Šta je novo?

TEAC W540E - novi? firmware 1.0f

DS9

Čuven
Učlanjen(a)
14.09.2000
Poena
709
Nisam bio delom avgusta u beogradu, pa sam izgleda ispustio da se pojavio novi firmware 1.0f za teac 40brzinski pisac.
Kolko se secam nisu ni izlazili 1.0d i 1.0e. Prema informaciji na njihovom sajtu, taj firmware bi (kao) trebao da kaci samo tzv. kit version (verovatno retail). Interesantno je takodje da neki tvrde da su oni koji imaju natpis predvidjeni za retail pakovanja, a na slici tog pakovanja se nalazi drive bez natpisa. Inace, ovaj updater prikazuje da se (moj) teac sa fw 1.0c moze updateovati.

http://www.teac.de/support/english/index.htm

Da li je neko ko je imao problema sa nekim plocama (i ovim rezacem) eventuano uspeo da sredi stvari, sa ovim novijim firmware-om.
Da li je neko primetio neke razlike u odnosu na 1.0c firmware.

Mislim, gledao sam po starim postovima, al nesto nema reci o novijem fw.

Hvala

1.0 F

Niko ni da bekne, a kad treba ovaj rezac ispljuvati, javlja se i kuso i repato. Nema veze.

Ja sam updateovao svoj rezac, sve je proslo bez problema. Neku razliku u radu ne mogu da vidim (i pre je radio bez problema) sto i nije cudo ako se pogleda sta ovaj update resava:

MPO CD-R Media was added on the strategy table and write performance on the LEAD DATA CD-R media was improved.
The write speed for Mitsubishi Chemical Media, CMC, ACER, PRINCO CD-RW media was increased from 10X to 12X.

Kolko se secam neki su se zalili sto neke rw diskove ovaj rezac nece da pise maksimalnom brzinom. Posle ovog vise ne bi trebalo da ima problema.

Sa pomenutim rezacem ni ranije nisam imao problema, a naravno ni sad sa novim fw, na kt333 ploci
Cinjenica je da cd-rw sada reze 12x za raziku od 10x ranije (smart-buy)

Dobro je da si stavio ? kod reci "novi" jer sam ja skinuo 1.0f i kada sam pokusao update, shvatio sam da vec imam 1.0f (pise kada se inicijalizuju IDE uredjaji....) Izgleda da sam ga ja updateovao na 1.0f jos pre mora (u julu???)

DS9 je napisao(la):
...
Da li je neko ko je imao problema sa nekim plocama (i ovim rezacem) eventuano uspeo da sredi stvari, sa ovim novijim firmware-om...
I ja sam stavio 1.0f firmware ali mi to nije resilo problem sa plocom (BX133-Raid). Taj problem sam resio sa Teac Tuning Tool-om - iskljucio sam UDMA tj. prebacio snimac u MultiWord DMA.

Hvala drustvo, na odgovorima.
Inace, ByMax tesko da si ga updateovao u julu posto na teac-ovom sajtu pise da je izasao 16. avgusta.
&pozdrav!

'bem li ga, onda je bilo posle mora... ali znam da sam ga odavno updateovao...

Takodje updateovao firmware i jedina razlika koju sam primetio je da 10x RW diskove sad moze da reze 12x.

Nazad
Vrh Dno