Šta je novo?

Tehnicom wireless bezobrazluk...

• Začetnik teme Začetnik teme Bad MF
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bad MF

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
649
Dakle, do sada je bilo 128kbs/128kbs flat za 1820 dinara. Pogledam sajt, vidim na naslovnoj strani za 900 din 128kbs, za 1600 256kbs, super pojeftinili (iako je to skoro neverovatno :d). A u wireless delu sajta je pisalo ono staro kad sam juce isao da uplatim. Odem da uplatim, kad ono prc ova 2 paketa su sa ogranicenim protokom, a onaj "stari" flat je i dalje 1800din (pojeftinio :d). Dobro ajde dajte flat, makar je sad 256kbs tako rece prodavac.

Ustanem jutros i imam sta da vidim. Izgleda da su sajt updatovali i svi paketi su asimetricni sa uplaodom od 64kbs, a ovaj flat je i dalje 128kbs. Nisam mogao da verujem. Znaci, unazadili su uslugu po istoj ceni... Paket koji je ranije kostao 1820 dinara je bio 128/128, a sada je taj paket 1800 dinara i 128/64... Sta reci nego cist bezobrazluk, pogotovo sto mi je prodavac potpuno drugu pricu slozio, a i sa sajta se dobije pogresan utisak, jer su tek sinoc ili jutros tacno napisali sta koj servis nudi...

Rado bih ja promenio kad bih imao tehnickih mogucnosti, uopste nisam bio zadovoljan uslugom i onako. A za wireless uopste nema potrebe za asinhronim prenosom, da su makar dali 256kbs kao sto govore jos od maja...

I jos samo da dodam, kad sam zvao podrsku da im se naje.... jos lik krenuo da me ubedjuje da je upload oduvek bio 64kbs.... Interesantno kako sam ja imao onda ranije upload od 15KB.

Bad MF je napisao(la):
Rado bih ja promenio kad bih imao tehnickih mogucnosti, uopste nisam bio zadovoljan uslugom i onako. A za wireless uopste nema potrebe za asinhronim prenosom, da su makar dali 256kbs kao sto govore jos od maja...

Objasni na sta mislis kada su tehnicke mogucnosti u pitanju.Ako je oprema *** ali ako je deo grada ili sl. mogu samo da kazem da trenutno ima dosta wireless provajdera rasutih po celom gradu.Konkretno i ja sam na wireless-u MaksNet(512/512) i savrseno radi.

Tehnicke mogucnosti u smislu lokacije i uslova za adsl 🙂 Imam hypergain grid antenu, ali se nalazim na karaburmi, tako da sam ogranicen na tehnicom, mada vidim da su se pojavili neki AP-ovi skoro, ali ne znam koj komercijalni provider jos ima AP-ove na karaburmi...

Bad MF je napisao(la):
Tehnicke mogucnosti u smislu lokacije i uslova za adsl 🙂 Imam hypergain grid antenu, ali se nalazim na karaburmi, tako da sam ogranicen na tehnicom, mada vidim da su se pojavili neki AP-ovi skoro, ali ne znam koj komercijalni provider jos ima AP-ove na karaburmi...

zavisi gde si, sbb ima ap na drenovackoj 11

Hmm, uhvatio sam valjda sbb AP, ako je to bcz142, ali mi je slab signal, malo sam setao antenu posto mi je sada na terasi i nemam opticku vidljivost, i dobio samo -75db, morao bi da se veram po krovu za bolje...

Dali neko zna ciji su APi: BCZ(141,142....)?

e ajd sad jedno [mozda vam gloopo] pitanjce.
Chime merite jachinu signala¿
predpostavljam nekim software-om namenjenim za to... ajd neki link, please

evo i detalja bezobrazluka

Samo mi nije jasno ko će im biti korisnici kada mi koji vidimo samo njihov AP dobijemo ADSL !?

Ranije sam imao 128/128 pa su na nedelju dana pustili 256/256
a sada 128/64 (i neznatno smanjili cenu).

A vrhunski ******izam je što nemaju predviđen brži paket za fizička lica (koji bi recimo koštao duplo) nego kažu: "kada bismo uveli takav paket svi bi skidali fajlove".

😡

Dakle – provajder za izbegavanje, tanak link, loš ping, ******ski paketi, paprene cene, od pre mesec ipo dana ne radi webmail i provera vremena i očigledno nemaju nameru da to poprave.

link

Personal full:

Instalaciona taksa: 1500 din
Mesečno: 1800 din

Opis usluge:
Priključak za jedan računar
Link maksimalne širine 128 kbps / 64kbps
Jedna adresa iz privatnog opsega
Izlaz na internet preko NAT-a i Proxy servera
Prijava Username/Password
Protokol na linku PPPoE
e-mail adresa na TehnicomNet-u

Oprema na strani korisnika: Ethernet ili wireless, korisnik sam nabavlja, instalira i održava.
Servis je predvidjen za kućne korisnike.

Opšti uslovi za sve servise:
Navedeni servisi su strogo namenski.
Korisnik ne sme da preprodaje uslugu.
Korisnik ne sme da stavlja na link servere kojima mogu da pristupe drugi korisnici sa interneta, npr WEB, FTP, SMTP, USENET, PROXY, IRC, GAME serveri itd.
Peer to Peer aplikacije (P2P) se racunaju kao serverske aplikacije i nisu dozvoljene za ovaj tip servisa.
Posebno je dozvoljeno postavljanje SMTP (mail) servera za skidanje pošte sa TehnicomNet
servera radi lokalne raspodele za SOHO klijente.
Neophodno je poštovanje pravilnika i zakona.
U cenu je uračunat porez.
Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti.

Nazad
Vrh Dno