Šta je novo?

Teac RW?

Gvozden

Čuven
Učlanjen(a)
10.01.2003
Poena
620
Kupio bih rezac i posto imam Teac 40x, kapiram da je dobro uzeti Teac CD-RW(40-12-48 ili 48-16-48?) Da li ovo ima ikakvog smisla?

Nema.

Novi Teac-ovi, pogotovo rezaci su :0 i :butt: .

Upotrebi search da bi nasao i procitao sva pluvanja po njima i upoznao se sa svim losim iskustvima koja su ljudi s njima imali (istina, ima i nekoliko pozitivnih...)

Najbolji rezaci danas (kod nas) su LG, Sony i jos poneki. Za preciznije podatke i objasnjenja opet te pozivam da upotrebis search ako ti nije problem, jer je bilo vec jako mnogo pisanija na tu temu ! Saznaces mnogo vise i brze nego da cekas da ti sad ovde neko nesto sturo odgovori. :)

Vec sam nesto citao (da LG kupuje Teac i svadju clanova Bechmarka oko toga...zatim da su LiteoN? i LG bolji, pa drugi kaze nije tako......:(

I dalje me interesuje da li ima ikakvog znacaja ako su citac i rezac iste firme? Slicno pitanje bih postavio za plocu i graficku(Asus).:confused:

Gvozden je napisao(la):
I dalje me interesuje da li ima ikakvog znacaja ako su citac i rezac iste firme?
Ima O:) - estetskog ! Mnogo je lepse kad su citac i pisac isti pa ti komp nije onako "saren" ! :D Salim se naravno, tehnicki nema ama bas nikakve veze...
Slicno pitanje bih postavio za plocu i graficku(Asus).:confused:
Postoje isvesne i poznate nekompatibilnosti, ali one ne zavise od proizvodjaca, nego od tehnologije. Samo kao jedan primer, poznata je recimo nekompatibilnost izmedju Radeona i VIA KT400 cipseta - pravi recept za probleme.
Uglavnom kupovina ploce i graficke od istog proizvodjaca svakako nije neophodna, moze da se desi da se jako dobro sloze ali i ne mora, jednostavno ne moze to da se uzme kao neki odlucujuci faktor u odlucivanju - sem ako npr. ne juris opet estetiku pa hoces da spojis recimo stampe iste boje ! :D

drapin je napisao(la):
Nema.

Novi Teac-ovi, pogotovo rezaci su :0 i :butt: .

Upotrebi search da bi nasao i procitao sva pluvanja po njima i upoznao se sa svim losim iskustvima koja su ljudi s njima imali (istina, ima i nekoliko pozitivnih...)

Najbolji rezaci danas (kod nas) su LG, Sony i jos poneki. Za preciznije podatke i objasnjenja opet te pozivam da upotrebis search ako ti nije problem, jer je bilo vec jako mnogo pisanija na tu temu ! Saznaces mnogo vise i brze nego da cekas da ti sad ovde neko nesto sturo odgovori. :)

Bez uvrede Drapine Teac, 48x16x48 je njesra, ali Teac 40x12x48 je rezac boli glava. A to da mi neko kaze da kupim LG-a kao rezac. Pa nema te sanse, pre bi ga rucno narezao nego da ga dam LG-ju. A to sto je LG kupio TEAC i ako ga je kupio, onda zaista zalim, ljudi zadrzite svoje stare Teac-ove. I neka rade do samog kraja svog zivota :beat:

jazza je napisao(la):
Bez uvrede Drapine Teac, 48x16x48 je njesra, ali Teac 40x12x48 je rezac boli glava. A to da mi neko kaze da kupim LG-a kao rezac. Pa nema te sanse, pre bi ga rucno narezao nego da ga dam LG-ju. A to sto je LG kupio TEAC i ako ga je kupio, onda zaista zalim, ljudi zadrzite svoje stare Teac-ove. I neka rade do samog kraja svog zivota :beat:

Delimicno se slazem.....Ali ipak LG nije toliko los kao sto si ti rekao.Video sam kako reze.Nije bilo nikakvih problema.Mada i dalje se slazem da je TEAC bolji....naravno 40x12x48:D

jazza je napisao(la):

A kako bi bilo da pojedinci pre bespotrebnog pljuvanja prvo isprobaju uredjaj pa onda, ako treba neka pljuju ? :d ctp;

OptiPlex je napisao(la):
A kako bi bilo da pojedinci pre bespotrebnog pljuvanja prvo isprobaju uredjaj pa onda, ako treba neka pljuju ? :d ctp;
Pa pazi, jedan od razloga postojanja ovog i ovakvih foruma je da ljudi razmenjuju iskustva, znaci upravo da NE MORAJU da isprobaju neki uredjaj a da ipak steknu o njemu neko misljenje, na tako "posredan" nacin...

U mom postu sam uputio coveka na search da procita sta su ljudi sve lose rekli o Teac-u. Licno nikada nisam imao Teac rezac niti nameravam, jer je moje misljenje o njemu oformljeno na osnovu mnogih misljenja drugih ljudi u koje smatram da mogu da imam poverenja. Kad je odnos negativnih i pozitivnih misljenja otprilike 90% prema 10%, onda je stvar valjda jasna.

Nazalost svi stari postovi su izgubljeni u prethodnom "krahu" baze, ali koliko se secam negativne ocene o Teac-u su upravio pocele negde na jesen 2001 i mislim da se upravo radilo o tom 40x modelu, konkretno bilo je reci da diskovi rezani na njemu ne mogu da se citaju ni na cemu drugom...bila je i ona prica o razlicitim serijama, zemljama porekla i u skladu sa tim razlicitim iskustvima...
Mozda stvarno gresim, tj. mozda se nije pricalo o tom modelu - ako ovo procita neko od ljudi koji su ucestvovali u tim raspravama, neka me ispravi ili potvrdi - ja nisam u njima ni ucestvovao, samo sam ih citao...

Ako sam u pravu onda je malo bez veze da uredjaj koji smo ovde toliko osporavali (da ne kazem pljuvali...) pre godinu i kusur dana, sad odjednom ispadne odlican !
Ako nisam u pravu onda...se duboko izvinjavam - my mistake ! :(

OptiPlex je napisao(la):

Pa ja ga zaista nisam probao i ne bi mi palo u zivotu napamet. Jer znam firmu koja ih prodaje na tone i vrati im se svaki treci, a mozda i drugi. Necemo sada da imenujemo firmu... Ali ako bas zelis onda cu ti je reci preko mail-a da ne bi pokrenuli reklamiranje... :beat:

Nazad
Vrh Dno