Šta je novo?

Mobilni telefon Telefon oko 300 eura

• Začetnik teme Začetnik teme gagale
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koji mobilni telefon kupiti
Samsung galaxy a55 ili honor 200.

Društvo, kao prosečan korisnik, takođe gledam telefon do 300 eura, i trenutno se dvoumim izmedu poco x7 pro i samsung a56. Došlo bi mi u obzir i nešto do 1 godine polovno.

Neki RedmiNote Pro?13 ili 14?
Trenutno koristim a52s, i hoću da uzmem telefon sa jačim hardverom nakon skoro 4 godine ovog. Iskreno ne izgledaju mi kao veliko unapređenje. Zato sam i mislio na poco koji ima istu cenu kao ovi ali je hardveraki mnogo jači. Teledone menjan na 3-4 gosine pa mi je bitno da mi lepo radi i posle par godina.

Razmišljao sam za njega, ali mi je više logičnije da idem na a56, kad sam već na samsumgu, a plus bi trebalo da je a56 malo jači hardveraki.

Izvinjavam se na duplom postu, videh da možda može da se nađe polovan honor 200 pro za taj novac, šta mislite za njega?

Trenutno koristim a52s, i hoću da uzmem telefon sa jačim hardverom nakon skoro 4 godine ovog. Iskreno ne izgledaju mi kao veliko unapređenje. Zato sam i mislio na poco koji ima istu cenu kao ovi ali je hardveraki mnogo jači. Teledone menjan na 3-4 gosine pa mi je bitno da mi lepo radi i posle par godina.

Razmišljao sam za njega, ali mi je više logičnije da idem na a56, kad sam već na samsumgu, a plus bi trebalo da je a56 malo jači hardveraki.
Nemaš šta da razmišljaš. Idi na A56 ako si već imao a52 toliko dugo.
Osim ako nisi za varijantu polovnog telefona kao što kolege predlažu ali to je onda skroz druga koncepcija. Ja lično nikad ne bih uzeo polovan telefon jer bih se osećao kao da nosim polovne gaće koje je neko pre mene nosio. Ne postoji nijedan predmet koji je više u kontaktu sa našom kožom, osim pomenutih gaća, od mobilnog telefona

Nemaš šta da razmišljaš. Idi na A56 ako si već imao a52 toliko dugo.
Osim ako nisi za varijantu polovnog telefona kao što kolege predlažu ali to je onda skroz druga koncepcija. Ja lično nikad ne bih uzeo polovan telefon jer bih se osećao kao da nosim polovne gaće koje je neko pre mene nosio. Ne postoji nijedan predmet koji je više u kontaktu sa našom kožom, osim pomenutih gaća, od mobilnog telefona
Nije mi problem da uzmem polovan, svakako se može očistiti. Ako bi me služio bolje i duže u odnosu na nov telefon onda ne vidim problem. Doduše pitanje je po kojoj ceni zaista može da se nađe kao i stanje. Na kraju meseca ću definitivno videti koji uzimam, pa skupljam informacije do tada.

Ova analogija sa gacama je skroz besmislena jer gomila ljudi nosi telefone sa maskama, skines masku, bacis je i kupis novu = nove gace.

A uz to telefon mozes da prebrises alkoholom = nove gace.

Tako da polovno je skroz validna opcija.

Apropo polovnog telefona, za gospodju sam pre par meseci uzeo A55 za nekih 260e u 8/256 konfiguraciji, telefon je ok, kamere su solidne, baterija odlicna.

I ona je isto presla sa A52s. Nije to neki bog zna kakav napredak iako po meni A55 izgleda dosta bolje ali gomila nekih sitnica jeste bolja. A56 je isti ili bolji minus slot za microsd karticu koji su izbacili iz samo njima znanog razloga (pare kao i obicno).

U pravu si nije dobra analogija jer gaće možeš oprati u mašini na 90 stepeni (mada ih ni tada ne bih nosio), a telefon ne možeš. Jesi nekad otvarao telefon i video šta se tu dlaka i prljavštine (pretežno ostataka kože) nakupi između ivice ekrana i kućišta?
Svakako ne kažem da je to sad neki zdravstveni problem ali jednostavno ja to ne bih mogao, da držim nečije ostatke na licu dok pričam. Naravno nisu svi gadljivi kao ja.
Izvinjavam se na delimičnom off-u ali i možda i nije skroz off jer čovek razmišlja i o polovnom

U pravu si nije dobra analogija jer gaće možeš oprati u mašini na 90 stepeni (mada ih ni tada ne bih nosio), a telefon ne možeš. Jesi nekad otvarao telefon i video šta se tu dlaka i prljavštine (pretežno ostataka kože) nakupi između ivice ekrana i kućišta?
Svakako ne kažem da je to sad neki zdravstveni problem ali jednostavno ja to ne bih mogao, da držim nečije ostatke na licu dok pričam. Naravno nisu svi gadljivi kao ja.
Izvinjavam se na delimičnom off-u ali i možda i nije skroz off jer čovek razmišlja i o polovnom
Do sada nisam bio gadljiv 🤣. Uvek nosim telefon u maski i obavezno lepim staklo tako da mi je to u redu, a može da se svaka rupica očisti alkoholom... (mada šta sve pričate sve manje i manje mi je u redu). Otvoren sam za predloge, tek ću odlučiti krajem meseca šta ću.

Nazad
Vrh Dno