Šta je novo?

Telefon upao u vodu

Marmil

Poštovan
Učlanjen(a)
26.01.2023
Poena
85
Pre neka 2 sata upao je majci A54 u vodu, izvukli ga pre par minuta.. Malopre me je zvala cini se kao da je mikrofon ostecen, slabo je jako cujem. Kaze da je touch u redu i sve ostalo. Cudi me jer bi trebao biti vodootporan? Sta raditi? potopiti u pirinac? Rekao sam joj da ga odnese u servis ali zivi u manjem gradu pa ne znam da li rade posle 14h

Pre neka 2 sata upao je majci A54 u vodu, izvukli ga pre par minuta.. Malopre me je zvala cini se kao da je mikrofon ostecen, slabo je jako cujem. Kaze da je touch u redu i sve ostalo. Cudi me jer bi trebao biti vodootporan? Sta raditi? potopiti u pirinac? Rekao sam joj da ga odnese u servis ali zivi u manjem gradu pa ne znam da li rade posle 14h
Za početak, bez panike. Često se dešava da su zvučnici i mikrofon jedva upotrebljivi posle svakog ozbiljnog kvašenja i potapanja telefona. Jednostavno, voda se zadrži na zaštitnim membranama (često u kombinaciji sa nakupljenom prašinom) pa je potrebno vreme da se sve to osuši i vrati u funkciju.
Godinama potapam i kvasim telefone, pa sam oguglao na to da su mikrofon i zvučnici na granici upotrebljivosti u tim situacijama. Iz mog iskustva, deo oko mikrofona se brže suši i vraća u funkciju od zvučnika, koji mogu da budu ''utišani'' i da krče sledećih par sati, u zavisnosti od spoljnih uslova i temperature.

Stavite telefon preventivno u posudu sa pirinčem, i neka odstoji x časova. Verujem da će ubrzo sve biti ok sa tim telefonom.

Sacekaj do veceras i sve ce biti u redu. To je normalno posle potapanja u vodu. Cim se prosusi radice kao sat 🙂

Zvala me je malopre, sad je cujem normalno, samo prijavljuje da ima problem sa punjenjem, izbacuje joj poruku da ima prasine ili vode tu oko ulaza, ali verujem da ce i to ispariti.
Hvala svima na savetima ✌️

To brate isto tako 🙂 mada ubrzan proces bi bio da stavi i jako izduva ustima par puta. Ostane unutra bukvalno par kapljica malih. Neka uradi tako ako nije pa ce i to brzo da bude ok🙂

Jel ste culi mozda za fen za kosu?! Pitam onako! Kakav pirinac kakva usta, fen u ruke i sa odredjene udaljenosti duvaj i polako zagrevaj telefon i osusice se za dva tri sata!

Ne, nikakva prejaka i usmerena toplota 🙂samo normalno prosusiti i to je to.

Uh dobro je sad znam😄ahahah, ma msm kako god, najbitnije da nije pokvaren tel vec eto samo je potrebno da se prosusi👍💪

do ujutru ce biti sve ok, osusice se sam po sebi.. eventualno fenom ali na najhladnije (zavisi od fena, neki moze da duva skroz hladno a neki onako srednje mlako :) )

Juce ujutru je prijavljivao gresku kad se ubaci punjac ali nastavljao da se puni posle par pokusaja, medjutim od jutros uopste ne prima punjac - Stalno izbacuje gresku da na USB-u ima vode ili prljavstine. Pokusano je sa fenom (na najhladnije da se izduva), stapicem za uvo, ostavljen do ujutru, ali ponavljam, od kasno sinoc i od jutros uopste nece da primi punjac.
Opet u pirinac da ide?

Daj mu još malo vremena ili pročačkaj dole ulaz za punjač. 1 dan je prošao tek.

Pokušao si sa fenom, štapićem za uši i pirinčem je li tako? Imaš u suštini tri izbora, pokušavaš dalje, čekaš još, ideš u servis.
Budući da je već pokušavano da se osuši ja bih isključio čekanje, prosuši usb port temeljno još jednom sa fenom pa odmah sutra u servis sa telefonom ako nema promene na bolje.

Forsiranje punjenja dok telefon jos ima vlage u sebi nije pametno, verovatno si ga "sredio" sad.

Nazad
Vrh Dno