Šta je novo?

Teac W540e Katastrofa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ashley je napisao(la):
Vince, probaj da u tvoje kuciste stavis neko kvalitetno 300W napajanje, pa vidi sta ce onda da se desi...

Uzecu ortakovo napajanje (sa kojim je rezac radio, mada je isto kao moje) , i probacu na Leadmanu 300W, a ne verujem da cu uspeti da obezbedim Enermax/Chieftec, uostalom ne zna se da li je uopste u tome 'problem'...:(

Aca je napisao(la):
A zasto uopste svi trcite kao zdrebe pred rudu da medju prvima kupujete najnovije.

:) Na papiru (ili ekranu:)) sve oko TEACa zvuci jako lepo, ali ko je mogao ocekivati bas ovakve probleme??? Cetiri ili pet pisaca mi je prethodno savrseno radilo u masini, a sada...
Nazalost, nista nikada nije sigurno, ni u jednom opisu na netu niko nije pomenuo slicne probleme, a ni ja ih nisam konstatovao bar 5-6 dana jer sam malo koristio rezac. U stvari, niko nije pominjao ni probleme sa AOpenom i Medium Speed Errorima, a ljudi sa Aopen foruma bi rado FX nekoga zbog toga.
U svakom slucaju si u pravu, ne treba se zaletati, a ko se zalece:D, sam je kriv.

Originally posted by Aca
Ocigledno je da je taj Teac vrlo problematican pisac sto se da videti i na netu po raznim forumima.

U prvo vreme nisam video na netu da se neko zali na njega, ali evo polako krecu i takvi postovi. Ako imas neke linkove gde si video tako nesto... javi.

Originally posted by Aca
Kakav je to uredjaj gde covek treba da gleda u pasulj hoce li ili nece da radi dobro, tj. dali je dobio dobar komad i da li mu se uklapa u konfiguraciju?? :confused:

U potpunosti se slazem, potpuno je besmisleno. Ocigledno je kvalitet uredjaja daleeeeko od ocekivanog, a i cena je svakim danom sve niza (mozda cak i neocekivano niska?). Zanimljivo je i da je novi LG 40x na zapadu skuplji od TEACa (bar je bio kada sam gledao)...
boom

Imam dva OS-a(98 klasik i XP). ABITK T7A, ASTI 235W. Rezem pod 98-com.
Meni Teac radi odlicno.
Inace treba 98SE minimum samo za UPDATE fw-a.

Re: Re: Re: Re: Zanimljivo!

Heinz je napisao(la):
OK, video sam posle i sam, ali installer uredno prijavi da nema potrebe da se bilo šta petlja i završi sa radom. Da probam nekom nasilnom metodom da ga nateram da se update-uje?

Ako je instaler rekao da nema potrebe, nemoj ga siliti.

Broz je napisao(la):
Apsolutno sam saglasan:) Pa zar treba voodoo magija da bi se pokrenuo hardver renomiranog(?!) proizvodjaca?

ne voodoo, vec voodoo III/IV/V magija :D :D :D

hm

Ovo mu dodje link za one koji imaju probleme sa tikovom 40icom.
Mozda nekom bude interesantna metodologija testiranja, i mediji koji su upotrebljeni pri testu kvaliteta zapisa (Writing Quality Tests - desno pod 8.) a i ostalo (npr. timetable dostizanja max. brzine zapisa)

http://www.cdrinfo.com/Sections/Articles/Specific.asp?ArticleHeadline=TEAC+CD-W540E+CD-RW&index=0

Ne vezano za ovo gore, interesantno je da teac daje 2 godine garancije za ovaj uredjaj.

I ne vezano za sve ovo gore, moja 40ica radi bez problema (pa ako nekom treba serijski broj ili neki drugi podatak, neka trazi ovde)

Re: hm

DS9 je napisao(la):
Ovo mu dodje link za one koji imaju probleme sa tikovom 40icom.
Mozda nekom bude interesantna metodologija testiranja, i mediji koji su upotrebljeni pri testu kvaliteta zapisa (Writing Quality Tests - desno pod 8.) a i ostalo (npr. timetable dostizanja max. brzine zapisa)

Zashto strani test kad imash Benchmark test u kojem je korishcena znatno slozenija tehnologija testiranja kvaliteta snimljenih medija, i to korishcenjem CDA3002Pro uredjaja? Shta vishe, ako pogledash poslednjih nekoliko testova na CDR-Info-u, vidicesh da svi pisach postizu kvalitet od oko 1-2cps, shto pokazuje da je njihova metoda testiranja doshla do limita detekcije.

