Evo par utisaka sad dok sam na poslu i ne mogu da igram
Stil igre, muzika, grafika, modeli mene mnogo podsecaju na No One Lives Forever koji sam obozavao. Sve je nekako u stilu sedamdesetih, cold war, cartoonish.
Ucitavanja na Barton 2.5+, Ati AIW X800, 1GB rama nisu duga sa skoro svim stvarima high, igra bez obzira na to koliko igraca i explozija na ekranu ne koci, barem ja nisam primetio. Sve je sareno i vedro, kao da ne planirate jedni druge da poubijate

Muzika, zvucni efekti su maximalno odradjeni i mnogo mi se dopadaju voice-ovi karaktera, svaki ima neki svoj stil i totalno prilici karakteru. Sniperista je Australijanac, Heavy Wepons je Rus itd...
U svakom slucaju povezete se na server i zabava odmah pocinje, na pocetku svake mape ima kratak uvod koji se moze preskociti ali koji je dosta koristan ljudima koji po prvi put igraju mapu, za svaku mapu postoji filmic koji je ukratko objasnjava sa dosta komicnih elemenata u pozadini. Respawn time je oko <20sec i zanimljivo je da tim koji vodi ima manji respawn. Takodje postoji sudden death koji kada prodje vreme predvidjeno za mapu sve resetuje i nema vise respawna, umres i gotovo, bye bye.
Vecina mapa je CP (capture points) gde moze da bude da ili oba tima napadaju ili jedan napada a drugi brani, pri cemu su samo prva dva pointa aktivna a oni iza su zakljucani.
CTF je za sada samo jedna mapa i nije u pitanju zastava nego "inteligence" (torba)

Tu je jos i jedna TC mapa, ali da me ubijes ne mogu da se setim sta je tacno. Inace dizajn mapa je odlican, ima dosta otvorenih prostora, ali i zatvorenih, skucenih tako da se nadje ponesto za svaku klasu.
Sto se tice klasa... Cini mi se da su jako dobro izbalansirane. Ljudi igraju sa svima, cak i sa medicima koji vise uopste nisu dosadni za igru. Kada se upare sa Heavy Wepons Guy-om... Mozete samo da zamislite sta se desava

Postoji neka vrsta Uber Charge koji se polako puni kako lecite saborce. Kada se napuni mozete da aktivirate neranjivost vas i onoga koga lecite na 10 sekundi. Scauti su extra brzi i ponekad kad tim krene na rush izaberu samo njih i brzo pokupe pointe. Imaju dupli skok, video sam par ljudi koji to dobro koriste, bio sam soldier raketas) nisam ih uspeo utepati, nema boga. Soldier je super za stare Quakere. The Spy, totalno drugaciji stil igre, mozete da se maskirate u neprijatelja i cak da budete lecini od neprijateljskih medica, backstab = instant kill, mogu da sabotiraju enginer-ove naprave i budu nevidljivi privremeno. O ostalima pogledajte na:
http://en.wikipedia.org/wiki/Team_fortress_2
Da samo pomenem da je voice comm integrisan u igru tako da je super slusati ruse kako komentarisu, slave. Nekako, totalno simpa u odnosu na engleske WoW geekove
Eto toliko za sada. U svakom slucaju nadam se da ce zaziveti kod nas (nije zahtevna) i zaista mislim da ima potencijala...