Šta je novo?

Tehnomanija prodala win win shop i emmi shop

Zajecarci,ali ako pitas politicki to vec ne zna. Kulturiska su,nista dalje od toga.

U NSu u merkuru je bila tehnomanija u sklopu rode ali posto se na spratu otvorila tehmonedia zatvorili su tehnomaniju. Usput rekao bi da roda i idea polako pucaju znam da su trebali da ih kupe stranci ali su odustali na pola puta
Roda je bila dobra dok nije došao Agrokor. Idea se i tada držala na nogama nekako.Da li je samo kod nas moguće da jedno preduzeće u ogromnim dugovima kupi drugo, nije mi poznato.

Uglavnom, tehnika je u Rodi išla veoma dobro. Niže cene plus PIKA kartica i kupovina na 12 rata pomoću nje su privlačile gomilu kupaca. Dolaskom Agrokora PIKA kartica je ukinuta, a zamena je bila kreditna SUPERKARTICA preko Sberbanke. Time su izgubili oko 40% prometa, da ne pominjem sada da su štampane odmah nove cene.

Radnici su prebačeni na minimalac bez ikakvih bonusa koji su se dobijali u zavisnosti od toga kako objekat posluje što je bila praksa pre, bilo je degradiranja i rezultat svega toga je masovno napuštanje Rode i Merkatora od strane radnika...

I vremenom se prodavala ili prodajna površina unutar trgovine, ili objekat, ili odeljenje poput Roda tehnike.

Ganar shop je na istoj adresi u Čačku kao i WinWin, a isto i ovlašćeno lice.
Прво је постојао WinWin па је онда пропао па комплетно Win Win био регистрован као Alti. Онда их је купила Техноманија, сад опет у круг нешто ново, вероватно. Само да не продају оне половне хард дискове, то цркава како стигне, туга.

Roda je bila dobra dok nije došao Agrokor. Idea se i tada držala na nogama nekako.Da li je samo kod nas moguće da jedno preduzeće u ogromnim dugovima kupi drugo, nije mi poznato.

Agrokor je od pocetka vlasnik Idea brenda, samo je doslo do rebranding-a jednog trenutka.

Kad spomenu Tehnomediju, ko su sad oni?
Navodno jedan od vlasnika Tehnomanije.
Navodno je prodao svoj deo Tehnomanije i sebi otvorio Tehnomediju.
Da li je tacno ili nije ne bih znao ali ako gledas po asortimanu to je isto ko tehnomanija samo u rozoj boji.

Koliko znam, Emmi više ne postoji nigde osim u Južnom bulevaru, otkad je Tehnomanija prvobitno preinačila te radnje u WinWin. Kod nas u Leskovcu ih je u datom trenutku bilo 4 da bi na kraju ostala samo jedna i plus Tehnomanija se otvorila u prigradskom naselju, tako da će samo najverovatnije nastaviti praksu da pretvaraju WinWin u Tehnomaniju ili da WinWin u potpunosti gase, potom ostave kao web shop, što je naposletku sada i Emmi.

Прво је постојао WinWin па је онда пропао па комплетно Win Win био регистрован као Alti.
Ako se lepo sećam prvo je bio Alti u Čačku, dok je kod nas u Nišu bio Pakom, pa je Alti postao Winwin, pa je kod nas Pakom propao, pa je Alti otvorio Bench House kao online prodavnicu, a Winwin je bio retail. Onda je Bench House postao Emmi i otvorio prodavnice i dalje pod Altijem. Pa je Winwin i Emmi kupila Tehnomanija. Na dalje nisam pratio.

• Like
Reagovanja: uji
Tako nesto je bilo, secam se i ja Pakoma, nekad uzimao robu od njih i Altija.
U svakom slucaju sve je to presipanje iz supljeg u prazno, sjasi murta da uzjase kurta, sve moj do mojega i tako dalje, nastavite niz....

Koliko ja znam ,bio je Alti doo, pa je posle to ga bio WinWin doo, pa WinWin Shop doo, pa WinWin retail doo,a imali su i Emmi online radnje, pa ih je uzela Tehnomanija. Sad se prica da su ih opet prodali. Vidim da zatvaraju male radnje WinWin-a. Topola i Plana zatvorene. Kod nas u Palanci navodno traze vecu radnu da bi postali Tehnomanija.

Sto se tice garancija uvek se trazi i garantni list, insistira se na njemu... posle se nosi u servis direktno pa uvoznik (Alti) pokriva garanciju. ;)

A jutros cuh na tv reklamu da Tehnomanija i winwin nesto (tehniku neku) prodaju kao da su jedna firma...
Da je muljanje, muljanje je...

Ove promene imena firmi verovatno da bi se izbeglo ostvarivanje garancija kao sto je bilo primera necega kupljenog u Emmi a Tehnomanija nije nadlezna. Sigurniji smo kupovinom od Madjara sa KP nego ovde.

Baš zbog toga nema smisla da je za garanciju odgovoran maloprodajni trgovac.
Logika je da bi za garanciju trebalo da su odgovorni, sledećim redosledom (u zavisnosti od dostupnosti u Srbiji), proizvođač/zastupnik/uvoznik pa tek na kraju i maloprodajni trgovac ako nema drugih. U deklaraciji i priloženom garantnom listu bi moralo da piše ko je proizvođač/zastupnik/uvoznik...

