Šta je novo?

Telefon za ćaleta

savudin

Slavan
Učlanjen(a)
07.06.2009
Poena
330
Molim za preporuke za smartfon 150-200e, možda malo i preko, nov, izdržljiv (ćale zemljoradnik), i da je stabilan, sa dobrom kamerom i baterijom, ništa spektakularno ali da radi kako treba bar 2-3 godine. Sad koristi LG L90, koristi ga već godinama ali otkazuje. Hvala.

Posle L90 šta god da uzmeš ima da mu radi kao zmaj. Generalno ćeš dobiti preporuke za Xiaomi modele a možda je tako i najbolje. Recimo Mi A2 je aluminijum body što bi trebalo da znači da je izdržljiv. Izbegavaj telefone kojima su i leđa od stakla. U suštini 90% telefona sa dobrim silikonom biće sigurni.

Ne znam koliko je nov Pocophone, ali sa njim ne bi pogrešio. Služio bi tvog ćaleta barem 3-4 godina (dobar čipset, 6GB memorije, MicroSD slot, plastično kućište). Njega pominjem jer si napomenuo da može i malo preko 200.

Poslednja izmena:
Dobar predlog, čak bi mogao i A2 Lite da mu uzmem, 64/4 verziju, sasvim ok će da mu radi. Ma njemu bitno samo da ima dobru futrolu da ga zaštiti i to - da nije staklo nazad i tako te izrade. Prosečan nezahtevan korisnik.

Mozda ces moci u tom delu (malo vise od 200) da nadjes Nokiu 7 Plus. Ja sam ga uzeo za oca. Nije poljoprivrednik, ali umeju da mu ispadnu stvari i kotrljaju po kolima. Veliki telefon, deluje robusno, bio je kratko kod drugara koji je uzeo neki heavy-duty cover za njega, mogu da ga pitam gde.

Uh, Nokia je bliže 300e nego 200e. Ja sam mislio možda do 220-230, ali ne bih išao toliko preko ako ne moram, ako se baš ne nađe neki dobar model. Radije bih ostao ispod 200e sa cenom.

Pa xiaomi plus bamper i staklo, nema tu mnogo ni izbora ni pametovanja.

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

Ako nisi baš gadljiv na polovno, ne bi bilo loše da uzmeš Poco u garanciji. Imaš na KP star 4 meseca na 220EU (prodavac ima 1109 pozitivnih/0 negativnih ocena). Bio jedan i na 210 ali otišao istog dana.

Kod istog prodavca imaš i novu Nokia 7 za 210eu sa 2god garancije (neko je pomenuo kao izbor).

Poslednja izmena:
A moze pojasnjenje zasto mu savetujes Poco? Plastika nasparam aluminijuma, brzi cipset i vise rama koji su uzevsi u obzir profil korisnika potpuno nepotrebni a osetno vise para koje je bolje uloziti u kvalitetniju masku i staklo, plus ostane dobar kusur.

Zato što će taj Poco zahvaljujući mnogo jačem čipsetu i dodatnih 2 GB memorije da izgura više godina nego taj Mi A2. Čovek koristi LG L90. Znači fon iz 2014 odnosno star oko 5 godina. Sad postavi situaciju da će ovaj koristiti u naredne 4. Koji će fon bolje izgurati do 2023. god. uzimajući sadašnji napredak telefona? Poco ili Mi A2? SD845/6Gb vs SD660/4GB?

Dodatno kažeš aluminijum naspram plastike. Isto mu dođe. Samo da nije staklo. Plastikaneri čak u većini slučajeva imaju bolji signal.

Ovaj na oglasima ide sa već postavljenim staklom i Nilkkin futrolom. Tako da je to 10eu minimum.

Da ja biram pre bih Poco u garanciji nego Mi A2 nov. Ako je već sličan novac u pitanju.

Da uzmem za primer, da sam do skora koristio S7. Taj S7 radi bolje nego 80% telefona danas. Čak i sa sličnim specifikacijama. Recimo kida sve telefone J serije Samsunga dok je egal u radu sa A serijom. Garantujem da radi bolje nego li A6 Plus 4/64 model (uverio se lično).

A sam Poco je po sirovoj snazi jednak Huawei P30 modelima (antutu).

Poslednja izmena:
Naručio već A2 Lite tako da nema potrebe za daljom raspravom, sem ako ne želite.
Nema potrebe za jačim fonom od ovog. Još sam hteo 32/3 da uzmem ali nije bilo u crnoj boji pa sam uzeo 64/4, kod proverenog prodavca.
Izdrzaće koliko izdrži pa će se kupiti novi.
Hvala svima još jednom.

Ma daleko od toga da je i on los. Kao sto rece, posle l90 sve je ostalo za svetlosnu godinu bolje.

Nazad
Vrh Dno