Šta je novo?
Jesu li nešto menjali na app od Unicredit banke pa ne može više aktivacija preko broja kartice?

Imaš živu temu ovde. Što se tiče mobilnog bankarstva, već duže (najmanje osam meseci, a da je meni poznato) to nije moguće, a čak ovde piše sledeća napomena: Privremeno smo onemogućili aktivaciju mBanking aplikacije platnom karticom iz sigurnosnih razloga.

Da li neka banka dozvoljava da se mobilna aplikacija instalira/aktivira na dva telefona?
Konkretno me interesuje uvid u račun za dete (maloletnike/omladinski) koji tek treba da se otvori.

Čini mi se da je ranije kod Intese bilo moguće da se vidi račun drugog lica ako imate ovlašćenje po tom računu.

Konkretno me interesuje uvid u račun za dete (maloletnike/omladinski) koji tek treba da se otvori.
Ako imas OTP, otvori mu junior karticu, pa oboje imate aplikaciju.

ProCredit dozvoljava pristup ebankingu preko korisničkog imena i šifre, pa to moze kao alternativa

Čini mi se da je ranije kod Intese bilo moguće da se vidi račun drugog lica ako imate ovlašćenje po tom računu.
To bi svakako trebalo da važi za sve banke, mada iskreno nemam iskustva. Za Yettel sigurno važi, mada i tu može da se pristupi staroj aplikaciji preko korisničkog imena i šifre, pa ti ni ne traba ovlašćenje. Tu je još i dobro što onda samo uvid u stanje i imaš, pa onda bukvalno ništa ni ne možeš da uradiš (niti bilo ko drugi ko bi potencijalno ukrao te podatke) osim da vidiš stanje. Edit: korisničko ime i šifra su dovoljni za uvid i u BPŠ i Raiffeisenu, a verovatno i još negde.

Poslednja izmena:
Za Yettel sigurno važi, mada i tu može da se pristupi staroj aplikaciji preko korisničkog imena i šifre, pa ti ni ne traba ovlašćenje
U Yettel-u ne moze da se otvori za maloletno dete racun. Moze jedino da se izvrši ovlašćenje deteta (izdaje mu se kartica i pristup aplikaciji), pa bi to dalo mogućnost da oboje imaju aplikaciju. Iz mog iskustva, većina savetnika ni ne znaju da to moze.

A, da, pardon, iz nekog razloga sam taj aspekt skroz zanemario i fokusirao se u uvid u tuđi račun. Mada i to zavisi, može zapravo da se otvori uz ugovor o zasnivanju radnog odnosa.

Koje su trenutno najjeftinije i najbrže opcije za otvaranje deviznog računa? Generalno nije obavezno da ima povezanu karticu za račun, a poželjno (ne i obavezno) bi bilo da može da se uplati i isplati novac bez interakcije sa šalterom banke. Znam da iRačun ispunjava ove uslove, ali u slučaju da iz bilo kog razloga odbiju da otvore račun, koja bi bila sledeća najjeftinija varijanta?

Ako sam dobro video, bank lite bi naplaćivali 50din mesečno za devizni, dok kod erste znam da je postojala kartica koja se plaća jednokratko oko 4-5€, ali sad nakon izmena, ne znam da li je to ova Visa devizna kartica? Naravno u ovom slučaju bi morala uplata-isplata na šalteru.

probaj prvo za iracun pa ako ne dozvole kreni da razmisljas o drugim deviznim racunima, nemoj mnogo unapred nemaju neki razlog da ti ne dozvole da otvoris.

Koje su trenutno najjeftinije i najbrže opcije za otvaranje deviznog računa? Generalno nije obavezno da ima povezanu karticu za račun, a poželjno (ne i obavezno) bi bilo da može da se uplati i isplati novac bez interakcije sa šalterom banke. Znam da iRačun ispunjava ove uslove, ali u slučaju da iz bilo kog razloga odbiju da otvore račun, koja bi bila sledeća najjeftinija varijanta?

Ako sam dobro video, bank lite bi naplaćivali 50din mesečno za devizni, dok kod erste znam da je postojala kartica koja se plaća jednokratko oko 4-5€, ali sad nakon izmena, ne znam da li je to ova Visa devizna kartica? Naravno u ovom slučaju bi morala uplata-isplata na šalteru.
RF ima besplatan devizni, nezavisan od dinarskog.

Da, da, nego mislim da nije moguće otvoriti devizni iRačun bez dinarskog. Ili misliš na ovaj što je povezan sa internet karticom?

Moguće je, ali bolje je da otvoriš dinarski pa iz aplikacije devizni bez duplog video poziva. Posle toga možeš i običan avista devizni u poslovnici. Na njega je mislio.

Nije za mene, ja već imam otvoren avista, pa mi nažalost ne daju da otvorim devizni iRačun.

Inače ona promocija za dobijanje 3000din prilikom otvaranja iRačuna je istekla?

Vrh Dno