Šta je novo?

Teac cdrw 40 i citanje diskova

D-KEE

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.10.2001
Poena
649
diskovi narezani na teac-u 40x su savrseno citljivi u samom rezacu ali na drugim cd citacima je totalno druga prica....
problem nije samo kod mene to moze da vam potvrdi i Vince Carter, problem nastaje posle 20-tog minuta...
diskovi koji su rezani na LG16 na LG24x na teacu ne mogu da se narezu da budu savrseno citljivi ni na 20x
osteje mi jos malo da eksperimentisem... snimio sam jedan disk dok nije bio ukljucen udma mod za teac-ov rezac i on je savrseno citljiv i na toshibi 24x citacu i na LG16x rezacu, probacu ove narezane kada je bio ukljucen udma pa cu da vidm kako ce ih spomenuti uredjaji citati - za sada su testirani samo na LG52 citacu - a Vince ih je testirao i na Asus dvd-u Nec52 citacu kao i na Pionir dvd-u. takodje mi je rekao da su ti diskovi citljivi na LG24 rezacu (sto je samo jos jedna potvrda da LG citace i rezace ne mozemo uopste da uporedimo)

jos jednom napominjem da su diskovi koji se snime na teac-u citljivi na teac-u (doduse jedan snimljen no name disk od 90 minuta 20x brzinom (a daje da se snimi 32) je krenuo konstantno od 8x brzine pa tako letnji dan do podne - bez nekih padova...)

pa ko ti je kriv sto nemas LG-a :D
tamo pricas LG je mama, LG RULZ, a ovde : "pa znate teac mi nesto pravi probleme" ;)
Salu na stranu sta je bre to sa tobom i Vince-om: nesto vas ne mirise teac (oces kupis moj 24x, a ja cu da predjem na LG-a :p )

ajde ajde vidis da pokusavam da prodam tvog teac-a a ti tako!! :) eno u tvom topiku ljudi ce se jos malo organizovati pa kupovati sir na veliko!! :)

salu na stranu - sada sam snimljene diskove testirao na Nec-u 52 i on se sasvim solidno pokazao kao citac... naime i dalje ostaje najveci problem - prelazak sa 24 na 32 brzinu oko 22 minuta tu transfer pada - nec52 uspeva da se oporavi i da zavrsi citanje diskova sa cak 53 dok LG52 nema sanse da ga procita.

nec se cak "bolje" pokazao i od samog teac-a sto se tice onog no name diska od 90 minuta (narezano 91:40) teac je krenuo od 10.61 a zavrsio sa 23.91 dok je nec krenuo sa 21.89 i kada je dosao do 76 minuta onda je krenuo pad - i vise nije citao - dok je teac to procitao
napomena: snimano 20x - znaci nema prebacivanja brzine

D-KEE je napisao(la):
problem nije samo kod mene to moze da vam potvrdi i Vince Carter, problem nastaje posle 20-tog minuta...

Ja da potvrdim? Sta? Ne znam! Ko si ti? :D
Salu na stranu, D-KEE je vec dosta detaljno izneo problem, ali ajde ja cu ga ponovo prepricati.

Sve u svemu, sve dosada receno o TEAC-u 40x stoji (brzina citanja/pisanja itd), ali je velika (moja) greska bila u tome sto diskove koje je on snimio nisam odmah dovoljno detaljno ispitao na drugim citacima, valjda mi se negde u glavi motao *najkvalitetniji snimak koji ima TEAC* FX.
Situacija je sledeca: sve diskove (tri vrste koje sam probao - Princo 32x, SmartBuy 24x, Vivastar 12x koje LG 24x i TEAC 24x rezu 24x bez problema, kao i ostale dve vrste), bez obzira na brzinu snimanja TEAC rezac (i LG rezaci kao sto je D-KEE pomenuo:cool: ) cita savrseno, covek bi se odusevio, ALI.... Iste te diskove, bez obzira na brzinu snimanja, dakle i kada se snimaju npr 16x, ne moze normalno da procita nijedan drugi citac od bar pet na kojima sam ih probao (ASUS 16x DVD, NEC 52x CDROM, Pioneer DVD 104S, TEAC 24x CDROM, TEAC 40x CDROM)!!!!!!!!
Vecina diskova pri tome radi (npr ko samo pusti film sa takvog cda, ne bi ni primetio problem), ali citaci moraju da smanje brzinu na minimum da bi ih procitali (neki i na vecem delu povrsine diska), a losiji citaci neke fajlove ne mogu uopste da procitaju. CDSpeed test normalno ne prodje ni na jednom citacu, :(:confused:, mada se npr NEC i Pioneer dobro drze.
Karakteristicno je da problemi sa citanjem pocinju uvek na istom mestu, oko 20 minuta, i to na bas svim snimljenim diskovima.
Naravno, dva dana sam pokusavao sve moguce hardversko/softverske vratolomije (promene primary/secondary master/slave, promena ATA kabla, operativnog sistema, programa za rezanje, iskljucivanje svih ostalih uredjaja osim harda i rezaca, i na kraju proba na drugoj masini), naravno bez rezultata.
S obzirom na popularnost ovog modela, nisam hteo da dizem paniku bez razloga, ali kada je i D-KEE utvrdio da se njegov prikmerak isto ponasa....:(
Moguce je da su oba pomenuta rezaca neispravna tj poluispravna (ili cela serija?, i kakav bi to uopste bio 'kvar'???), ili rezac jednostavno tako radi tj ima katastrofalno los snimak, ali je situacija u svakom slucaju krajnje cudna, tim pre sto Bane u svom testu nije pomenuo nista slicno, ali i u ostalim testovima na netu sam video da su snimljeni diskovi testirani uglavnom u samom TEAC-u.
Bilo bi lepo cuti iskustva drugih vlasnika (mozda i 1.0C firmware ima neke veze sa ovim?:confused: ), a i nadam se ce Bane reci nesto pametno ovim povodom. :)

p.s. (izgleda da) diskovi snimljeni 8x rade normalno :D

WTF?

Iskren da budem nisam stvarno imao bilo kakvih problema sa TEAC-om 40x! To shto si pomenuo bi se videlo na testiranju kvaliteta snimljene medije, a tamo se nije videlo nishta toliko zabrinjavajuce.
Vince i D-KEE nemaju isti problem, poshto se kod D-KEE-ja to dogadja samo na jednom mestu i to (odokativno) kad se menjaju brzine, dok je Vince rekao da mu se to deshava pri bilo kojoj brzini. Da li vam javlja buffer-underrun (ukljuchite to u Neru ako niste).
Stvarno je moguce da je naishla loshija serija. To se TEAC-u vec deshavalo na pochetku proizvodnje 40x chitacha pre 2.5 godine. Ranije sam video i sluchaj da je problem u napajanju kucishta, pa pisach ne moze da povuche dovoljno veliku struju. Sve u svemu od koga si ga uzeo, trazi da ti zameni.
Pokushacu da se raspitam o chemu je tachno rech, ali nigde ni na jednom forumu nisam video slichan problem.

Bane

Bane, da li si ti probao citljivost narezaka i u nekim CDROM-ovima ili samo u 40x CDRW-u i u masini za testiranje snimljenih medija?

Taman sam hteo (danas-sutra) da kupim ovaj rezac, ali...ctp;

evo za sada sam testirao na sledecim citacima/rezacima

LG16/10/40 - cita apsolutno sve savrseno - uz eventualno neki mali pik

teac 40/12/48 - ima problema sa jednim overburnovanim diskom - krene od neke 11 i zavrsi na 24

teac 32 citac - problem sa overburnovanim cd-om - radi do nekog 60-70 minuta i onda pada - ali sve procita do kraja

nec 52 citac - cita solidno ali ne i savrseno ima pikove ali se sasvim solidno nosi..... imao je problema sa nekoliko diskova npr overburnovanim... - javljao se problemcic oko 22 minuta na skoro svim diskovima

lg 52 citac - nazvao bih ga problemom 22-og minuta - posle toga nije bilo sanse da nastavi sa normalnim citanjem bilo koji disk

toshiba 24 citac - sve je procitao osim overburnovanog - i on je imao problema sa njime.. ali je zavrsio citanje (problem na 56 minutu)

diskovi su rezani razlicitim brzinama 20 (clv), 24 zclv i 40 zclv
diskovi su bili princo (plavi), smart buy 24 i jedan no name od 90 minuta - koji je overburnovan na 91:40 i sniman na 20 clv

Radio sam test doticnog pisaca za potrebe PiN Computers web sajta. Budite dobri, pa procitajte test na http://www.pinsoft.com/testovi/teac40x/index.htm (dostupno iz lite rezima) gde pise koji su i kakvi fajlovi korisceni pri testu snimanja i citanja. Dok ovo nisam procitao, test citanja "narezaka" sam obavio na Teac-u i kod kuce na LG 16x pisacu. Sve tri vrste medija su na LG-u bile procitane bez problema, kao i na samom Teac-u koji ih je snimio. Malopre sam proverio citanje na Teac 40x citacu i na LiteOn 52x citacu. Na oba citaca je sve islo bez problema, bez obzira koji medij je koriscen. Kopirani su PuP podaci i DivX film - u oba slucaja bez problema i nekog narocitog zastajkivanja na 20. minutu. Ovaj Teac 40x pisac kojeg sam testirao je made in Malasya u martu 2002. i ima 1.0b firmware.

