Šta je novo?

Mobilni telefon Telefon sa IR senzorom

Koji mobilni telefon kupiti

vladat1

- CoH -
Učlanjen(a)
26.11.2004
Poena
1,175
Moja oprema  
CPU & Cooler
NH-C12P SE14 , Ryzen 7 3800X
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
Kingston Fury Renegade 2 x 16 GB - 3600Mhz
GPU
GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB
Zvuk
S.M.L.S 8A
PSU
Seasonic Focus Plus 750w 80+ platinum
Kućište
HAF 912 PLUS
Miš & tastatura
Logitech G610 , LOGITECH G403 HERO
Ostale periferije
Blue Snowball Ice
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zdravo društvo, potreban mi je telefon sa IR senzorim i boljom kamerom. Verovatno bi mi završio posao neki Redmi Note. Telefon bih kupio polovan. Šta može da se kupi za 100-150€ ? Da li bi mogao neki za taj novac iz serije "T" ? Koji model mi preporučujete da pojurim ? Ovo bi mi bio prvi mobilni i ne verujem da bih ga menjao parr godina. Ne koristim društvene mreže, samo IR kao daljinski i cam scan za slanje dokumentacije.
drago mi je da vas moja muka zabavlja :D

Poslednja izmena:
nisam napisao, da mi treba i za Ebanking

Moj Huawei Mate 20 pro ima sve to, i odlicno se drzi sto se tice brzine rada. EMUI 12.0.0. Mislim da moze da se nadje neki primerak sa dobrom baterijom na oglasima za te pare.

stari su to telefoni. Gledao sam Mate 40 pro je izašao 2020

Mozda Poco x3 Pro, ja ga imam i jos sljaka lepo, SD 865 u njemu :)

Zdravo društvo, potreban mi je telefon sa IR senzorim i boljom kamerom. Verovatno bi mi završio posao neki Redmi Note. Telefon bih kupio polovan. Šta može da se kupi za 100-150€ ? Da li bi mogao neki za taj novac iz serije "T" ? Koji model mi preporučujete da pojurim ? Ovo bi mi bio prvi mobilni i ne verujem da bih ga menjao parr godina. Ne koristim društvene mreže, samo IR kao daljinski i cam scan za slanje dokumentacije.
drago mi je da vas moja muka zabavlja :D
Poco M5s. Preparirani Note 10s sa novijim datumom proizvodnje i softverskom podrškom (trenutno android 13). Uzmi ver sa makar 6GB RAM.

Poco M5s. Preparirani Note 10s sa novijim datumom proizvodnje i softverskom podrškom (trenutno android 13). Uzmi ver sa makar 6GB RAM.

Koliko košta nov. Nisam u toku ni gde se kupuje.
na oglasima sam viđao mobilni Note 11T za 120-150€ da li jhe i to dobra kupovina ?

Poslednja izmena:
I poco x3 pro ima verziju 13 androida, njegova je prednost sto ima SD a ne mediatek procesor u njemu, sto znaci da podrzava punu modovanu gcam aplikaciju, sto dalje indikuje bolje slike. Poco M5 ima prednost to sto ima amoled ekran. Ja imam verziju x3 pro sa 6/128, na oglasima 8/256 se krece od 110e.

I poco x3 pro ima verziju 13 androida, njegova je prednost sto ima SD a ne mediatek procesor u njemu, sto znaci da podrzava punu modovanu gcam aplikaciju, sto dalje indikuje bolje slike. Poco M5 ima prednost to sto ima amoled ekran. Ja imam verziju x3 pro sa 6/128, na oglasima 8/256 se krece od 110e.

a kakv je u odnosu na 11T ?

Šta još ima interesantno sa IR senzorom ?

još neko ?

Uf.. bas te kolje taj IR sa izborom.. Gledaj nesto sa sto svezijim Androidom zbog dugovecnosti i zbog ebankinga i ako ima sa Snapdragon 865 SoC, legendaran procesor.

