Šta je novo?

Mobilni telefon Telefon do 250EUR

Koji mobilni telefon kupiti

Dusan K

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2002
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600, Noctua C14S, 2x Noctua NF-A14
Matična ploča
B550I AORUS PRO AX
RAM
2x16GB Kingston 3600MHz
GPU
Asus TUF 3080 10GB
Storage
Adata SX8200 Pro M.2 512GB, Lexar NM710 2TB, Biostar S100 480GB, Western Digital Green 2.5 2TB
PSU
Corsair SF750
Kućište
Cooler Master NR200P
Monitor
Philips 65PUS7354
Pristup internetu
  1. Optički internet
Potreban mi je Android telefon za sina, vreme je da zameni matori Samsung A5 2016 koji je nasledio od mame. Koriscenje standardno (malo pozivi, malo Viber, par poruka), plus igra Pokemone i pomalo Roblox. Pre godinu i nesto sam cerki kupio Vivo Y33s, sasvim je lepo sluzi, pa trazim slican ili nesto veci nivo performansi.

Posto treba da bude poklon - domaca maloprodaja kao uslov (znam da polovno mogu da dobijem vise, ali...).

Potreban mi je Android telefon za sina, vreme je da zameni matori Samsung A5 2016 koji je nasledio od mame. Koriscenje standardno (malo pozivi, malo Viber, par poruka), plus igra Pokemone i pomalo Roblox. Pre godinu i nesto sam cerki kupio Vivo Y33s, sasvim je lepo sluzi, pa trazim slican ili nesto veci nivo performansi.

Posto treba da bude poklon - domaca maloprodaja kao uslov (znam da polovno mogu da dobijem vise, ali...).
Honor magic 5 lite i nema greške

Znas li koja maloprodaja ga ima po toj ceni? Ja ne videh nigde ispod ~350. Moze i na PM, da ne bude da reklamiras nesto :)
Forumas koji ti je preporucio A52s nije procitao tvoju poruku do kraja, da telefon bude nov i sa fiskalnim. A52s nema nov ni na crno, a kamoli u legalnim tokovima za 250e.
Imas recimo Honor Magic 5 lite za 28000din u Gig****. Cak je malo ispod tih 250e, ali mislim da ne ide punjac u pakovanju, pa racunaj i da ti je potrebno oko 3000 din za solidan punjac sa fiskalnim racunom.

Motorola G72?

Ako je varijanta bilo koja prodavnica, onda Poco X3 Pro 8/256. U suprotnom, Realme 10 8/128. Što se poslednjih komada Mi 9 tiče, ponuda deluje vrlo primamljivo, ali obazrivost na nivou da li su to bili izložbeni i prethodno otpakovani modeli je neophodna.

Da, probija budzet (kao i druga dva) za 10e, mada na KP ih ima neotpakovanih sa operatera za 250e

Sta je tu odlicno sem baterije https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=10815&idPhone2=11910

A šta je to loše kod telefoa koji po ovom cenovniku košta
Da, probija budzet (kao i druga dva) za 10e, mada na KP ih ima neotpakovanih sa operatera za 250e

Sta je tu odlicno sem baterije https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=10815&idPhone2=11910

A šta je to loše kod telefona koji košta po ovim cenama koje si naveo 25% manje od Xiaomi 11 lite ? Što se tiče dobrih strana ove Motorole, pored baterije, to je odličan ekran, 3.5 inčni džek za slušalice, stock android i više nego solidna kamera. I telefon sasvim fluidno radi, ne baguje, ne koči. Ali izgleda da se ovde naviklo da se za 200e koliko košta ova Motorola dobiju flagship karakteristike.

Od svih navedenih telefona jedino Motorola me ne privlaci.Pre bi nekog krstenog kineza uzeo.

Motorola Mobility je od 2014-te u vlasništvu Lenova, i imaju odličan odnos cena kvalitet, i uglavnom fluidnije rade nego Xiaomi modeli, nekada treba probati nešto pa onda donositi zaključke.

200e nije 25% vec 20% manje od 250e... A tema je telefon do 250e. Mada i do 200e ima bolji od te Motorole, npr. A24 6/128 za 185-200e

To jos gore od Motorole

Mislim da sam lepo napisao ko hoće da razume, "po ovim cenama koje si naveo", a to su cene sa sajta koje si postavio odnosno cene koje povlači sa Amazona $349.99 vs $249.99, a to je ipak malo više od 25%. Inače, ima ih i za 180E na KP tako da je ipak to nekih 25% :) Nisi mi samo napisao šta je to toliko loše kod ovog telefona, ja napisah dobre strane, po mom mišljenu i po mišljenju ljudi koji se bave recenzijama telefona. A teško da je A24 bolja kupovina od G72, A34 sigurno jeste, ali A24 baš i nije.

Nista nije toliko lose, to je drustvo sa RN 11S, RN 12 (SD4 Gen 1), A24. Ali 11 Lite 5G (NE), M52, A34 su druga klasa, imaju bolji chipset, grafiku, kamere, bateriju, softversku podrsku, itd. A posto je tema najbolji do 250e a ne do 200e, bestbuy i sl. onda G72 nije odgovor

Uzet na kraju Honor Magic5 Lite 6/128. Na prvi pogled za podesavanje je super za te novce, videcemo kako ce se pokazati kada naslednik pocne da ga koristi. Hvala svima na savetima. :)

Nazad
Vrh Dno