras AOSP ROM baziran na cistom androidu. Ako neces imas mi A1, nokie neka me neko dopuni ako ima jos neki model.

Izasla je skoro nokia 6 2018 model...koji ima sd630 cipset, poprilicno poboljsanje u odnosu na verziju telefona iz 2017...ostalo je skoro pa isto...ne znam kad ce se pojaviti kod nas, ali ako ne zuris i to bi trebalo da bude okej izbor, samo sto mislim da ce cena biti malo veca u pocetku... :)

Sta mislite o Mi Note 3? Izgleda da najvise daje za ulozen novac tu do 300 eur, 6 gb rama za multitasking i uopste sve brzo radi koliko sam video na youtube reviews. Naravno kome ne smeta sto nema LTE band 20. Plavi mi se nekako bas svidja.

U slicnoj sam dilemi kao i DeLarge sto se tice cene i prioriteta.

Ako imas 300€, mi note 3 ti je najbolji izbor. Mozda mate 10 lite, mislim da i on ima slicnu cenu. Sa mi note 3 neces pogresiti brutalan telefon, ja sam se dugo troumio izmedju njega, Z11 i coo S1. Na kraju mi bilo zao da dam toliko na telefon.

Iskreno, ne vidim u čemu je brutalan Mi Note 3 za 300e? Ni najbolja kamera, ni zvuk, ni ekran... Izgleda lepo i to je to, 300e? Da neće odmah u silikon OK.

I ja nešto gledam telefone u tom cenovnom rangu. Razmišljam između A1 i Moto X4 ali Android One verzije.
Vidim da ima na kp-u Moto X4 64Gb/4Gb rama za 295 evrića ali mislim da ta verzija nije Android One.
Android One inače dobijaš update kao za Pixel telefone, 2 godine update sistema, 3 godine sigurnosne zakrpe istog trenutka kada Google izbaci ne zavisiš od proizvođača.

Iskreno, ne vidim u čemu je brutalan Mi Note 3 za 300e? Ni najbolja kamera, ni zvuk, ni ekran... Izgleda lepo i to je to, 300e? Da neće odmah u silikon OK.
Telefon je odlican, sa novim cipsetom, kamera je odlicna, na testovima je bas ishvaljena kao i sam telefon. Reci mi sta je po tebi alternativa za te pare?

Odlična na svim testovima? Koju reč upotrebiti za kamere u Pixel, S8, Mate 10 Pro itd.
Do 300e zaista nisam pratio cene, morao bih da pogledam. Ali do 220e definitivno A1. Od svih do sada ima najbolji zvuk.

Poslednja izmena:
Pa koliko kostaju ti sto ai nabrojao, hahah, pa daj mi 1000€ i ja znam sta cu kupiti. Covek hoce za 300€ najbolju kameru. Reci mi bolji telefon od note 3 za te pare? Telefon je odlican. Kada pominjes zvuk, ja mislim da ovaj moj vool S1 ima najbolji zvuk do tih nekih 220€. Ne verujem da A1 moze da ima bolje zvucnike od harman kardon...

I ja sam se razmišljao o A1, mi note3, i na kraju uzeo mate 10 lite (otovrio sam i temu o njemu). I ne kajem se uopšte. Šefica ima A1, probao sam slušalice na njemu pa na mom fonu, jeste nešto jači zvuk na A1, ali nije nešto bolji. Zvuk na M10L je odličan, kako na žičanim slušalicama tako i na bt (imam jbl e25 i meizu e51) bt ne mogu da odvrnem do kraja, jer mi je prejako :). Imam jako dobre slušalice pa znam o čemu pričam.
Baterija mi traje 2 dana u proseku, kamera je sigurno bolja nego na mi note 3, a definitivno bolja nego na A1. Ali je zato i razlika u ceni oko 60e.
Ekran je odličan, dovoljno rama i memorije, tako da ako biraš između ova 3 modela, moja preporuka je huawei. Možda jedina mana - nema slot za mem karticu. Ali 64gb je saasvim ok.

Ima li neko možda Motorolu Moto X4 da napiše utiske?
Nešto sam se najviše zagrejao da uzmem nju.

Je li u obzir dolaze kinezi? Ako hoces malo da se zezas sa rutovanjem mozes bukvalno skoro svakom popularnijem telefonu da instaliras AOSP ROM baziran na cistom androidu. Ako neces imas mi A1, nokie neka me neko dopuni ako ima jos neki model.

Ne bih kineze, jos uvek ne... Root-ovanja, flash-ovanja, otkljucavanja bootloader-a sam se zasitio sa gorepomenutim LG-jem, zato sam i pobegao na WP.

@muka
Ova Nokia 7+ izgleda super, sumnjam da ce joj cena biti ispod 400€.
Cekanje me ubija jer mi ova L650 bas ide na zivce u poslednje vreme.

Pa dobro, nije bas da moras da rutujes i menjas ROM-ove. Kinezi generalno sada vode racuna o tome. Recimo moj je dosao out of box, u zadnje vreme sam uzeo nekoliko telefona, i uopste nisam imao potrebe bilo sta da diram. Naravno kada mi dosadi EUI , menjacu.

Ova Nokia 7+ stvarno izgleda extra.

Nazad
Vrh Dno