Za šta bi koristio IR? Jer ja sam probao Redmi Note 10 5G sa TV-om i nije mi se uopšte dopao, interfejs od Mi Remote je bulja i mnogo slabije reaguje od pravog daljinca. Postoje razne aplikacije za Android koje koriste wi fi ili BT, nisam siguran, ali mnogo su zgodnije, jedino što sa njima ne mogu da uključim TV.

Zar nemaju sad one IR kutije sto se kace na wifi i onda preko telefona gde god da si mozes da kontrolises IR uredjaje?

Recimo ako ti treba za klimu/tv u tvojoj kuci onda mozs da uzmes to i preko aplikacije na telefonu kontrolises bez da moras da uperis telefon u klimu/tv ili da budes kuci uopste.
Mozda ti je i to okej resenje da ne moras da nepotrebno suzavas izbog telefona na one sa IR.

Jeste, baš sam pogledao sad, vidim da ima tih kutinica na AE za ~10 dolara.. Ako radi posao, bolje onda uzeti tako nešto + bolji telefon.

Gledaj nesto sa sto svezijim Androidom zbog dugovecnosti i zbog ebankinga i ako ima sa Snapdragon 865 SoC

da li imaš neki predlog?
Ако си запео за IR купи квалитетнији логи хармони даљински са огласа.

mogu Vlado. ali nisam navikao. Imam 2-3 aplikacije za IR koje su baš dobre
Jeste, baš sam pogledao sad, vidim da ima tih kutinica na AE za ~10 dolara.. Ako radi posao, bolje onda uzeti tako nešto + bolji telefon.

baci neki link

Izvini na mojoj dosadi, ali video sam da na tvom telefonu Xiaomi Mi 9T imaš Lineage OS 17.1 sistem. Da li bi recimo Lineage OS mogao da se instalira na Xiaomi Mi 11T ili na Samsung s20fe ? Pošto sam totalni laik za telefone, da li znaš nekog ko bi ovo mogao da mi instalira ?
Da li bi eBanking mogao da mi radi na Lineage OS ?

Poslednja izmena:
značio bi mi i 3.5 mm jack

Poslednja izmena:
Ima ga u redovnim prodavnicama za oko 19000. Sa vikend vaučerom na ananasu od 1000 dinara izlazi na oko 18000 din.

Do sada nisam imao mobilni, i sve to gledam sa hardverske strane, kao za PC. Što je možda i greška. Vodim se logikom da je bolje stariji jači model, nego novi klot. Da li sam u pravu ?

Ako nisi zahtevan korisnik (a nisi), bolje uzmi novi zbog azuriranja sistema, garancije i sigurnosnih zakrpa.
Onaj Redmi Note 13 je super za taj novac.
Pre neki dan sam morao da koristim stari Redmi Note 11 i iznenadio me je kako fino radi a kosta tipa 50-60e na KP polovan.
Jedino je kamera uzas ali za skeniranje dokumenata ce raditi posao.
Verujem da je Note 13 samo bolji.

A što predlažete čoveku prastare polovne telefone kad ima Redmi Note 13 sa garancijom u svakoj zvaničnoj prodavnici.
Za sve tvoje potrebe miran si dugo vremena za oko 18000 din.
Kao sto momsab rece, sam je trazio polovno.. Ja sam isto uvek za novo ako je moguce ili makar noviji telefon sa validnom garancijom.

@vladat1

Bacio sam pogled na XDA forum i taj Xiaomi nema bas puno ROM-ova niti je nesto popularan (nema Snapdragon procesor), a nema ni zvanicni LineageOS tako da se sa time ne bih igrao.. S20 FE doduse ima zvanicni LineageOS. Ne znam nekog ko se bavi time, dugo nisam u tim vodama.

S20 FE je mozda i najbolji od ovde pomenutih telefona, ali imaj u vidu da je to star telefon i da je baterija verovatno solidno oslabila. Cak i da nadjes perfektan primerak, ko zna koliko ciklusa ima baterija i da li je neko non stop drndao na punjacu i nakacen na kola.

Mozda i gorepomenuti Note 13 i nije losa opcija obzirom da nisi zahtevan korisnik a nov je telefon, jedino ne znam kakva mu je kamera..

Nazad
Vrh Dno