Kod mene je Teac 24x pisac bez ukljucenog DMA dobro pisao samo do 12x. Sve preko toga, je bilo sporije nego na 12x. Sa ukljucenim DMA, bez problema radi i na vecim brzinama upisivanja.Wakizashi je napisao(la):Obično je ta opcija isključena kada je podešen Image recorder. A što se tiča DMA tu su mišljenja različita. Ovde sam od svih čuo da treba da bude uključen, dok recimo na inostranim forumima svuda kažu da za IDE pisače treba da bude isključena... Ja ga držim isključen a ti vidi kako ti najmanje problema pravi...
isto i kod mene. Na 24x sa dma off stalno prazni bafer i aktivira burnproof. sve u svemu glupost je da uredjaj koji podrzava dma stavis na pio (da sad ne objasnjavam sta je dma , a sta je pio) poenta je da kod pio(programmed input/output) svi uredjaji koji pristupaju magistrali cekaju dozvolu od cpu-a, dok je kod dma(direct mem access) moda pristup memoriji direktan.A+ je napisao(la):Kod mene je Teac 24x pisac bez ukljucenog DMA dobro pisao samo do 12x. Sve preko toga, je bilo sporije nego na 12x. Sa ukljucenim DMA, bez problema radi i na vecim brzinama upisivanja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari