Šta je novo?

Technics SU V-620

piraterija

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2004
Poena
301
Naleteo sam na sledeci oglas: POJAČALO Technics SU V-620, 190W, sa fabričkim zvučnicima Technics, 2x50W sin, extra očuvani, staro 1.5 god, 300 EUR.

Ne znam koliko je ovo dobra cena/kupovina?

Kakav je uopšte su V-620?

Uzimao bih nešto od 250-300 evra maksimalno (pojačalo + zvučnici, a to bi onda išlo na komp)...ili ako možete nešto drugo da mi preporučite...

Hvala unapred, pozdrav.

Po specifikacijama to pojacalo daje 2x100W ( 4 oma ), ili 2x70W ( na 8 oma ) - ako Technics ne laze. Njegova cena je pre 3-4 godine bila oko 250 eura, kod nas.
Saznaj oznaku zvucnika da bih nasao nesto vise o njima. Bez njih ne znam da li sve to vredi 300 eura.

piraterija je napisao(la):
Uzimao bih nešto od 250-300 evra maksimalno (pojačalo + zvučnici, a to bi onda išlo na komp)...ili ako možete nešto drugo da mi preporučite...

Pazi sad ovako sto se tice pojacala, najvise se za ulozeni novac dobija sa NAD-om, jedostavno najbolje su napravljena i zbog toga najbolje sviraju, ali su ruzna da ne poverujes, sledeci po mom misljenju je HK (Harman Kardon) ja sam njihovo pojacalo staro 1.5god (HK630 imas test ovde ) kupio za 200€, i za te pare je premija, ima daljinski, izgleda vrhunski i za te pare svira vrhunski, tu negde su i Rotel i Onkyo mada ih je tesko iskopati, znaci ovo sve pricam o pojacalima od nekog 2000-2001 pa na ovamo, od starijih ima isto dobrih ali ti to ne bih preporucio, kad vec za 200 imas ove nabrojane. Znaci ovde govorim o pojacalima koja su nova bila do 400-450€.

E sad malo je veci problem sta da uzmes od zvucnika do 100€, tu slobodno idi na starije pa cak i do 20 godina samo da nisu premotavani, ako nesto treba da se odradi na skretnici to mozes maltene i sam da odradis ako imas lemilicu. Ili neke polovnjake iz samogradnje tu isto moze dobro da se prodje.

Pre par dana je bio oglas za prodaju NAD-a C352 star 6 meseci za 260 evrica (nadam se da ga je valek pazario i za nesto manje! :)), a to je pojacalo za par klasa iznad ovog Technics-a...

Batali to... ;)

Delija je napisao(la):
Pre par dana je bio oglas za prodaju NAD-a C352 star 6 meseci za 260 evrica (nadam se da ga je valek pazario i za nesto manje! :)), a to je pojacalo za par klasa iznad ovog Technics-a...

Batali to... ;)

Uzeo ga. Vredi svaku paru.

Ma uzeo je NAD-a :), a jos odavno od istog lika Mission M35...

Mislim da bi trebao da propustis kupovinu SU V620. Technics je bio faca sa modelima do 90' godine. Pre nekoliko godina odlucim ja da pazarim novo pojacalo i donesem kuci novog Technics-a. Sad stvarno nemogu da se setim oznake ali znam da je bilo kao neko bolje u seriji te godine. Oko 8 kila tesko, onaj veliki tocak, po podatcima ludilo ali kad sam pustio skroz bezveze zvuk. I sto mi je jos smetalo zestoko pojacavanje nije islo linearno nego nesto kao do 5-ice lagano pojacanje a onda turiranje do 10-ke. Sledece nedelje isao je moj oglas da ga prodam. Srecom nisam bio prodao staro SU-700 koje je iz 80'-ih godina ali koje je fantasticno. Jos uvek ga imam i prezadovoljan sam.

