Šta je novo?

Teac neće da otvara vrata

jddipqd

Čuven
Učlanjen(a)
17.10.2000
Poena
725
Uređaj je Teac CD532E-A. Kada nema diska u drajvu da bih otvorio vrata moram da pritisnem dugme i do 30tak puta. Kada je disk unutra sve radi normalno.
Otvarao sam uređaj i očistio ono prljavštine što je bilo ali bez rezultata.
Kao da motor nema dovoljno snage da razdvoji ona dva magneta ako su direktno dodirnuta.
Ima li leka ili će jedan disk večito morati da kampuje u drajvu?

Pazi kad imam potpuno (isti model Teac-a) isti problem a pojavio se kad sam prvi put ocistio laser od prasine... sve sam uradio kako treba (kao i na veliki broj cdrom-ova do tad) ali jednostavno nece. Jedini nacin da se vrata kod mene otvore kad CD nije unutra je udaranje po vratancima i to nimalo blago ctp;

Proveri prvo da li se normalno otvara "softverski", ono, desnoklik na ikonu diska, pa "eject". Video sam nekoliko cdromova kojima je otislo samo dugmence, a otvarali su se ovako normalno.

Re: Re: Teac neće da otvara vrata

omnik je napisao(la):
Jedini nacin da se vrata kod mene otvore kad CD nije unutra je udaranje po vratancima i to nimalo blago ctp;

Možda je bolje da ih otvaraš nekom iglom, kroz onu rupicu na sredini, ispod vrata :)

Re: Re: Re: Teac neće da otvara vrata

Heinz je napisao(la):
Možda je bolje da ih otvaraš nekom iglom, kroz onu rupicu na sredini, ispod vrata :)
To se valjda radi samo kad drajv nije pod naponom?

Otkud ti to da se smije otvarati "kroz rupicu" samo kada nije pod naponom???

Vremenom oslabi sposobnost Teac da izbacuje vratanca, moze da se sredi, ali mora da se rasklopi ceo uredjaj cela mehanika do sastavnih delova, ne znam kako da objasnim, ima vise mesta na kojima se mora intervenisati, ali se problem moze 100 % otkloniti, znaci kvar nije u tasteru i sl, vec vremesna mehanika.

Re: Re: Teac neće da otvara vrata

omnik je napisao(la):
Pazi kad imam potpuno (isti model Teac-a) isti problem a pojavio se kad sam prvi put ocistio laser od prasine... sve sam uradio kako treba (kao i na veliki broj cdrom-ova do tad) ali jednostavno nece. Jedini nacin da se vrata kod mene otvore kad CD nije unutra je udaranje po vratancima i to nimalo blago ctp;

I meni se desila bukvalno identicna stvar sa istim TEACom, posle prvog ciscenja. :confused:

Bax je napisao(la):
Vremenom oslabi sposobnost Teac da izbacuje vratanca, moze da se sredi, ali mora da se rasklopi ceo uredjaj cela mehanika do sastavnih delova, ne znam kako da objasnim, ima vise mesta na kojima se mora intervenisati, ali se problem moze 100 % otkloniti, znaci kvar nije u tasteru i sl, vec vremesna mehanika.
Ima li negde na netu gde je to detaljno objašnjeno?

Originally posted by grunf
Otkud ti to da se smije otvarati "kroz rupicu" samo kada nije pod naponom???

Piše u uputstvu.

Ne znam da postoji uputstvo na netu....

Nije preporučljivo sigurno ako se CD vrti unutra, ali ako si siguran da je u stanju mirovanja onda valjda nema opasnosti :)

Kao sto Silver reče, probajte sa softverskim eject-om, ako ni tada neće
onda šrafciger i čekić u ruke ...:D šalu na stranu, otvorite svoga Teac-a,
skinite mu remen za pogon motora lift-a, tj. nosača diska i kupite novi ili probajte da očistite stari ...
Jako je bitno da ne radite sa masnim rukama jer dovoljno je malo
masnoce pa da remen proklizava ...

Ako vam se pri pokusaju otvaranja čuje zvuk rada motora za pokretanje lift-a, a vratašca se ne otvaraju ..onda je to sigurno to ...
Možete pribjeći i alternativi, pa da remen ukrstite u 8-cu ali onda morate
promijeniti polaritete na motorčiću cheers tada će remen biti malo jače zategnut i ne bi trebalo biti proklizavanja ...

Ako je problem do mikroprekidača, nije ni to strašno samo što morate kupiti odgovarajući mik.pr. i naći nekoga da vam to zamijeni, ako se sami ne osijećate sposobni da to uradite .. mada nije nista komplikovano

... pozdrav!

Ha je napisao(la):
šalu na stranu, otvorite svoga Teac-a, skinite mu remen za pogon motora lift-a, tj. nosača diska i kupite novi ili probajte da očistite stari ...
Jako je bitno da ne radite sa masnim rukama jer dovoljno je malo masnoce pa da remen proklizava ...
Ako vam se pri pokusaju otvaranja čuje zvuk rada motora za pokretanje lift-a, a vratašca se ne otvaraju ..onda je to sigurno to ...
Možete pribjeći i alternativi, pa da remen ukrstite u 8-cu ali onda morate promijeniti polaritete na motorčiću cheers tada će remen biti malo jače zategnut i ne bi trebalo biti proklizavanja ...
Ponovo sam ga otvorio, i ovog puta ga skroz rastavio, skinuo sve zupčanike i očistio ih kao i dotični remenik FX ali bez rezultata :(
Gde može da se nabavi novi remenik?
Varijanta sa osmicom otpada jer niti imam lemilicu niti sam vičan njenom korišćenju :)

Ocisti remen alkoholom, ili potrazi novi u BG elektroniku, takodje cela konstrukcija koja se dize i spusta je na opruzi, kod rasklopljenog uredjaj povuci malo oprugu na dole, tako da sila opruge dodatni bonus pri spustanju platforme i trebalo bi da proradi

jddipqd je napisao(la):
Ponovo sam ga otvorio, i ovog puta ga skroz rastavio, skinuo sve zupčanike i očistio ih kao i dotični remenik FX ali bez rezultata :(
Gde može da se nabavi novi remenik?
Varijanta sa osmicom otpada jer niti imam lemilicu niti sam vičan njenom korišćenju :)

Da li se prilikom pokusaja da uradiš "eject" čuje zvuk motora?

Ako je to u pitanju, remen potraži u bilo kojoj prodavnici elektronike ...
BG-elektronik - bulevar revolucije s'početka, Radio klub Timočka 28,
ITC-electronic Sinđelićeva 3? blizu Vukovog spomenika, ...
Samo jedan savijet ... kupi malo uži remen ...

pozdrav!

Operacija uspešna, sada sve radi kako treba :)
Hvala na pomoći cheers

Nazad
Vrh Dno