Šta je novo?

Mobilni telefon Telefon do 600e

Koji mobilni telefon kupiti
Učlanjen(a)
26.12.2022
Poena
35
Pozdrav, ljudi. Sam naslov kaze, koji telefon za ove pare?

Do sada je koriscena Motorola G100, ali se razlupala, takodje podrske vise nema (ako je ikad i bilo :ROFLMAO:), pa je doslo vreme za zamenu. Nezahtevan korisnik, ali ako se uzima, voleo bih da to bude najbolje za taj novac. Mozda ce biti smesno ali Motorola je letela, bitno mi je da i ovaj radi brzo, da kamere budu solidne, da baterija bez problema izgura dan i ako moze da ima garanciju. Vidim da se Pixel moze naci za te pare, ali ne znam kako funkcionisu stvari oko popravke i slicnih stvari. Takodje mi je za oko zapao OnePlus 11 koji moze da se nadje za malo vise ali vidim da ni za njega nema zvanicna podrska kod nas, pa ni za njega ne znam koliko je pametan izbor.

Saomi bih da zaobidjem potpuno, Honor 90 mi je meh, eventualno jos Samsung S23 128/256gb da se nadje, ne znam kolika je razlika u svakodnevnom koriscenjunizmedju UFS 3.1 i 4.0?

KP dolazi u obzir, naravno, deluje kao da je to jedini logican izbor. Hvala unapred.

Сам си себи одговорио. Мали S23 је најбоља куповина у том рангу, ако планираш да користиш дуже година обавезно иди на 256gb.

Ako si nezahtevan korisnik sta ce ti fon od 600 evra?:unsure:

Hvala na odgovorima, tako sam i mislio. Necu ga menjati narednih nekoliko godina a sada imam mogucnost da te pare odvojim za telefon, pa sto da ne. Pogotovo jer u vreme ove inflacije ni 600e ne predstavlja proporcionalnu veliku sumu kao nekada, takodje ni standard nije isti za sve, no da ne duzim.

Pozdrav, decenijski korisnik Huawei telefona, trenutno koristim (četvrtu godinu) Huawei Mate Pro 20. Verovatno ovu temu ne bih ni postavljao da mi Office paket (word, excel, teams, outlook, powerpoint, sharepoint, edge itd) koji mi je firma dodelila uz službeni broj, nije prestao da radi pre mesec dana uz poruku da je security patch zastareo (iako isti redovno dobijam od Huaweija). Elem, zbog ovog razloga Huawei mi više nije u opticaju kao budući telefon (bez googla mogu ali bez poslovnih aplikacija ne). Zahtevan sam korisnik, dva broja, mejlovi, brdo aplikacija (od kontrole sigurnosnih kamera, preko daljinskog uređaja za većinu fiksnih/mobilnih uređaja u kući, aplikacija za pametne satove do Komooto aplikacije za navigaciju za bicikl itd itd). Od novog telefona tražim da bude dual, izvrsnu bateriju, dobar procesor koji će omogućiti fluidan rad, solidnu kameru, dobro ležanje u ruci... Iphone nije opcija (u porodici svi koriste isti, imam odbojnost prema istom zbog mnogobrojnih razloga da ne ulazim sada u polemiku), kupovina preko KP, striktno vakum pakovanje. U obzir sam uzimao Xiaomi 13 pro (van budžeta), Honor Magic 5pro (bio favorit, dosta negativnih komentara sam čuo pa sam ga nekako skrajnuo), Oneplus 11 (sada mi je favorit ali nisam imao prilike da ga vidim uživo i isprobam), Vivo 90 pro (probao ga u Delti, nešto nisam bio oduševljen hardverom). Da li imate još neku preporuku, šta bi ste izabrali od ponuđenog uz napomenu da ne bih voleo da dobijem baš neku ciglu od telefona (što se tiče veličine). Hvala

Nazad
Vrh Dno