Šta je novo?

Technicolor CGA2121 SBB NAS podesavanja

BgMachor

Cenjen
Učlanjen(a)
14.07.2012
Poruke
9
Poena
151
Drugari,

Treba mi vaša pomoć. Vidim da se razumete daleko bolje od mene u ove stvari pa se nadam da će neko uspeti da mi pomogne
smile.gif


Imam SBBov ruter CGA2121 i kamericu isped vrata Xiaomi 360 2k. E sad, podaci sa kamerice se smeštaju na memorijsku karticu, piše da može i na cloud ali to ne mogu da nađem kao opciju i treća varijanta je NAS server.

Na ruter sam nakačio externi SSD (USB) i vidi se u podešavanjima rutera da postoji i kamerica ga nađe i kao trasferuje podatke ali ja ne mogu sa lap topa da pristupim tom HDDu.

U podešavanjima rutera USB drive se cas vidi kao ftp kojem je moguće pristupiti a nekada se pojavi i kao windows network place a sve to u delu "Home network" Media server.

Pokušao sam da povežem komp preko LANa i tada nekako uspem da mapiram taj folder ali sve nesto sporo i fajlovi koji su unutra ne može da ih otvori iako ih vidi kao mp4 fajl. Vrti i izbaci.

Koristim lap preko wifi mreže.

Zvao sam SBB da mi daju uputstvo za korišženje rutera ili da me navedu kako da podesim, oni se time ne bave a ni uputstvo nemaju nego da ga tražim po internetu. Nisam uspeo da nađem.

Ako neko ume da mi objasni kako da podesim sve da radi ili ima neko drugo rešenje, bio bih zahvalan.
 
Za kameru se koristi app i možeš preko telefona da pristupaš direktno kameri ili već snimljenim podacima.
Za snimanje na hdd potrebno je da bude povezan preko lan kabla.
 
Ја сам за моју камеру поставио фтп сервер на лаптопу и ту снимам са камере. И тако не гасим лаптоп. Немам усб хдд па нисам покушавао да поставим нас сервер на рутеру.
 
Ја сам за моју камеру поставио фтп сервер на лаптопу и ту снимам са камере. И тако не гасим лаптоп. Немам усб хдд па нисам покушавао да поставим нас сервер на рутеру.
Pozdrav druže, malo sam zbunjen tvojim gore pisanjem. U prvom threadu si napisao da si usb vezom spojio eksterni ssd i ruter. Mislim da bi trebalo da lan vezom spojiš ssd i ruter.možda da probaš tako.
Kako si ovo odradio:Ја сам за моју камеру поставио фтп сервер на лаптопу и ту снимам са камере.Ako možeš da pojasniš, jer sam i ja u procesu kupovine ip kamere i podešavanja iste da bih mogao spolja, kada nisam kući da imam video nadzor.
Pozdrav i unapred hvala na odgovorima
 
Камера је Дахуа, повезана утп каблом на рутер, додељена је фиксна ип адреса. Уз камеру иде и програм, па кад инсталираш камеру и добијеш слику, имаш могућност да шаљеш сигнал и на фтп и на нас сервер, ја сам изабрао фтп. Поставиш параметре за фтп и готово. Вероватно има и могућност тестирања да ли слика иде до фтп сервера.
Верујем да данас све ип камере имају те могућности.
За фтп сервер имаш гомилу упутстава како се поставља на рачунару.
Ето, укратко, детаље ћеш већ да похваташ кад поставиш камеру. Ако немаш довољно знања око повезивања, иницијализације камере, подешавања камере и мреже, нађи пријатеља да ти помогне.
Ја имам 'онај други' рутер, али што се тиче мрежних подешавања, верујем да нема неке битне разлике.
 
Nazad
Vrh Dno