Šta je novo?

Team Fortress 2

maxer

Čuven
Učlanjen(a)
25.09.2002
Poena
680
Momci igra je izasla ... ja je upravo "kupujem" ... jos malo je ostalo :)

Jel je probao mozda neko od vas ozbiljnih ovisnika i fanova :D

P.S.
Da ne bude da sam vas ispalio za komentar igre, ne mogu je veceras probati jer mi je jedan deo na poslu a jedan ovde kod kuce ali sutra posle posla ... eto meni zanimacije :)

P.P.S.
FALA braci Rusima za ovo brzo izdanje :smoke:

Poslednja izmena:
cekaj, jel ima botova u igri ? Mislim, ako nema, sta ces da radis sa tom igrom ? :D

Nema botova, bar ne u ovom paketu.

Znaci za sada sa ovim mozes samo da igras u LAN-u.

hvala na infou. Meni je u tom slucaju igra beskorisna totalno :(

Poslednja izmena:
tfgpu.jpg

...zasto ovako lose performanse sa 8600 kartama naspram 8800gts ? Sa druge strane sa ovakvom grafikom kao sto ova igra ima, ocekivao sam 150fps sa 7600gt...

Šta napraviše od Source engina, pa radio je na... na isitim onim ATI kartama na kojima je Far Cry radio na high, HL2 je radio mnogo, mnogo bolje. Na istoj toj neimenovanoj karti sam igrao i HL2 Ep1 i mogao sam i da se igram sa AA i AF. Šta napraviše od engina, za jednu cell shaded igru?!

We utilized FRAPS to test out the game, and ran through the same portion of the game for 30 seconds to get our average numbers shown below. The settings were at the absolute maximum for each benchmark except AA is 4X and AF is 8X.

ipak je to 4xAA, malo je to mnogo za 8600 karte...otud i performanse takve...

Narodna BETA verzija se pojavila... Da li je neko probao? Utisci? Ja imam problema sa konektovanjem na server:
Connection failed after 4 retries :(

Na burazerovom compu Duron 1Ghz, 700mb rama, Ati 9550 radi sa svim na minimumu, secka pomalo :D

Kod mene radi sa vecinom stvari na high odlicno na 1024x762 doduse monitor ne moze vise, Ati x850 Barton 2.5+.

E dakle stvarno.... sa ovakvom grafikom - ovakve performanse :trust:

Možda je još uvek debelo neoptimizovana igra. Ovo mi ne deluje normalno.

to je sa 4xAA, idi na sajt (pogledaj link od slike), stalno dodaju rezultate, ima sad i od 8800GTX-a itd...(a tek su naknadno napisali da je ovo gore sa 4xAA)

Ajde malo o igri... Imao sam priliku da nedelju popodne provedem na ruskim serverima. Igra je ODLICNA :D Maximalno zarazna, toliko toga ima. Joj...

nadam se da ces na kraju i reci nesto o igri :D Nemoj da te mi sputavamo :)

:wave:

Evo par utisaka sad dok sam na poslu i ne mogu da igram :D

Stil igre, muzika, grafika, modeli mene mnogo podsecaju na No One Lives Forever koji sam obozavao. Sve je nekako u stilu sedamdesetih, cold war, cartoonish.
Ucitavanja na Barton 2.5+, Ati AIW X800, 1GB rama nisu duga sa skoro svim stvarima high, igra bez obzira na to koliko igraca i explozija na ekranu ne koci, barem ja nisam primetio. Sve je sareno i vedro, kao da ne planirate jedni druge da poubijate :D Muzika, zvucni efekti su maximalno odradjeni i mnogo mi se dopadaju voice-ovi karaktera, svaki ima neki svoj stil i totalno prilici karakteru. Sniperista je Australijanac, Heavy Wepons je Rus itd...

