Šta je novo?

TEAC W524W & Nero5.5.8.0

BigBoy

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
675
U "Burn" prozoru aktivna mi je samo opcija Burn, dok je opcija Test i Test&Burn neaktivna (siva). Kako se ovo ukljucuje?

PS: Da li kod pisaca treba staviti DMA ukljucen ili ne?

Pozdrav!

Obično je ta opcija isključena kada je podešen Image recorder. A što se tiča DMA tu su mišljenja različita. Ovde sam od svih čuo da treba da bude uključen, dok recimo na inostranim forumima svuda kažu da za IDE pisače treba da bude isključena... Ja ga držim isključen a ti vidi kako ti najmanje problema pravi...

Ma jasno je meni da su te opcije iskljucene prilikom praljenja Image fajla, ali ovde je slucaj da su uvek iskljucene. Mislim, pored Burn-proff-a ukljucenog nije ni potrebno testirati (ili mozda i jeste?) jer po meni taj test sluzi samo za proveru da li izvorni uredaj može kontantno (tokom celog snimanja) da obezbedi konstantan (i dovoljan) dotok podataka rezacu. Dakle nije bitno, ali ako ima sto da ne može da se ukljuci kad bi zatrebalo.

Ako je DMA iskljucen tada je opterecenje Atlon1.2 oko 40% dok je sa ukljucenim DMa to oko 8% (nero cd speed)

Pozdrav i hvala u svakom slucaju!

Jeste... automatski ti gasi Test kada uključiš burn proof... Ja sam se sada setio pošto na mom Teacu 8x nema burn proof :(.
Video sam kod ortaka na 24x... Što se DMA tiče, kažem ti. Tvoj izbor...

Wakizashi je napisao(la):
Obično je ta opcija isključena kada je podešen Image recorder. A što se tiča DMA tu su mišljenja različita. Ovde sam od svih čuo da treba da bude uključen, dok recimo na inostranim forumima svuda kažu da za IDE pisače treba da bude isključena... Ja ga držim isključen a ti vidi kako ti najmanje problema pravi...
Kod mene je Teac 24x pisac bez ukljucenog DMA dobro pisao samo do 12x. Sve preko toga, je bilo sporije nego na 12x. Sa ukljucenim DMA, bez problema radi i na vecim brzinama upisivanja.

Meni sa ukljucenim DMA radi perfektno. Abit KT7A, via drajveri, Maxtor hdd, klasika.
Preksinoc sam narezao 722MB(slike-sitni fajlovi) na Princo(700MB), 16x, direktno sa harda. Noproblemo:D

A+ je napisao(la):
Kod mene je Teac 24x pisac bez ukljucenog DMA dobro pisao samo do 12x. Sve preko toga, je bilo sporije nego na 12x. Sa ukljucenim DMA, bez problema radi i na vecim brzinama upisivanja.
isto i kod mene. Na 24x sa dma off stalno prazni bafer i aktivira burnproof. sve u svemu glupost je da uredjaj koji podrzava dma stavis na pio (da sad ne objasnjavam sta je dma , a sta je pio) poenta je da kod pio(programmed input/output) svi uredjaji koji pristupaju magistrali cekaju dozvolu od cpu-a, dok je kod dma(direct mem access) moda pristup memoriji direktan.
ako imas vise aktivnih pio uredjaja moze da se desi da pisac duze ceka na svoj red da zauzme magistralu i zbog toga dolazi do usporenja u pisanju i praznjenja bafera.

Nazad
Vrh Dno