Ono sto mi je bilo jako cudno je da ni na Intel platformi pod Win2K, ni na AMD platformi pod Win98, CD Speed nije hteo da radi sa ovim pisacem - zakucavao je masinu cim se pusti bilo koji od testova.

Sve u svemu, ima tu nesto cudno, al' barem na ovom mom testiranom su snimci citljivi bez ikakvih problema u cetri razlicita uredjaja, ukljucujuci i samog Teac-a.

Re: WTF?

Bane je napisao(la):
Vince i D-KEE nemaju isti problem, poshto se kod D-KEE-ja to dogadja samo na jednom mestu i to (odokativno) kad se menjaju brzine, dok je Vince rekao da mu se to deshava pri bilo kojoj brzini. Da li vam javlja buffer-underrun (ukljuchite to u Neru ako niste).

Pa skoro da je isti problem (ili je kod mene jos veci, ili sam ja detaljnije testirao), i meni se desava na istom mestu, bez obzira da li ima promene brzine ili ne (npr ako se snima 16x ili 20x). Cak mislim da je snimak 'citljiviji' na tom mestu ako se snima vecom brzinom tj ako ima promene 24x->32x. :confused:
Buffer underrunova nije bilo (nijednom), i sve deluje normalno osim snimka. Evo ortak je gledao film na svom NEC 52x (snimio sam na Princo @24x) i drajv se muci i pri kraju diska. :(

Bane je napisao(la):
Stvarno je moguce da je naishla loshija serija. To se TEAC-u vec deshavalo na pochetku proizvodnje 40x chitacha pre 2.5 godine. Ranije sam video i sluchaj da je problem u napajanju kucishta, pa pisach ne moze da povuche dovoljno veliku struju. Sve u svemu od koga si ga uzeo, trazi da ti zameni.
Pokushacu da se raspitam o chemu je tachno rech, ali nigde ni na jednom forumu nisam video slichan problem.

Bane

Moguce da je losa serija, odnecu drajv na zamenu, a inace ni ja nisam nigde na netu video slicne probleme... :confused:

U svakom slucaju, ko ga kupi treba da ga dooobro testira, a ocigledno je pozeljna i *sigurna* garancija. ctp;

Calimero je napisao(la):
Bane, da li si ti probao citljivost narezaka i u nekim CDROM-ovima ili samo u 40x CDRW-u i u masini za testiranje snimljenih medija?

Pored 14 diskova koje sam sam narezao i koji su bili testirani u CDA3002Pro mashini, ortak je na istom modelu narezao 18 diskova za svoju lichnu upotrebu, i svi su mu savrsheno chitljivi u shugavom LG 52x.

Shto swe tiche problema sa chitanjem overburna... Skoro 80% chitacha i pisacha ima problema sa chitanjem 90-minutnog diska. To nije nikakav reper da li je disk chitljiv!!!

Ashley, kako ti je zakucavao CD Speed? Iskren da budem prvi put chujem za tak oneshto. Koju si verziju koristio?

Bane

Bane je napisao(la):
Pored 14 diskova koje sam sam narezao i koji su bili testirani u CDA3002Pro mashini, ortak je na istom modelu narezao 18 diskova za svoju lichnu upotrebu, i svi su mu savrsheno chitljivi u shugavom LG 52x.

Onda je 100% sigurno da je ovaj (a verovatno i D-KEEjev) primerak felerican.
Inace, meni CDSpeed radi sa TEACom bez problema, i u Meu i u XPu.

meni na primer nece da uradi overburning test - dodje do kraja dokle moze (valjda) da nareze i onda kao krene pa stane pa krene pa stane - bas se muci... ne pomaze nista osim restarta...

testirao sam i u crative 48 citacu i prijatno sam se iznenadio - diskovi su sasvim lepo citljivi - samo pri kraju dolazi do pada...
dok onaj problematicno overburnovan nije hteo ni da krene da cita...