Bane

Imam jedno pomalo smesno pitanje ljudi, ali sta je sa diskovima koji su NORMALNO narezani na tom Teac-u 40/12/48? Dakle koji su snimani na primer na 16x a na isto toliko su i deklarisani?

Kod mene radi bez ikakvih problema

Imam isti CDRW i nikakvih problema za sada. Probao sam bas svakakve medijume, na svim brzinama i na 500-600 komada samo sam jedan upropastio (srebrni NoName na 40X brzini nije uspeo da primi 730MB iako je deklarisan na 700MB !?!) Ostali hard. Cel 1.2 na 6OJA3T i Maxtor 740).

Da se ne radi o podvalama nekoga ko pokusava da klonira Teac ?!?

Moj primerak je tzv OEM varijanta bez ikakve oznake na vratancima, a vidjao sam isti model sa plavom oznakom firme i brzine. To je trebalo da bude tzv. "Retail" varijanta.

Sve bi to trebalo da bude OK, ali mi je boja plastike na tim modelima sa natpisom delovala za nijansu svetlije.

Opticka varka ili prevara djavo ce ga znati ?

Dakle postoje dva tipa tog rezaca kod nas, jedan radi dobro, a drugi ne (al sam napisao...)

Za sad nije utvrdjeno odakle poticu losi primerci, ali ima ih...

A struja?

Ni najkvalitetnije napajanje ne moze popraviti KVALITET nase struje...
Dakle, razmislite da li je za sve mozda kriv "prljav" napon u mrezi, i tu nikakav UPS ili bolje napajanje ne pomaze, jedino rjesenje je LINIJSKI FILTER.
Skup jeste, ali "cisti" struju od smetnji i interferencija do te mjere da vidno poboljsava sliku na monitoru, prijem slike na TV-u, kvalitet zvuka na kucnim HiFi uredjajima, poboljsava mrezni protok, cak i kvalitet modemske veze...

Uzgred, (nemam linijski filter), kod mene Teac 40x radi OK (MSI 845 Ultra i P4 1.7)...

Ono sta je sigurno Teac sta snimi to uvek cita dok ostali CD ROM-ovi to slabije rade.
Mada sta mislite da li ima veze sto su diskovi od 700 Mb, a zna se da je kapacitet 650 Mb (pa taj ostatak neki citaci ne mogu bas sjajno da ocitaju !)
A bas svi Div X filmovi zauzimaju maksimalni kapacitet CD-a ! I na mom starom rezacu takvi diskovi prorade jednom od deset pokusaja, dok ih Teac sazvace za cas !

Pozdrav,

Vince Carter je napisao(la):
Ovo je nastavak threada http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&postid=56940#post56940

p.s. malopre sam video da i Calimero ima slicnih problema

Ti covece nisi normalan... Dosta bre vise sa tim Teacom , kupi neki drugi rezac i prestani da gubis zivce i smaras i sebe i nas... :) Vidis da vam nije sudjeno... Meni je radio iz prve i nisam nijedan problem sa njim imao... A tebi nece ni iz desete. Samo kupi nesto sto nije Teac i resices sve svoje i nase probleme...

Pozdrav :)

Re: Re: Teac W540e Katastrofa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

byMaX je napisao(la):
Ti covece nisi normalan... Dosta bre vise sa tim Teacom , kupi neki drugi rezac i prestani da gubis zivce i smaras i sebe i nas... :) Vidis da vam nije sudjeno... Meni je radio iz prve i nisam nijedan problem sa njim imao... A tebi nece ni iz desete. Samo kupi nesto sto nije Teac i resices sve svoje i nase probleme...

Pozdrav :)
alo ByMax!!!!! obrati malo paznju na datume postovanja... i ne napadaj coveka bez potrebe... Vince je vec mesec ipo dana u vojsci a ovi sto vade topike iz naftalina... to je vec druga prica....

Re: Re: Re: Teac W540e Katastrofa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

D-KEE je napisao(la):
Vince je vec mesec ipo dana u vojsci

:) Samo on zna koliko je bio u vojsci :)

Re: Re: Re: Teac W540e Katastrofa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

D-KEE je napisao(la):
alo ByMax!!!!! obrati malo paznju na datume postovanja... i ne napadaj coveka bez potrebe... Vince je vec mesec ipo dana u vojsci a ovi sto vade topike iz naftalina... to je vec druga prica....

E ***a, stvarno, nikada datume ne gledam. Mislio sam da mu je ovo 10 topic koji pljuje Teaca ... :D

Re: Re: Re: Re: Teac W540e Katastrofa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Heinz je napisao(la):
:) Samo on zna koliko je bio u vojsci :)
imas neku informaciju koju nemam??? 'ajde na pm...

Nazad
Vrh Dno