Trgovac može biti eventualno posrednik između krajnjeg korisnika i proizvođača/zastupnika/uvoznika, ali je besmisleno da bude jedini zakonski imenovani i prepoznati za nedostatke proizvoda.

Logičnije mi je da se za nedostatke/kvarove/mane tehničkih uređaja ganjaju Samsung, Sony, LG, Bosh i njihove u Srbiji registrovane firme, nego neka STR "prodaja i trgovina na malo"?!?

Ovako kako je u zakonu, da, trgovac likvidira staru i otvori novu firmu, promeni ime, i striktno po zakonu gledano, ćao ste.
Ni jedno slovo zakona ne spominje da npr. Samsung snosi neku odgovornost, ako imate problem sa Samsung proizvodom.
A zapravo u stvarnosti, na kraju, meni su probleme zaista rešavali Bosh, Sony, Gorenje, Lenovo... Nikada problem nije rešio zaista trgovac.
Na kraju se tako namestilo, iako se ostali, sem trgovca, u zakonu o ZP ne spominju.

Pitam se šta je pisac ovime hteo da kaže? 🤔
Kraća verzija: firma koja loše posluje kupuje drugu firmu uz još zaduživanja.

Duža verzija:
Agrokor je vlasnik trgovinskog lanca Idea prodavnica(marketa, kako god) koji je poslovao sa ne baš malim minusom i kao takav je kupio drugi trgovinski lanac. S obzirom na to da Idea loše posluje, situacija se prebacila i na Rodu(Merkator), pa dolazi do prodaje objekata ili prodajnog prostora unutar objekata, pa tako Roda tehnika potpada pod Tehnomaniju...

Ima tu još začkoljica.

Mnogo začkoljica. Priča je komplikovanija nego što znamo.
Nije Agrokor "srušen" tek tako. I ne treba smetnuti s uma da je na kraju - Todorić na slobodi.

Agrokor vise ne postoji kao aktivno lice vec je sve deo Fortinova grupe u kojoj je zadnji put kada sam gledao Sber bio vecibski akcionar. Agrokorove firme su promenile ime dodavsi sufiks plus i postale deo Fortenova grupe. Tehnomedia posluje od 2001. i gitma je iz Zajacera i sirila se se organski a ne akvizicijama.

Tehnomedia je bivša CBT (centar bele tehnike) ako se ne varam?
*Agrokor je uništen lošim kreditima Sbera i 'apšenjem Todorića. Sada ga rasparčavaju.Trgovine su otišle Rusima (Fortenova), Frikom npr je već otišao Britancima ako se ne varam.

Sberbanka je engleska, zar ne? Pa je u osnovi sve to englesko. U odboru Sberbanke kod nas sedi gdin 1000 evra.
Da li su Agrokor uništili loši krediti, to ne bih znao, ali samo poslovanje Idee je bilo katastrofa. To sam video kada je Agrokor preuzeo Rodu i Merkator i izvršio spajanje.
Roda je imala odličan softver za primanje robe, stanje zaliha, štampanje cena, administraciju, knjigovodstvo... Dođe Idea, uvede svoj softver jer neće da plaća Rodin i nastane haos.

Kako se beše zvala ona bugarska prodavnica tehnike? Tehnomarket? Oni su imali dobru ponudu.

Zvanično je ruska, ali su većinski vlasnici, akcionari, iz Engleske ili od tamo neko rukovodi. Barem je negde tako pisalo koliko sam poslednji put pratio to. Zato kažem engleska.

Dva meseca kasnije i još nema novih vesti o pripajanju AIK i Sberbanke.

nema jer odgovarajuća tela proveravaju kako stoje stvari da bi videli da li da se dozvoli ovo preuzimanje. slično je bilo sa preuzimanjem Komercijalne od strane NLB a koje još uvek nije završeno

Лично сам у последњих годину дана брдо пара оставио у Техномедији. Увек су или било повољнији или правили неке уступке за разлику од Гигатрона и Техноманије.
Скоро сам имао једну рекламацију на нову веш машину купљену у Техномедији, решено за два дана.

• Like
Reagovanja: uji
Kako se beše zvala ona bugarska prodavnica tehnike? Tehnomarket? Oni su imali dobru ponudu.
Tehnomarket i Handy su nestali preko noći i ostavili sve na cedilu. Kako bilo, danas je zakupac njihovih domena eGroup doo i oni nemaju nikakve veze sa Bugarima.

Bugarska je Tehnopolis ako na to mislis.

Ako se lepo sećam prvo je bio Alti u Čačku, dok je kod nas u Nišu bio Pakom, pa je Alti postao Winwin, pa je kod nas Pakom propao, pa je Alti otvorio Bench House kao online prodavnicu, a Winwin je bio retail. Onda je Bench House postao Emmi i otvorio prodavnice i dalje pod Altijem. Pa je Winwin i Emmi kupila Tehnomanija. Na dalje nisam pratio.
Хвала на исправци.

Screenshot 2022-07-05 100519.jpg

Svašta, što li su onda pre nekoliko dana radili rebrending WinWin-a?

Je l' realno da su tih preostalih 35 prodavnica presvukli kao web sajt pa one kao sada postaju Tehnomanija? Klasično pranje para i kao pretpostavljam, sad se neko navodno javio da im je logo previše generički pa im tačka na dve kvačice nije dovoljna da ne krše tuđa prava, bla, bla, bla... 🤣

Nazad
Vrh Dno