Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Molim za preporuke za smartfon 150-200e, možda malo i preko, nov, izdržljiv (ćale zemljoradnik), i da je stabilan, sa dobrom kamerom i baterijom, ništa spektakularno ali da radi kako treba bar 2-3 godine. Sad koristi LG L90, koristi ga već godinama ali otkazuje. Hvala.
Posle L90 šta god da uzmeš ima da mu radi kao zmaj. Generalno ćeš dobiti preporuke za Xiaomi modele a možda je tako i najbolje. Recimo Mi A2 je aluminijum body što bi trebalo da znači da je izdržljiv. Izbegavaj telefone kojima su i leđa od stakla. U suštini 90% telefona sa dobrim silikonom biće sigurni.
Ne znam koliko je nov Pocophone, ali sa njim ne bi pogrešio. Služio bi tvog ćaleta barem 3-4 godina (dobar čipset, 6GB memorije, MicroSD slot, plastično kućište). Njega pominjem jer si napomenuo da može i malo preko 200.
Dobar predlog, čak bi mogao i A2 Lite da mu uzmem, 64/4 verziju, sasvim ok će da mu radi. Ma njemu bitno samo da ima dobru futrolu da ga zaštiti i to - da nije staklo nazad i tako te izrade. Prosečan nezahtevan korisnik.
Mozda ces moci u tom delu (malo vise od 200) da nadjes Nokiu 7 Plus. Ja sam ga uzeo za oca. Nije poljoprivrednik, ali umeju da mu ispadnu stvari i kotrljaju po kolima. Veliki telefon, deluje robusno, bio je kratko kod drugara koji je uzeo neki heavy-duty cover za njega, mogu da ga pitam gde.
Uh, Nokia je bliže 300e nego 200e. Ja sam mislio možda do 220-230, ali ne bih išao toliko preko ako ne moram, ako se baš ne nađe neki dobar model. Radije bih ostao ispod 200e sa cenom.
Ako nisi baš gadljiv na polovno, ne bi bilo loše da uzmeš Poco u garanciji. Imaš na KP star 4 meseca na 220EU (prodavac ima 1109 pozitivnih/0 negativnih ocena). Bio jedan i na 210 ali otišao istog dana.
Kod istog prodavca imaš i novu Nokia 7 za 210eu sa 2god garancije (neko je pomenuo kao izbor).
A moze pojasnjenje zasto mu savetujes Poco? Plastika nasparam aluminijuma, brzi cipset i vise rama koji su uzevsi u obzir profil korisnika potpuno nepotrebni a osetno vise para koje je bolje uloziti u kvalitetniju masku i staklo, plus ostane dobar kusur.
Zato što će taj Poco zahvaljujući mnogo jačem čipsetu i dodatnih 2 GB memorije da izgura više godina nego taj Mi A2. Čovek koristi LG L90. Znači fon iz 2014 odnosno star oko 5 godina. Sad postavi situaciju da će ovaj koristiti u naredne 4. Koji će fon bolje izgurati do 2023. god. uzimajući sadašnji napredak telefona? Poco ili Mi A2? SD845/6Gb vs SD660/4GB?
Dodatno kažeš aluminijum naspram plastike. Isto mu dođe. Samo da nije staklo. Plastikaneri čak u većini slučajeva imaju bolji signal.
Ovaj na oglasima ide sa već postavljenim staklom i Nilkkin futrolom. Tako da je to 10eu minimum.
Da ja biram pre bih Poco u garanciji nego Mi A2 nov. Ako je već sličan novac u pitanju.
Da uzmem za primer, da sam do skora koristio S7. Taj S7 radi bolje nego 80% telefona danas. Čak i sa sličnim specifikacijama. Recimo kida sve telefone J serije Samsunga dok je egal u radu sa A serijom. Garantujem da radi bolje nego li A6 Plus 4/64 model (uverio se lično).
A sam Poco je po sirovoj snazi jednak Huawei P30 modelima (antutu).
Naručio već A2 Lite tako da nema potrebe za daljom raspravom, sem ako ne želite.
Nema potrebe za jačim fonom od ovog. Još sam hteo 32/3 da uzmem ali nije bilo u crnoj boji pa sam uzeo 64/4, kod proverenog prodavca.
Izdrzaće koliko izdrži pa će se kupiti novi.
Hvala svima još jednom.