Šta je novo?

Telefon do 200e sa dobrom kamerom

Pedja89

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.11.2010
Poena
229
Koji mi preporuchujete do 200e nebitno mozhe i windows samo da je kamera malko bolja?

Trebalo bi na 720 i to poprilicno..

Trebalo bi na 720 i to poprilicno..

:d :d

Ativ S ima malo bolju kameru (ne samo zbog ovog uporednog testa nego inace, ne znam zasto neki ovde toliko hajpuju 720 kameru kada je samo ok za taj mali senzor, verovatno najmanji na nekom novijem telefonu) http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=3&idPhone1=4960&idPhone2=5321&idPhone3=4967

@ pedja

Za te pare ne mozes da ocekujes neku mnogo dobru kameru, predlozi - Lumia 920, Ativ S, Samsung S2/S2+, Xperia S/P/V/T.. mogu da se nadju za ove pare ali ne tako lako. I kamere su im za danasnje standarde ok ali nista vise od toga. Svi ti telefoni imaju druge mane, uglavnom su navedeni androidi matori i sa slabim baterijama. Pogledaj malo semplove sa ovih telefona pa proceni da li ti odgovara takva kamera. Ovde imas sve lepo razvrstano, proizvodjac/model i foto semplovi sa kamera http://www.esato.com/phonephotos/

Poslednja izmena:
Od WP8 verovatno Lumiu 920 uz nadu da je black apdejt poboljsao kameru na dnevnom svetlu, ako je tako onda je Lumia najbolji izbor. A sve ostalo.. nemam pojma, ako bih gledao kao celinu verovatno vise ni jedan jer bih dodao jos para za bolji i noviji fon.

Pa svi ti telefoni su vise od 200e u fensi shopovima. moras da pratis mob.svet oglase. Ali stvarno ne ocekuj neku epsku kameru.

Znaci ako nadjes Ativ S ili L920 za 200e.. to je to, ne mozes vise od kamere da ocekujes ni na androidima koje sam nabrojao.

E samo kad ima 13mpix :d

Dobar je to fon, vise puta sam koristio XT. Moguce je da neka serija ima problem sa ljustenjem kucista, pisao je neko na forumu ali ja tako nesto nisam video, kuciste je bas dobro i kvalitetno.

Ekran je i dalje solidan ali su uglovi gledanja ograniceni a ti si koliko se secam imao S3 sa samoledom tako da bi to moglo da ti smeta. Fon radi dobro i brzo. Kamera je dobra, preko dana logicno bolja nego u low light uslovima. Ali to sto ima 13mpix nikako nije prednost te kamere, mislim da bolje rezultate daje kada se malo spusti rezolucija. Za senzor te velicine sve preko 8mpix je previse tako da nemoj da obracas paznju na te nebulozne brojke. Imao si GS3 - ne ocekuj (primetno) bolju kameru ni na jednom od navedenih telefona, nebitno da li je Android ili WP8. Zato sam i predlozio L920 jer ako je black apdejt poboljsao kameru i ako nadjes za 200e u oglasima.. to je to. L920 ima najbolju kameru za low light od svih pomenutih.

Poslednja izmena:
To znam, al imao sam ponudu da menjam s3 dok sam ga imao za lumiu 920 i ne zamenih sad se kajem :D al ativ s mi je zapao za oko 185e a kamera kazhu da je tu negde kao s3 i sad sam u nedoumici znash kojoj :)

:d :d

Ativ S ima malo bolju kameru (ne samo zbog ovog uporednog testa nego inace

Jesam ja lud, ali gledam ovaj test odnosno prevlacim onaj kvadratic i gde god pogledam cistija mi slika i vise detalja na L720? Ok nije poprilicno bolja ali ovo sto vidim jeste bolje.

U tom testu oba imaju malo bolje fotografije od L920 (manje mutne) sto ne znaci da je i sada tako.

Evo citiram iz testova:

Photos from the Ativ S are pretty much the same as those taken with the Galaxy S III - sharp, with very low levels of noise, good color reproduction and plenty of detail. The dynamic range is very good too

As can be expected from such a small sensor, the image is grainy but the Nokia Lumia 720 handles it well. There's no color noise or signs of excessive noise reduction. There's a good amount of fine detail (with minor traces of sharpening visible). The colors come out oversaturated in good light. Still, we are happy with the results and we'd say that the Lumia 720 produces very pleasant photos.

Znaci obe kamere su dobre ali uzmi pogledaj semplove po netu, L720 jednostavno ima malo manje detalja, cesto uz zrnasto nebo kao htc one. Sto se mene tice bolje kamere imaju i Ativ S i L920 jer sam do sada video dovoljno dobrih semplova.

Ali i da su egal, nije bitno to bitno je ovo: Trebalo bi na 720 i to poprilicno..

Poprilicno je bolja 1020 kamera a ne ova koja i nije bolja kako god da okrenes.

Dobro preterao sam, imam poster Nokie, sue me :d

Ja volim i da mi lepo izgleda telefon za razliku od mnogih, a tu vec nema rasprave koji je lepsi :)

S2 koji kapiram da ima istu izradu kao Ativ, posle godinu dana izgleda uzasno, uzeo kolega polovan..

Poslednja izmena:
Ja volim i da mi lepo izgleda telefon za razliku od mnogih, a tu vec nema rasprave koji je lepsi

S2 koji kapiram da ima istu izradu kao Ativ, posle godinu dana izgleda uzasno, uzeo kolega polovan..

Pa to je i meni bitno ali ovde se polemise o kamerama a i koji je bolji fon. Zato sam i predlozio L920, i dizajn je ok.

A što ne ostaneš na S3?

Aha.. Nisam znao da si ga vec prodao... Ako si bio zadovoljan, ja bih opet S3 :)

Paa... Uzmi WP i videces zasto ih ima u tolikom velikom broju u svetu :d

Zato sto Tempo i IDEA nemaju svoj model? :d

Nisam sumnjao :d Mislio sam na wp8 modele :d

Pa ko jos normalan ulaze i pravi WP telefone? Vidis da MS placa svima samo da bi pravili WP. Samsung se omastio, Sony takodje :d

^ i huawei i LG ja mislim, pametni ljudi, ko je jos lud u doba krize da obije takav poklon M$-a.

MIcrosoft-platform-support-Murtazin1.jpg

neznam zasto to kazes ???
Ja sam koristio krs razlicitih androida i svi su bagovali cim se instalira malo veci broj aplikacija a bateriju da nespominjem dok ja sa mojim ativom nemam tih problema i nenosim punjace po dzepovima
Sto se tice OS-a on je skroz uredu i kad stigne not. centar meni vise nista ne treba.

Lepo je što priznajes koristio si krš telefone. Pošto je ativ s u klasi sa Nexus 4 to ti se ne bi desilo.

I ja isto ludim kad mi neko donese galaxy mini 1 ili neki tako krš telefon. Već tamo od S2 nema loših telefona, jer svi su već na 1gb rama i dual core i naravno većina već ima 4.1, da ne kažem i 4.2

I još nešto instalirao si gomilu stvari. Nije android kriv što dev aplikacije ne ume da optimizuje aplikaciju. To je kao kad bih ja rekao BMW je ******, a stavio neke no name amortizere koji su crkli.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno