Šta je novo?

Teac?!

outlaw

Uzvišen
Učlanjen(a)
11.01.2002
Poena
2,525
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 7 5700X w/ AMD Wraith Prism LED RGB Cooler
Matična ploča
MSI™ B450 Tomahawk Max
RAM
32GB DDR4 3200MHz Kingston™ Fury Beast RGB KF432C16BB12AK2/32
GPU
GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G
Storage
ADATA XPG SX8200 Pro NVMe SSD 512GB M.2 2280 PCIe & WD Red Plus WD40EFPX 4TB CMR
Zvuk
Creative Sound Blaster Z
PSU
BeQuiet Pure Power 12M 750W ATX 3.0
Kućište
NZXT H5 Flow w/ 4x Arctic P12 PWM PST A-RGB 0dB & 2x Arctic P14 PWM PST A-RGB 0dB circus
Monitor
Samsung SyncMaster 2443BW 24" 1920x1200
Miš & tastatura
Logitech G502 Hero & Logitech K740 Illuminated Keyboard
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch4 Classic 42mm
GoPro HERO12 Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Vidim da se svi zale na novi Teac W548, pa rekoh nemoguce, jer ja imam prethodni model W540E koji sa Nerom 5.5.9.14 radi vise nego fantasticno. A onda naidjoh na tekst u novom Svetu Kompjutera koji kaze:

"Prema nepotvrdjenim informacijama, doslo je do "vlasnicke transformacije" izmedju LG-a i Teaca, pri cemu je LG svoju tehnologiju zamenio sa Teacom, nalepivsi svoj sticker preko Teacove mehanike i obrnuto.

Rezultat je (namerno?) katastrofalan: Teac 48x rezac i 52x citac su prosto neverovatno losi! Izmedju ostalog, Teac "548, umesto burn-proof tehnologije koristi tzv. flextra link (do sada rezervisan za LG), dok novi LG rezaci (GCE-8481B, npr) koriste burn-proof! Takodje, Teacovih 8 MB buffera koje je imao prethodni model (W540E) zamenjeni su sa "LG standard" 2 MB!

Bolji dokazi o prepakivanju nisu potrebni. Nije u pitanju prosti pad performansi: Teac W548 u velikom broju slucajeva ima teskoca sa citanjem CD-ova koje je sam snimio (!) Snimanje na No-name medije je totalna lutrija, snimak je tesko citljiv i na drugim citacima i rezacima...

Teacov novi citac (552E) je posebna prica: da ne zalazimo previse u detalje, reci cemo samo da je isti mnooogo gori od cuvenih Delta i BTC 48x modela. Nazdravlje! cheers

Poznato je da proizvodi koji, ponekad i preterano, "vaze" za dobre postizu visu cenu, a uspesni falsifikati (remarkirani procesori, "firmirani" bezimeni proizvodi i slicno) vec su se pojavljivali. Zato je moguce da je na nase prostore stigla citava serija laznih Teacova, pa treba biti oprezan i pogledati uredjaje "iznutra"..."

(Miodrag Kuzmanovic, Svet Kompjutera 1/2003, str. 54)

Daklem, no koment :rocket:

Eh da, hoce li neko da kupi mozda Teac W540E? Cijena? Prava sitnica! :ang:

outlaw je napisao(la):
Eh da, hoce li neko da kupi mozda Teac W540E? Cijena? Prava sitnica! :ang:
da a koja je cena???

Moj prijatelj je na 40x brzinskom Teac rezacu srezao,zaredom, za nekih 40-tak minuta 25 CD-ova i bio je LADAN KAO SPRICER!!!!

Svaka cast brate za clanak, to jest sto si imao snage da ga otkucas. Inace vrlo je poucan, tako da mi svoje 40 Teac-ove cuvamo :beat:

A Sk je kao referentni casopis.Secam se njihoviv cuvenih konstatacija da su Cyrix procesori strava.Uzedoh tada jedan i uzas.

Gos'n Kuzmanovic vole pisati tekstove kao da ih pise za Svet ili neki tabloid, a ne "ozbiljne" novine. Kako Teac ima dva ili tri zvanicna distributera u Jugoslaviji, mogao je da pozove nekog od njih i raspita se, a ne da pise traceve koje je procitao na tracerskim IT sajtovima. Elem, ta prica je najobicniji trac koji nema veze sa istinom, a meni je zao sto urednistvo SK-a dopusta da im ovakvi tekstovi srozavaju ugled.

borab je napisao(la):
A Sk je kao referentni casopis.Secam se njihoviv cuvenih konstatacija da su Cyrix procesori strava.Uzedoh tada jedan i uzas.

Meni, npr. Cyrix MII jeste strava processor, i odlicno mi tera racunar na kome zavrsavam poslove. Inace ne citam racunarske casopise, ich.

Steta sto kod nas na tzistu nema VIA c3 processora. Oni su jos bolji.

Ma tad je,secam se,ispalo da je najbolji cyrix,pa AMD pa tek onda INTEL!!??Bila je to takva nebuloza da je to strasno!

Cvele je napisao(la):
Ma tad je,secam se,ispalo da je najbolji cyrix,pa AMD pa tek onda INTEL!!??Bila je to takva nebuloza da je to strasno!
Pa mozda je to bilo po odnosu cena/performanse :D , mada je i ta varijanta diskutabilna :)

Re: Re: Teac?!

ToxiC je napisao(la):
da a koja je cena???

Moj prijatelj je na 40x brzinskom Teac rezacu srezao,zaredom, za nekih 40-tak minuta 25 CD-ova i bio je LADAN KAO SPRICER!!!!

Kako je narezao 25 diskova za 40 minuta ne moz ni 15, a kamoli 25.

Nego da se vratim na pricu o Teax 52x... I po dizajnu se vidi da to nije Teac, ali danas kada sam skoknuo do www.teac.de ugledao sam bas taj "budjavi" cd na njihovom sajtu... Nije ni Teac vise sto je nekada bio...

Vrh Dno