Šta je novo?

Mobilni telefon Telefon A52s vs Xiaomi X3 PRO Poco vs Note 10 PRO

Koji mobilni telefon kupiti

Matija00

Poštovan
Učlanjen(a)
21.08.2015
Poena
80
Koji od ova 3 telefona je najbolji do 220e, koriscen u garanciji ili nov .. ? Moze i neki drugi predlog ove sam nasao za te pare .. 🤓 Dobra baterija, i dobra kamera . Igrice me ne zanimaju :)

Kamera+, i softwere to je od ovih ponudjenih veliki plus

A52s, koliko god ja naginjao ka X3 Pro ili Note 10 Pro u nekim stvarima u odnosu da se izdvajaju od A52s, A52s mi je nekako kompletniji telefon.

Jednostavno, u svakodnevnoj upotrebi, mislim da ne bi toliko primetio nedostatke A52s u odnosu na 2 ponuđena modela, procesor je tu negde, kamera sa optičom stabilizacijom slike, zaštita od vode do nekog nivoa (IP67), redovna sistemska/bezbednosna ažuriranja i zakrpe, AMOLED ekran. Baterija je slabija u odnosu na 2 ponuđena modela ali ako imaš sa sobom neki powerbank u kritičnim momentima, taj nedostatak nećeš ni primetiti. Jedino ako bi želeo punjač od 25W morao bi da kupiš ali to je razlika u punjenju u odnosu na standardni koji se dobija 15W nekih 20 minuta.

a52s, iskljucivo zbog bolje implementacije androida i znatno duze podrske sa zakrpama od Xiaomi/POCO modela. Kamere su tu negde, bez obzira na mega pixele.
Jednostavno je A52s medju najboljim telefonima u srednjoj kategoriji i vodootporan je sto moze da te spasi na bilo kojoj jacoj kisi ili slucajnom potapanju.

• Like
Reagovanja: uji
A52s ima baš sve. Softver, kamere, vodootporan. A52s i S20 FE Snapdragon su najbolji, svaki za svoju klasu.

Najjeftiniji sto sam nasao 230e koriscen u garanciji, nije bas jeftin za hardver koji nudi ... jos koriscen

Sta mislite o nekom polovnom Iphone, za 230e ?

Poslednja izmena:
Ja sam bio u slicnoj dilemi, uzeo sam Poco X3 pro, najbrzi je od ta tri modela. Nazalost zavrsio je u wc solji pa je crkao :D Sada korisitim iphone 8 koji je isto odlican polovnjak za te pare. Samo je tesko naci sa dobrom baterijom. Ako ti ne smeta stari dizajn i mali ekran mozes razmisliti i o njemu.

Pa mogu da uzmem 8/256gb telefon sa mozda malo jacim cpu i baterijom za te pare ..
A kakvi su Iphone SE2020, Iphone X, XR, XS, 8 polovni umesto androida za ove pare ? U vezi kamere, brzine i baterije ?

Pa ne mozes, mozes ili jacu bateriju a slabiji CPU ili malo jaci GPU uz slicnu bateriju. A kazes igrice te ne zanimaju. Za 8GB RAM ne znam koliko ima potrebe (a ima i A52s sa 8) a 256 je nebitno kad imas mesto za microSD. iPhone racunaj 30-50% slabiju bateriju

To zavisi od preferencija...jedno je IOS jedno android, ako se to razgranici onda mozes da biras tel, ovako je samo lov u mutnom.

Razmotri i Mi 11 lite 5g, pre ces uspeti da ga pronadjes za oko 200e, malo koriscen. A i meni je ista trilema plus ovaj kao cetvrti... jako cesto mi treba IR blaster, i to mi je minus kod A52s...

E vidis, NE verzija je New edition, zato sto im je zafalilo cipseta za pocetnu konfiguraciju Mi 11 lite 5g, pa su napravili verziju NE, novija je, znaci mladji telefon, ali navodno je za nijansu slabiji od prvobitne verzije... Mi 11 lite 4g moze polovan da se nadje vec za 160evra, i kome ne treba 5g mreza odlican je, cak po meni best buy za taj novac, kompaktniji telefon, lep dizajn, nazovi premium izgled i osecaj obrade, i odlicna specifikacija...

E vidis, NE verzija je New edition, zato sto im je zafalilo cipseta za pocetnu konfiguraciju Mi 11 lite 5g, pa su napravili verziju NE, novija je, znaci mladji telefon, ali navodno je za nijansu slabiji od prvobitne verzije... Mi 11 lite 4g moze polovan da se nadje vec za 160evra, i kome ne treba 5g mreza odlican je, cak po meni best buy za taj novac, kompaktniji telefon, lep dizajn, nazovi premium izgled i osecaj obrade, i odlicna specifikacija...
NE ima noviji cipset koji je slicnih performansi ali daleko manje potrosnje. A to je bitno jer je obicni 5g bio poznat kao telefon sa ocajnom baterijom.

Nazad
Vrh Dno