Moj mini test

E nateraste i mene da testiram svoj primerak:)
Nocas sam ga maltertirao do 2h, i nisam primetio nikakvu anomaliju.
Stavise jedan ogroman plus: DivX film iskopiran u image (706MB) za svega 2min 17sec !!!! Isti film rezan na princo iz CloneCD-a 16x i nero-a 40x. Ah, tu jedna primedba: Nero prijavi da oce 40x(zeleni Princo, 16x), ali ga reze 24x. Verbatim (i 16x i 24x) oce da reze sa 32x.
Testirani posle na njemu i Pioneer 105SZ DvDR-u. Jedan Princo ima malu anomaliju prilikom pocetka snimanja, ali to je mislim do samog medijuma.
Jutros testirano u Teac 32x, Teac 512EB, LG52x(slabiji primerak). Sve OK.
U svakom slucaju rezanje od oko 3min 15sec ne zvuci lose.

D-KEE i Vince,
jeste li sredili nekako problem sa citanjem CD-ova?

Evo, i ja se prikljucujem u diskusiju sa istim problemom - juce sam uzeo Teac 40x i snimio jedan disk na 24x (Verbatim, MetalAzo, 1x-16x). Disk je savrseno citljiv u pisacu dok je u Teac 40x citacu jaaako lose citljiv posle 40. minuta (padne i do 8x!!). Da li je to falicna serija ili sta vec?
Moj W540e je napravljen u Maleziji, mart 2002. i nema plavi logo na prednjoj masci.

Calimero je napisao(la):
D-KEE i Vince,
jeste li sredili nekako problem sa citanjem CD-ova?

Evo, i ja se prikljucujem u diskusiju sa istim problemom - juce sam uzeo Teac 40x i snimio jedan disk na 24x (Verbatim, MetalAzo, 1x-16x). Disk je savrseno citljiv u pisacu dok je u Teac 40x citacu jaaako lose citljiv posle 40. minuta (padne i do 8x!!). Da li je to falicna serija ili sta vec?
Moj W540e je napravljen u Maleziji, mart 2002. i nema plavi logo na prednjoj masci.

Pogledaj novi thread koji sam okacio, prepoznaces naslov. :(

Vince je uzeo novi rezac i ima istih problema... meni su se vecui problemi javljali sa LG52 i nec52 citacem sa ostalim citacima/rezacima je citanje sasvim zadovoljavajuce... verovatno cu se videti sa vince-om u ponedeljak pa cemo probati moj teac kod njega...

D-KEE je napisao(la):
Vince je uzeo novi rezac i ima istih problema... meni su se vecui problemi javljali sa LG52 i nec52 citacem sa ostalim citacima/rezacima je citanje sasvim zadovoljavajuce... verovatno cu se videti sa vince-om u ponedeljak pa cemo probati moj teac kod njega...

Btw momci, imao sam slican problem kad sam zamenio Nec12x za Teac24x. CdSpeed je blokirao, cudna rezanja isl. E, posto sam posle promenio i Hdd, i novi OS, odjednom je sve profunkcionisalo kako treba!!!

D-KEE je napisao(la):
meni su se veci problemi javljali sa LG52 i nec52 citacem sa ostalim citacima/rezacima je citanje sasvim zadovoljavajuce

Nije to zadovoljavajuce, sa ispravnim rezacem (i jos TEACovim bla bla kvalitetom snimka) diskovi (jos snimljeni manjim brzinama) moraju da budu savrseno citljivi. Probacemo u ponedeljak...ctp;

BokiPK je napisao(la):
Btw momci, imao sam slican problem kad sam zamenio Nec12x za Teac24x. CdSpeed je blokirao, cudna rezanja isl. E, posto sam posle promenio i Hdd, i novi OS, odjednom je sve profunkcionisalo kako treba!!!

Nije do toga (bar sto se tice mog problema). Probao sam dva OSa, razlicit softver, a i na drugoj masini na kojoj prethodno nije bilo rezaca je ista situacija.

Vince Carter je napisao(la):
Nije do toga (bar sto se tice mog problema). Probao sam dva OSa, razlicit softver, a i na drugoj masini na kojoj prethodno nije bilo rezaca je ista situacija.

E pa onda ti si tolike (ne)srece da si potrefio neispravan primerak:)

Nazad
Vrh Dno