Sorry, lapsus, posto se meni vise svidja M53... :d

Ipak su to 3 drivera od po 6.5"... :)

p.s. Jedino mi je malo smesno sto tolika kutijetina ima samo 22.8Kg. Pa to je vise nego duplo lakse od mojih kutija... :trust:

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
Sorry, lapsus, posto se meni vise svidja M53... :d

Ipak su to 3 drivera od po 6.5"... :)

p.s. Jedino mi je malo smesno sto tolika kutijetina ima samo 22.8Kg. Pa to je vise nego duplo lakse od mojih kutija... :trust:

Sve si pomesao :)

M35 imaju 3 drivera po 165mm i teski su 22.8Kg, Sesitivity 92db
M53 imaju 2 drivera po 150mm i teski su 19Kg, Sesitivity 89db

E bas sam majmun, ponovo sam napravio lapsus... :wall: :d

Hteo sam da kazem da mi se vise svidja M35 (iz navedenih razloga), pa sam verovatno zato u zurbi prvi put (podsvesno) napisao 35, a ne 53... ;)

p.s. A drugi put ne znam sta mi bi... :D

p.s.s. Znam da su tvoji ti "mali"... :)

Poslednja izmena:
valek je napisao(la):
Sve si pomesao :)

M35 imaju 3 drivera po 165mm i teski su 22.8Kg, Sesitivity 92db
M53 imaju 2 drivera po 150mm i teski su 19Kg, Sesitivity 89db

Pise se SeNsitivity.
Jednom je lapsus, a dvaput...
:zgran:
Sto se tice M35. Mala je to osetljivost za 3 drajvera od 165mm. Jedino ako jedan ima ulogu srednjetonca.

A sto se tice Technics-a. Pa odavno je poznato da oni skoro nista sami ne prave, vec otkupljuju proizvode malih proizvodjaca i lepe svoje ime na njih :-devil-:

Poslednja izmena:
M-tech je napisao(la):
Jednom je lapsus, a dvaput...

...je copy-paste... ;)

M-tech je napisao(la):
Sto se tice M35. Mala je to osetljivost za 3 drajvera od 165mm. Jedino ako jedan ima ulogu srednjetonca.

Zvucnici su trosistemci, sto znaci da 1 jeste srednji, al' je 92dB fantasticno puno i nazalost na ovim kutijama apsolutno nerealno, pogotovo sa -6dB na 32Hz, koliko pise u specifikacijama... :S:

Delija je napisao(la):
. . . pogotovo sa -6dB na 32Hz, koliko pise u specifikacijama . . .

dva kilometra vezanih ociju ?
pa i'te molim vas . . .

WD40 je napisao(la):
Mislim da bi trebao da propustis kupovinu SU V620. Technics je bio faca sa modelima do 90' godine. Pre nekoliko godina odlucim ja da pazarim novo pojacalo i donesem kuci novog Technics-a. Sad stvarno nemogu da se setim oznake ali znam da je bilo kao neko bolje u seriji te godine. Oko 8 kila tesko, onaj veliki tocak, po podatcima ludilo ali kad sam pustio skroz bezveze zvuk. I sto mi je jos smetalo zestoko pojacavanje nije islo linearno nego nesto kao do 5-ice lagano pojacanje a onda turiranje do 10-ke. Sledece nedelje isao je moj oglas da ga prodam. Srecom nisam bio prodao staro SU-700 koje je iz 80'-ih godina ali koje je fantasticno. Jos uvek ga imam i prezadovoljan sam.

Na svu srecu, propustio! Ipak cekam neka srecnija vremena i kupovinu NAD-a. Dobro je pa se nisam zaleteo s ovim kako imam obicaj :D U medjuvremenu sam se i malo emancipovao pa manje-vise znam sta je krsh a sta ok.

Zahvaljujem jos jednom na pomoci svima koji su bili od pomoci. A ovi spameri :smash: :D

Pozdrav!

Ma i ovaj Technics bi ti korektno odradio posao. Pitanje je kada ce doci ta srecna vremena koja pominjes ? :bottle:
Sta je bilo sa zvucnicima ?

:wave:

Poslednja izmena:
Mozda i bi, al' za duplo manje pare! ;)

M-tech je napisao(la):
Ma i ovaj Technics bi ti korektno odradio posao. Pitanje je kada ce doci ta srecna vremena koja pominjes ? :bottle:
Sta je bilo sa zvucnicima ?

:wave:

Nisam uspeo da saznam koji su u pitanju. Ovaj sto je prodavao ili zaista ne zna, ili nece da kaze. A kad ce doci.. pa, mozda za mesec dana. Videcemo :)

Bezite ljudi od kozmetike zvane SONY ili TECHNICH neidi dalje od YANAHA ili NAD za pojacalo i recimo MISSION ili TANOY ili ako volis sam da napravis zvicnike razmisljaj o VISATON zvucnicima i iselices komsiluk bez problrma i imaces odlican zvuk :wave:

Poslednja izmena:
Si ti pio nesto dok si pisao "brand"-ove? :d :p

Vrh Dno