Šta je novo?

TEAC CD-W540E problem

PitBull

Čuven
Učlanjen(a)
15.11.2002
Poena
619
Jutors sam kupio rezac TEAC CD-W540E i eto problema !!!

Nemogu da snimim ni jedan disk , na polja rezanja stane , NERO izbaci poruku " ATAPI / SCSI timeout erorror " i tu je kraj .

Hvala na pomoci .

SCSI / ATAPI command time out eror ,
RESET acoured ,
COULD NOT perform end track ,
INVALID writestate ,
BURN proces aborted …

ceo problem

Koja je verzija nero-a. Jel rezac` u mwdma modu.
Sorry na banalnim pitanjima, al` jesi li u neru u opciji Recorder>Choose Recorder izabrao teac-a (a ne image...). Bilo bi super da prijavis verziju windows-a, mozda i aspi-ja, plocu i eventualne drajvere (4in1?). Neko ce vec imati relativno slicnu konfiguraciju, pa bi verovatno mogao da ti pomogne. Moje licno misljenje je da pre nego ga reklamiras, budes sasvim siguran da zaista pravi probleme (i da neme veze sa setovanjima vindouza). Da li snimas on the fly ili ne (ja s time nemam mnogo iskustva, al` drugi imaju).

Pa potrudi se malo

Forum je PREPUN raspravi oko tog problema, potrazi malo.
U medjuvremenu:
-Koji OS?
-Koja ploca?
-Koji sve drajvovi i kako setovani?
-Podesavanje BIOS-a, drajvera i samog programa?

Sto rece Boki.
Imas search na forumu, pa kao kljucnu rec upotrebi teac.

ABIT KX7 333
256 DDR
XP 1900+

WIN 98 , 4in1 4.33 , citac je TEAC 40x , poludeo sam ! ceo dan brisem win instaliram opet ali svaki put isto .

A kako bi bilo da npr. probas da upotrebis rezac i kao citac i kao pisac(pri pokusaju da npr. iskopiras disk). Nikad nisam probao (svog) teac-a na win98, pa ne znam da li npr. ASPI koji dolazi uz njega treba da se update-uje (da bi rezac korektno radio). Da bi bilo jasno, jel` os bas Win98 ili Win98SE

Kako da UPDATUJEM ASPI ???

WIN98 obican isto brljavi i u ME.

Stari rezac razdi ko sat TEAC CDR56S

Uf, ako koristis oba rezaca na sistemu nisam sasvim siguran sta sve moze da se dogadja (verovatno treba korektno setovati sta je rezac a sta citac).
Za Aspi, najnovija verzija je 4.72 ali mnogi preporucuju (za win koji nisu xp/2k) instalaciju v4.60 sa Force Aspi (nisam probao).
Ako si jos na vezi, sibnucu ti (posto ti mozda kao meni ne radi nista od linkova van yu) aspi 4.72 (500KB) na mail, al prijavi na koji. Inace neki ljudi su prijavljivali da su imali probleme sa ASPI v4.70 (medjutim ovo su noviji). Hocu da kazem da nema nikakve garancije da bi ovo moglo da resi problem, ili da ne bi moglo da bude gore (mada ne verujem da ce zbog toga nesto hardwera da ti rikne).

Poslato, proveri mail.

Inace ASPI ima malo nesvakidasnju instalaciju (za danasnje windows-e). Moras je pokrenuti iz command prpmpta.
Prakticno, Ovaj zip koji ti je stigao raspakuj u npr. Temp folder. U korenu tempa bice ti aspi fajlovi, i jos dva foldera.
Idi na Start>Run pa otkucaj c:\Temp\install x86 i kresni OK

Trebalo bi sve da prodje u redu (restartuj sistem posle toga), al za svaki slucaj pre svega ovoga pokreni fajl aspichk.exe.

HVALA ali , opet isto puca !!!

sutra vracam REZAC pa cu da vidim , izgleda da sam uzeo neko DJUBRE

Ako stignes, prijavi sutra ovde sta se desava.

&srecno!

...

Za W9x ne treba ASPI.
Pretpostavljam da je stvar samo do Teac-a. Nesto mu se ne svidja u tvojoj masini.
Uzmi Sony ili LG 40x.

Evo sad idem upravo da vratim KRSH od TEAC-a .

Uzecu najverovatnije LG 48x ( brzina mi nije bitna , rezem na 8 x ) .

PitBull je napisao(la):
Evo sad idem upravo da vratim KRSH od TEAC-a .

Uzecu najverovatnije LG 48x ( brzina mi nije bitna , rezem na 8 x ) .

Nemoj da vraćaš, zasto da menjas KRSH za KRSH... mislim LG za LG - ti rece da je LG kupio TEAC-a. :D :D

Meni rezač TEAC 540 vec duuuže vreme radi bez problema (korsitim samo Nero). Za sobom do sada ima narezanih 200-tinu CD (znam jer sam već 2 "štapa" ispraznio) od čega je 90% diskova rezano pri brzini od 40x (na PRINCO bulk 700MB) i NIJEDAN disk mi do sada nije "pukao". I gde god sam odneo diskove svaki CD-ROM ih je pročitao bez problema.

Inače NERO koristim još od verzije 5.5.8.0 a trenutno imam poslednju 5.5.9.17 i sve verzije su mi do sada lepo radile i korektno prepoznavale rezač i medijume... :p

rezac zamenjen !!!

nabavili su mi W540E " made in JAPAN '' koji radi ko sat .

MA i TEAC je KRSH , ali ima dobrih primeraka

Problem je u grani

Negde sam procitao da na istu granu ne treba da idu pisac i rezac. Odnosno nije bitno da li ce rezac biti master ili slave, vec da nisu na istoj grani (IDE).

Ne bi trebalo da idu ako je moguce (da ne idu). Trebalo bi izbegavati. Medjutim, kod mene (@home) teac w540e radi kao sec. master iako kao slave na istoj grani postoji jos i hd (bigfoot 4.03)
I jos (teac) radi u PIO4, zbog problematicnog chipseta koji ne podrzava udma33 (a kamo li 66/100) pa (i pored svega toga) przi diskove sa kojima nije bilo problema bukvalno u ni jednom (audio/pc) uredjaju. Naravno, (realna) brzina rezanja ne moze biti veca od ~16x (iako programi dobro prepoznaju medije i rezac i daju adekvatne maximalne brzine).
Ne bi bilo dobro ni ovo uzeti kao bezbedan primer, jer se ne previse retko desava da dva IDE uredjaja na istoj grani ispolje razne varijante "netrpeljivosti", sto ume da dovede do problematicnih efekata.

Imam pitanje za PitBulla.
Taj novi teac koji si dobio, sa kojim je f/w stigao. Nekome bi moglo da bude zanimljivo, dal` ima natpis ili ne, i sl
`fala.

pisac ima natpis " TEAC 40x WRITER " , made in JAPAN , firmware je fabricki 1.OF , ja sam ga sinoc fleshovao sa 1.0H .

stavi rezac na slave sa hardom ili kao master ali sa ata 66 kablom

Nazad
Vrh Dno