U svakom slucaju povezete se na server i zabava odmah pocinje, na pocetku svake mape ima kratak uvod koji se moze preskociti ali koji je dosta koristan ljudima koji po prvi put igraju mapu, za svaku mapu postoji filmic koji je ukratko objasnjava sa dosta komicnih elemenata u pozadini. Respawn time je oko <20sec i zanimljivo je da tim koji vodi ima manji respawn. Takodje postoji sudden death koji kada prodje vreme predvidjeno za mapu sve resetuje i nema vise respawna, umres i gotovo, bye bye.

Vecina mapa je CP (capture points) gde moze da bude da ili oba tima napadaju ili jedan napada a drugi brani, pri cemu su samo prva dva pointa aktivna a oni iza su zakljucani.
CTF je za sada samo jedna mapa i nije u pitanju zastava nego "inteligence" (torba) :D Tu je jos i jedna TC mapa, ali da me ubijes ne mogu da se setim sta je tacno. Inace dizajn mapa je odlican, ima dosta otvorenih prostora, ali i zatvorenih, skucenih tako da se nadje ponesto za svaku klasu.

Sto se tice klasa... Cini mi se da su jako dobro izbalansirane. Ljudi igraju sa svima, cak i sa medicima koji vise uopste nisu dosadni za igru. Kada se upare sa Heavy Wepons Guy-om... Mozete samo da zamislite sta se desava :D Postoji neka vrsta Uber Charge koji se polako puni kako lecite saborce. Kada se napuni mozete da aktivirate neranjivost vas i onoga koga lecite na 10 sekundi. Scauti su extra brzi i ponekad kad tim krene na rush izaberu samo njih i brzo pokupe pointe. Imaju dupli skok, video sam par ljudi koji to dobro koriste, bio sam soldier raketas) nisam ih uspeo utepati, nema boga. Soldier je super za stare Quakere. The Spy, totalno drugaciji stil igre, mozete da se maskirate u neprijatelja i cak da budete lecini od neprijateljskih medica, backstab = instant kill, mogu da sabotiraju enginer-ove naprave i budu nevidljivi privremeno. O ostalima pogledajte na: http://en.wikipedia.org/wiki/Team_fortress_2

Da samo pomenem da je voice comm integrisan u igru tako da je super slusati ruse kako komentarisu, slave. Nekako, totalno simpa u odnosu na engleske WoW geekove :D

Eto toliko za sada. U svakom slucaju nadam se da ce zaziveti kod nas (nije zahtevna) i zaista mislim da ima potencijala...

Poslednja izmena:
Ista prica kao i za Bioshock. Ovde se nista ne kupuje.
Za cigare ce da se spuca samo tako, za dobar Pc naslov, nikako.

Ista prica kao i za Bioshock. Ovde se nista ne kupuje.
Za cigare ce da se spuca samo tako, za dobar Pc naslov, nikako.

Kako mozes da poredis Bioshock koji je SP orijentisan, sa TF2 koji je iskljucivo MP orijentisan. Pa ne pada mi na pamet da se svakih nedelju dana smaram sa kojekakvim apdejtima, gubim vreme na gluposti. Ovakve ideje treba podrzati, pogotovo sto je MP mnogo zahvalniji i zabavniji na duze staze od SP-a (mada treba i SP podrzati, al to tamo u normalnijim zemljama, ovde je dovoljno MP :d). A 1600 dindzi za brandnew igru je K.r.v K.r.c ...

@ Goranstein

moze li link GDE se kod nas moze naci igra i kupiti. Ima nas par u kancelariji koji bi se povremeno zezali sa ovim ;)

Hvala

Ma necemo druge varijante ;) hocemo Origigi bas ... hmmm nisam nikad kupovao preko Steam-a :S:

Jel moze mala pomoc za one koji nece Origigi nego onu drugu varijantu. Gde naci, cudi me da je nema na lokalu i zasto ?

Jel moze mala pomoc za one koji nece Origigi nego onu drugu varijantu. Gde naci, cudi me da je nema na lokalu i zasto ?

zato sto je lokal poceo da smrdi najstranije, eto zasto je nema :( A inace na netu je ima vec dobrih 10-tak dana u raznoraznim varijantama :smash:

Vrh Dno