Šta je novo?

Teac w540e reze samo 650 Mb

eMe

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2003
Poena
619
Imam Teac w540e koji moze da reze diskove samo ako je sadrzaj diska velik 650 Mb. Tako narezane diskove on (a i svi ostali uredjaji) citaju bez problema. Ako je sadrzaj diska 700 Mb onda je na takvom disku citljivo samo prvih 650 Mb. Ovako se ponasao na nekoliko razlicitih masina i OS.
Firmware je 1.0h. Da li neko zna u cemu je problem ili kako se moze resiti?

Moj w540e nema takvih problema, isto je f/w 1.0H.
Ako imas winxp, mozda bi trebao da instaliras "cd burning update" patch (ako si instalirao SP1 onda nema potrebe).

Bilo bi zgodno da detaljnije opises problem (koji sw koristis za rezanje, koje opcije podesavas [multisession/nonmultis.], verzije aspi,...)

DS9 je napisao(la):
Moj w540e nema takvih problema, isto je f/w 1.0H.
Ako imas winxp, mozda bi trebao da instaliras "cd burning update" patch (ako si instalirao SP1 onda nema potrebe).

Bilo bi zgodno da detaljnije opises problem (koji sw koristis za rezanje, koje opcije podesavas [multisession/nonmultis.], verzije aspi,...)

Mislim da software i os nemaju uticaj, jer je rezac isproban na 3 razlicita sistema 98, Me i XP. Za rezanje sam koristio nero i winXP, a rezultati su bili isti: na punom nareznom disku cita samo 650 mb.

Ne znam sta da ti kazem, ljudi su prijavljivali razlicite stvari sa ovim teacovim rezacem, ali nikada ovakav problem koji ti imas.
Ako mislis da sw i os nemaju veze jedina mogucnost ostaje f/w rezaca, sam rezac, ili nesto drugo od hrdwera (ploca, raspored master/slave).

Da li mozda koristis RW.
Kako ustanovis da se od 700mb, vidi samo 650. Sta prijavljuje nero info tool u kartici Disk.
Kada narezes 700mb, da li finalizujes disk, i stavis "no multisession" (mislim da je to najzgodnije, ako se vec przi blizu totalnog kapaciteta medija).
Pretpostavljam da si probao sa razlicitim medijima.

Ne znam, licno bih tipovao na nesto sto ima veze sa os-om i/ili programom za przenje. Ovaj rezac sam stavljao na svakakve masine, al nije pravio tako krupne probleme.

OK.
Sad je vec skroz mrtav. Nero zavrsi rezanje i nakon toga disk nije citljiv ni na jednom uredjaju.

To vec lici da je zreo za ispunjavanje garancije

Ipak nije mrtav!
Ako Verbatim RW 10x diskove rezem brzinom 4x (700 Mb - pun disk), onda je sve uredu, a ako ih rezem sa 10x (takodje pun disk) onda im je druga polovina diska necitljiva. Da li neko zna u cemu je problem?

Ako nije mrtav, onda je sigurni skroz prljav !!

eMe je napisao(la):
Ipak nije mrtav!
Ako Verbatim RW 10x diskove rezem brzinom 4x (700 Mb - pun disk), onda je sve uredu, a ako ih rezem sa 10x (takodje pun disk) onda im je druga polovina diska necitljiva. Da li neko zna u cemu je problem?

Previse je da ga otvaras i sam cistis,ako je jos u garantnom roku, pozovi se na garanciju i menjaj ga odmah !

re:

...stvarno me cudi koliko je bilo diskusija o ovom rezacu, koji i ja vec duze vreme posedujem.I nikad, ali nikad nisam imao problema...kada sam cuo da drugi imaju probleme, snimio sam par razlicitih diskova i rasirio ih prijataeljima da ih testiraju na svojim citacima/rezacima i SVI su radili ok.
Evo poslednje sto sam narezivao na 40x brzini leste 'two towers' gde nakon finalizacije jednog od diskova, disk je popunjen ok 730MB i opet sve je u potpunom redu!

Rezac radi na masini iz proslog veka ;) K6-2 500,5AGM2,AT 200W windows 98se.
Ako ima neke veze rezac ima plavu stampu na sebi...posto je bilo price da jedni bolje rade(sa stampom), a ovi drugi tu i tamo...

Vrh Dno